Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(85)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21
Sunt asa de fericita, tocmai am vorbit cu Simina, si a tinut-o pe Maya prima data in brate!



diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Vad ca discutati de baie; profa de la neonato a zis obligatoriu baie zilnic. Kinetoterapeuta care nu o auzise a zis la fel, adaugind sa ii pun jucarii in cada, sa o tin sa plescaie cu minutele si picioarele. Pe cap nu o spal zilnic cu sampon dar o clatesc zilnic cu apa la sf baii.



If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

`neata!

m-am trezit la 10 si azi nu merg la munca! stau numai eu cu miciuca mea.

si eu o spal zilnic pe Bris, nu din alt motiv dar ii place tare mult. cum e in cada, incepe sa stropeasca, sa se joace si cand se termina, iesim ude amandoua! ne-a zis o data taica-su: "da` ce-ati facut? ati regizat rechinii ucigasi 3?" asa face la baie!!! atata se bucura de apa ca imi vine sa o tin numai in cadita!

pe cap o spal 1 data/saptamana. bine, acum,de cand cu papa... o spal de fiecare data cand isi pune mancarea in cap.

chiar am vrut sa va intreb de mancare: eu de 1 luna cica am inceput diversificarea... in sensul ca i-am dat mar ras, bababa rasa, morcov ras si ceva cereale. cred ca mai mult de 120 ml in tot timpul asta nu a mancat din niciuna! acum... as vrea sa ne mai diversificam. dar ea nu e mare fan si ma gandesc ca poate ma ajutati cu ceva "retete".



Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
eu cu medici de fam vs pediatrii am batut apa in piua de f mult timp. nu incape comparatie. mie si acum mi-e ciuda ca m-am grabit sa il inscriu la med de fam. ia paparuda aia bani(si bani buni)in fiecare luna pt fi-miu. copil pe care nu l-a vazut de cand avea 5 saptamani si nu s-a sinchisit o data sa vina sa il vada,sau sa sune sa intrebe daca e bine,daca a facut vaccinele...daca daca daca,in conditiile in care suntem gard in gard cu policlinica. zi si tu nu e buna de omorat. sa nu iti mai zic ca m-am dus si cu cadou la ea cand mi-a dat concediul de 42 de zile. ah,ce le doresc eu la shpagarii astia nesimtiti....


Heheeeee! Si eu m-am kinuit mai demult sa subliniez diferenta si asa mi-am luat-o peste ureki, de era sa ma las de forumit. Dar am rezistat!

Si eu am inscris-o pe Adelake la MF, in ideea ca ne trezim ca ne trebuie vreo adeverinta pt gradinita sau mai stiu eu ce... sa fie! Intr-adevar iau mult de la casa pt bebei. A venit sa o vada atunci la inceput si m-a mai sunat acum vreo luna sa ma intrebe de ce nu am venit la vaccin. I-am promis ca o sun eu din cand in cand. Fara cadou!


Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Multumesc, pisigri, deja am vizualizat totul in timp ce citeai ce ai scris! Eeee, cu baia, doctoritza si kinetoterapeuta au recomandat baia zilnic din pdv al exersarii corpului, noi ne intrebam p' aci din pdv al igienei...
Legat de jucarii, sa va povestesc ce face Sophiphi. Pana acum 2 sapt. a avut exact 2 jucarii, una rotunda, zornaitoare, portocalie (se vede intr-o poza) si inelul ala de dentitie. Nu mi-a trecut prin cap sa-i iau altele fiindca pur si simplu nu se plictisea de astea, de cate ori i le aratam se bucuram de parca era ceva nou. Acum mai are una in forma de floare, de plastic, cu un glob in interior care se invarte si are inauntru margele. In fine, ce vroiam sa va povestesc e de cat ma uimeste Sophiphi in privinta fanteziei de care da dovada cand se joaca. Din pdv motric recunosc ca nu e prea avansata, eu eram pe principiul (inca mai sunt, 50%) ca le va face toate cand va avea chef si va putea. Nu cred ca e cazul sa fi ramas vreun om "nestat in kur" numa fiindca nu l-a "antrenat" ma-sa stiintific. In fine, revin la jucarii. La inceput, zdranganea jucaria care face zgomot. Dupa un timp a inventat ceva nou: o tine pe degetul mare de la mana stanga si cu dreapta o roteste! Io am tampit cand am vazut-o, mi s-a parut o mare smecherie sa se gandeasca ea la asa ceva! Apoi a descoperit ca poate s-o izbeasca de gratiile patului (cand am auzit prima data am fugit disperata sa vad ce se aude, se distra de minune:))). Apoi ia ambele jucarii, una intr-o mana, una in cealalta si le bate de-olalta la nesfarsit:)) (nu i-am aratat noi asa ceva, deci nu in semn de imitatie a inceput sa facaasta). Cele 2 suzete pe care le are acum is tot pe post de jucarii: tine suzeta de "coada" si o pocneste sa se balabane. Trece suzeta prin jucariile rotunde. Ce sa zic, mi se pare plina de imaginatie fatuca asta si e si indemanatica.
Dar ca sa nu fie totul numai o lauda, va repet ca din punct de vedere motric nu face nimic spectaculos pentru ca nu am antrenat-o. De e burta pe spate se intoarce foarte rar (ideea e ca poate, din moment ce cateodata se intoarce foarte rapid, dar nu vrea, prefera sa se smiorcaie pana o pun eu). Sa se intoarca singura pe burta am vazut-o exact de 2 ori pana acum! Nici nu stiu ce o apucat-o atunci, de a facut exceptie:))). In fund am pus-o abia de vreo 10 zile, se vad oarece progrese, dar nu cine stie ce. Cam asa stam noi. Da' io zic ca e tare desteapta, pur si simplu ma intrece!!
Georgiana, cee aia "bababa" rasa? Oare ai vrut sa spui banana? Da' atunci cum razi banana, nu e prea moale?
Chiar, mai e vreun prunc nediversificat pana acum sau Sophiphi e ultima pe baricade?! Bine, ea e si printre cei mai micuti de la odisee, nu cred ca-s mai mult de 3-4 nascuti dupa ea
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Multumesc, fetelor, suntem ceva mai bine. Adica de ieri n-a mai sarit de 38, muci mau putini. Floric si eu i-am pus niste picaturi maro care uscau mucii, preparate in marmacie, Colargol solutie 1%, dar am renuntat fiindca mi s-a parut ca ustura (mi-am pus si mie). Sunt eficiente pe moment, dar nu reduc mucii pe termen lung. Am folosit batista lu' bebe cu muuuult ser si parca e mai bine, nu mai produce atat de multi muci. Daaaar... NU LASA MUCII in nas fiindca uite-asa am ajuns noi la otita.

