Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salut fetelor!

Felicitari Cordelia si Sabina pentru baietei!

JASSY, ai fost la alt medic la eco?

FLORY, parca si tu trebuia sa mergi vineri, cum a fost?

CRISTINA, sotul e bine, mai are cateva cruste dar cred ca in vreo 2 zile ii dispar si alea si scapa in sfarsit de boala. Luca tot se mai trezeste, nu prea stiu care e cauza, sper sa fie numai dintii pt. ca macar aia cresc si dupa aia scap... E nasol ca nici ziua nu doarme decat vreo ora si de multe ori si la aia, pe la jumatate se trezeste si plange si trebuie sa-l leagan sa readoarma

ANUTZA, ce scumpa e Teea inseamna ca o sa ai doi gemenuti (ca zodie), nu?

Eu cred ca un tauras o sa fac, DPN-ul o fi el pe 29 mai insa fiind a doua cezariana trebuie facuta un pic mai repede, doctorul zicea ca prin 20. Mie mi-ar place sa fie taur pt. ca am fi 2 raci si 2 tauri in familie (eu si Luca suntem raci iar sotul e taur).

ALE, wow, 9 ani dans latin de performanta! Ti se potriveste, mi se pare ca si aduci a spanioloaica sau latin-americana focoasa si la infatisare

Voi ati avea incredere sa mancati branza luata din piata, de la tarani? Nu stiu ce sa fac, a facut mama o prajitura cu crema de branza, branza e luata din piata si crema a fost pusa la sfarsit, deci n-a stat in cuptor (ca asa poate mai mureau bacteriile de la temperatura mare, in caz ca erau). Mi-e pofta de mor dar mi-e si frica nu cumva sa fac listeria, eu stiu? In prima sarcina m-am ferit, n-am mancat deloc branza de la tarani, in sarcina asta oricum am mancat ceva telemea cand inca nu stiam ca sunt gravi, dar dupa aia n-am mai mancat decat lactate pasteurizate.

Monica, mami de Luca si 8+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

Salut fetelor!

Felicitari Cordelia si Sabina pentru baietei!

JASSY, ai fost la alt medic la eco?

FLORY, parca si tu trebuia sa mergi vineri, cum a fost?

CRISTINA, sotul e bine, mai are cateva cruste dar cred ca in vreo 2 zile ii dispar si alea si scapa in sfarsit de boala. Luca tot se mai trezeste, nu prea stiu care e cauza, sper sa fie numai dintii pt. ca macar aia cresc si dupa aia scap... E nasol ca nici ziua nu doarme decat vreo ora si de multe ori si la aia, pe la jumatate se trezeste si plange si trebuie sa-l leagan sa readoarma

ANUTZA, ce scumpa e Teea inseamna ca o sa ai doi gemenuti (ca zodie), nu?

Eu cred ca un tauras o sa fac, DPN-ul o fi el pe 29 mai insa fiind a doua cezariana trebuie facuta un pic mai repede, doctorul zicea ca prin 20. Mie mi-ar place sa fie taur pt. ca am fi 2 raci si 2 tauri in familie (eu si Luca suntem raci iar sotul e taur).

ALE, wow, 9 ani dans latin de performanta! Ti se potriveste, mi se pare ca si aduci a spanioloaica sau latin-americana focoasa si la infatisare

Voi ati avea incredere sa mancati branza luata din piata, de la tarani? Nu stiu ce sa fac, a facut mama o prajitura cu crema de branza, branza e luata din piata si crema a fost pusa la sfarsit, deci n-a stat in cuptor (ca asa poate mai mureau bacteriile de la temperatura mare, in caz ca erau). Mi-e pofta de mor dar mi-e si frica nu cumva sa fac listeria, eu stiu? In prima sarcina m-am ferit, n-am mancat deloc branza de la tarani, in sarcina asta oricum am mancat ceva telemea cand inca nu stiam ca sunt gravi, dar dupa aia n-am mai mancat decat lactate pasteurizate.

