**Zmeurici de iulie-august 2009 (8)**
Raspunsuri - Pagina 17
inutsa spune:
blanca mda, si noi aceeasi probleme ca si voi avem: a luat putin in greutate luna asta, papa putin la tzitzi. Ti-a zis dr sa-i dai lapte praf? Eu parca nu ma incumet inca, dr mi-a zis ca fata are un ritm de crestere OK, chiar daca luna asta a pus doar 600 grame
.
Merci de pontul cu suzeta "urata", i-am luat-o si o tine mai mult decat pe celelalte. Bine, tot tre sa o tin eu cu mana, da'o suge mai bine decat pe celelalte totusi. Acu am pacalit-o sa roada suzeta in loc de manuta
. Mi se pare ca suzeta asta se aseamana mai mult cu tzatza mamei decat ce am avut pan'acu.![]()
uliiasi Tobrexul se foloseste 10 zile, chiar daca problema dispare mai repede, de 3 ori pe zi dupa ce ai sters ochisorii cu ser fiziologic [se da la ambii ochi, chiar daca problema e doar la unul]. asa mi-a zis dr si iti zic si tie.
flosideea PRIMUL DINTISOR de pe acum?!!!!
Felicitari ca ati scapat "ieftin", fara febra si tot tacamul.
rallu felicitari pt banuti! sper sa te urmez si eu in curand ![]()
giova saracul Edi. Bine ca acum e mai bine!
Nu ascult colinde ci melodii straine, gen "Last Christmas" etc si mai am o compilatie christmas de la Disney de vreo 30 min e super faina, si bblina rade cu gura pan'la urechi cand o asculta
. Bine ca mi-ai zis cand se asculta colindele, nu stiam
Cornelia sanatate puiutilor!
theea mie dr mi-a zis ca kk poate sa fie verde de la gelul din pampers si sa nu ma impacientez. Am patit-o si noi , facuse kk, eu nu am fost pe faza imediat si cand am descoperit, kk era un pic verde.
I-am luat Biei jucarie care se agata [pt carut, dar eu pun la patut] si ce o mai apuca, o zornaie si o trage la gurita
, sta bunghita in ea de zici ca studiaza la greu vreo problema
. I-am mai luat si carusel, daca tot a inceput sa studieze obiectele, si vad ca ii place tare, melodia o clameaza si urmareste jucariile cum se invart
. Zicea cineva ca bb se uita fix la carusel si face strabism , asa o fi?![]()
Fug la fata ca am lasat-o in fundul gol sa se "aeriseasca".
V-am
!
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 2 luni
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
inutsa spune:
Aaaaaaa
am uitat sa zic ca am admirat pozicile, mei da'frumosi bebei mai avem la zmeurici
. Felicitari noilor crestinati!
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 2 luni
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
Giova spune:
Rallu cam asa e...din casa in restaurant. la terase am iesit si noi toata vara, mai greu ne e cu Marco, care nu sta locului nici 2 secunde.
felicitari pt. intoarcerea lui Robert, cresc zmeuricile noastre si s-a terminat cu linistea.
Pogos am intrebat, dar neffind otita virala nu prea avem ce face cu vaccinul., care e pt. cele bacteriene, pneumococice.
Inutsa asa e trebuie tratati ambii ochisori, se poate lua de la unul la celalalt.
Nu mai stiu cand incepe postul...in 14 noiembrie cred. de atunci se pot asculta colinde de craciun.
am framantat un aluat pt. gogosi...de cand poftesc la ele. sper sa fie cuminte Edi sa le pot termina.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Giova spune:
sa va zic ce mi-a zis pediatra ieri.
L-a vazut rosu la fundic, i-am zis ca am incercat n creme si nimic. Mi-a zis, dar sa nu rad, sa-l fac cu untura de porc
. L-am dat de 3 ori pana acum, parca nu mai e asa rosu, sa vedem daca dispar si bubitele.
I-am zis ca am untutra la greu, ca am potfiti in sarcina, si pana mi-au trmisi din Alba, am nascut. macar o folosesc la ceva
.
Cand a auzit ca am avut pofte, m-a rugat sa-mi amintesc la ce am poftiti, caci atunci cand incepem diversificarea o facem cu cele pftite de mine. Cica astea au fost poftele bebelusului si daca eu am poftit mere, incepem cu ele, nu cu morcovii (asta e un exemplu).
Interesanta chestie, nu am mai auzit pana acum...la Marco nu am avut defel pofte. Mi-a zis ca el a avut pofte identice cu ale mele si din cauza asta. L-a si intrebat pe sot daca a avut otite, sensibilitati la urechi.
Radeam cu el la intoarcere, ca incepem diversificarea cu dovlecei pane si mujdei de usturoi, cu praji cu visine, capsuni cu zahar si smantana,
.
_
Gio
de
Cornelia spune:
Giova, cred ca multe o sa incepem diversificarea cu prajitura cu visine
.
Pogos, scuze, mi s-au parut mai inchisi la culoare
. Ochisorii Anei i-am remarcat
.
Cred ca numaram pe degetele de la o mana ochii negri/caprui la odiseea noastra ![]()
Sandy, eu cred ca asta cu strabismul daca le pui carusel e la fel cu faptul ca raman copii cracanati daca nu ii legi strans de picioare
. Noi suntem fani carusel.
Lui Vladimir ii dau calciu, dar pentru ca pare a avea carente. Celorlalti doi copii nu le-am dat.
uliiasi spune:
Buna, mamici!
Cica am venit la Piatra sa respire puiu aer curat de munte...si de 3 zile stau numai in casa din cauza vremii de afara...oofff. Si stau singura, ca ai mei sunt la servici, deci e aceeasi branza ca-n Bucuresti. Doar seara ce reusesc sa mai schimb o vorba cu unu-altu...