Acum bantui pe-aici fiindca socru-meu a venit aseara, azi a fost la control si l-a si internat, maine il opereaza. Asa ca aseara fiind intuneric n-a vazut praful nesters Sper sa fie ok, nu e o interventie prea complicata (la prostata), el e ok cu moralu, dar soacra-mea e cam ingrijorata.

Pisigri multumim pt ponturi.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Chiar vroiam saintreb: o mai tin pe Simina in spital? Oricum la cezariene se sta mai mult, dar pe cat o mi tine, se stie?
Floric, la mucii Sophiei i-am dat Protargol, picaturi, preparat in farmacie, is niste picaturi de nas maronii. Cate una in fiecare nara i-am pus. Am observat ca picaturile astea uscau mucii si apoi puteam sa-i scot cu ser fiziologic si betisoare de urechi. Io batista bebelusului n-am si nici nu-mi iau, nu-mi place metoda. Vad ca ne-am descurcat si fara ea.
Cu baitza: de cand s-a ascut i-am facut zilnic, si pe cap...daaar, acum, din octombrie, am zis ca putem trece la o zi da, o zi ba. Plus pe cap n-o mai spal chiar de fiecare data la baitza ca acum e pletoasa, nu ca la inceput ca o uscam cu prosopul trecut o data peste chelie. Si eu ma pornisem s-o spal zilnic si de cand a dat frigul dar maica-mea a stabilit:"no, lasa, ca n-o fost la coasa!" deci facem o zi da una nu. Oricum eu la chiuveta o spal oricum la fiecare schimbat de scutec. Monvass, si eu m-am gandit initial la paralela intre mine si ea, ca eu nu pot fara dush zilnic...dar apoi am meditat mai profund: ea nu umbla singura, nu-l plimba pe Manole, nu transpira, nu face abdomene etc :))). Nu prea se poate compara din punctul asta de vedere un bebelus cu noi, gloabe batrane...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

la noi fara baita de seara nu face naniiiiiiiiiii!!!!!;pe caput il spal si eu la 2 zile acum, se uda doar pe ceafa cat se scufunda el in apa cand nu are astampar- si e perfect, ca e zona unde mai da laptic; numai la munte a dormit fara zmotoceala in cadita lui, doar cu funduletul spalat la chiuveta; chiar ma gandeam cum o sa facem, ca noi nu avem centrala, de' suntem proaspat mutati aici si oricum din cate am vazut eu nici macar nu e trasa teava de gaze...... deci nici gand sa trag eu pana la et.7... norocul nostru e ca avem un apartament foarte calduros, doar dormitorul nostru e mai rece ca e pe colt; deocamdata acolo a dormit mutzu, dar de azi il duc in camera lui, chiar si asa fara mobila (care vine abia in noiembrie)
tocmai a sunat cristi, ii ia scaunelul de masa lui mutzu; abia astept sa vad cum sta in el

