Colectia de toamna-iarna 2005 (250)
Raspunsuri - Pagina 21
cristinamh spune:
maria, nu-mi dau cu parerea, dar iti povestesc cum e la noi la gradi.
dimineata se joaca. fiecare cu ce vrea, au "autoservire". in fiecare colt e o "zona", cu papusi, sau masinute, vase de bucatarie, jocuri de constructii, puzzle. fiecare se joaca cu ce vrea, cu o singura conditie. cand termina, le pun la loc. aceeasi regula se aplica si de la ora 4.
tot la alegerea lor sunt si creioanele si plastilina. dar cu astea se lucreaza la masute, iar cand termina, si le duc la loc.
la activitati se lucreaza la masute. si se dau buline-premii, daca termini tot desenul, n-ai depasit conturul, si ai mentinut directia.
nici pe fi-mea n-o lasa cu prietena ei de suflet decat daca sunt cuminti si nu se joaca. mi se pare normal sa fie cuminti la activitati, dar nu sa nu se joace deloc. si grupe mixte... nu prea merg.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
anda77 spune:
maria, nu te grabi sa-l retragi, stai asa nitel, nu poti vorbi cu directoarea pentru relaxarea programului?
in alta ordine de idei, cristi si-a mai manifestat necazul pe gradinita pana acum? poate nu e nefericit. poate s-a obisnuit cu programul. daca el nu e nefericit, n-as zice ca e chiar tragedie. mai are parcul sa se joace, dupa-amiezele, week-endurile cu sora-sa si alti copii...zic si eu. daca e necajit mereu, da, clar, scoate-l de-acolo, dar poate nu-i asa grava situatia pana la urma, mai ales daca reusesti o schimbare cat de mica pe la program. plus ca la alta gradinita apar alt gen de nemultumiri
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
Maria, foarte bine ca ai vorbit cu educatoarea, uite ca vorbind cu omul ajungi sa-l cunosti. Asta e gradinita la care v-ati luptat atat sa ajungeti? 
Gradinita alor mele e o gradi normala. Eu sunt f multumita privind in perspectiva Silviei care la grupa pregatitoare a invatat fix ce trebuia: identificarea sunetelor din care e compus un cuvant, despatirea in silabe, semnele grafice premergatoare scrisului, numaratul pana la 10 samd. Acum e as la despartit in silabe (zice ea!) iar decupaje, lipituri, colaje, plastiline au facut mai frumoase si mai complexe la gradi decat la acum scoala.
DAR toate astea in cadrul celor 2 activitati, si eventual dupa amiaza in rest se joaca care cu cine vrea, unde vor, canta, povesti samd. Nu au voie sa alerge prin sala de grupa si sa tipe, normal.
Cand ma duc dupa Nati mereu gasesc copii jucandu-se pe jos pt ca tocmai au pus o mocheta nou-nouta din cea cu masinute si sunt atrasi de ea.
La grupa Silviei intr-un an ne-au cerut sa aducem pernute pentru ca aveau activitati la care se asezau pe pernute, in cerc. Mi s-a parut frumos, o abordare mai lejera si mai putin stricta.
Chestia cu grupa mixta 
naspa. La fel cu criticatul copilului: nu face, nu se descurca, nu asculta... nu-mi place abordarea asta cu "nu". Probabil e genul de educator care aplica si caracterizari negative copiilor: "esti rau, esti neastamparat, esti... esti"
Bafta la gasirea unei gradinite normale!
lavi02 spune:
Anda, e vorba de o educatoare in varsta, nu cred ca reusesti sa-i schimbi asteia convingerile de azi pe maine.
A tot scris Maria, tot mereu, ca nu se simte bine Cristi la gradinita.
lavi02 spune:
Anda
m-am luat cu gradinita si am "sarit" pb lui Nichita.
Chiar, cu sangele la urinat ati mai elucidat ceva?
Din pacate la colita nu ma pricep, doar ce m-am uitat un pic pe net, poate avea mai multe cauze, printre care si o enterocolita prost/ne tratata. Nu neaparat din greseli de alimentatie in copilarie.
Colita inseamna inflamatia intestinului, nu neparat e boala cronica de mosi.
Aici zice ca poate aparea si ca urmarea tratamentului cu antibiotice: http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=29
Si aici sunt informatii, daca citesti pana unde incepe la reclama la produsul lor.
Uf, sanatate multa lui Nichita! 
ioana_77 spune:
Nici mie nu mi se pare normala o grupa mixta. adik sunt clar defavorizati ori unii, ori altii, indiferent cat de buna e educatoarea. Sau gresesc eu?
Maria, ce sa zic, vb Laviniei, asta-i gradi pt care ati luptat? anul trecut cum era, se adaptase?
Io ce sa zic, cred ca Maria mea e la coada carutei, cea mai inadaptata dintre toti.
Saptamana asta am convenit sa o iau la pranz, sa nu-i deranjeze pe ceilalti la somn, fiindca inca mai tuseste. SI chiar in conditiile astea, tot chiraie zilnic ca nu vrea la gradi, azi mi-a zis educatoarea ca a plans la pranz ca nu vrea sa ramana acolo (dupa ce i-am repetat de sute de ori ca merg sa o iau) etc, etc. Lista continua, eu ma impusc in creier.
De fapt eu sunt momentan intr-o pasa naspa, ce sa zic, mi s-a cam umplut paharul, desi nu credeam ca o sa se intample. Adik clar nu mai am rabdare cu ei; in ultima perioada (de cand a reinceput gradi) nu fac decat sa arbitrez conflictele, ei nu fac altceva decat sa se bata, haraie, ciondaneasca. Am revenit la vechea perioada cand stau ca scaii lipiti de mine, ori eu simt ca nu mai am aer sa respir. Ma declar invinsa, cel putin pe moment.
Saptamana viitoare e vacanta, am vrut sa o chem pe soacra-mea la noi, sa mai stea cu ei, nu poate veni. 
Mi-am facut programare la dentist, cred ca alea vor fi orele mele de relaxare![]()
maria_alexia spune:
Multumesc de pareri
.
Da asta e gradinita despre de toata lumea, mamici si educatoare cu care mai vorbisem, avea parere buna. Educatoarea e tare incantata de cum lucreaza ea (e pe la 40 de ani si ambitioasa), nici vorba sa-i schimbam stilul. Care probabil da rezultate, numai ca noi nu asta urmaream in primul rand. Imi zicea maica-mea ca a mai intalnit genul, face armata cu copiii acolo, nu misca unul, o deranjeaza galagia, ii tine toata ziua din scurt. Asta e.
Iar Cristi chiar nu-i integrat acolo. Nu are mari pasiuni pentru desen, iar altceva nu prea fac. Nu exagerez: stau toata ziua la masute si scriu. Nu e normal la 4 ani. Hai ca la 6 mai merge, sa-i obisnuiesti pentru scoala. Dimineata face circ mare pana-l ducem, apoi aud ca e ok. Si nu se prapadeste, intr-adevar, daca sta cateva ore cuminte.
Dar as prefera sa se duca intr-un loc vesel, sa faca ceva pe placul si puterile lui, sa fie si el fericit. Sigur va invata multe. La varsta asta, invatarea se face prin joc, asta e convingerea mea ferma. Sa vedem daca reusim sa gasim asa ceva.
BTW, l-am pus in pat si tocmai si-a pus placa (disperata!) cu "eu nu vreau la gradinita"
.
Ioana, offf. Ai aflat ce o sa faci dupa ce face Stefan 2 anisori? Probabil e si stresul asta pe umerii tai
.
Ina869 spune:

la zi aniversara, va facem o urare:
Natalici scump si iubit
cu sanatate, bucurii si reusite, sa o iei pe urmele Silviucai-studioase
Lavi sa-ti traiasca fata, sa te bucuri de ea si sa fie asa cum iti doresti cu
nr.3- pun pariu ca o sa fie baiat, am eu presimtirea asta, nu's de ce
da' cuscra Anda poa' sa dea cu bobii in astre si sa spuna ce si cum, ca-i experta si le zice foarte bine.
eu de abia astept sa incep o galeria in toata regula pentru urmatoarea candidata la gravideala.

Maya scumpa si draga
, sa-ti fie viata senina si dulce alaturi de familia ta frumoasa.
Monetzel sa-ti traiasca fata sanatoasa si fericita 
Am uitat sa va spun ca si Rachie are un prieten imaginar - asa de bine mi-a prins citind ca si ai vostri copii- o cheama Garici si este o rima 

care locuieste in pamint. Isi face prezenta destul de des printre noi, in functie de toanele d-rei. ![]()
Io sint happy- hapi, astazi au fost montate usile noi la garaj.
unul dintre planurile mele a picat din lipsa de meserias (neserios) si acum este prea tarziu sa caut altul (vroiam sa fac niste modificari in fata casei, dar este prea firg, poate anul viitor).
In rest, nu prea avem noutati dar o sa le citesc pe ale voastre - fug acum la citit.
iu.
Life is not the way it's supposed to be... It's the way it is.
The way we cope with it, is what makes the difference.
ioana_77 spune:
La Multi ani printeselor Natalia si Maya!
Sa cresteti mari, frumoase, sanatoase si norocoase!
Lavi si Monet, sa va traiasca fetele, sa va bucurati de ele
Petreceri frumoase, noi asteptam pozele si impresiile.
lavi02 spune:

Eu sunt in culmea fericirii ca azi e ziua pustoaicei mele! 
Ce repede au trecut 4 ani! Si ce bine ca e sanatoasa si voioasa si sora-sa la fel! Ce sa-mi mai doresc in plus?
Eh...![]()
Ina & Ioana multumesc de urari
, Ina m-ai amuzat cu calcatul pe urmele Silviei. Valeu, eu nu vreau baiat, vreau 3 fetite cu codite. Stai asa ca pana la convingerea lui Virgil mai e cale lunga, ma rog la DD sa i se intample de bine la servici ca o conditie pt el este cresterea veniturilor, asa ca intre timp astept sa-mi mai creasca si mie intensitatea dorintei. Ca dupa aia aleluia
chiar ca voi spune adio "sportului" bebelusesc.
Deci in 2010 inca voi lua pilule asa ca deocamdata propun alta candidata la gravideala. Stiu eu cateva: Bic, Alinush, Meems, Cami, Noki