Trombofilia o cauza a infertilitatii - 15 -
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
miki, primii azi cutia cu Medyn forte si as incepe sa le iau cat de curand. Stiu ca mi-ai spus mai demult ca se ia una pe zi. Conteaza daca iau pastila dimineata sau la pranz? Homocisteina, vit B12 si folatii imi sunt in limite normale, desi homocisteina e spre limita superioara. Este necesar sa mai adaug ceva B-uri pe langa cele existente in Medyn forte? Am si niste tablete de B6 de 50 mg si B12 de 1200 mcg. Ambele se pot rupe in cate 4.
In general, nu sunt adepta pastilelor, da' MTHFRul asta a bagat frica in mine .
Mai am o intrebare, da' sa nu razi (desi macar aparent nu este nici o legatura intre B-uri si hormoni): daca de maine incep sa iau vitaminele si peste cateva zle merg sa imi fac hormonalele de Z3, rezultatul de la homonale ar putea fi oare influentat de vitamine?
Multumesc
.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bellla77 spune:
Miki multumesc mult ptr sfat o sa ma duc sa-mi iau trimitere de la med de familie si o sa ma duc.As dori sa stiu daca ajung dupa ora 3 mai gasesc pe cineva ptr a ma putea programa.As prefera insa un nr de telefon unde se fac programarile.Imi cer scuze daca ai mai spus-o de mai multe ori insa nu va citesc de prea mult timp.
Daca tot iesti la capitolul lista te rog trece -ma si pe mine.Am 32 ani si balaria de la semnatura.
Dezamagita sarcinile mele nu au trecut nici una de 6 sapt.Primele 2 sarcini au fost in 2004 febr si noiembrie 2005.Pe atunci habar nu aveam cu ce se maninca infertilitatea,unde mai pui ca m-am dus la sp Bucur la o dc rezidenta.Ultima insa am obtinut-o la IA nr 2 cu celebrul si controversatul dc Tutunaru.
Dupa testul pozitiv am foat prt confirmare la dc acesta spindu-mi ca vede ceva dar ca este prea mic avind diametrul de doar 2 mm.Cea mai mica srcina fiind de 3mm.La 3 zile dupa consultatie deja singeram ,elimindu-se singura nemaifiind nevoie de chiuretaj.
Georgia Adriaady
C677Tgeneotip heterozigot 3 sarcini oprite din evolutie
georgia_c spune:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC534451/?tool=pmcentrez
un link , sper folositor ... mie mi-a placut
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro
Alina e o fata tanara ca si noi .. isi doreste familie si copii ..s-o ajutam sa-si indeplineasca visul
http://alinadonescuumanitar.blogspot.com/2009/10/poveste-de-viata_1788.html#comments
MTHFR C677T genotip heterozigot
Danubia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miki-miki Azi mi-au mai trecut pandaliile dar usor nu-mi este cand citesc ce riscuri ma asteapta. Ma rog la DD sa-mi dea o sarcina sanatoasa , sa o duc la capat, bb sa fie sanatos si eu la fel. |
Buna dimineatza , n-am disparut de tot
![](icon_smile_big.gif)
Miki ma bucur mult ca ti-ai revenit
![](floare.gif)
Uneori viseeez ca sunt gravida , ca mi-e bine , ca sunt sanatoasa si fericita
![](icon_smile_big.gif)
Nu fiti triste , o sa vedeti ca vine si la noi bebe , si sa vedeti cat de fericite vom fi !
Danubia spune:
am uitat sa va intreb ceva : pe voi nu va enerveaza rudele , cunostintzele , colegii ?
Eu deja fac spume , spume e putin spus , de fapt ma afecteaza psihic intrebarile " voi nu vreti sa faceti copii ? " si apoi daca explic ce si cum toata lumea ( clar din lipsa de cunostinte ) minimalizeaza : " oh! draga , asta nu e grav , X-uleasca ai vazut ce varice are si are trei copii " " pt atata te ingrijorezi ? dar nu-i grav draga , de unde ai ideea ca e grav ?" " vai , dar cumpara-ti un aparat de drenaj limfatic , sau du-te la un salon unde se face , asta rezolva problemele " Fiecare are o solutie , fiecare zice ca nu e mare problema , toti si toate sunt atotstiutori
, plus ca il mai si zapacesc pe sotul meu de cap , ca nu-i asa de grav si ca eu sunt doar speriata si exagerez .
Daca le povestesc despre mutatii , gene si tot tacamul se uita ca la extraterestrii la mine .
