Colectia de toamna-iarna 2005 (250)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Fee, daaa, primele zile cu 2 pui acasa au fost dintre cele mai frumoase momente, neimaginat de pline de trandeturi .

Chiar voiam sa va povestesc, si al meu e destul de paralel cu gradinita.
Dimineata e tare de tot: se trezeste stresat sa nu intarzie la gradi, ca se incuie poarta, sa nu plece tata fara el, etc, etc. Isi bea in viteza lapticul, se duce la spalat, se cugeta ce jucarie sa-si ia cu el... Eii, cand incepem imbracatul isi aminteste de mine, ca prea stau bine merci, si incepe: eu nu vreau la gradinitaaaaa... Si continua jalea de obicei pana in clasa. Si-a format un ritual din jelitul asta matinal, nu stiu cum sa i-l sparg odata .
Acolo e fericit, o saptamana da, una ba. Una dintre educatoare ii tine tare din scurt, noi am vazut copiii numai stand la masute si desenand (iar martor e si panoul zilnic, plin de lucrari), Cristi zicea ca nu-i lasa deloc sa se joace. Iar cand o face, urla la ei (chestie confirmata de mai multe mamici, din pacate).
Cu desenul, Cristi n-are prea mari pasiuni, dar se conformeaza. Ieri copiii au desenat floarea soarelui, el circuite de masini .
Fac si cursuri de dans, acolo e cel mai cuminte: nu danseaza "ca e obosit", sta nemiscat pe scaunel. Si tanti de la dansuri ii tot spune ce cuminte sta el acolo.
Poeziile sunt in germana, luuungi si imposibil de pronuntat. Poate v-o scriu pe una dintre ele, sa vedeti ca nu exagerez. Prima a fost cea mai simpatica: se termina cu "es regnet auf die grune grass / da werden meine fusse nass" (scuze, n-am tastatura germana instalata; in traducere: "ploua pe iarba verde, imi uda picioarele"), iar Cristi retinuse esentialul: "o ploua pe doamna pe nas" .
Iar de mancat nu mananca, imi povestea foarte serios ca sunt asa de multi copii la masa, se duce tot gustul la ei iar mancarea lui nu are nici un gust .

Acum fug sa-l iau de la gradi', sa vedem ce-a mai facut azi. Apoi ne plimbam vreo ora, cand ajungem acasa il pun la masa, apoi ma straduiesc din greu sa-l culc de-amiaza. Programul ii prieste de minune, doar ca pe mine ma tine tare din scurt, repede ma trezesc ca e ora 12 ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

Fee, daaa, primele zile cu 2 pui acasa au fost dintre cele mai frumoase momente, neimaginat de pline de trandeturi .

Chiar voiam sa va povestesc, si al meu e destul de paralel cu gradinita.
Dimineata e tare de tot: se trezeste stresat sa nu intarzie la gradi, ca se incuie poarta, sa nu plece tata fara el, etc, etc. Isi bea in viteza lapticul, se duce la spalat, se cugeta ce jucarie sa-si ia cu el... Eii, cand incepem imbracatul isi aminteste de mine, ca prea stau bine merci, si incepe: eu nu vreau la gradinitaaaaa... Si continua jalea de obicei pana in clasa. Si-a format un ritual din jelitul asta matinal, nu stiu cum sa i-l sparg odata .
Acolo e fericit, o saptamana da, una ba. Una dintre educatoare ii tine tare din scurt, noi am vazut copiii numai stand la masute si desenand (iar martor e si panoul zilnic, plin de lucrari), Cristi zicea ca nu-i lasa deloc sa se joace. Iar cand o face, urla la ei (chestie confirmata de mai multe mamici, din pacate).
Cu desenul, Cristi n-are prea mari pasiuni, dar se conformeaza. Ieri copiii au desenat floarea soarelui, el circuite de masini .
Fac si cursuri de dans, acolo e cel mai cuminte: nu danseaza "ca e obosit", sta nemiscat pe scaunel. Si tanti de la dansuri ii tot spune ce cuminte sta el acolo.
Poeziile sunt in germana, luuungi si imposibil de pronuntat. Poate v-o scriu pe una dintre ele, sa vedeti ca nu exagerez. Prima a fost cea mai simpatica: se termina cu "es regnet auf die grune grass / da werden meine fusse nass" (scuze, n-am tastatura germana instalata; in traducere: "ploua pe iarba verde, imi uda picioarele"), iar Cristi retinuse esentialul: "o ploua pe doamna pe nas" .
Iar de mancat nu mananca, imi povestea foarte serios ca sunt asa de multi copii la masa, se duce tot gustul la ei iar mancarea lui nu are nici un gust .

Acum fug sa-l iau de la gradi', sa vedem ce-a mai facut azi. Apoi ne plimbam vreo ora, cand ajungem acasa il pun la masa, apoi ma straduiesc din greu sa-l culc de-amiaza. Programul ii prieste de minune, doar ca pe mine ma tine tare din scurt, repede ma trezesc ca e ora 12 ...

Maria, e criminal Cristi! Oricum, frumoasa poezioara in germana!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

My Creative World

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hi hi hi ha ha ha...ce figura e Cristi! Mi se pare corecta concluzia copilului post-poezie.
Si mi se pare corect pentru un copil ne-mancacios sa gaseasca tot felul de explicatii care sa justifice lipsa poftei de mancare. Bravo, Cristi! Sunt sigura ca sora ta de potlogarii, Sarah, ar fi in asentimentul tau!

