Nu imi place sa gatesc!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Doamne,ce subiect...exact pe sufletul meu!!!

Niciodata nu am fost atrasa de gatit/bucatarie-unde nu intram(domnisoara fiind acasa la mama) decat sa mananc. Ai mei ma mai luau cu "Invata ca maine-poimaine te mariti si ce-ai sa faci?"...la care eu,copil inconstient spuneam "Sotul meu ori va gati minunat ori ma va scoate la restaurant zilnic!"

Am vazut ca erau fete care nu credeau ca exista si femei care nu stiu sa gateasca cand se marita...ei bine eu cand m-am maritat nu stiam sa fac decat cartofi prajiti si oua...prajeli in general.Iar acum,dupa 6 ani...doar ciorba o fac suuuper buna si fara reteta in fata + cateva mancarici foarte usoare.

Noroc ca am avut gura aurita si sotul meu este pasionat de bucatarie.In fiecare seara ne gateste si noi toti ne lingem si degetelele. Foarte rar gatesc eu si atunci il sun si-mi spune pas-cu-pas ce sa fac sa iasa bun ca a lui.Asa ca la bucatarie eu sunt ajutorul...curat zarzavatul,tai legumele...

In schimb...eu am devanit buna la prajiturele,gogosele...placintele si sotul e taaaare bucuros ca el acolo nu se baga. Spune ca le fac asa de bune ca o bunicuta si eu nu mai pot de bucurie ca lor le place. Numai ca si-aici e o problema...desi fac des, fara reteta in fata eu tot nu pot. Si memorie am...nu-s ...dar la bucatarie nu retin nimik.Imi trebuie mereu aceeasi reteta in fata...asta probabil pt. ca nu ma atrage bucataria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamae spune:

of,si eu ma incadrez in categoria femeilor cu soti mofturosi la mancare...indiferent ce-i fac,este imposibil sa nu aiba un mic defect..inainte de a gati ceva,il intreb ce ar prefera,si el zice:cutare...si aia fac,insa cand punem masa ba n-are sare suficienta,ba e prea sarata,ba e carnea prea fiarta,ba ca ar fii vrut cu carne de pui nu de porc intr-o zi i-am zis ca treaca el la bucatarie sa pregateasca masa,si cand m-am asezat la masa am inceput si eu:ee,ar fii trebuit un pic mai multa sare,si mergea mai bine cu patrunjel ,nu cu mararnu prea i-a picat bine,dar asate ...sa vada si el cum e sa faci atatea mofturi la mancare...dupa ce ca varza nu mananca,fasole verde nu-i place,ciorba-cand si cand...mai face si mofturi ca nu e buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mamae, sotii nostri oare sant frati ?
ca si al meu e super mofturos la mancare.. nu mananca: varza, dovlecei, fasole verde, mazare, conopida, pilaf....
Daca ar fi dupa el, doar prajeli, nene, snitel cu cartofi prajiti, peste prajit, carne prajita etc etc
Asa l-o fi invatat maica-sa, nu stiu, ca erau patru frati si nu cred ca-i tinea doar in prajeli

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:

Allure, daca nu ai copii, este firesc sa nu te streseze facutul mancarii.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

teoretic. practic, cind ai un barbat mofturos ca al meu pe care l-a corconit ma-sa pina la 32 ani , care gaseste nod in papura si mincarurilor facute de experti, parca nici nu mai imi trebuie copil, ca deja simt ca am unul

si cum spunea cineva inainte, nu trebuie sa ne sinucidem daca nu sintem asi intr-ale bucatariei, ca nu mai traim in epoca medievala unde femeia traia numai pentru a face copii si a hrani familia

p.s. - soacra-mea sta toata ziua in bucatarie dar nici nu-i place sa gateasca, nici nu-i iese nimic! nici caiini nu maninca cu placere ce face ea...iar fi-su face mofturi la mincarurile mele super reusite pai sa nu-l ?
asta fu off topic dar a trebuit s-o "parasc"

Ha ! Povestea ta imi aminteste de mofturile unui sot fata de mancarea sotiei. Exasperata de atatea nazuri, i-a spus ferm ca ea nu-i mai face lui mancare, asa ca, sa-si faca singur. O fi fost vreun razboi intre ei, dar pana la urma, sotiorul a inceput sa-si gateasca singurel. Si in ziua de azi, el gateste, el mananca.
Inspirata de acesti oameni, i-am aplicat sotului meu aceeasi metoda , cand incepuse sa strambe din nas la mancarea mea. Si sa stii ca a mers . Acum, mananca tot fara sa cracneasca.

allinta

al meu e soi afurisit...metoda asta i-am aplicat-o si eu, acum isi gateste singur mai ales pachetul pt servici dar cind maninca de la mine tot mai cricneste citeodata...decit ca eu nu-l mai bag in seama ci il trimit la ma-sa ca precis "ea le face mai bine"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">soon, this will be me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Allure, daca nu ai copii, este firesc sa nu te streseze facutul mancarii.

