Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(85)
Raspunsuri - Pagina 19
aris26 spune:
eu la varsta ta aveam deja vreo 10
. acum vreo 20 ...si daca mai fac un copil,pe langa cei doi(sotul si piticul)cred ca ajung la 30 si uite asa.
zi-mi si mie cat a durat intre dintele nr 4 si urmatorul? ca tare imi e ca ne pashte si pe noi dintele nr 5 sau poate chiar 6
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Am gasit in crestetul capului 2 fire de par albe. ![]() Cand pest timp ii voi reprosa sotului meu ca mi-a scos fire albe, nu o sa exagerez cu nimic. ![]() In curand ne mai laudam cu doi dintisori. Aia care erau "pe vine" de muuuult timp. ![]() Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda... Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc! Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma Aprinde o lumanare in memoria Almei. Viata merge inainte... |

25 martie 2009
mababei spune:
Buna mamici!
De cand am inceput serviciul n-am mai reusit decat rar sa va citesc iar de scris
Puiul, cand vin acasa, se tine agatat de gatul meu mai toata dupa amiaza iar seara pic lata. Inca il alaptez si incerc s-o fac cat mai mult timp, desi pasiunea lui nocturna pentru tzatzi ma capiaza
. Uneori mananca ( prea mult spus, mai mult isi potoleste setea sau daca tot a dat de mine - inca dorm cu el in pat - sa ies si eu la interval cu ceva de baut
) de 2 ori dar alte nopti si de cate 4
. Dar usor, usor, trec zilele, ieri am facut 7 luni, merge de zor de-a busilea, se ridica in picioruse de orice depaseste 10 cm, am facut rost si de ceva cucuie, n-avem inca dinti dar roadem in continuare tot de prindem, nu stam in nici un caz in zona de joaca, patrulam mai ales pe parchet pe care il si mai gusta

. Spune a-ma si a-ta clar si raspicat si nici nu ne baga in seama cand tot ii repetam noi ma-ma sau ta-ta.
Am citit vesti minunate asa ca felicitam proaspata mamica Mariana 
, uram fulgusoarei Maya Andreea bine a venit printre ghiocei, sa inceapa sa pape de la mami cat mai repede ca sa mearga cat mai curand acasa si sa-si faca parintii fericiti
.
Ayla, tare m-am bucurat pentru minunea ta din burtica! Iti doresc sa ai o sarcina usoara si frumoasa si la termen!

