Trombofilia o cauza a infertilitatii - 15 -
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
guzelnico spune:
Buna ziua, fete dragi!
Am revenit in tarile calde.
Din pacate nu am reusit sa repet in RO nici analizele pt mutatiile genetice si nici sa fac analiza pt ImunoglobulinaG(Igc). Dar dr. noua de aici e foarte receptiva la info cu care vin eu si-mi va recomanda imunologicele.
Am la dispozitie 10 zile, timp in care mi-a recomandat 2 antibiotice (Prefix, Ornisid fort) pt a vedea daca e posibila eliminarea lichidului pe care echipa de medici l-a vazut pe trompa stanga.
In caz de nereusita, ma asteapta laparoscopie si FIV3. Recomandarea medicului "la prima strigare" a fost clara: Clexane, imediat dupa ET. Eu insa ii voi sugera schema indicata de voi aici.
Ghimbir (ginger alb; zencefil) se gaseste aici si sub forma de praf. Este un condiment des intalnit. Daca va tenteaza, dati-mi de stire.
FVL Heterozigot FVR2 Heterozigot; FII (Protrombin) Homozigot; FXIII Homozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR C677T Homozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
balanta_tm spune:
guzelnico, eu refuz sa cred ca tu ai toate mutatiile ce le-ai scris la semnatura .
Poate undeva, cineva, a facut o greseala...ar fi parca prea mult ca o singura persoana sa aibe atatea mutatii .
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
miki-miki spune:
Guze, pana la urma ce balarii ai ca vad ca le-ai insirat pe toate
Fetelor eu am auzit ca dc bb mosteneste si el boala sarcina e mai complicata dar dc mama e bine si bb are o mutatie nu e f grav.
Miki Anul asta pun d'un pui.
![](icon_smile_approve.gif)
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
miki-miki spune:
Uff merge f greu DC-ul, stau 3 min la o pagina.
Cristinici tb sa faci 2 profile de la Synevo:
"Profil sindrom antifosfolipidic" (pret 210 ron) - contine: anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici IgG, anticorpi anti-beta 2 glicoproteinaI IgG, IgM.
"Profil trombofilie ereditara II” (pret 690 ron), contine: antitrombina III, proteinaC, proteina S, mutatia factorului V Leiden (obs: aceasta iese pozitiva in 90% cazuri cu APCR), mutatia protrombinica (factorII) , gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C, daca iese pozitiva se va face si analiza homocisteinei pt a vedea cat de grav este afectat organismul).
Dezamagita merci pt reteta
Bellla bine ai venit! Du-te la Fundeni cu analiza xeroxata, scrie-ti istoricul pe o hartiuta si sigur iti va da tratam Uscatescu.
Fetelor am uitat cine mi-a spus sa o trec pe prima pag
, am incercat sa caut in urma dar deabia se dau pag si am renuntat. Fata resp sa ma mai roage odata
Azi mi-au mai trecut pandaliile dar usor nu-mi este cand citesc ce riscuri ma asteapta. Ma rog la DD sa-mi dea o sarcina sanatoasa , sa o duc la capat, bb sa fie sanatos si eu la fel.
Guze tu vrei sa ma intreci?
DOAMNE AJUTA!
dezamagita spune:
miki, eu te-am rugat:)
zi frumoasa
guzelnico, in turcia ai facut toate testele?
FVR2 Heterozigot - de asta nu am auzit:/
miki-miki spune:
Dezamagita te trec acum pana nu uit
DOAMNE AJUTA!
guzelnico spune:
Miki, nu intentionez sa particip la niciun concurs "Miss Mutanta". Se pare ca, la ceea ce am io acolo, nu pot fi decat presedinta comisiei.
Dezamagita, toate analizele le-am facut in TR. Din pacate, nu am reusit sa le repet in RO, "deplasarea" fiind de f scurta durata. Voi face in TR si Imunoglobulina G(IgC), care nu mi-a fost recomanata pana acum.
Balanta, daca nu ma crezi, voi scana Buletinu' de analize.
FVL Heterozigot FVR2 Heterozigot; FII (Protrombin) Homozigot; FXIII Homozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR C677T Homozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
guzelnico spune:
Factorul V R2 "se tine de mana" cu Factorul V Leiden:
Factor V Leiden is the most common genetic risk factor for venous thrombosis and pulmonary embolism, present in 5% of the Caucasian population and in 20-40% of individuals with a history of venous thromboembolism. Not all individuals who are heterozygous for factor V Leiden will experience a thrombotic event. The presence of the R2 polymorphism in the factor V gene increases the likelihood of thrombosis in factor V Leiden heterozygotes. The R2 polymorphism is very common, occurring in 1 in 10 individuals. This polymorphism is part of the HR2 haplotype, a collection of polymorphisms always inherited together.
Factor V Leiden heterozygotes are at a 7-fold increased risk for venous thrombosis. Co-existence of the R2 polymorphism with factor V Leiden increases that risk by an additional 3-fold through a further increase in APC resistance. The average age of the first thrombotic event is six years younger in individuals who are heterozygous for both factor V Leiden and the R2 polymorphism than in those with factor V Leiden alone. Because of this dramatic increase in the risk for a life-threatening event, it is important to identify those factor V Leiden heterozygotes who also have the R2 polymorphism.
The R2 polymorphism is identified by PCR amplification and restriction enzyme digestion followed by gel electrophoresis. Within 24 hours of the detection of factor V Leiden, the presence of the additional risk factor, R2, can be determined without an additional blood draw, and an appropriate plan of care can then be initiated.
guzelnico spune:
Fete dragi, am schimbat semnatura.
Avem noi destule probleme cu circulatia sangelui si n-as vrea sa creez palpitatii inutile.
Balanta, apropo de , cred ca niste "suc de struguri negrii" imi face bine.
E pe lista anticoagulantelor.
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
lavinia78 spune:
dezamagita eu fac tratamentul clasic pt MTHFR si anume aspenter zilnic, vit C si B-uri. Eu am fost la Uscatescu si i-am spus ce iau, nu am asteptat sa imi dea ea tratament, si a spus ca e bine si sa continuti.
Dozarea homocisteinei eu mi-am facut-o la Synevo in august. Nu cred ca au renuntat la ea.
Am citit din urma si imi pare asa bine ca avem liber la struguri negrii ca nu mai puteam de pofta dupa un strugure. De asemenea f interesant si blog-ul.
Miki iti trimit pm cu o intrebare legata de tratamentul naturist. pe toata lumea
MTHFR - C677T heterozigot + Lupus anticoagulant + Tiroidita Hashimoto
1 sarcina IA si 2 naturale oprite in evolutie (5s,6s,7s)