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Ma bucur ca sotul se simte mai bine.
Nu ai dezvoltat anticorpi pentru Listeria? Stiu ca o data dezvoltati nu mai exista risc. Stiu de l ao cunistiinta ca taranii in mod normal au analizele la zi. Cred ca pericolul apare atunci cand iei de la taranii de la tara, nu de la cei care vand in locuri specializate.

Sabina 13+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei

http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

vivelada ma refeream la branza dulce si dca ai pus si stafide iese si mai buna eu nu aveam in casa. da acum ca ati pomenit de nui mi s-a facut pofta dee prajitura pandispan umpluta cu nuca macinata si fiarta in lapte cu zahar mnnnnn o bunatate d aproblema ii ca nu am nuca in casa. am vazut la vecinu de palier in balconul comun unde ne intindem rufele un sac cu nuci . dac ma freaca rau poftele cred ca in noaptea asta fur niste nuci
pupici burtici
si neaparat pe cele care sunt la prima sarcina si vor sa alapteze le rog sa citeasca alaptatul helpline ii enormmmmm de util. nu va bazati ca mai este timp pt ca asa de repede trece si sunt acolo informtii extraordinar de utile
din nou pupici burtici

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei 25.02.08 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Ioana5255 si eu tot de Rennie stiu ca e bun si se poate lua chiar pe perioada sarcinii(asta stiu sigur)

sper sa-ti faca bine

Cordelia 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

La mine a iesit Lysteria indeterminant.....acum trebuie sa repet si stau cu morcovul pana primesc al doi-lea rezultat. Nu am mai mancat branza fara sa fie ambalata.

Roxy 11+

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

roxi stai linistita caci chair daca ai avea listeria se trateaza cu antibiotic iar acum sunt antibiotice ff sigure care sunt compatibile cu sarcina.si eu la prima sarcina nu am mancat branzeturi de la mama dar acum mananc .le consider mai naturale si cred ca pana la urma tot poti lua diverse boli de pe fructe pe care ar cam trebui sa le frecam mai bine sub apa, clante pe care punem mana , mijloac de transport in comun cate si mai cate pericole ne pandesc la tot pasul. dar daca Doamne-Doamne a pus bebele acolo unde e l-a pus cu un scop, adica ca sa ii fie bine. deci eu zic sa ne ferim cat putem da sa nu facem din asta o obsesie care sa ne strice bucuria acestei perioade

pupici burtici

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi

Veronica -mami lui Marc-Andrei 25.02.08 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Bun gasit burtici! Si eu sunt o cu DPN pe 8 mai 2010.
Momentan nu am foarte mult timp de stat pe net, motiv pt care nu am intrat si la odisee, ramanand doar la clubul scutecelor unde fac parte eu si fetita mea.
Dar acum am o dilema, daca ma puteti lamuri.
Prima sarcina ne-am dorit-o, am programat-o, am fost la control, etc.
Acum nici nu stiam ca sunt insarcinata, fiind neprogramata, si in acest timp, am luat diverse medicamente.
Azi am inceput sa caut pe net sa vad ce scrie la sarcina pe prospect.
Si la Debridat scrie asa:
"Sarcina si alaptarea: Studiile efectuate la animale nu au demonstrat efecte teratogene. In absenta oricarui efect teratogen la animale nu este de asteptat ca substanta sa produca malformatii congenitale la om.
Totusi, in absenta unor date adecvate care sa permita evaluarea efectului teratogen sau fetotoxic al trimebutinei in timpul sarcinii, se recomanda evitarea administrarii acesteia in timpul primului trimestru de sarcina"
Cat de grav poate fi? Deocamdata nu am posibilitatea sa merg la un medic, sa discut atat de detaliat cu un medic. M-am tot gandeit zilele astea ce am facut eu de-a lungul saptamanilor de la UM (UM dupa care se calculeaza sarcina, ca mi-a venit CM si peste sarcina), sa pun pe o lista si sa intreb un medic. Dar pana atunci, incep sa ma ingrijorez.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jassy_jassy spune:

