Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(86)*
Raspunsuri - Pagina 20
Gianina34 spune:
pisigri - vrem reteta, vrem reteta
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 6 luni
Pisik06 spune:
GIANINA, offfffff
, cand citesc de problemele voastre iarasi ma rusinez ca eu ma plang de chestii gen ca nu merge in 4 labute sau ca e maraita
.
Pana la 6-7 luni am avut si eu probleme cu Ana, bine, incomparabile cu ale voastre, dar refluxul ne-a dat batai de cap si noua pana la 5 luni, apoi colicile pana pe la 6 si crize interminabile de plans pana la 7 (bine, le mai are si acum, dar nu zilnice; de 2 zile a apucat-o vad, sper sa fie trecator
). Asa ca tine, asteptam si eu, ba vaccinul, ba 4 luni, ba diversificarea, ba 6 luni. Si uite ca nu s-a mai linistit decat dupa 7 luni si un pic. Eu va doresc ca la voi sa treaca problemele cat mai repede 
PETRA, mie mi s-au parut cat de cat acceptabili biscuitii astia, sunt mai bunuti Biskids, dar tot nu omor. Bebelina insa vad ca ii agreaza pe ambii. Eu ii pasez cu fructele (ii rup bucatele mici si ii bag la blender acolo la gramada), iar azi i-am dat unul in manuta. L-a molfait si cu cei patru colti ai ei a reusit sa rupa bucatele din el. Asa ca cine era cu mana in gura copilului pan' la cot de frica sa nu se inece?![]()
![]()
Eu am bucatarit pana acuma: facut papa pt bebe pe 2 zile, facut branzica la fel, facut tiramisu (o serbam maine in avans de 8 luni, cu nasii si finii), spalat o tona de vase, sunt chiauna. Drept pt care ma duc sa imi fac un dus si ma bag la TV. Sunt singurica, sotu e la un job si socrii sunt "in deplasare" week-end-ul asta
Pupici
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
pisigri spune:
Va scriu intii reteta originala (delicioasa pentru adulti...) si apoi va povestesc cum am adaptat-o noi.
Ingrediente:
- 110g unt la temp camerei
- 140g zahar
- 100 g miere sau zahar brun
- un vf lingurita bicarbonat
- 0,5 lgt praf copt
- 1 ou
- citeva picaturi esenta vanilie
- 1 lingura lapte
- 150g faina integrala
- 130g cereale
- 100g stafide
- 100g arahide macinate
- 100g pune uscate taiate marunt
Untul se amsteca cu zaharul si se spumeaza, se adauga mierea, praful de copt si bicarbonatul si se mixeaza
Adaugam oul, laptele, vanilia si mixam bine
Adaugam faina integrala cite putin
La sfirsit adaugam cerealele, stafidele, alunele, prunele uscate si amestecam cu o lingura de lemn
Modelam bilute (eu folosesc o lingura de-aia de pus inghetata in cupe)
Se coc 10-15 min la 180 grade
Cind sint gata se lasa in tava 2 minute (sint moi, se intaresc pe masura ce se racesc) si se pun pe o farfurie sa se raceasca complet.
Eu nu am pus niciodata (nici pt noi) si zahar si miere (sau zahar brun) pt ca ies extrem de dulci si nu ne plac. Pt Pisilinca am pus cam jumate din cantitatea de zahar recomandata (70g) sau am inlocuit-o cu o lingura de fructoza. Merge si fara zahar deloc, dar nu il elimin constant...
Faina integrala am folosit, am folosit si faina neagra in amestec cu faina integrala, cel mai mult imi plac cu faina neagra+faina de secara, juma-juma. Mi se pare ca ies ceva mai moi si mai legati, nu sint sfarimiciosi deloc.
Ca cereale am pus musli initial, dar asta ramine dur; pt Pisilinca merg mai bine fulgi din faina integrala (am gasit la selgros si in magazine tip plafar; ar merge si fulgi de porumb dar nu am gasit simpli-simpli, au multa sare si mult zahar). Fulgii astia se inmoaie.
De asemeni, pt Pisilinca am eliminat din reteta stafidele; i-am pus uneori f putine nuci (ff putine si macinate ff bine cu robotul, pina ramin practic o pulbere) in loc de arahide care sint puternic alergene.
Prune uscate nu am pus niciodata, nici pt noi nici pt ea.
Personal mi se par mai gustosi facuti ca pt noi, dar sint buni si cei adaptati. Macar elimin multele E-uri, agenti de afinare, corectori de aciditate etc etc din biscuitii din comert. Si sint proaspeti.
A, nu am folosit esenta de vanilie ci am razuit un pic dintr-un baton de vanilie pt aroma, mi se pare mai natural decit esenta.
Pofta buna !
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
saby spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 saby - am citit in urma ca maia nu mananca marul nu am apucat sa vad ce ti-au spus fetele insa si noi avem aceeasi problema iar singura solutie gasita a fost sa-i amestec marul copt cu morcov fiert, branza si , eventual, ceva cereale doar asa mananca marul. Nu-i place gustul acrisor. Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009 avem 6 luni |
Multumim de pont, dar nu cred sa avem succes, am incercat in combinatie cu dovleac copt care e oricum dulce si cu cereale in dupa-amiaza asta si mai mult de 3 lingurite nu a vrut, a inchis gurita si daca mai insistam se punea pe plans.
Maine incerc o supa crema din mai multe legume o sa-i adaug rosia pe care nu i-am dat-o pana acum si ardeiul sa vedem daca avem mai mult succes cu asta, desi nu prea cred
, va zic eu maine.Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
saby spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui PetraTudor
I-am luat si eu pe cei Organix - no junk promise dar nu am avut niciun succes. Nici mie nu mi-au placut, sunt ... ciudati. I-am luat si Hipp - Children'Biscuits si i-au placut foarte mult, sunt si varianta Baby dar nu am gasit-o. Apoi am mai luat si din cei Nestle, sunt deliciosi, dar i-am mancat doar eu Daaaaarrrrr: voi cum ii dati? Asa, sa-i rontaie, sau pe razatoare? Scuze daca s-a discutat Mie imi este frica sa-i dau in manuta, prin carti si pe la fetele din parc am citit/vazut ca se dau incepand cu luna a 7-a cand are bebe dintisori dar mie imi este frica... ![]() MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!! (09.03.2009) |
Sa sti ca eu i-am luat de la Hipp, ChildrenBisk si prima data i-am dat asa unul sa-l molfaie cu gingiutele ca noi nu avem dintisori inca si usor usor s-au inmuiat dar a inceput sa se strambe si nu a mai vrut. Apoi i-am pus dati pe razatoare in mar si iar a refuzat si de aici am tras concluzia ca nu ii plac, asa ca o sa incerc si altceva, sa vedem poate cei de care ati zis voi.
Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
PetraTudor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri PetraTudor, eu i-am dat fiica-mii biscuiti de secara si faina integrala facuti in casa dupa o reteta adaptata; daca te intereseaza o scriu aici. Se mai rup bucatele dar se inmoaie in gura; a mai tusit asa, scurt, cu ei in gura, dar nimic de speriat. Dar eu ii dau si mar si gutuie sa roada, si rupe din ele bucatele. Stau insa cu ochii pe ea non-stop, nici nu ma intorc cu spatele. Oricum, la un moment dat trebuie sa invete sa manince si altceva decit paste si piureuri, si nu cred ca are mare legatura cu citi dinti au, mai degraba cu invatatul sa morfoleasca cu gingiile If you can't say something nice, then don't say nothing at all "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Pisigri, maine iau si eu gutuie!
Cat despre reteta, esti foarte draguta
, dar din pacate eu in ultima vreme ma spal pe par la saptamana 
Traiasca Hipp&Co.!
MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)
saby spune:
Fetele ma duc la
, o noapte linistita sa aveti
!!!
Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)
www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
PetraTudor spune:
Pisigri, m-am uitat pe reteta, uffffffffffffffffffff poate va reveni ea si vremea gatitului 
mamicile ca fug la nani, am un bebe mucios si plangacios la fiecare repriza de somnic, asadar respect pentru Pisik care se descurca si cu bebe si cu tiramisu
ca eu am facut pe sfert si sunt franta 
A nu se intelege un sfert de tiramisu
... desi era bun si ala 
Fug ca bat campii 
MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)
denisamada spune:
Salutari la ceas de seara!
Am reusit sa citesc ce-ati mai scris de aseara.
Multumim pentru reteta de biscuiti, cu siguranta o voi incerca, doar sa gasesc faina integrala si fulgii... Zici ca la plafar?
Am mai avut problema asta cand am vrut sa fc paine integrala, ca nu mi-a trecut prin cap de unde sa iau faina. Eu cautam in supermarket. 
Noi de diversificat ne diversificam destul de bine, mancam in jur de 150ml piure de fructe (ora 11) si legume (ora 14), deseori papam si peste 200.... Iar cerealele ne plac la nebunie, dar totul se duce in joaca, agitatie, rotiri, deplasari, "discutii" interminabile... pe cantar nu ramane nika.
Am uitat ce voiam sa mai zic.... ![]()
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
olishka spune:
Salutare!!!
Multumesc mamici pt sfaturile legate de mar. Totusi as vrea sa i-l dau crud si o sa mai incerc peste cateva zile, poate combinat cu un alt fruct.
Gianina imi pare atat de rau ca are Andreiuta iarasi probleme.
sa-i treaca bubitele si sa fuga toate alergiile ![]()
Pisik ce ati mai rezolvat cu ochisorul. V-a trecut? Noi in continuare avem problema asta si parca as mai merge la un dr.
Astazi am fost doar la o zi de nastere, la a doua petrecere n-am mai ajuns caci eram prea obositi.
Trebuie sa va marturisesc ca m-am ingrasat in croaziera si sunt atat de deprimata ca n-as mai iesi din casa. Mi-am propus sa nu mai manac atat, dar de suparare parca imi vine sa tot bag in mine
Numai in aseara asta m-am indopat cu 5(cinci) clatite
facute de mama, la cerinta lui Cristi. Sa va zic ce probleme am eu: daca nu sunt in casa dulciuri, prostii...nu mananc si nici nu-mi cumpar...DAR mai Cristi al meu este un mare devorator de bunatati care ingrasa si cumpara in fiecare zi...si daca sunt in casa, mananc si eu caci sunt o mare pofticoasa. Ce sa fac acum? Si l-am si rugat sa le cumpere si sa le ascunda, sa manance fara sa-l vad, dar el tot nu intelege.
Maine insa pleaca la Deva si raman singura
poate slabesc si eu macar un pic.
Moni cred ca o sa vin la vagon de dormit (88%). Cristi nu vrea sa ma lase sa vin cu masina, caci zice ca este iarna deja
Am tot dus tratative cu el, dar nu am reusit sa-l conving. Joi dimineata sunt in Deva 
Olga, mamica lui David iepurasul