Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(85)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

am citit pe fuga ca tipa Isabella iar...
Insanatosire grabnica bolnaviorilor.
Ma bucur din tot sufletul pentru Mariana ca si-a tinut puiutza in brate.
Monica ghiocelul in devenire si mamica din dotare.

La noi este inca o perioada agitata se zareste un colt de dinte si apare si al doilea azi-mine sigur .E f maraita si mucoasa.II dau vitamina C picaturi si cam atat.In rest am amanat plecarea la B...

Scuze daca trebuia sa mai raspund(..sigur..) dar ....poate maine ma lasa fata mai mult la pc

Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,BazarBogdan,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

eu nu cred in teoria cercului vicios. mucii trebuie sa plece din nas cumva. ori ii tragem noi,ori ii sufla ei cand stranuta,ori ii trag si ii inghit. ideea e ca nu au voie sa zaca acolo. daca nu vrei sa o aspiri prea des atunci macar pune-i picaturi ca sa-i inghita. dar sa stii ca si la adulti este recomandat sa isi sufle cat mai des nasul cand sunt raciti

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Monnvas deci tu acum folosesti batista bebelusului cam cat de des pe zi?Intreb deoarece stau asa in ceata dac aeste sau nu ok sa o mai folosesc as ade des(4-5ori pe zi ) am inteles ca este un cerc vicios cu cat o foloses mai des cu atat se fac mai multi muculeti, pe de alta parte nici nu vreau sa o las cu mucusori si sa o dam in altele.
Noi am scapat de rosu in gat si de temperatura si mai avem putin nasul infundat (cand avea rosu in gatuc nasul nu era asa infundat) acum nu stiu cum sa procedez ca sa scapam detot de pb.
Aerosol cu ce solutie se poate face acum si in ce cantitati ?

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!
"nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai" - A. Lincoln

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

alina, la noi n- FOST CERC VICIOS. am inceput de 4 ori pe zi, acum de 2, scz, sunt cu piticul in brate si vrea sa scrie si el.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

bravo ILINCA! sa va fie de bine. succes in continuare

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Ilinca, bravo! Ilinca e superba!!! e atatd e frumoasa si de expresiva... si finuta!

A mea fetita tare ne-macacioasa e. Si azi cand am ajuns de la munca (ca a trebuit sa merg totusi) i-am dat cerealele ei si... baga fata de nu avea aer. pana ajungeam din nou cu lingura la gurita era disperata!!! m-a socat! mai mult, se tot apleca la tabita masutei si o rodea...

sa fie un semn ca vin dintisorii?!

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310

Ilinca, bravo! Ilinca e superba!!! e atatd e frumoasa si de expresiva... si finuta!

A mea fetita tare ne-macacioasa e. Si azi cand am ajuns de la munca (ca a trebuit sa merg totusi) i-am dat cerealele ei si... baga fata de nu avea aer. pana ajungeam din nou cu lingura la gurita era disperata!!! m-a socat! mai mult, se tot apleca la tabita masutei si o rodea...

sa fie un semn ca vin dintisorii?!

Sophiphi e frumoasa si dulce si scumpa... nu Ilinca! Adica, si Ilinca dar acum despre Sophiphi e vorba. ati inteles voi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

cat de scumpica e SOPHIPHI; are o freza fantastica!!!!!!!!!!! pai ilinca, nu-i rau sa-i dai cate ceva, macar sa vrea sa pape bine; eu azi n-am mai incercat, i-am dat lingurita sa se joace cu ea si mi-o arunca cat colo, i-am dat 2 lingurite de lapte de la mine si dupa ce s-a strambat de ziceai ca-i dau otrava si-a dat seama ca s=a pacalit si se uita cu niste ochi la mine de am lesinat de ras ; avem un scaunel de masa superb, ii place de nu mai poate sa stea in el,, si e fascinat- se joaca, il musca (ca daca e scaun de masa... il papam, nu papam papica in el); e adevarat ca e super colorat si-l atrage rau de tot, macar de dragul scaunului poate o sa vrea sa manance; deocamdata cred ca mi s-a ars ventilatorul la sursa pe calculatorul mare, asa ca functionez pe laptop, si nu pot sa descarc pozele sa vedeti cat de incantat e in scaunel; dar il fac eu in seara asta sa mearga

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Revin la intentiile criminale referitoare la fostul pediatru. Am facut acum 2 luni niste analize (singe scaun si urina) si mi-a zis ca-s ok. Pediatra asta noua le-a vazut si a zis ca are un parametru hepatic care nu e ok, eosinofile nu ok, seria alba nu ok. Asa ca am repetat analizele.
Am iesit cu anemie carentiala si feripriva (pentru ca nu am luat pina acum nici fier nici vitamine de nici un fel), cu un parametru hepatic bulit pe care ea l-a pus in legatura cu nr mare de eozinofile si suspecteaza ceva paraziti intestinali (eu suspectez o giardioza daca tot s-a ajuns la asta) si, zice ea, un raport nu tocmai grozav intre celulele seriei albe.
In scaun nu a iesit nimic dar trebuie sa mai repetam de 2-3 ori ca sa fim siguri, ca parazitii nu se identifica din prima intotdeauna.
Sumarul de urina ar indica o posibila infectie urinara, de care eu ma indoiesc (si doctorita) mai ales ca am recoltat dimineata cam neortodox, in sensul ca imediat ce s-a trezit a facut pisu, si nu am apucat sa o spal la fundulet inainte, era doar cu baia de seara, si am si recoltat inclusiv din primul jet ca m-am emotionat cind am vazut ce repede reusesc (ieri am stat o ora jumate cu borcanul la fundul ei ca am ratat primul pipi de la trezire, si m-am lasat pagubasa pina la urma ca depasisem ora pina la care se primesc probe la laborator). Nu a avut nici un pic de febra in afara celei de la vaccin, urina nu miroase nicicum, nu prezinta nici un fel de disconfort legat de urinat...deci eu nu prea vad de unde pina unde.

Ne-a recomandat Liv52 pt ficat, Sana-Sol pt vitamine si un fier dar nu stiu de care, aflu miine dimineata. Plus repetarea analizelor de scaun si urina. Pt cresterea imunitatii tot miine imi da nu stiu ce sirop minune de la California Fitness, dar asta vreau sa mai negociez ca eu nu am incredere in produse de genul (Forever Living Products&co); daca aveti vreuna experienta legata de genul asta de produse (si la adulti, nu doar la bebei) va rog sa imi spuneti, ca eu sint Toma necredinciosul la capitolul asta.

In plus, ai mei fac presiuni sa duc pisicile la tara, ceea ce imi doresc si eu (adica sa scap de ele din casa, ca nu mai pot, is obraznice, rastoarna, trintesc, sar pe clante, deschid usi...si fireste lasa par peste tot) numai ca am o problema cu motanul, care are de ani de zile litiaza urinara si maninca mincare speciala (si scumpa, vreo 22 ron'kg), chestie care nu-i poate fi asigurata acolo, ca mitzele maninca la comun, si cu tot cu astea doua s-ar aduna un total de vreo 9 pisici - deci va dati seama ca tre sa vind un rinichi ca sa le hranesc pe toate cu ce trebuie. Tare nu stiu cum sa fac, ca sint si ele "copiii" mei, pentru ele mi-am asumat responsabilitatea la inceput, si nu ma lasa inima sa il condamn la asa un sfirsit (acasa am ramas 3 zile fara mincare de-aia si deja incepuse sa nu mai poata urina din cauza calcuclilor care blocau uretra).

Acu, ca m-am plins, pot sa zic ca Sophiphi este bestiala. Sper sa ramina la fel de curioasa si de pofticioasa si pe viitor...

Eu am avut azi o surpriza (da, inca una..). adica am chemat-o pe maica-mea sa inventeze ceva sa manince copilul carne, ca nu vrea si pace. Si nu i-a reusit. Si cum aveam de facut niste cumparaturi, in mijlocul Selgrosului am desfacut un borcanel de la Hipp pe care l-a ras urgent. Cam presimt ce ma asteapta, macar pina la o repetare de analize la care sa iasa toate ok... Si cind ma uit ca e 7 lei un borcan, si deci pe luna ajung la 210 lei numai pt masa de prinz, masa de prinz care daca nu as avea un plod mofturos m-ar costa infim... Da na, ce nu face ma-sa pt fata carentata...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Revin la intentiile criminale referitoare la fostul pediatru. Am facut acum 2 luni niste analize (singe scaun si urina) si mi-a zis ca-s ok. Pediatra asta noua le-a vazut si a zis ca are un parametru hepatic care nu e ok, eosinofile nu ok, seria alba nu ok. Asa ca am repetat analizele.
Am iesit cu anemie carentiala si feripriva (pentru ca nu am luat pina acum nici fier nici vitamine de nici un fel), cu un parametru hepatic bulit pe care ea l-a pus in legatura cu nr mare de eozinofile si suspecteaza ceva paraziti intestinali (eu suspectez o giardioza daca tot s-a ajuns la asta) si, zice ea, un raport nu tocmai grozav intre celulele seriei albe.
In scaun nu a iesit nimic dar trebuie sa mai repetam de 2-3 ori ca sa fim siguri, ca parazitii nu se identifica din prima intotdeauna.
Sumarul de urina ar indica o posibila infectie urinara, de care eu ma indoiesc (si doctorita) mai ales ca am recoltat dimineata cam neortodox, in sensul ca imediat ce s-a trezit a facut pisu, si nu am apucat sa o spal la fundulet inainte, era doar cu baia de seara, si am si recoltat inclusiv din primul jet ca m-am emotionat cind am vazut ce repede reusesc (ieri am stat o ora jumate cu borcanul la fundul ei ca am ratat primul pipi de la trezire, si m-am lasat pagubasa pina la urma ca depasisem ora pina la care se primesc probe la laborator). Nu a avut nici un pic de febra in afara celei de la vaccin, urina nu miroase nicicum, nu prezinta nici un fel de disconfort legat de urinat...deci eu nu prea vad de unde pina unde.

