***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(108)***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

ramona am citit si eu azi ce a scris consilierul...dar prea tare se lega de problemele americane si sincer eu cred ca suntem total diferiti de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Buna Seara mamici dragi,

Iata ca prind si eu un moment de "respiro"... si hop-top pe forum. Am intrat direct aici, ca sa nu fiu tentata sa ma lungesc pe alte subiecte si sa nu mai dau pe la plantatia mea iubita.
Week-end-ul acesta sotul pleaca in delegatie. Prin urmare nu am mai acceptat nimic de lucru pt acasa (articole de scris sau diverse prezentari pt congrese...), ca oricum nu m-as fi descurcat. Plus de-asta, mai aveam nevoie si de o pauza.

Am citit doar putin din urma. Chiar ma gandeam, FETELOR, daca aveti vreodata ceva important sa-mi adresati, va rog sa folositi PM-ul, ca sa fiu sigura ca gasesc cand ma loghez, ca poate nu am timp sa citesc pagini intregi inapoi si sar peste ceva.

Acum, am apucat sa vad ca vorbiti de puiuti bolnaviori... Prima oara cand a facut Antonio infectia urinara - la 3 luni - si a stat 3 zile cu perfuzii, antibiotice intravenos/ intramuscular 2 saptamani, m-am gandit ca am capatat imunitate si data "viitoare" cand va mai fi bolnav nu voi mai fi asa de "suferinda". Evident, m-am inselat amarnic. Traiesc mereu fiecare suferinta a lui. Daca nu respira bine, daca il doare in gat, daca nu are pofta de mancare... de fiecare data sufar si eu alaturi de el. Asadar, din aceste considerente, alaturi de SANATATEA pe care o urez tuturor capsuneilor (si nu numai!) va doresc voua, mamici, sa aveti si forta necesara de a trece cu bine si prin aceste "suferinte". Nu conteaza cat de grava este o boala, atata timp cat il afecteaza catusi de putin pe puiul tau, pentru tine reprezinta cea mai grea incercare. Nu compari cu perfuzia pusa acum 2 ani... aia a fost. A trecut. Acum traiesti prezentul si iti doresti ca totul sa fie bine...
Ca sa n-o lungesc, inca o data: Sanatate muuulta la capsunei si multi pentru "imunizare"... ce bine ar fi sa fie asa usor...

