Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 13
miria_cristina spune:
INA - Mananc la greu muraturi. Imi plac cu orice numai muraturi sa am langa, dar le iau de la magazin sau facute de mine, nu din piata.
In piata se vand varsate, deci nu mai sunt de mult sterilizate, asa cum se pun ele initial in borcan. Stau in butoaie de unde se tot iau la gramada. Taranii pun mana pe bani, pe fructele si legumele cu pamant sau merg la buda de acolo si apoi, apar eu sa le cer un kg de muraturi.
Nu sunt sclifosita, dar zau, ca nu-mi vine sa vin acasa si sa mananc linistita din ele.
Poate as lua varza murata, de-ar fi sa o prepar termic, dar in rest, nimic.
Nu ne putem ferii de toate lucrurile care ne-ar putea imbolnavi, dar unele chiar sunt un risc si atunci cand nu suntem gravide daramite acuma.
Preparatele insuficient pregatite termic sau unde igiena lasa de dorit. Branzeturile dn lapte nepasteurizat, incluzand aici si telemeaua de la tarani. Unele tipuri de peste. Sucurile nepasteurizate. Maionezele si sosurile de pe la gherete. Salatele cu cruditati.
Cristina +12
si Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
miria_cristina spune:
Ai dreptate ANDRA, dar banii cu toate ca sunt infecti nu-ti dau listeria, care se transmite cu urmari grave la fat si nici toxoplasmoza sau salmonella.
Acuma nu trebuie sa devenim paranoice, dar nitica grija nu strica. Toate ne dorim un bebe sanatos, mai presus de orice. Dupa astea 9 luni putem manca tot ce ne trece prin minte si maini.![]()
Cristina +12
si Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
bordeancavio spune:
subscriu si eu la discutia cu alimente "interzise". si eu evit peste crud. recunosc insa ca la icre nu ma gandisem. chiar mancam des si imi placeau unele de somon, pe paine prajita si cu unt. mi-am dat seama ca ar fi crude, vorbind cu o prietena, si ups... zic, stai ca si icrele nu merg. asa ca m-am facut cuminte. bors am luat si eu de la tara, dar l-am fiert in ciorba, deci e ok. muraturi nu cred ca au probleme deosebite, chiar de la piata. decat sa nu puna taranii mana pe bani, etc... cand umbla la ele. in rest ma tin sa spal ff bine fructele si legumele. acu, mai mananc cate o salata in oras sau la restaurant si sper sa fie ok. nu sunt ff exagerata la acest capitol, dar incerc totusi sa evit unele alimente care ar fi periculoase. bine, din cate stiu, daca or mai fii altele.... in fine, doamne ajuta, sa fim bine cu toate si sa si mancam totusi ce ne e pofta, nu?? 
vio asteptand pe bebe
12+
poze http://picasaweb.google.com/bordeancavio81/Vio#
Rebiana27 spune:
Vin sa raportez fuguta ce mi-a zis nenea doctoru' (ca am fost la alt dr decat doctora mea; mai vroiam sa aud o parere) si m-a linistit spunandu-mi ca am colul inchis; nu mi-a spus insa ce lungime are colul si vroiam atat de mult sa stiu..... Mi-a explicat ca daca simt contractii nedureroase dar fara a fi ritmice sau sa dureze mult atunci nu e alarmant..nici de intepaturi n-a parut intrigat.
Deocamdata aman ideea cerclajului... fie pana n-o mai fi nevoie, fie pana trec contractiile.
Pupici si noapte frumoasa tuturor! 
Mami de Luca si
16+ cu 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
ellanik spune:
Dayanara , in legatura cu kg...sapt viitoare merg la masuratorile lunare .Eu zic ca am mai pus 2 kg luna asta....ceea ce e cam mult.Bine este ca totul se pune pe burtica .De la spate nu se cunoaste ca-s gravida insa burtica este evidenta.Cat despre bebe....de cateva zile il simt mult mai bine si ne distram amandoi(eu si tati) de tumbele lui.Parca e un delfinas care face sarituri in apa.Simt deodata baldabac!!!si cand ii canta tati la pian....este intr-o forfota continua.Parca e un brotac.Miscarile i le simt de sapt asta mai accentuat asa ca fetele care au sarcini mai mici nu va impacientati ca o sa inceapa si la voi "lucrul".Cat despre bombardamentele zilnice cu virusi, bacterii, viermi, broaste, balene si alti daunatori nu avem ce face.Asa cum spunea si Dayanara, mamica cu vechime,este bine sa fim precaute cu bebicii nostri care vin din mediul uterin unde stau la cald si in deplina siguranta si care cand se nasc "dau buzna" intr-o lumea murdara, nesigura, zgomotoasa.Trebuie caliti insa incet incet.Eu zilele astea ma tot gandesc ce fata va avea bebe cand mi-l va scoate nenea doctorul si mi-l va pune pe burtica....Cred ca va fi taaaare scumpic!