Vazut pui frumosi, motati, diversificati, poznasi.... toti 

puisorii muciosi si le dorim sanatate!
Pun un filmulet cu mersul de-a busilea! Sper sa se deschida!
Si am sarbatorit 7 luni cu o www.flickr.com/photos/gravidutza/4014316325/" target="_blank">baita cu spuma!
si sper sa mai pot intra!
mihaela, mama de
nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009
Kea spune:
aris, am priceput, ai alta masinarie.
Al meu arata cam ca o cana in care pui apa, pui biberonul si invarti pe buton, la una din cele 5 pozitii, dupa inspiratie. Apa ajunge cam pana la jumatea biberonului.
5 luni
alina.n spune:
stiu ca mai erau fete cu pb cu bb-ii cu somnul dar nu au mai scris care ce au rezolvat...noi avem seri si seri si sper si eu sa fie mai bine curand
, cu canuta nu am mai ajuns la farmacia aceea ca bb a fost bolnavior insa sotul s-a oprit prin alta parte si a luat ceva cu cioculetul mai gros dar vad ca-i convine nataliei ca are ce sa roada
- e buna la ceva 
Kea eu pun seara in termos apa calda (la temperatura suportabila la mana) si fac laptele pe loc cand ii dau lui bb- trebuie sa-l agiti mai mult daca e apa mai rece insa iti spun sincer ca prefer sa o pun putintel mai calda .
Mami fericita!!!
Crestem mari!!!
"nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai" - A. Lincoln
aris26 spune:
niky - nici vorba de asa ceva la noi in epoca de piatra. eu ii mai dau borcanele asa ca au alea si ceva faina de diverse![]()
kea - il incalzesc cam la un 40 de grade. cat il agit numai bine mai scade un pic. si acum nu o fi foc daca e cu un grad doua mai cald decat corpul lui bb. preparat si tinut la frigider nu mi se pare chiar ok si vb ta..cat alergi la frigider,cat il incalzesti...tot aia e. auzi,dar de ce nu iti aduci un cuptor cu microude mai aproape si pt masa de seara bagi biberonul(doar cu apa)la microunde pe cate secunde e nevoie. eu stiu la al meu 30sec pt 180ml si 35 de sec pt 210. laptele il am portionat in cutiute de la avent si doar le vars peste apa calda
25 martie 2009
aris26 spune:
vai Mababei ce frumos si tacticos merge el
f mishto filmuletul
pe de o parte de abia astept sa prinde experienta si al meu dar pe alta parte...cand te aud ca gusta din parchet
nu cred ca o sa ma mai vedeti pe forum fetelor ca o sa fiu cu mopul in mana non stop si cu gura pe toata lumea: "DESCALTZA-TE!!!"
25 martie 2009
Nicky09 spune:
| citat din mesajul lui Kea aris, adica am inteles cum procedezi, dar nu inteleg cum ajungi la temperatura potrivita. Il pui la maxim, si apoi il pui la racit? Keutu cheliutu 5 luni |
Nu ai microunde, Kea? Eu faceam gemenilor asa: puneam 30 sau 60 sau 90ml de apa in microunde la potenta maxima 900 watt si 20 sau 30 sau 40 secunde dupa care puneam laptele si agitam puternic.La inceput am incercat timpul sa vedem la cate secunde e apa potrivit de calda sa o bea bebe. Uneori...era prea fierbinte si raceam biberonul sub robinet.
Mina si
... fluturas...Nicholas (10.04.09)Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"
alina.n spune:
| citat din mesajul lui Nicky09Buna seara, cucuiete! Ilinca-in Romania nu exista carne deshidratata pt bebelusi? Te intreb pt ca si eu eram in acelasi impas, "cum sa ii dau carnea",si pana nu am intrebat nu am stiut.Pediatra mi-a spus ca trebuie sa cumpar intai carne deshidratata facuta praf fin fin si conservat in sticlutes i care se numesc aici" liofilizate", apoi carne normala, fiarta si pasata conservata in borcanele,"omogenizate"....Eu ii dau saptamana asta cate jumate de liofilizat....saptamana viitoare unul intreg, apoi schimb cu un alt fel de carne tot o saptamana cate jumate...si trec pe urma la omogenizat...pe urma ii fac eu carne cumparata de lapiaza si la recomandarea pediatrei o s-o fac la vapori si o sa o blenduiesc. Profit de acesata ocazie si va intreb: VOI chiar nu dati nici una faina speciala pt papitza: faina de orez, de porumb, gris....Eu doar asta ii dau acum, vreau sa spun ca asta e baza, plus cate o lingura de legume pasate inauntru, carnita aceasta praf si ulei de masline...e o bunatate....Nicho mananca cate un castron intreg. Vad ca voi va axati mult doar pe proteine si vitamine, dar eu cred ca sunt necesari si carbohidratii, de aceea va intreb de aceste fainuri. |
Eu nu am auzit de carnea deshidratata chiar fetele voi de unde luati carnita pt bb si de care? Vreau sa incep si eu sa-i dau carne.
Nico eu ii dau nataliei faina de orez(porumb nu am incercat iar de gris nu stiu da ae ok sa dau acum la 6 luni) ii pun 1 masura in pireul de legume (200ml) tu cum o prepari? In rest l afructe si la lapte folosesc cereale Nestle.
Mami fericita!!!

Crestem mari!!!
"nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai" - A. Lincoln
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui aris26 zi-mi si mie cat a durat intre dintele nr 4 si urmatorul? ca tare imi e ca ne pashte si pe noi dintele nr 5 sau poate chiar 6 [quote] |
Voi urmati dupa noi, asa-i?

Pai crizele, balutele si maraielile au inceput de mult timp, dar sigur nu am idee acum, s-a dus de tot si neuronul ala de-l recuperasem dupa nastere. Se simtea ceva in gingie, mai rodea tot ce prindea, mai ales pe noi
apoi iar pauza de liniste. Stai ca pana nu-i vad iesiti, poate fi si acum alarma falsa.
Dar gingia e deja sparta, cred ca de asta plangea Catalin asa, Bogdana
, plangea si pt Luana.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
Kea spune:
Mababei, e delicios
, abia astept sa-l vad si pe al meu facand asa.
Ayla, da-i Luanei sa traga firele alea! Sau a trecut de faza asta?
Aris, am un pitic cu microundele, adica pt noi mai folosesc din cand in cand, dar pt bebe nu pot ca nu ma lasa piticul.![]()
Si eu am laptele portionat deja in doze, apa fierbinte in termos, dar daca de ex pun apa fierbinte in termos la 5 dupa amiaza (depinde cand o fierb) si bebe mi se trezeste la 4 dimineata, apa nu mai e atat de fierbinte sa dizolve granulele alea. Am trecut acum la nr.2 si parca e si mai greu de dizolvat.
5 luni