Ah! de socra-mea nu va mai povestesc , nu zice nimic in fata , dar are o privire asa .. neincrezatore , " daca tu zici ca ai probleme ...."
georgia_c spune:
Danubia..eu is casatorita la 31 ani .. si se gaseaua "binevoitori" sa ma intrebe .. vai nu te mai mariti .. la inceput sughitam , ma consumam .. si tot asa .. apoi am zis .. stai asa ca deja ma deranjeaza toata atitudinea asta .. si cand ma intrebau ..le ziceam ca m-as marita dar n-am cu cine .. ca nu-l gasesc pe ginerica ..
si uite asa scapam de comentarii impresii si pareri de tot felul si genul ..
cu copilul la fel .. voi ce asteptati .. .. nu faceti un copil ?
.. le-am zis noi facem tot ce putem , dar inca Seful nu vrea sa-l trimita pe pitic la noi ... cat despre a povesti problemele noastre... de multttt nu mai fac asta .. ma rog nici nu am facut-o decat ffff restrictiv ..caci de pareri sunt satula pana in gat.. oricine isi da cu parerea despre orice ..asa ca relax ..zambeste-le , abtine-te in a le povesti de mutatii si alte alea , si o sa-ti fie macar tie , ca lor sigur nu
, mai bine
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro
Alina e o fata tanara ca si noi .. isi doreste familie si copii ..s-o ajutam sa-si indeplineasca visul
http://alinadonescuumanitar.blogspot.com/2009/10/poveste-de-viata_1788.html#comments
MTHFR C677T genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaady/adrianaady.jpg)
adrianaady spune:
Neatza fete dragi
Georgic pai ce faci dragutza tu pe la 23 noaptea..... interesant link-ul Un mare
pt o fata cu suflet mare
Bella clar trebuie sa te duci la dr, ai sa vezi ca dupa aia vei fi mai linistita si sigur o sa reusesti
Miki te-ai descurcat cu polidinul sambata?
Danubia la fel ca Georgic te sfatuiesc si eu, nu mai da dragutza tu detalii la ceilalti, sa povestesti despre mutatii si alte alea. Ai fi surprinsa citi habar nu au ce sunt, si cit sunt in stare sa judece fara sa aiba habar. Asa ca nu mai pune la sufletel, cel mai important este ca tu si sotul sa stiti si sa fiti impacati cu voi insiva, ca faceti tot ce puteti sa va indepliniti visul
Goggy am citit pe la alte subiecte ca a inceput mare cursa, iti tin pumni si sunt sigura ca va fi o reusita
Va pup pe toate, o zi excelenta
dezamagita spune:
Neata fetelor,
Aseara am plans cand am vazut stirea cu FIV, fiindca o iau ca alternativa, dar alaturi de voi....simt ca am mai mult decat niciodata sperante, sincer imi cam pierdusem pe drum, de la ultima sarcina, speranta....
Lavinia, iei B-uri, de care si in ce doze?
Strugurii albi nu sunt buni? Ca eu papam aproape in fiecare zi:/
va pup
guzelnico spune:
Sper sa nu va intristez dar se pare ca mai exista un "dusman"- Mutatia PAI-1:
Plasminogen Activator Inhibitor-1 (PAI-1) is the major inhibitor of
fibrinolysis. When PAI-1 is high, fibrinolytic activity is depressed, and
there is increased risk for arterial and venous thrombosis.
PAI-1 is a significant, independent risk factor for coronary artery disease
and ischemic stroke
It is also a major independent risk factor for venous thrombosis, including
osteonecrosis.
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui guzelnico Sper sa nu va intristez dar se pare ca mai exista un "dusman"- Mutatia PAI-1: Plasminogen Activator Inhibitor-1 (PAI-1) is the major inhibitor of fibrinolysis. When PAI-1 is high, fibrinolytic activity is depressed, and there is increased risk for arterial and venous thrombosis. PAI-1 is a significant, independent risk factor for coronary artery disease and ischemic stroke It is also a major independent risk factor for venous thrombosis, including osteonecrosis. FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot |
Pe mine nu m-ai intristat, stiam de ea. Avem o colega cu PAI1 si MTHFR, nu a scris decat in primele cap, fetele mai vechi poate isi aduc aminte de ea, e vb de Claudia79
![](pupic.gif)
![](punk.gif)
Felicitari Claudia si aici!!
Pai 1 cica are o legatura cu PCOS, asa ca ar fi bine sa o testeze fetele care au PCOS.
Miki Anul asta pun d'un pui.
![](icon_smile_approve.gif)
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)