Ne-a recomandat Liv52 pt ficat, Sana-Sol pt vitamine si un fier dar nu stiu de care, aflu miine dimineata. Plus repetarea analizelor de scaun si urina. Pt cresterea imunitatii tot miine imi da nu stiu ce sirop minune de la California Fitness, dar asta vreau sa mai negociez ca eu nu am incredere in produse de genul (Forever Living Products&co); daca aveti vreuna experienta legata de genul asta de produse (si la adulti, nu doar la bebei) va rog sa imi spuneti, ca eu sint Toma necredinciosul la capitolul asta.

In plus, ai mei fac presiuni sa duc pisicile la tara, ceea ce imi doresc si eu (adica sa scap de ele din casa, ca nu mai pot, is obraznice, rastoarna, trintesc, sar pe clante, deschid usi...si fireste lasa par peste tot) numai ca am o problema cu motanul, care are de ani de zile litiaza urinara si maninca mincare speciala (si scumpa, vreo 22 ron'kg), chestie care nu-i poate fi asigurata acolo, ca mitzele maninca la comun, si cu tot cu astea doua s-ar aduna un total de vreo 9 pisici - deci va dati seama ca tre sa vind un rinichi ca sa le hranesc pe toate cu ce trebuie. Tare nu stiu cum sa fac, ca sint si ele "copiii" mei, pentru ele mi-am asumat responsabilitatea la inceput, si nu ma lasa inima sa il condamn la asa un sfirsit (acasa am ramas 3 zile fara mincare de-aia si deja incepuse sa nu mai poata urina din cauza calcuclilor care blocau uretra).

Acu, ca m-am plins, pot sa zic ca Sophiphi este bestiala. Sper sa ramina la fel de curioasa si de pofticioasa si pe viitor...

Eu am avut azi o surpriza (da, inca una..). adica am chemat-o pe maica-mea sa inventeze ceva sa manince copilul carne, ca nu vrea si pace. Si nu i-a reusit. Si cum aveam de facut niste cumparaturi, in mijlocul Selgrosului am desfacut un borcanel de la Hipp pe care l-a ras urgent. Cam presimt ce ma asteapta, macar pina la o repetare de analize la care sa iasa toate ok... Si cind ma uit ca e 7 lei un borcan, si deci pe luna ajung la 210 lei numai pt masa de prinz, masa de prinz care daca nu as avea un plod mofturos m-ar costa infim... Da na, ce nu face ma-sa pt fata carentata...

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Off, Pisigri... ce aud si de la tine cu Ilinca ta...
Acum, sa nu dati in mine dar parerea mea este ca e deosibit de important sa nu crestem copilul in primul an in casa cu patrupedul. Adica... clar ca sunt altele mai importante pe care e bine sa nu le facem dar cred ca parul - si mai ales al pisicilor - poate dezvolta anumite alergii. Sigur ca nu ma bazez pe niciun studiu facut de mine. Ba mai mult, m-am si aruncat odata la gatul uneia care mi-a zis ca sunt nebuna sa imi cresc copilul in casa cu animalul? am vrut sa ii zic ca decat sa o cresc aproape de oameni ca ea, mai bine de animalutele mele dragi. eu am hotarat in final sa o duc pe Tara (catzelusa mea) la niste prietni la casa.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Georgiana, si eu o sa duc pisicile in we la tara, dar paraziti de la ele sigur nu are, ca-s deparazitate lunar, cu tratamente alternate...cu examene coproparazitologice.... Mai degraba m-as asteptasa fi luat ceva de la noi decit de la ele ca noi nu ne-am mai deparazitat de ani de zile, si oricit de riguros ai fi cu igiena, iaca numai ca te duci in piata si alegi niste legume si dai cu mina pe fata sau rozi un covrig in drum spre casa, si poti sa te procopsesti cu un chirias

Si eu am fost amarita azi, dar am zis asa:
- e jalnic ca are anemie, dar ne tratam cu fier si vitamine si se redreseaza
- chestia cu imunitatea nu am priceput-o, mai ales ca si eu si tas-su am avut cite o viroza si cite o raceala si ea n-a avut nimic; a stranutat si tusit de citeva ori intr-o dimineata si dupa un tubulet de oscilococcinum n-a mai avut nimic; eu am luat oscilo atunci si tot m-am mucosit 2 zile.
- chestia cu infectia urinara nu o cred si nu o crede nici medicul; o sa vedem miine la repetarea probei, aici m-ar tufli tare sa fie nevoie de antibiotic
- cu parazitii si ficatul iar ma cam irita, pt ca pe vremea mea, cind te deparazitai, aveai o stare naspa-naspa vreo 2 zile; acum stiu ca exista niste remedii homeopate si chiar si medicamentele clasice sint mai bune si au mai putine efecte secundare...

Poate din cauza sperieturii atit de recente, mi-e ciuda cA am ajuns in situatia asta, dar nu o privesc in tragic, nu e nimic ireversibil din toate astea. Chiar si asa, copilul arata bine, are o greutate si o lungime pe media pt virsta ei,ma uimeste cit de repede invata cele citevA chestii noi pe care le facem cu ea...

Mergi la inceput