Multa sanatate zmeuricilor bolnavioare!!! Sa va faceti bine repede!
Zmeurelul meu este un exemplar cu ochii negri (de fapt caprui inchis, am auzit ca n-ar exista negri negri). Sa vedem cum o sa ramana.
De calciu am intrebat si eu pediatra si mi-a zis ca nu e nevoie sa dau la bebe calciu daca alaptez exclusiv...
Incep sa ma gandesc la diversificare..peste o luna si ceva incepem si noi. Ce bine de mamicile cu experienta, deja stiu cu ce se mananca...Eu ma tot intreb cat si cand ii mai dau lapte daca incepem si cu altceva? Bine, la inceput cred ca tot la fel, pt ca o sa incepem cu o lingurita doua de aliment nou. Trebuie sa incep sa lecturez materiale in domeniu.
Multumesc la fete pentru informatiile despre Tobrex. Astept sa-i treaca ca sa sarbatoresc cu voi.
Si eu abia astept sa ascult colinde!!! O sa fie primul Craciun cu bebe!
Va pupacesc cu drag!
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/
ungaras spune:
Ziua buna si de la noi. Dimineata ne-am trezit la 7 sa mergem la vaccin si la 8:30 cand eram programati noi inca mai papam din bibe. Nu conteaza, tot ne-au intepat in picioruse si daca am intarziat. Mititica ce lacrimi avea... Sotul nu i-a vazut lacrimile pana acum. Mi-au spus ca o sa doarma bine dupa vaccin dar ea parca are arcuri la picioare, zvacneste si rade si gangure. Sper sa nu faca febra.I-am luat paracetamol supozitoare just in case.
Fetita mea de cand s-a nascut are pe spate deasupra fuduletului o pata albastruie. Nu mi s-a parut deosebita. La primul control pediatric, cand au auzit ca sunt din romania,au zis "hai sa vedem daca are Balcan spot" au intors-o si mi-au aratat pata albastruie. Spun ei ca bebeii din E, s-E Europei au asa ceva si ca o sa dispara in timp. mmmm sa cred sa nu. Azi la vaccin i-am aratat si asistentei si am intrebat-o ce este fara sa-i spun ce stiam deja. Mi-a spus ca se numeste Mongol spot (fiecare cum stie) si ca il au bebeii cu pigment, bruneteii, din E Europei si ca o sa dispara.
Acum va intreb pe voi mamici cu zmeurici brunete: au pe spate desupra funduletului o pata albastruie ca o vanataie? sau e doar la bebe mixt olanda-romania?
http://picasaweb.google.nl/home
flosideea spune:
buna ziua si de la noi....abia acum s`a domolit putin Denisor Dintisor,acum sa vedem pt cat timp.sta cuminte in patut,trage din suzetica urata si se uita la carusel.
Giova imi pare rau pt micutul Edi,dar sa speram ca tratamentul hemeopat va da roade!este bine daca a papat,daca e vesel,conteaza mult sa nu fie maraiti,iar in clipa in care se va simti mai bine sunt sigura ca va suge la san normal.eu am multe caciulite de interior,marea majoritate primite,pt ca la noi este foarte cald si nu prea`i vad rostul,iar de suportat nu le suporta Denis.eu cand ii fac baie seara ridic putin temperatura sa fie cald si bine si atat,dar in cazul vostru zic ca este o idee buna dupa baita sa`i pui caciulita(asa putin).Eu nu sunt fan caciulite si tocmai de aceea nu`i dau,cand vad ca el moare de cald,in curent nu sta....
Se pare ca in grupul nostru avem numai zmeurici plimbati.Nici noi nu ne`am dat de la nimic in laturi ca vezi Doamne e copilasul prea mic...am fost peste tot cu el,in plimbare,deocamdata nu ne`am incumetat sa mergem undeva peste noapte,dar timpul nu`i pierdut ![]()
Daca la inceperea diversificarii se tine cont de poftele din timpul sarcinii,eu nu prea am avut,dar atunci ar trebui sa incep cu BERE FARA ALCOOL
.Asa mai imi placea,mama mama ce buna era...Am gustat si acum de la sot si era groaznic de amara,dar atunci era delicoasa,mai ales daca era servita pe o terasa.Si binenteles,cu mere,ca si giova...mancam cate 2-3 kg/zi.si cat mai acre sa fie...
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)
ivanoiuadela9 spune:
Ungaras si baietelul meu are asa o pata dar m-am gandit ca o fi de la mine
ca asa aveam si eu pt ca mama a ,,furat,, o pruna cu mine si a dus-o la spate cand era gravida.
Nici mie nu mi-a venit pana acum CM ... la control medicul mi-a zis ca dupa 4 luni incolo imi vine si pana atunci sigur nu raman gravida daca alaptez. Voi ce folositi ? Luati anticonceptionale sau prezervativ ? Eu cred ca am facut o alergie de la el ca m-au apucat niste mancarimi si apoi ma ustura
asa ca nu mi mai arde de nimik .
Mai e putin pana duminica ... sper sa se indrepte vremea ca sa avem si noi o nunta si un botez cat de cat calduros ![]()
Inca nu am reusit sa luam nimik la nasi ... ma gandeam la o iconita din argint , o merge ?
Uitasem sa va spun ca eu ieri i-am dat o lingurita de Tedi ... i-a placut ffffff mult , ar mai fi vrut.
Va pupam 
Adela mami de Adrian Stefan 23.07.2009) si Maria Luiza(18.06.2002)
Giova spune:
poze noi:
http://www.dropshots.com/edi_marco#date/2009-10-14/21:48:56
_
Gio
de