Gravidute prin FIV (52)
Raspunsuri - Pagina 11
li_am spune:
Carmelly,
din cate am gasit eu pe net, practica internationala nu recomanda serclajul in caz de sarcina gemelara dar stiu ca la noi se cam face (cunosc chiar si cateva cazuri si nu am auzit de efecte nedorite), probabil ca decizia de a face sau nu depinde de fiecare medic in parte. Inca e o necunoscuta daca cerclajul ajuta sau nu la evitarea nasterii premature, exista mai multe studii care se cam bat cap in cap... eu de exemplu am facut la 18 saptamani cerclaj, dar medicul meu s-a hotarat foarte greu, inca nu e sigur ca a fost o masura necesara, chiar daca la 16 saptamani colul meu era relativ scurt (2,4 cm), parerea lui inca este ca a fost ok sa-l facem (riscurile sunt minime), dar nu stie sigur daca a ajutat sau nu... oricum, nu vom sti niciodata. Cat despre epilat, eu una m-am epilat cu ceara fierbinte fara nici un fel de probleme (chiar acum am venit de la epilat).
Evy, sa nu te ingrijorezi de insomnii, sunt normale, organismul stie ce urmeaza. Eu ma trezeam in fiecare noapte pe la aceleasi ore si stateam cu ochii pe pereti, dar dupa nastere mi-a prins bine antrenamentul, nu am avut nici un fel de dificultati, in prima luna cred ca dormeam maxim 4 ore pe noapte, dar mi-a fost super usor, parca eram pe extasy sau ceva... cred ca de vina sunt tot hormonii... cat despre intepaturi, cum spunea si Mada, luna asta o sa mai cresti ceva, si eu tot in ultima luna am pus cel mai mult (si din cauza cresterii rapide mi-au aparut si vergeturi chiar daca m-am uns cu toate cele)... Hai, fruntea sus, mai e un pic!
Many, ne faci vreo surpriza sau mai rezisti? cand ai urmatorul control?
Iana, eu am cumparat tot ce se putea cumpara si chiar mai mult, acum stau pe net si umblu prin magazine poate-poate mi-a scapat ceva, ma mir si eu cate dracovenii mai mult sau mai putin utile am putut sa gasesc (gen nappy stacker-un sacult pt pampers sau baby phone care iti arata nu numai temperatura, dar si umiditatea in camera copilului sau umerase din lemn colorate cu tot felul de animalute, figuri si figurine aplicate pe ele, sau buretel special de spalt bb in forma de animalut, sau lampa de veghe in forma de animalut, sau... mai zic?)
Castelana, cam rar pe la noi draga mea, felicitari pt putza, mai ales ca asa ti-ai dorit!
tuturor, eu de maine incep cumparaturile pt ziua monstruletului, o sa-i fac o petrecere mica en famille (vine si fratele meu si... ura! - bona copilului care o sa ramana cu mine aici pana ma intorc in romania, m-am scos!)
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria -
35+
AMR 25
poze
eumada spune:
fetelor,cerclajul se face doar cand exista incontinenta cervico-istmica adica.....colul e slab si deschis..sau in sarcinile cu risc de avort foarte mare...din cauza colului......multe din cunostintele mele cand auzeau d amenintare de avort ma intrebau "te-a cusut"?ceea ce este o tampenie deoarece nu are nimic de-a face "beep'cu prefectura...dar eele atata stiau si ma intrebau,ca in povestea cu castravetele.....
Dar daca colul e inchis,ca de0aia se fac controale e ok chiar daca e scurt...oricum coaserea colului nu impiedica avortul daca e...asta e clar.In unele cazuri cum a fost Elenada da,chiar ea ne-a povestit dar la moni sau altele nici vorba....
Madalina
de minunica Eva-Maria
gabitza35 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmelly fetelor vin cu intrebari la voi: voi, special cele cu sarcina gemelara ati facut cerclaj? Am 2 saptamani pana la control si vreau sa vb cu dr. meu despre acest procedeu. Din cate am inteles este o procedura necesara. La cate saptamani se face si cam in ce consta? O alta intrebare: v-ati epilat?
|
buna,
si eu am sarcina gemelara, avem 32 sapt acum, si nu am facut cerclaj.....mereu colul a fost de peste 4 cm si inchis asa ca nu a fost cazul
iar de epilat...eu ma epilez la cosmetica cu ceara de unica folosinta, saptamana trecuta chiar am fost .....nu au mai vrut fetele sa imi faca inghinal....dar m-am descurcat eu acasa..

31+
Dragos si
Eva
li_am spune:
Yupeeeee, mi s-a mai implinit un vis! dau de baut! 

Fata mea e scorpion!!!

- suntem 3 la 1! saracu' tati
- e mancat!

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria -
35+
AMR 24
poze
carmelly spune:
Adica Li-am, pe 24 ai cezariana programata? AMR usor si fara probleme si o nastere usoara si bb mancacios.
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri, mi-ati luat o piatra de pe inima. Oricum am sa vorbesc despre acest aspect cu dr. meu, pe 5 nov. cand am control. Sper ca sa nu am nevoie si colul meu sa fie ok.
Stau si ma intreb ce fac bb mei, nu mai vomit ca inainte si nici greturi asa rau nu mai am. Tot fac mofturi la carne, nu ma pot atinge de ea, rest ok.
Cu intepaturile in vagin, sunt normale? Vad ca si la sani am intepaturi si mereu imi sunt fierbinti, plus ca parca mai vad un lichid iesind, foarte putin. Sper sa nu va suparati pe mine la cate intrebari pun...
Pupici la mamici si burtici.
10+
Multumesc Doamne!
Evy30 spune:
Salutare
ce fac fetele scumpe .
Li_am , l-ati terminat pe tati
. dar e o zodie foarte buna .
multumesc pt sfaturi . vad ca astazi imi e mai bine . chiar am aranjat in sifonier rufele , binee...stand in pat . e mai greu , insa am reusit .
vroiam sa va intreb ceva . la penultima eco bataile bebelului erau de 145min , acum la ultima 153 . pana acum mereu scadeau . nu inteleg ...vi s-a intamplat ?
in rest dr a zis ca toate bune . colul nu l-a mai vazut caci bebe sta cu capul ...acolo .
pupicei
si ..schimbare de semnatura . doamne ajuta in continuare .
Evy 36+
eumada spune:
o imbratisare de la cea mai cuminte fetitza pentru toate mamicile si puiutii...suntem cuminte si o lasam pe mama sa faca de toate, dus curat, hartii,net......sunt o puiuta tare cuminte plang cu motiv......doar daca ,ma doare ceva...
multumesc lui dumnezeu pentru puiutza mea....
fetelor eu am luat deja prima indemnizatie..adica pe octombrie ca eu am depus pe 28.09.2009.
eva maria
Madalina
de minunica Eva-Maria
ayda_m spune:
Buna fetele
Felicitari Bety pt voinicel, sanatate si refacere rapida
Many-bani, Evy ce putin mai aveti...si se apropie si li_am cu pasi repezi
Evy bataile inimii sunt normale intre 120-160batai/min...nu tb neparat sa scada pana la nastere...la mine la eco de 35 sapt ma speriasem ca avea 168 batai....dr zicea ca parca bebe a dat in tahicardie
, probabil se juca in momentul acela....la mine tot timpul a oscilat intre 140-150,...mai mult sau mai putin...asa ca nu tb sa-ti faci griji deloc
, bebe e sanatos si va veni pe lume la momentul potrivit.
Pt toate fetele sarcini usoare si bebei sanatosi
Bebelusa mea e asa scumpa....gangureste de mama focului mai ales cand e la oglinda...se admira si vorbeste
, e tare haioasa si suntem topiti dupa ea
O sa traiti cu toate aceste momente minunate
Nusy, Elena,Moni

Va pupam si am pus pozici noi la semnatura
Ayda mami de printesa Andreea Teodora (9 iulie 2009)
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3949454521/in/photostream/" target="_blank">pozici Andreea Teodora
ayda_m spune:
Fetele, exact acum un an pe 22 oct aveam punctia...si pe 28 oct ET...a trecut un an si acum am minunica langa mine...
de fericire..nu-mi vine sa cred ce a trecut timpul si cat de fericita si norocoasa sunt
Ayda mami de printesa Andreea Teodora (9 iulie 2009)
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3949454521/in/photostream/" target="_blank">pozici Andreea Teodora