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

[size=5]Joanna,[/size=5] - nu doarme noaptea, se trezeste de ma tampeste..daca il pun cu noi in pat doarme de numa, se trazeste numa sa pape ca titi e baza
- nu doarme nici ziua mai mult de juma de ora maxim 1 ora, trebuie sa stai langa el,sa iti bage degetele in ochi ,gura, nas,etc
- nu sta in fund decat 5 sec maxim si cade in bot, nu se rasuceste, nu sta pe burta, nu se taraste in schimb vrea in picioare si avem concert ca ar sta si 10 min asa fara nici o treaba..ce sa ii fac sa ma gandesc ca nu e dezvoltat cum trebe si sa umblu iar la doctori...
-se pliciseste de orice foarte repede, inclusiv telecomenzi, sticle, oale si alte cele, in schimb in brate plimbat peste tot si povestit cat e ziua de lunga
- nu are decat 7,340 kg si 74 de cm,nu avem dinti, iar vaccinu inca nu l-am facut;

In identic aceeiasi situatie sunt si eu,...parca-s frati gemeni, numa ca al meu are 6kg si un pic si 65cm, -eu am zis ca deasta nu sta el singurel in fund ca e slabut si nu are muschi .
Ma gandeam ca nu doarme din cauza refluxului de la somac (se scoala din ora in ora, aseara am crezut ca-l omor, de la 2 la 4 a urlat ca-l pun in patut), si cum el tb sa doarma pe salteaua inclinata la 30g ii este mai bine, ei nu si nu vrea numa in pat cu mine.
Vaccin nu am facut si vedem maine cand il facem, cica de la 15 zile de la data cand e perfect sanatos.
Am ramas cu sechele de la rinofaringita acuta si eu si fiumio sforaim noaptea cu nas infundat (nu avem muciosi, dar parca avem o nara lipita). Se ridica in picioare si da cu sutul in minge, cred ca e stangaci, loveste mai bine cu stangul si apuca intodeauna cu mana stanga, nu stie sa tina 2 jucarii in ambele maini, doar cateva secunde.
Deci Joanna, Floric si alte fete ne inscriem la categoria 7 luni nu vrem in fund dar in picioare da.

Pe mine m-a rupt cu tinutul in brate mai fetelor, numa in brate ca nu mai pot, nu se joaca si el in pat cu jucarii, deloc.

Eu povesti ii citesc inainte de culcare, povesti scurte, rasfoim carticica impreuna (sunt seri in care e marait si nervos atunci nu), citim mult poezii de Cosbuc "A venit un lup din crag, si-alerga prin sat sa fure pe copii care plang "- ii citesc cu intonatie si mima se uita la mine mirat...nu pentru mult timp.

Baita facem in fiecare seara, altfel ar fi o tragedie nationala (eu pun cadita in baie si ne jucam cu dusul "ploua", avem un pestisor si o ratusca), pe cap nu-i mai fac decat la 2 zile pentru ca legam parul in codite deja (cand am timp va pun poze cu codite de arici).

Mie imi cade parul la greu ohooo, dar mi-a crescut mult in lungime, ciudat. Legat de contraceptie, nu stiu sterilet sau pilule - astea-s nenorocire curata pentru sani - am avut pb cu ele, mi-e teama.
Gata s-a trezit, a dormit mult


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Pisigri ma bucur ca te-ai linistit cu "problema" pisilincai.

Puiul meu nu vrea sa se ingrase deloc... Okiometric nu pare slaba, de lungime e oarecum in skema... dar cu kilogramele... mi-e si rusine sa mai spun. La 6luni avea 66cm si 5980g, doar sa nu aiba ea 6kg!!! In saptamana urmatoare a scazut aproape 200g... Acum recuperam incetinel. In rest suntem veseli, jucaushi... si inca fara dinti. (dar gingia pare "pregatita")



Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Multumesc, fetelor, suntem ceva mai bine. Adica de ieri n-a mai sarit de 38, muci mau putini. Floric si eu i-am pus niste picaturi maro care uscau mucii, preparate in marmacie, Colargol solutie 1%, dar am renuntat fiindca mi s-a parut ca ustura (mi-am pus si mie). Sunt eficiente pe moment, dar nu reduc mucii pe termen lung. Am folosit batista lu' bebe cu muuuult ser si parca e mai bine, nu mai produce atat de multi muci. Daaaar... NU LASA MUCII in nas fiindca uite-asa am ajuns noi la otita.

Acum bantui pe-aici fiindca socru-meu a venit aseara, azi a fost la control si l-a si internat, maine il opereaza. Asa ca aseara fiind intuneric n-a vazut praful nesters Sper sa fie ok, nu e o interventie prea complicata (la prostata), el e ok cu moralu, dar soacra-mea e cam ingrijorata.

Pisigri multumim pt ponturi.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

asta sfatuiam si eu mamicile..iar de la otita..la timpan spart..e un pas mic



Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput