Colectia de toamna-iarna 2005 (250)
Raspunsuri - Pagina 20
maria_alexia spune:
Scuze ca pic tot cu altele in mijlocul discutiei despre revelioane (la care chiar nu am cu ce sa particip
), dar chiar nu stiu cand mai prind eu timp de computer zilele astea.
Voiam sa va intreb: mai sunt si alti copii neintegrati la gradinita? V-am povestit si voua si mai sunt si alte faze. Mie nu mi se pare chiar ok cum merge treaba. O sa mai investighez, dar ma interesa si o comparatie... 
Apropos, faza de ieri: se apucase Cristi de povestit de zor la masa de pranz de acasa, gesticula, vorbea tare... I-am taiat-o. Si mi-a raspuns: "lasa-ma sa vorbesc, ca eu sunt vorbaret, la gradinita ne pune doamna sa stam toata ziua la masute si sa scriem si n-avem voie sa vorbim"
. Mi-a fost o mila de el
. Saptamana asta e educatoarea "cea rea", care-i pune la munca toata dimineata, Cristi e tare necajit ca n-au o secunda de libertate, sa se mai si joace. Si oricum jucarii imi spunea ca sunt putine si urate
.
Noki_Lara spune:
Maria, nu-mi place ce povesesti depsre gradinita lui Cristi.
Eu una sunt perfect de acord cu statul cumintei, cu activitatile, cu nitica ordine si rigoare nemteasca
dar parca e prea de tot la ce povesteste copilu' tau. Despre inadaptare la Sarah la gradi nu poate fi vorba. Adica merge ca stie ca ala e serviciul ei. Dar nu pot spune ca se incadreaza la categoria copiilor care CER sa mearga la gradi. dar odata ajunsa acolo se joaca frumos cu colegii ei, auf multe si foarte diferite activitati, fiecare saptamana are cateo tema si clar ca nu se plictiseste.Plus ca are si activitatile in plus, balet si dans.
Amu, eu una nu m-as amari chiar ff tare, ci as incerca sa aflu cam caree situatia excata la gradi (sa nu mai "infloreasca" copilul) de pe la alte mamici, sa vezi cam care e opinia generala despre ce se face concret cu copilasii si apoi as discuta nitel cu educatoarea.
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
anda77 spune:
maria, hihi, bietul cristi, e si de ras si de plans de mila lui.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
Maria, mama ta ce parere are?
Mie mi se pare normal sa ii lase sa se mai si joace. In ceea ce priveste calitatea jucariilor la noi la gradi s-a impus regula ca fiecare copil sa aduca o jucarie/joc nou din urmatoarele categorii: papusa, joc de constructie, vase de bucatarie, trusa medicala, samd. (nu plusuri)
anda77 spune:
din ciclul unde dai si unde crapa: in vederea inscrierii la alta gradi, dar si pt ca dupa dureri burtica si scaun moale il banuiam de giardii, salmonele si alte vietati, trimit sapt. trecuta probe pt coprocultura si c-parazitologic la spital si costica imi face si o proba de digestie. ce credeti ca iese: grasimi nustiucum naibii pe dreapta bla bla; diagnostic: colita. la 4 ani

cica de-aia se plangea de burtica si are scaun moale.
maine ne da regim. deocamdata doar regim.
sunt bulversata. daca nici io n-am avut grija de burta copilului, nu stiu cine a mai avut. i-am dat mancare de bebelus mult timp dupa ce nu se mai impunea, just to be sure. n-a pus in gura porc sau prajeli pana acum si am facut crize de nervi cand l-a hranit ta-su la mcdonalds. chiar daca or fi fost scapari la gradinita, la o chiftea la bunica fara acordul meu etc, cum naibii sa faca colita?! salate nu a mancat ca nu-i plac, fructe crude doar la distanta fata de mesele principale, sa nu fermenteze, legume, cereale etc din magazine organice. cu ce-am gresit? nu e o intrebare patetica, sunt pur si simplu stupefiata. nu inteleg de la ce a facut colita.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Noki_Lara spune:
Anda, nu cred ca poate spune cineva ca ai gresit cu ceva. Sa fim seriosi, probabil ca omuletul are o slabiciune si sigur ar fi facut boala cu/fara grija suplimentara din partea ta, lucru de care ai dat mai mult decat dovada.
Adica mergand per a contrario, Sarah mea ar trebui sa fie varza la stomac si sa aiba mama colitelor, ca eu i-am dat si prajeli si carne de porc, lapte bea de vaca de la un an, produse bio nu stie ce-s alea, salate mananca pentru ca ii plac, fructe mai putin, dar jur ca nu mi-a trecut vreodata prin cap ca ar putea sa fermenteze si sa respect un orar de administrare, cum zici ca ai facut-o tu.
Deci asta este, sunt lucruri care nu se pot preintampina.
Eu am insa alt semn de intrebare: avand in vedere ca tu ai intoleranta la gluten, nu ar putea fi asta unul dintre motivele de diaree. Sau SI asta unul dintre motive? I-ai facut testul de alergie la gluten?
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
ilenutza spune:
Noki, ce pove tu e de vis pt ca ai .... fata.Am cetit in ultima vreme cateva carti despre cum sunt baietii ce sa faci ca sa ii intelegi si e clar ca sunt fooooooooooarte diferiti de fete.va rec. cu caldura Intelege-l si ajuta-l pe baietelul tau de la teora.Nu stiu cat ne ajuta pe noi ca parinti dar sigur ne mai lumineaza pe ici pe colo.
Deci, Maria stai linistita .puneti dopuri in urechi si lasa copilul in pace.Nici vorba sa fie inadaptat.Cand am timp o sa pove si eu despre gradi.Despre ce alte faze este vorba?
lavi ms de sfaturi mult
aderez intru totul la faza cu bb.dar cand incepe sa ma doara spatele ... imi aduc aminte de toate cele.poate cand incep copiii scoala....
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4037258963/" target="_blank">POZE OSLO
maria_alexia spune:
Sunt in stare de soc dupe ce am povestit azi cu educatoarea 
Auzisem ca e mai dificila, deci am fost blanda si fff tatonanta. Am avut insa un dialog... care frizeaza absurdul, o sa vedeti imediat.
io: Cum se descurca Cristi la gradi?
educatoarea: Nu face nimic din ce-i spun, e incapatanat, dar il las in pace, altfel e si mai contra. Nu se descurca deloc la fise, ati vazut la panou.
io: Dar ce-i place, cu ce se joaca?
ea: N-avem timp de joaca! Avem 2 activitati pe zi, plus optionalele.
io in sinea mea:asta stiam, dar sunt 2 activitati de cate 20 de min, din care una cu poezii/cantece/povesti/miscare...
io: Dar cu copiii cum se intelege? Are vreun prieten?
ea: N-au voie la masuta baiat langa baiat. Daca stau unul langa altul, imediat incep sa se joace, sa se inghionteasca si nu mai lucreaza.
Si restul relatarii ei, care se simtea foarte capabila, angajata, performanta si alte cele: in grupa are 6 copii de pregatitoare, cu care evident trebuie sa lucreze mai mult, fise, caiete tematice. Iar in timpul asta nu-i poate lasa pe micuti sa se joace, caci nu i-ar mai aduna pe cei mari. Au programa si trebuie respectata, vinerea le vin elevi cu profesori in practica pedagogica si se vede orice n-au lucrat.
De jucat, probabil prind timp saptamana viitoare, cand e vacanta.
Cristi zice ca doamna nu stie sa cante. Plastilina nici macar nu ne-au cerut sa ducem, ca nu e nevoie. Nici jucarii, evident. De lipit au lipit 3 frunze.
Asa ca copilul meu isi petrece TOATA dimineata tinut la masuta, sa scrie si sa coloreze, fac fise, i se vorbeste in germana, n-are voie sa se joace, n-are voie sa povesteasca cu copiii decat cand iau gustarea la ora 10, iar sa se miste - doar la cursul de dans.
Am vorbit si cu maica-mea si zice ca e total anormal, ca am dat peste o educatoare peste masura de ambitioasa.
Asa ca il retragem de la academia de germana, suntem in cautare de gradinita unde copilul meu sa mearga sa se joace cu copiii!
PS: Toata nebunia se intampla pentru ca in oras sunt ff cautate scolile germane, unde locurile sunt la jumatate fata de cele din gradinitele germane, iar admiterea e dura (ceea ce am povestit de admiterea la gradi germana e nimic!). Noua ni se pare o aberatie sa cobori atat de mult, ca si varsta, pragul de stres.
Si in genere cred ca s-a innebunit sistemul prescolar de cand cu grupele pregatitoare, unde faci scoala cu copiii dar in cadrul gradinitei si in grupe mixte (ca asa-i la moda, nu?), un melanj mult prea greu de digerat.
bianca_mo spune:
MARIA, eu sunt in aceeasi situatie cu Serban, deci te inteleg pt ca e tare greu sa se obisnuiasca ai nostri, care sunt mici, cu lectiile celor mari. Noi avem insa noroc ca e la program scurt, are o singura educatoare, si Serban imi spune mereu ca se joaca la gradi. Cat despre fise, eu nu m-am mirat ca ale lui Serban nu-s asa reusite, nu pot sa-l compar cu un copil de 6 ani, nu? Convorbirea cu educatoarea arata ca doamna respectiva nu intelege psihologia copiilor, sau ca e genul de persoana pt care conteaza sa isi faca datoria, sa nu se spuna ca altcineva are rezultate mai bune... cunosc genul, lucrez in invatamant... cat despre Scoala germana eu nu sunt ferm convinsa ca o s-o urmam, am vrut sa-i dau sansa sa afle si altceva, Serban e foarte receptiv la limbi straine, am vazut de mic...
sanatate tuturor, ne e dor de voi, de discutii, dar cu timpul stam cam rau...
edit Serban stie si cantece si poezii in romana, chiar daca cele in germana predomina...
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban

bravo!