Ca tot am timp, chef de vorba si pentru ca de cand am revenit nu am apucat sa va zic cam ce "face" Antonio... iata cate ceva:
1.) se joaca cu plastilina si o imprastie prin toata casa. Uneori o pune in forme si modeleaza tot felul de trenulete Thomas – dupa care e inebunit (am seturi intregi si din cele cu baterii si din cele mici care se ataseaza prin magneti);
2.) picteaza cu acuarele diverse “Picasserii”… si sunt foarte mandra cand vad cat de repede si frumos reuseste sa imbine culorile frumos asezate separate de catre mine… Are un talent nevoie mare. Sic and il intreb de ce le-a amestecat, imi arata apa din pahar. El, nevorbiind multe, de cele mai multe ori imi explica prin semen Asa ca nu-mi ramane decat sat rag concluzia ca amesteca acuarele sa arate ca apa din pahar (unde tot clateste pensula…)
3.) monteaza sinele de tren prin toata casa, apoi daca aude o muzica incepe sa danseze in jurul lor… Nu ma deranjeaza decat atunci cand calca din greseala pe vreo piesa si se loveste…
4.) este un copil foarte rasfatat… dar asta nu poate fi decat invatatura de minte pt. al doilea. Acum nu mai putem da timpul inapoi, doar sa vedem cum continuam. Din pacate, s-a invatat ca tot cere i se da. In special bunicele, l-au invatat “politicos”. Adica, ii dau tot ce vrea, atata timp cat spune “Te rog frumos”. In fine… asa il pun ele sa zica. Lui ii iese cam asa: “Ooog”. In rest, daca cineva ii propune ceva, e foarte mandru ca-si poate exprima refuzul printr-un “Nu viau”. Iar dup ace vorbeste la telefon, inainte de a inchide spune “Tedele” (echivalentul lui “La revedere” – daca nu v-ati prins deja).
5.) i-am povestit de bebe 2… i-am aratat ca e la mine in burtica. De atunci arata la toata lumea burtica si spune ca bebe e acolo. Nu va ganditi ca arata burta mea. O arata pe a lui. Si daca insist ca nu e la el, ci e la mine bebe, se supara foarte tare… Asa ca mai nou am renuntat sa-i mai zic de bebe. Astept sa creasca si sa se vada burta. Atunci incep sa-i explic din nou cum stau lucrurile… Poate ma va crede vazand ca e ceva umflat acolo. Astazi, a inghitit o guma de mestecat (a reusit sa scotoceasca prin geanta mea si asa a luat-o) si eu ii ziceam ca se lipeste de burtica si face buba. Apoi, cand il intrebam pe unde s-a dus, unde a ajuns. Imi arata gura mare si apoi spunea “bebe”. Probabil se gandeste ca inghitind-o a ajuns in burtica lui, acolo unde stie ca e bebe…
6.) tot din seria: baiatul meu se comporta ca o fata (chiar am avut temeri la un moment dat… ), imi ia rujul si se da PERFECT pe buze. Cred ca nici eu nu reuseam la inceput sa imi fac un contur asa perfect. Ce sa zic… are dexteritate. Si uneori, e chiar artist: am dovada vie pe peretele din sufragerie, unde a desenat cu rujul….
7.) nu stiu voi cum ati procedat cu scutecele… cum ati scapat de ele. Cert este ca eu, am prins “ocazia” asta vara, cand stand dezbracat prin curte, a facut pipi la flori. Vazand cum face, m-a strigat sa vad cum uda florile “mama, ite” (mama uite – in traducere libera). La inceput imi zicea chiar in timp ce facea, apoi cu timpul, ducandu-l la baie (il puneam chiar in cada… ca nu aveam nici olita nici support de WC– nu eram pregatita la asa progrese) a inceput sa-mi zica inainte. Asa am scapat de pampers in timpul zilei. Iar de cel din timpul noptii… nu “scapam” din cauza mea. Copilul nu a mai facut in ultimele 2 luni decat 1 data in scutec pet imp de noapte. In rest s-a “tinut” pana dimineata. Si cu toate astea, eu am stresul san u ude salteaua… si ii pun de siguranta scutecul. De fapt “chiloti de noapte” le zicem, ca san u il inducem in eroare…
Wooow…. Ce m-am lungiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit. Nu ma injurati… Gata ma opresc aici, ca v-am plictisit pt. tot week-end-ul.

Voiam sa mai zic: Gravi/Al.Ma sa-ti fie de bine schimbarea nick-ului si numai vesti bune san e dai sub “noua identitate”.

ELTEKA, sper ca te simti mai bine… si zic asta pt. ca stiu cat de rau poate fi. Zilele astea, era sa ma dau de gol la spital. Nu stie nimeni de la serviciu ca sunt gravida… si din cauza faptului ca vomit mai mult decat mananc… mi s-a facut rau. Cred ca am facut o criza de hipoglicemie… si deja sarea toata lumea pe mine sa ma “verifice”. Am scapat cu bine, desi daca nu se termina starea asta de rau pana la finele trim. I (asa cum ar fi normal!!!), nu stiu cum ma voi mai ascunde mult. Oricum, cred ca sapt viitoare voi face niste intravenoase cu B-uri, ca sunt slabita rau. Si poate si glucoza, sa imi mai indulcesc putin sangele… Oricum, am zis ca daca asa era sarcina cu Antonio, cu siguranta ma opream la un copil… pentru mesajele tale. Scrii foarte frumos… sau cel putin, scrii mereu in asentimentul meu.

