Locul fetelor Nou-Venite (33)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina_C spune:

Asa sa fie jesia, ultimul ciclu si dupa aia bb
Creter bine ai venit si sedere cat mai scurta la aspirante...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleia spune:

"Ovulatia – emiterea ovulului de catre ovar – este cel mai important eveniment al ciclului fertil; ea are loc doar o singura data intr-un moment din ciclu, chiar daca sunt emise mai multe ovule. Mecanismul ovulatoriu produce de asemenea doi hormoni ovarieni, estradiol si progesteron.
Estradiolul este produs numai de catre foliculul care se dezvolta inainte de ovulatie; acesta stimuleaza glandere cervixului iar acestea secreta un anume tip de mucus („mucus cu caracteristici fertile”) care este esential pentru ca spermatozoizii sa poata strabate cervixul si sa ajunga la ovul. Estradiolul stimuleaza de asemenea cresterea endometrului captuseala uterului.
Dupa ovulatie, corpul luteal care se formeaza in urma ruperii foliculului produce progesteron si estradiol. Progesteronul determina schimbarea brusca a mucusului care apare imediat dupa ovulatie si defineste sindromul de Varf.
De asemenea, progesteronul pregateste endometrul pregatit de estrogen pentru implantarea ovulului fertilizat.
In absenta sarcinii, producerea de estradiol si progesteron incepe sa scada la aproximativ 7 zile dupa ovulatie iar aceasta determina desprinderea endometrului sub forma sangerarii menstruale 11-16 zile dupa ovulatie.
Schimbarile ciclice din activitatea ovariana sunt controlate de secretia a doi hormoni de catre glanda pituitara: hormonul de stimulare foliculara (FSH) si hormonul luteinizat (LH).
Foliculii din ovare au un prag pentru nivelul FSH-ului sub care nu sunt stimulati. Initial, valorile FSH-ului se afla sub acest prag, dar cresc incet pana cand pragul este depasit si apoi un grup de foliculi este stimulat sa creasca. Sunt necesare cateva zile de crestere pana cand foliculii incep sa produca estradiol care este secretat in fluxul sangvin si ajunge la hipotalamus pentru a sa semnalul ca pragul a fost atins.
Exista de asemenea un nivel intermediar al productiei de FSH care trebuie sa fie depasit inainte ca un folicul sa fie stimulat sa produca un raspuns ovulatoriu complet, si un nivel maxim care nu trebuie depasit, altfel sunt stimulati prea multi foliculi si apar ovulatii multiple. Nivelul maxim este cu doar 20% peste nivelul de prag si de aceea este esential ca estrogenul produs de foliculi sa exercite un control precis prin feedback al productiei de FSH.
Pe masura ce foliculul dominant foliculul dominant se indreapta catre ovulatie, acesta produce cantitati din ce in ce mai mari de estradiol. Acest estradiol stimuleaza productia de mucus cervical si de asemenea aduce productia de FSH sub nivelul de prag, eliminand astfel suportul necesar celorlalti foliculi care au intrat in cursa pentru ovulatie.
Scaderea nivelului de FSH declanseaza de asemenea un mecanism de maturizare in cadrul foliculului dominant care il face receptiv la cea de-a doua gonadotrofina pituitara, LH. Nivelurile ridicate de estradiol activeaza de asemenea un mecanism de feedback pozitiv in hipotalamus, care determina glanda pituitara sa produca un val masiv de LH. Acest val masiv de LH este semnalul declansator care initiaza ruperea foliculului (ovulatia) la aproximativ 37 de ore de la inceputul valului de LH sau la 17 ore dupa ce acesta isi atinge maximul.
Productia ovariana de estradiol scade brusc in acest interval dinainte de ovulatie. Dupa ovulatie, foliculul rupt se transforma in corp luteal si productia celui de-al doilea hormon ovarian, progesteronul, creste rapid impreuna cu estradiolul. Progesteronul determina schimbarea brusca in caracteristici a mucusului cervical care marcheaza simptomul de Varf, iar descresterea lui catre sfarsitul ciclului provoaca sangerarea menstruala."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Si eu mai vreau 2 cm si dupa aia mamica de burtica

Daca as putea exprima ce e in sufletul meu si cat de mult il astept pe BB, as face-o, insa nu pot, pt ca nu o sa-mi ajunga niciodata cuvintele

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008)
si viitoare mamica de copilasi jucausi

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

..............................................

Nimic nu este intamplator!

Mergi la inceput

Eu am o problema si nu mi-o poate rezolva NIMENI

vreau si eu cartile de la Adevarul, astea cu pictori....la noi la chioscuri e subiect tabu.....nu au si gata...am incercat cu shpaga si tot nu vor, cica vin cateva carti pe centru de distributie a presei si sunt deja facute listele....cum sa fac sa am si eu colectia, ca deja a aparut nr 5 si eu tot NIMIC
sa fac un abonament la ziar?

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mvb

Eu am o problema si nu mi-o poate rezolva NIMENI

vreau si eu cartile de la Adevarul, astea cu pictori....la noi la chioscuri e subiect tabu.....nu au si gata...am incercat cu shpaga si tot nu vor, cica vin cateva carti pe centru de distributie a presei si sunt deja facute listele....cum sa fac sa am si eu colectia, ca deja a aparut nr 5 si eu tot NIMIC
sa fac un abonament la ziar?

Mvb, eu am incercat cu abonament la ziar. Am trimis mail si am si sunat. Au fost draguti si mi-au explicat ca toate comenzile suplimentare tirajului programat se onoreaza greu si fff greu din cauza volumului mare. Tot ei mi-au zis ca in orasul meu, la sediul redactiei ziarului, au organizat un punct de vanzare al acestor colectii, unde au toate numerele. Asa ca ma deplasez periodic si-mi cumpar ce-mi lipseste.

Verifica si tu, poate e si la voi asa ceva.

LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creter spune:

Multumesc FlorentinaC,da sa speram.Am si eu o intrebare pentru fetele care stiu, mi s-a recomandat metformin,pentru restabilirea ovulatiei, stiti daca as putea lua in paralel si extract mladite de zmeur???

Mergi la inceput

sau poate in alt oras mai aproape de tine , unde au redactie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polo spune:

Faci abonament la ziar sau le comanzi pe net (cel putin la colectia de joia merge asa), dar vine ffffff greu. La asa era si la noi cand a aparut colectia 100 carti pe care trebuie sa le ai, dar acum au aparut centre private (rodipet-ul are nus ce probleme) si la astia se gasesc cate vrei.

http://community.webshots.com/user/diove

Mergi la inceput

In Iasi, ca aici la noi e cuca macai

Mergi la inceput

N-are cum sa fie Cuca Macaii...

localitatea Cuca Macaii chiar exista !!!
I-am zis eu asa unui client si a scos omu' buletinul si mi-a aratat ca el chiar e din Cuca Macaii

Mergi la inceput