Fee- ce frumos povesteti tu de ambii baietei!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Fetilor, ajutati-ma cu un sfat, va rog! Am luat catina, juma de kil, le-am strivit intr-un borcan si le-am pus miere in cap. E bine cum am procedat? Ca ati tot discutat anii trecuti si nu mi-am notat. Le-am bagat la frigi, e bine? Cand pot incepe a consum? Trebuie sa le mai fac ceva - sa le amestec, de exemplu?

Maria, super tare Cristi! Stai sa vezi ce jale incepe si la noi sapt viitoare cand reluam gradi.

Lavi, mi se pare cam mare perioada de incubatie, Maria a facut febra sambata si duminica, Stef abia aseara. Oricum ne-am programat pe maine la pediatra. Plus ca mucit non stop perioada asta:(

Mergi la inceput

Io in calitatea mea de "experta" in catina cu miere -Anda stie)- zic doar atata: in frigider cu ele, NU afara, ca fac viemi!

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Noki, le-am bagat la frigi, mai departe de fac?

Mergi la inceput

Noah, pai io atata am putut preciza. Restul iti poate spune Anda77.

Poze cu noi 1 si 2
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Va multumesc din suflet fetelor, sunteti minunate !
Toti copilasii colectiei sa fie sanatosi si norocosi in viata.

Noi am serbat-o pe alexia la un loc de joaca(doar cu familia si doi prieteni de gradi) unde ni s-a permis sa aducem tort de acasa, doar consum de la bar plus platouri mancare si platit intrare copil pentru 2 ore .
A fost tare bine, alexia s-a jucat non stop, TORTUL a fost super bun bun
o sa incarc astazi pozele care au iesit ff proaste( mihai a venit f tarziu la party si nu a facut nicio poza) macar sa va arat prima d-ra de colectie la implinirea celor 4 anisori

si pentru ca am stat o saptamana sanatosi era cazul sa incepem din nou cu racelile, azi am tinut-o acasa

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

IOANA, uite am googalit eu si am gasit..sanatate multa

Trimis la: - 13/10/2006 : 10:22:16
Originally posted by anda77

boon, sunai pediatrul, imi zise asa: pt. tuse, mai bun decat stodalul care se ia in felul urmator (ca sa stiti, cele ce n-ati dat deja): cate 2 ml de 2 ori pe zi, ar fi ambroxolul solutie, se da tot fara reteta, cate 7 picaturi, de 3 ori pe zi.

referitor la racelile din timpul iernii, mi-a venit o idee GENIALA, fara lipsa de modestie va zic: eu si maica-mea, de 4 ierni, luam in fiecare dimineata o lingurita de catina cu miere si n-am mai racit nici-una dintre noi de 4 ani!!!! Va jur, nu exagerez, cu raceala am rezolvat-o pe viata. (pt. cine nu stie, catina este un fruct foarte bogat in vitamina C -practic bomba de vit.C- si este si puternic anticancerigen, se foloseste in toate tratamentele homeopate impotriva cancerului)
Asa ca am sunat pediatrul sa-l intreb daca pot sa-i dau copilului o juma de lingurita dimineata (adulti iau o lingurita pe stomacul gol) din melanjul catina-miere incepand de peste o luna, adik de la 11 luni (mierea se introduce dupa un an ) si a zis ca merge, nu se intampla nimic cu mierea de la 11 luni in loc de un an si catina are voie ca e buna, a zis el.

Eu va dau reteta pt. melanjul respectiv, va sfatuiesc s-o aplicati si voi, dk va raceste vreuneia copilul in iarna asta, io vin sa-l ingrijesc! dar nu se va intampla, o sa vedeti.
So, mergeti in obor si cumparati un kil sau 2 (depinde cati membrii ai familiei iau cate o lingurita dimineata) de catina deja curatata, nu in ciorchini, ca se curata greu (arata ca niste bobite portocalii). Pentru un kil de catina va trebuie un borcan de miere de 350g, d-ala ca de mustar. acasa spalati catina doar dand-o printr-un singur jet de apa (nu mai mult, nu spalati ca pe struguri ca-si pierde din proprietati) si o puneti nitel intr-o sita. dupa ce s-a scurs apa din ea, amestecati catina cu mierea si distribuiti-o in borcane pe care le inchideti ermetic (ca altfel se acreste foarte rau). dupa 3-4 zile puteti deschide primul borcan. borcanele trebuie sa stea in frigider tot timpul. Atentie, cand distribuiti in borcane melanjul, nu varfuiti borcanul ca fructele vor produce suc s.a.m.d., le umpleti doar 3/4 sau 2/3.

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
"""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

salut!

maria, am ras de m-am tavalit!
flavi ,ieir la gradi a desenat toate legumele galbene,desi le stie culorile.dupa insistente, am aflat ca i s-a rupt varful de la creionul rosu.
baietelul colorat de ea avea parul albastru.cred ca e o artista neinteleasa.

roxi, la multi ani cu intarziere!super tortul, cred ca asa vom face si noi!

Mergi la inceput