Gata, fug la NANI. Trebuie sa doarma toti puii… si cei de-afar si cei dinauntru – care deocamdata par cei mai revendicativi!!!!

V-am pupat pe toate si WEEK-END placut!!!!

Mami de Antonio (12.05.2007)
10+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">Al doilea DAR DIVIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

El, am citit de 3 ori dar sunt prea obosita sa inteleg. Tot c vreau sa spun e ca nu vreau ca S sa fie in "ton" cu ceilalti copii, dar recunosc ca mi-ar placea sa ii cunosc vocea... Nu din tipete si cuvinte aiurea aruncate, si alea putine.. As vrea sa stiu cum suna vocea ei... As vrea sa inteleg ce zice cand "vorbeste" cu papusile... As vrea sa nu ne mai intrebam oare ce gandeste?... Eu n-am inteles mesajul tau, nu-mi dau seama daca e pozitiv sau negativ fata de mine, dar l-am incasat dwstul de rau si m-a facut sa plang tare rau...

Poate e usor sa zici ca nu toti copiii sunt egali cand al tau nu e "in dezavantaj"... Cand nu se uita oamenii cu mila la tine cand ii vad cicatricea pe piept. Chia nu mai vreau. S e un copil normal si asa o tratez.

Voi inceta sa mai intru aici pt ca de foarte mult timp n-am mai plans asa de tare... Chiar nu aveti ce invata de la mine sau din experienta mea.

Sanatate multa tuturor capsuneilor !

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Sincera sa fiu, si eu am fost un pic descumpanita cand am citit mesajul Eltekai. Ce am inteles eu e ca ar fi mai bine sa ne rezumama in discutii strict la rezolvarea anumitor probleme (ghete ortopedice, viroze...) Imi pare rau, Elteka, dar nu sunt de acord... Suntem impreuna de cand aveam primele greturi, eu va consider prietenele mele si mi se pare normal sa ne impartasim nu numai bucuriile si retetele de la doctor, ci si nelinistile si temerile...
Nu te supara pe mine, poate nu am inteles eu prea bine ce ai vrut sa zici (si eu am citit de vreo 2 ori mesajul tau), pur si simplu mi-am spus parerea

kay, nu ma prea pricep eu la vorbe, dar nu mai fii suparata si nu mai plange

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Of, vezi Oana, de asta zic ca e mai bine sa dai telegrame, ca asa e simplu,intrebi - ce numar mai au copii la picior? si ti se zice- 17-19-22-29. Si gata.

Tot ce voiam eu sa zic e ca ma gandesc cu tristete nu toate mamicile fac ca si tine, zic "Bai fratilor, copilul meu face o gramada de chestii minunate, dar nu face turnuri, si imi pare rau" - si atunci noi ne reamintim unii altora ca trebuie sa ne bucuram de ceea ce avem, ceea ce e partea buna a forumului asta.

Dimpotriva, pentru ca functionam pe principiul comparatiei, unele prefera sa nu mai scrie, tocmai pentru ca nu pot scrie despre turnuri. Altele prefera sa nici nu deschida, pentru ca al lor copil face mult mai mult decat turnuri. In fata unor dezavantaje sau privilegii, dezvoltam fie sentimente negative sau atitudini de culpa. Imi pare rau de mamicile care nu mai scriu fiindca incearca sentimente din astea si imi faceam eu niste probleme de constiinta - cum se poate scrie despre capsunele (in toata spendoarea progreselor lor si cu toate problemele lor) fara sa-i faci pe cititori sa incerce sentimente negative? Stiu eu sigur cateva persoane care s-au "suparat" in cazul unor discutii si-mi pare rau...

Dar pana la urma sunt alegerile fiecaruia, si eu ma bucur ca tu ai ales sa-ti exprimi si tristetea si bucuriile aici . Nici sa nu te gandesti sa nu mai scrii!! Tu chiar esti cineva de la care se poate invata o gramada, n-ar mai fi "substanta" fara inputuri precum cele de la tine.

Cat despre Sonia (NU era subiectul postarii mele) sa fim seriosi, copilul asta a recuperat absolut tot ce se putea recupera si acum devanseaza serios! Cati copii isi pun dvd-ul singur??? Sau scriu A si I? Sau sa-ti iei sa mananci singur din frigider?? Ca nu vorbeste cu papusile??? Numai un pic de timp da-i, numai ce a inceput sa auda cum trebuie, n-o sa-ti vina sa crezi cate a mostenit din talentul vostru actoricesc, sunt foarte convinsa, de asta n-am mai gasit nimic de adaugat dupa mesajul Ioanei.

Ma grabesc sa trimit si sper ca o sa citesti mesajul inainte de a merge la culcare si o sa alegi sa citesti mesajul meu pozitiv si nu negativ. Nu mai stiu daca scriu foarte clar de obicei, cine stie ce simt al limbii mi-a ramasa, proba ca n-am scris clar... dar un lucru stiu sigur, ca nu mi-am propus niciodata sa fac vreo mamica sa planga, dimpotriva, imi propun in fiecare zi sa fac oamenii din jur sa se simta mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Vali
Probabil ca tre'sa editez mesajul ala daca nu se poate citi

Era o intrebare: despre ce se scrie pe forum si cum se scrie?

Scrii: copilul meu face puzzle de 48 in 11 minute, si faci celelalte mamici sa se simta prost, ca al lor nu face?

Sau te limitezi la niste chestii mai putin controversate, trimise pe scurt?

N-am zis ca trebuie nici asa, nici altfel - pentru ca, asa cum ii scriam inainte lui Didialex, eu aici pe forum n-am zis nimanui cum trebuie sa faca, niciodata.

Spuneam doar ca eu cred nu e bine sa comparam in general in viata, fiindca orice comparatie, pozitiva sau negativa (ca sunt mai bun decat, sau mai putin pregatit decat) sunt fondate pe elemente externe, care se schimba mereu. Ideea ca esti "bun" asa cum esti tre' sa vina din interior, dincolo de cum sunt ceilalti.

Sper ca acum e mai clar. Cum sa ma supar??? Apreciez faptul ca ai ales sa-ti exprimi nelamurirea, si sa ceri explicatii . Mi-as fi dorit sa faca la fel si alte mamici (desi asta deja nu mai e treaba mea). Pe de alta parte, daca te lansezi in discutii, trebuie sa stai "aici", sa raspunzi, sa explici. Asta ia o groaza de timp, pe care poti sa-l folosesti in alte scopuri... O sa ma gandesc si la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Trebuie scris pe forum exact ce simti ca poti impartasi cu prietenii de aici. Si te astepti ca reactia lor sa fie: "ma bucur pentru tine, desi copilul meu nu face asa ceva....dar poate invata, acum ca tot mi-ai dat o ideea de ce am mai putea face in timpul liber"'
Sunt diferente mari intre copii trebuie sa nu ii mai comparam ci doar sa invatam.
Eu ma uit acum la Maya, ea face unele lucruri pe care alti copii nu le fac dar si invers...si e o diferenta mare tare intre Maya de acum care merge la gradi si Maya de acum cateva luni....care nu manca singura, nu incerca sa se imbrace singura, nu spunema te rog frumos, nu stia foarte multe poezii/cantecele, era rusinoasa....acum ma uimeste, cred ca invata cate o poezie in fiecare zi ca prea stie multe.

In concluzie: forumul asta nu ar trebui sa ne dezvolte complexe, dimpotriva e o modalitate libera de IMPARTASIRE a bucuriilor si necazurilor care trebuie luate ca atare....eventual dat ajutor la nevoie.
Sper ca week-endul sa fie un sfetnic bun pentru toate....si dupa sa reveniti si sa scrieti de toate, de bine si de rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Imi pare rau la ce s-a ajuns, Oana te rog nu te supara, nimeni nu cred ca vrea sa te supere.

Elteka, imi pare rau ca ai fost inteleasa gresit, recunosc ca si eu am citit de 2 ori pasajul ca spre sfarsit are o tenta mai ciudata (nu stiu sa ma exprim tare bine), dar recitind am inteles ce ai vrut sa zici. Sper sa mai postezi ca tocmai vroiam sa te intreb ce fel de dovleac folosesti la supa de devlecei, din aia verzi lungi cum sunt la noi sau din ala portocaliu? (nu e asa importanta intrebarea mea)

Si eu gasesc inutil sa compari copiii, dar uneori comportamente asemanatoare m=au linistit, nu e copilul meu singurul care face nu stiu ce. Cel putin daca nu era Ela sa povesteasca de Bob cum plangea de colici cred ca mai mergeam la cativa medici ca sa ma conving ca fata mea e sanatoasa. Oricum pentru mine copilul meu e cel mai bun, frumos, extraordinar (si vorba lui Didi) nu trebuie sa imi zica nimeni asta. Banuiesc ca asa e pentru fiecare parinte. Ne vine sa radem mie si sotului cand ne uitam la pozele cu Andreea de cand era bebe, ca atunci o vedeam super, nemaipomenita, iar acum vedem ca nu era chiar asa rupta din soare cum ni se parea la momentul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Ok, m-am lamurit Elteka
Ai scris :
„Era o intrebare: despre ce se scrie pe forum si cum se scrie?

Scrii: copilul meu face puzzle de 48 in 11 minute, si faci celelalte mamici sa se simta prost, ca al lor nu face?

Sau te limitezi la niste chestii mai putin controversate, trimise pe scurt?”

Eu sunt pentru a scrie de toate. Recunosc ca raman putin pe ganduri cand aud cate lucruri fac alti capsunei, dar sunt constienta ca fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare. Mie chiar imi place cand veniti aici si va laudati copiii. E si normal, ca toate ne vedem odraslele ca fiind cei mai cei Si asa e cum zice si mica, mi-au venit multe idei legate de ce as putea face cu Andrei, citind aici.

betty, si mie mi se parea ca Andrei era super frumos cand era bebe. Si cand ma uit la pozele de atunci observ si eu ca nu era asa cum il vedeam eu Deh... mamele astea....

andrada, sper sa te simti mai bine cat mai repede. Ce bine de voi ca ati scapat de pampers... am ajus sa-i urasc... Acum, cu doi, mi se umple gunoiul...

Chiar, Elteka, tu cum mai stai cu greturile?

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Eu ma recunosc printre scriitoarele de "telegrame", dar asa am fost din clasa I, degeaba s-a straduit invatatoarea, apoi, pe rind, toti profesorii de romana sa ma schimbe, ca nu au avut nici un succes! Am stilul concis, dar e bine ca nu sintem toti niste scriitori in viata, ca nu ar fi atitia copaci pt atitea romane. Iar despre cum scriu: nu stiu atitea cit unele dintre noi sau nu le stiu spune. Imi face mare placere sa citesc ce scriu cele care scrieti mult si consistent. Probabil e frustrant pt voi sa nu primiti multe raspunsuri pe masura... Eu ma voi stradui, dar cum v-am spus, nu prea au reusit mari pedagogi in cazul meu.
Si mie mi-a fost greu imi dau seama daca mesajul Eltekei e pozitiv, negativ sau cu adresa la o persoana anume sau la forum in general, dar eu stiu despre mine ca nu prea inteleg citeodata... si am crezut ca e una din acele situatii

Vali, dupa ce ai zis ca ti-au facut pofta mincarurile lui Patrick, mi-am dat seama ce bunatati ii mai gatesc la cina, dar de cind merge la cresa ii dau asa consistent seara, ca ii e si foame si sa si fiu sigura ca maninca de toate intr-o saptamina.
Si mie imi place sa aud despre nazdravaniile si performantele capsuneilor!

Kay, te rog sa nu dispari de pe aici.

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput