***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(108)***
Raspunsuri - Pagina 8
Madi spune:
Carmen si eu zic ca tot de la schimbare i se trage, doar ca nu stie sa se exprime. Cred ca problemele se vor rezolva cu rabdare si, din pacate, cateva nopti nedormite bine. 
poohy spune:
Alina, nu vreau sa te sperii cu gurita, dar la Manuela a fost de la geardia. O banuiesc si acum ca nu a scapat - nu ii mai miroase gura dar cand nu ia tinctura de propolis se irita toata pe fata... Acum am tot cautat si nu e antialergic propolisul, poate nu am cautat eu bine. Bine, nu numai iritatia, o mananca si nasul, cateodata si funduletul. Poate e si de la antibiotic, nu stiu. Stau cuminte pana termina tratamentul
Cu lactatele Manu mananca iaurt, unt, branza, si cel putin 600ml de lapte pe zi, plus ca ii mai pun si in mancarica - si si asa este cu Ca la limita minima. Asa ce depinde de copil.
Anca, Manu
02.06.2007 si Mihnea
09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Vali5 spune:
Gravi, Andrei a avut o perioada in care racea foarte des si atunci ii mirosea gurita destul de urat. Erau polipii infectati. Daca nu sunt si alte semne de polipi la Mara, nu cred ca e cazul...
Ioana13, ce pofta mi-ai facut cu meniul Patrick (conopida cu orez si morcovoi la cuptor, snitele de vita, pireu de cartofi cu peste, paste cu bacon, ou si smintina(carbonara)-preferatele lui. orez cu ficatel de pui) 
betty, ma bucur ca Andreea e pe calea cea buna cu kk 
Carmen, si eu cred ca problema e din cauza schimbarii. Si Andrei a avut probleme cu somnul cand l-am trecut din patut in pat mare, nu prea mai vroia sa adoarma singur – s-a rezolvat repede, aprox 2 saptamani. Dar cand l-am mutat in alta camera (acelasi pat)... alta poveste. Nu mai adoarme decat cu cineva langa el, se trezeste de 2-3 ori pe noapte si vine la noi in pat. Il duc de fiecare data inapoi in patut si stau cu el pana adoarme (1-2 min). Si ne chinuim asa de la mijlocul lui august. Totusi de vreo 3-4 zile nu se mai trezeste pana la 5:30-6 cand mai bea un bibe de lapte. Ba chiar azi dimineata la 6 a dat cu usa dormitorului nostru de perete „Mami” si mi-a fluturat biberonul gol, apoi s-a dus inapoi la el in pat si a asteptat lapticul.
andrada, pe unde esti? Cum te mai simti?
Poze
mica0307 spune:
Cine a luat cizme de cauciuc de unde ati luat???? Eu am vazut acu vreo 2 sapt in kiabi dar nu am luat
si acum nu mai au...si tare erau bune pe vremea asta.
ella ce mai faceti? Cum ii place lui Bob noua casa?
ella_74 spune:
Alina, Mica
aici suntem, e bine, mai tuseste putin noaptea, nasul a trecut de tot.
Dupa ce am mai citit despre colostru cu probiotice si dupa ce mi-a zis si lauradi ca ia nepotelul ei dar mai ales la recomandarea dr, am inceput sa-i dam si noi lui .
Continuam in paralel cu singulair.
De luni la gradi.
Oana,
ca tot te plangeai de Sonia la capitolul progrese hai sa-ti spun ce progres a facut azi : la aproape 2 ani si 6 luni a mancat mar nepasat, pentru prima oara; nu-ti inchipui ca a muscat din el, l-am taiat cuburi mici si a servit cu scobitoarea, preferata lui.
Alte fructe inca nu mananca, ma refer intregi.
Deci, cum ti se pare? ![]()
Mica,
in Kiabi am vazut si eu cizme de cauciuc; eu i-am luat lui de acolo sac de dormit; super bun.
Alina,
ai dat tu mai demult un site cu incaltari din UK; au bagat acolo colectia cu dinozauri asa ca mi-am luat de-o grija; livreaza si in RO.
Ieri am gasit si carti de colorat cu dinozauri asa ca azi am avut ce sa facem; si facem colaje la greu.
ELTEKA spune:
Didialex
In prospectul de Prospan scrie sa se administreze minim o saptamana, ba chiar inca vreo 3 zile dupa incetarea simptomelor. Noua ni l-a recomandat pentru fluidificarea tusei, pentru ca n-are alcool, n-are zahar, e practic o chestie pe baza de iedera.
Eu incerc sa ma feresc mereu de formulari gen "se face, se da, e bine sa", doar ma stii
Iti amintesti bine, ziceam odata ca Elias a rectionat foarte bine, dar altadata n-a reactionat deloc la el, ba chiar tusea mai rau - asa ca doctorita a zis ca daca nu e progres dupa 3 zile, ba dimpotriva, sa-l opresc.
Kay
Io am fost foarte trista cand am citit ce ai scris. Nici nu mai zic de Sonia, ca ti-au scris fetele...
Pe de alta parte tu ridici o problema foarte importanta, la care mamicile ar trebui poate sa-si gaseasca un raspuns: cand scriu, de ce scriu? despre ce se scrie de fapt? Eu observ ca se scrie mai mult despre chestii medicale si probleme in general. Foarte bine, ca asa esti la curent cu alte practici, si oferi suport celorlalte mamici -care sunt functii principale ale listei de discutie.
Eu in viata de zi cu zi incerc insa sa ma gandesc (si) la chestii pozitive, si sa nu ma enervez ca vecinul cu care impart garajul are o masina care face de 8-10 ori cat a mea. Cred ca in general comparatiile din urma carora iesim in dezavantaj nu ne fac bine deloc la psihic. Noi nu plecam cu sanse egale in viata, unii se nasc in familia Hilton, altii se lupta pentru painea de fiecare zi, unii au talent in a se organiza, altii se deprima si se pierd in fata greutatilor, unii fac trasee zig-zig si rezolva totul in fiecare zi, ajungand acasa cu zambetul pe buze, altii nici macar n-au abilitatea condusului (io una tremur in statia de autobuz in fiecare dimineata), altora le plac chestiile tehnice, unii fac balet... Desi copii nostri s-au nascut in acelasi timp, o sa aiba drumuri diferite in viata. Inevitabil, unii or sa ia 5 la scoala, altii 10. Sau altii n-o sa treaca deloc clasa. Ba chiar o sa spuna "da' nici nu vreau". Nu se poate sa traim diferentele astea ca pe o trauma, ar trebui sa ne iubim copii pentru ceea ce sunt, nu pentru cum am vrea sa fie. Sunt convinsa ca fiecare din noi o face, insa nu sunt convinsa ca mamicile care nu scriu, n-o fac oarecum si din incapacitatea/refuzul de a se alinia, de a fi uniformi. Si asta mi se pare trist... Poate ca totusi "datul de telegrame", cum zicea Didialex si tare mi-a placut expresia asta, e mai sigur. Nu faci pe nimeni sa se simta prost sau trist daca pui o intrebare de genul "Ce stiti despre purtatul de pantofi ortopedici inainte de varsta de un an?". Tre' sa ma gandesc la asta mai bine inainte de a mai scrie...
Betty
M-ai lamurit si m-ai facut sa rad copios. E clar, o sa am baiat. Ma bucur ca se schimba in bine treaba cu Andreea, curaj, esti o mamica grozava! Imi doresc si eu un al doilea copil asa linistit cum povestesti despre Alexandra.
Carmen_So
M-ai pus pe ganduri... Io aveam de gand sa iau o mobila de la flexa.eu, sunt innebunita dupa ele, dar uite cate probleme ridica schimbatul mobilei, nici nu ma gandisem... Eu voiam sa iau un pat la semi-inaltime, cu tobogan, dar daca pruncu' refuza sa doarma acolo?
Daca vrea si nr. 2 sa doarma sus? Daca o enerveaza chestia de deasupra?
Aveam programat sa merg cu Elias sa vada mobila, dar ma mai gandesc, ca e la 200 de km si na-re rost sa merg degeaba. Nr. 1 doarme sus fara probleme? Nu cade? N-am gasit pe nimeni sa intreb si numai la asta m-am gandit azi-noapte, ca se vezi cu ce am gasit si io sa-mi umplu noptile ![]()
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007) si 12s, waiting for the Easter Wonder
ella_74 spune:
Mica,
am uitat sa raspund; lui ii place in camera lui, dormitorul nostru e neinteresant pentru el si asta ma bucura; nu prea am dormit insa de cand ne-am mutat cu el aici fiindca a tot tusit noaptea, s-a mai trezit fiind totul nou; mi-e drag de el ca se trezeste dimineata singurel si nu plange , asa cum m-as fi asteptat, ci striga: "fac pipi, repede la olita " ![]()
E si mai aproape de gradinita acum.
Maya cum e? mai tuseste?
mica0307 spune:
ella Maya e mult mai bine, adica nu mai tuseste noaptea deloc, si ziua foarte putin, nasul a mai ramas putin infundat desi nu aspir mare lucru din el. A vazut-o si dr de la gradi azi si a zis ca nu are nimic.
Ma bucur ca sunteti bine.
bettyR spune:
Elteka, merci pentru compliment, insa nu ma simt chiar asa o mamica grozava, uneori ma simt depasita de situatii. Mai ales cu un copil ca Andreea, care e si inteligent, si sensibil, si capos ... Azi a facut un caca fara sa planga deloc, s-a urcat in patut si s-a scremut si gata. Sper sa fie sfarsitul povestii asteia ca nu mai pot. Asta noapte de la 2 la 5, vorbeam cu caca, si la fel ca Elias e incantata de interfon, se duce la el sa ii spuna sa nu-i fie frica de caca. La fel e innebunita dupa topogane, avem unul in apartament, dar picioarele mele is mai bune pe post de topogan, orice ce seamana se foloseste pe post de topogan. M-a surprins placut, ca a desenat un topogan pe o hartie si a luat o ratusca si a dat-o pe el. E un copil extraordinar, dar si dificil in acelasi timp si care cere f multa atentie.
Ieri a scuipat mancarea din gurita si am intrebat-o ca, ce face, scuipa? si mi-a raspuns razand, ' nu, a cazut'. Si mai multe ca nu le tin minte. Azi s-a dus si i-a dat pampersul jos lui sora-sa ca sa o schimbe ea, nu am stiut cum sa reactionez. Nu am zis decat sa ma lase pe mine pe un ton neutru, trebuie sa ma gandesc cum sa abordez problema asta, ca incearca sa faca ea tot felul.
Azi am desenat un mar impreuna si apoi a vrut sa manance, cu cateva ceasuri inainte cand i-am dat, a refuzat categoric. Doar cu metode de genul asta o pot convinge sa manance ceva nou sau ce ar fi bine sau ce zic eu. Am facut mamaliga, a refuzat cred ca din cauza numelui, cum suna cuvantul mamaliga, ca nu a gustat, si dimineata cand s-a trezit a zis ca nu vrea sa guste.

Alina si