Buna burtici! am venit la raport...
moni_or am fost la medicul meu azi dupa masa pentru ca una peste alta din sera cand sotul a venit acasa cu insulina si mi-a zis de glicemie am avut ceva maro pe hartia igienica dar nu mult sau abundent.a doua zi am zis ca o sa treaca...nu a trecut a fost un pic mai mult si am pus un tampon.acum imi pateaza si tamponul... dar bineinteles ca doctoru e plecat din egipt pt o saptamana....m-au trimis asistentele la alt doctor si mi-a facut eco abdomnal,se vedea sacul si mi-a zis si marime 11mm cu 14mm.nu mi-a dat decat un calmant pt dureri de mijoc ca mai nou am si asta ... si maine dimineata ma duc sa fac un nou betta.asa ca mai am o noapte de stres.o sa incerc sa stau in pat.ce o vrea Dumnezeu...ce mai pot face?am facut tot ce mi s-a zisaaa,si mai am si niste dureri in sani de zici ca-mi baga cutitu cineva
cam asta e,sa vad ce beta o sa am maine,dar sant f pesimista.ma astept la ce e mai rau.daca nu era scurgerea asta poate ca eram mai linistita.dar asa....sper sa pot dormi in seara asta.
va pup si somn dulce la toate fetele

jassy6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

AYLAAAA, ce surpriza, nici nu stii ce ma bucur ca esti si tu la odiseea asta!!!! Dumnezeu sa-ti dea o sarcina usoara si bebe sanatos, mamica incercata si curajoasa! Cat despre Debridat, depinde si cand l-ai luat, daca a fost in primele 14 zile de cand ai ramas atunci sigur nu e nimic, ca eu stiu ca atunci e protejat fatul. Dar sunt sigura ca va fi bine si daca au trecut mai mult de 14 zile, mai ales ca spun ca nu e de asteptat sa produca. Ei sunt obligati sa scrie pe medicamente avertismente daca nu s-au facut teste pe om si nu sunt siguri. Si eu am luat Nurofen inainte sa stiu ca sunt gravi, Nurofen nu e indicat,dar sper sa nu fie nimic.

SABINA, am facut sarcina trecuta analiza de listeria si mi-a iesit ca nu am anticorpi.O sa vad ce o sa fac, dar mira-m-as sa pot rezista sa nu pap.

JASSY, sa-ti ajute Dumnezeu sa fie bine, nu fi pesimista, ai incredere, conteaza foarte mult moralul...Sunt si aici exemple de fete care au avut scurgeri si in cele din urma totul a fost bine.Sa ne dai vesti cum afli ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata fetele

Mircea e la soacramea, mi-e un dor de el de nu mai pot, dar nu mai putea sotul sa se scoale la 6. In fine ca tot la 5 jumate ne-am trezit, din obsinuinta...
Alessico wow, 9 ani de dans latin, super, ce-mi place si mie, am fcut si eu prin facultate, optional.
Moni_26 eu mananc branza de la tarani, la prima sarcina eram mai circumspecta, dar acum am capatat curaj
Carla felicitari pentru harniceala. Cum spuneai ca se face tortul ala de mere NU am facut niciodata...
Ioana si eu am arsuri, am avut de la bun inceput, imediat dupa ce mananc. Remediul meu e cana cu lapte rece, dar din pacate nu dureaza mult...
Aylaa felicitari pentru sarcina. Daca citesti ce scrie pe toate prospectele de medicamente te iei cu mainile de cap...atata vreme cat nu sunt facute studii nu inseamna ca e nociv, din pacate nu am o info sigura de la un dr si cu dr meu ma vad abia peste 3 sapt.
Sper sa te linisteasca cineva! Am o prietena care a facut radiografie dentara, in 12 sapt de sarcina, fara sort de plumb ca asa au spus la radiograf, sa nu ramana radiatia acolo...A stat stresata toata sarcina, bb e ok. asta mi se pare mult mai grav decat debridatul.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 12 +

Mergi la inceput