19+
George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
ellanik spune:
Rebiana, uraaaaaaaa!Ai vazut?????????????????????Ce ma bucur.Acu vezi si tu si stai cuminte.Si acum intrebare de 1000 €: Cine poate descrie contractiile?Nu de alta dar eu sunt la prima sarcina si nu stiu ce ar trebui sa simt.Si imi e rusine sa intreb la dr.Va multumesc de pe acum.

19+
George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
nemary spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lindal Fetelor, ce parere aveti despre urmatoarele alimente sau bauturi, sunt ok in sarcina: salata de icre (din magazin), apa din izvor sau din fantana, bors acru (baut ca atare, din piata), muraturi de la tarani din piata. Voi le-ati consuma sau le-ati evita? 14+Pictura pe sticla |
salata de icre am mancat, dar putina, mai mult de pofta; apa din fantana beau, dar de la bunica mea;bors doar cumparat din magazin(dar nu cred ca are ceva daca il cumperi de la persoane cunoscute); muraturi nu as manca.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
15+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
Rebiana27 spune:
Ella
Modul in care percep eu contractiile: simt ca mi se intareste burtica f tare si este o reactie pe care n-o pot controla. Senzatia este ca si cum ai avea un bolovan in uter.. simti o presiune mare. De regula sunt nedureroase si apar in trimestrul al III-lea de sarcina (Braxton-Hicks) dar se pot instala mult mai devreme. Este bine sa elimini stresul caci este un factor declansator (mi-a explicat o prof. de biologie ce si cum dar nu stiu sa repet la fel de stiintific) dar si efortul fizic prelungit. Sunt normale atata timp cat nu dor, nu dureaza mult si nu sunt ritmice. Eu imi masez usor zona respectiva cu palma si da cat de cat randament.
La sarcina cu Luca imi amintesc ca nici nu le dadeam importanta... acum de ce 'oi fi asa de prapastioasa?!!! 
si sper sa se instaleze cat mai tarziu la tine!
Mami de Luca si
16+ cu 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
nemary spune:
nu vreti sa va bucurati alaturi de mine 
se pare ca doar Honeybaby a citit mesajul meu, multumesc Honey
in sfarsit, dupa 2 anulari am reusit si eu sa fac mult asteptata ecografie azi. totul e bine cu bb, parametrii normali, placenta posterioara, col inchis, pliu nucal 1.4
bebelina a fost tare lenesa, nu prea a vrut sa fie activa, statea cu o manuta pe ochi, sa nu o deranjam. si ...asa cum imi doream o sa mai avem o 
super, acum trebuie sa se obisnuiasca si tati cu ideea
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
15+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
andra_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miria_cristina ANDRA - Hi! Hi! Care pranz? Adica, tu ai la ora 11.00 si te gandesti ca intri pe la 12.00-13.00? Pai, atunci poti spera... ![]() Nu, sa-ti explic... eu am fost programata pe ora 9.30, iar dansul a venit pe la 12.00. Inaintea mea mai erau 2 persoane, care au stat cam 30-40 minute. Si cu toate astea, am considerat ca am stat putin sa-l astept comparativ ci alte dati. Acuma, tu unde esti programata? La spital sau la clinica? Dar indiferent unde ai fi tot vei astepta. Asa se sta la dansul, cand mergi sa fi pregatita ca sa nu te superi sau sa pleci crezand ca nu vine. Nu este neserios, dar toata lumea trage din 3 parti de dansul si de multe ori intervine neprevazutul. Chiar eu am incurcat odata toate programarile. Eram chemata a doua zi dimineata la cezariana, se vorbise si cu medicul anestezist, iar eu aveam contractii de 13 ore, cu dilatatie 3, incepand cu o zi inaintea operatiei, asa ca, am venit mai repede la spital cu o zi, iar dupa-amiaza la 18.00 intra in sala cu mine. Iti inchipui ca toate gravidele care deja il asteptau pe holuri autrebuit sa mai rabde inca 3 ore pana le-a vazut. Dansul lucreaza si la Sp. Giulesti si la un cabinet din Militari si la Clinica din Barbu Vacarescu, asa ca...timp sa ai atuncea cand te programezi la eco. ![]() Cristina +12 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." |
miria sunt programata la clinica de pe barbu vacarescu. dar oricum cred ca nu mai conteaza ... am inteles ca o sa mi se lungeasca urechile, stiu cum e cu asteptatul asta, eu ma duc la maternitate la giulesti la control si stau dupa dl dr puia ore intregi ... asta este, nu poate lasa o gravi pe masa de nastere ca sa vina la noi ... inteleg care sunt prioritatile. oricum mutlumesc ca m-ai pregatit psihic pentru atata asteptare.

http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei
19+