teoretic. practic, cind ai un barbat mofturos ca al meu pe care l-a corconit ma-sa pina la 32 ani , care gaseste nod in papura si mincarurilor facute de experti, parca nici nu mai imi trebuie copil, ca deja simt ca am unul

si cum spunea cineva inainte, nu trebuie sa ne sinucidem daca nu sintem asi intr-ale bucatariei, ca nu mai traim in epoca medievala unde femeia traia numai pentru a face copii si a hrani familia

p.s. - soacra-mea sta toata ziua in bucatarie dar nici nu-i place sa gateasca, nici nu-i iese nimic! nici caiini nu maninca cu placere ce face ea...iar fi-su face mofturi la mincarurile mele super reusite pai sa nu-l ?
asta fu off topic dar a trebuit s-o "parasc"

Ha ! Povestea ta imi aminteste de mofturile unui sot fata de mancarea sotiei. Exasperata de atatea nazuri, i-a spus ferm ca ea nu-i mai face lui mancare, asa ca, sa-si faca singur. O fi fost vreun razboi intre ei, dar pana la urma, sotiorul a inceput sa-si gateasca singurel. Si in ziua de azi, el gateste, el mananca.
Inspirata de acesti oameni, i-am aplicat sotului meu aceeasi metoda , cand incepuse sa strambe din nas la mancarea mea. Si sa stii ca a mers . Acum, mananca tot fara sa cracneasca.

al meu e soi afurisit...metoda asta i-am aplicat-o si eu, acum isi gateste singur mai ales pachetul pt servici dar cind maninca de la mine tot mai cricneste citeodata...decit ca eu nu-l mai bag in seama ci il trimit la ma-sa ca precis "ea le face mai bine"

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai, eu am avut sot mofturos, acu am (acelasi sot) sot care mananca orice ii pun in farfurie. Cum?
acasa la mama lui se gatea fara nici un fel de condiment, si sarea era uitata mai mereu.
la mine acasa se mananca condimentat, nu spicy, dar cu usturoi, un pic iute cand e cazul, condimente uscate si proaspete dupa gust

la primul moft, i-am zis incearca. A mancat doar sa nu ma faca "nefericita" A doua oara lui i-am facut ce stiam ca ii facea mama soacra, mie mi-am facut ce mancam la mama (cred ca era vorba de o tochitura). A inghitit in sec toata cina, a tot vrut sa guste, i-am dat. A vrut mai mult, i-am zis ca nu am facut, ca stiam ca nu ii place!
Ce credeti ca mi-a cerut peste cateva zile? tochitura
Mazarea: nu manca mazare nici sa il "sinucizi" So, am facut mazare cu carnita de pui, ardei capia copti, paine praspata si un pahar de vin rosu (asta am mancat la o pensiune pe vremuri, in saptaluna de miere). Banuiesc ca stiti ce a urmat: eu cu mazarea, el cu ce il invatase mamitzica...
Dupa aproape decenii, am schimbat tactica:
1. trebuie sa fie exemplu copilului si sa manance si legumele, chiar daca nu stie cum se pronunta
2. trebuie sa incerce un aliment nou de 11 ori pana decide daca ii place sau nu
3. draga, am mancat saptamana asta la mexican tacos, deliciosi, am sa fac si eu, gusti si imi zici ce si cum (traiasca kiturile) Acum se roaga sa le fac mancaruri mai...neobisnuite?
As

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

Off subiectul e vechi,dar.. se preteaza
incerc, poate chiar imi reuseste..dar nu imi place..si nu inteleg dece..adica nu ma deranjeaza munca, din contra..doar ca nu ma atrage..si o fac manual..:(
placerea de a gati si flerul..nu cred ca se pot invata~..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

eu tot gatesc de pe la varsta de 14-15 ani...dar de abia de curand a inceput sa imi placa...sa experimentez...sa incerc lucruri noi...
mamei mele nu-i place sa gateasca, mie nu imi place sa calc, cos si sa sterg praful - pur si simplu urasc sa fac aceste lucruri - asa ca am impartit: eu cu oalele ea cu restul

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Daca tot ati scos frumusete de subiect din sertar , cum mai sta treaba cu fetele la care nu le placea sa gateasca ?
lorellay, care e treaba cu tine ? Ai mai facut progese ?

(asta ca sa spun ca mie imi place la nebunie intre cratite si castroane, doar ca mama n-a vrut sa ma invete nimic si asa am invatat singura dupa 24 de ani, deci nu e niciodata tirziu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

imi place sa gatesc!gatesc zilnic bun si cit de curat (fara chimicale)fara tocaturi.darrr cind vin baietii mei la masa si incep sa manince...ma simt un om rau care face bunatati care le face burtoace fiintelor cele mai dragi.ai mei maninca tot se depune tot!!!nu sunt grasani inca darrr ma lupt cu frigiderul cred ca pun lacat pin la urma!dar nu imi place sa matur aspir geamuri(mai bine le sparg)despre prafff am facut mobila pe camanda gindita ca sa nu existe loc unde sa se depunaam inteles cam pe la 30 ani cind sotul meu a facut hepatita a de la o mincare de la serviciu,alimentatia este un medicament!cine vrea o familie pe cit posibil sanatoasa trebuie sa acorde doar putina atentie apoi stie exact ce sa aleaga.si doar un mic sfat ca gospodine,mincarea buna iese facuta cu focul dat mic.ea are timp de intepatrundere si ceilalti de ...ce dorescpt ca va ginditi si la cratita

Mergi la inceput