**Zmeurici de iulie-august 2009 (7)**
Raspunsuri - Pagina 8
Alina spune:
`neatza fetele!
Sa nu lucrati azi,e sarbatoare mare,Sf Parascheva.
A doua noapte cind bebe doarme legat 5 ore
,s-a sculat si dupa 3 ore de la ultima masa dar i-am bagat-o pe suzi si a adormit in 5 secunde.Faza e ca spre dimineata(dupa masa de 5) mai fornaie discret si se mai enerveaza in somn,eu ma tot scol sa ma uit la el...in fine,totusi dorm si eu ceva mai bine.
Afara fulguieste bine...daca miercurea trecuta fiica-mea mergea la orele de pian in rochita cu bretele,azi merge cu palton,cizme,manusi si fular,Doamne,ce diferenta mari,practic nu mai avem toamna...
Giova,spor la cumparaturi!Sa stii ca sunt taaare dezamagita de oferta de iarna pt hainute de baieti.La fetite iti vine sa cumperi cu geamantanul,sunt absolut superbe si 1001 modele.La baieti numai culori inkise,griuri mohorite,kakiuri de armata,verzui,offff,nu am prea avut ce alege.Uite,pina la urma m-am hotarit la geaca asta:http://shop.hm.com/de/shoppingwindow?dept=BARN_BA_YTT&shoptype=S
E cea cu bleu,alb si gri,mi se pare cea mai rezonabila la culori,e fainuta si buzunarul e ideal pt suzeta
.
Erau si reduceri prin magazine,in special la articolele de vara.I-am luat totusi niste bluzici cu Pooh,una portocalie si una alba.
mQQm,baga reteta de curcan!M-ar tenta si pe mine sa incerc noutati,citeodata numai stiu ce sa mai fac de papa,eu si fiica-mea s'tem 2 mofturoase
.Salutari lui Oliver!
Ungaras,am citit povestea de la "Nasterea unei stele"si seamana oarecum cu a noastra
.Eu mi-am cunoscut sotul in trenul Constanta-Mangalia si de-acolo am mers impreuna in Vama Veche
,asta se intimpla in august '97 si de-atunci suntem impreuna.Si sotul meu e din N Germania si venise atunci prima oara in Ro...din curiozitate
.Din pacate nu am mai ajuns de-atunci in Vama Veche desi de fiecare data ne-am propus.
Si eu am avut lapte la congelator,din august dar i l-am dat deja.
La noi cu adormitul...sunt mai multe posibilitati,dar in general adoarme in brate sau in balansoar si de-acolo il transferam in patut.Am observat ca stie ca daca e intuneric
trebuie sa doarma.Noaptea eu nu aprind deloc lumina,folosim numai o lampa de veghe cu o ratusca si oricum camera lui bebe e la mansarda unde am geamuri maaari prin care patrunde destula lumina de la luminatorul din strada.
La multi ani,Lucialu!!
Sa fii sanatoasa si fericita!Sper ca in curind vei veni cu noi la povestit despre pupa!Chiar...cum o cheama?
Cornelia,nasol ca te intorci la job dar poate reusesti sa vii mai rpd sau il mai poti lua cu tine pe bebe.Si eu tre'sa-mi reiau activitatile intelectuale
,offf,ce greu e!
Chiar,eu l-am pus pe bebe de vreo sapt pe paturica si cu Activity Gim(trapez cu jucarii,am vreo 2,unul de la CHICCO si unul cred ca e Simba)si e f fericit,le loveste cu piciorul sau cu minuta,suna care mai de care si el rideee
.
Mai vin io...ma duc sa-mi aduc micul dejun!
uliiasi spune:
Pup la zmeurici!
Nu stiu ce-i cu vremea asta, in casa e un frig cumplit, in camera lui bebe am pus deja caloriferul electric...Am iesit azi sa pun la uscat rufele lui bebe spalate ieri (ieri n-am avut curaj ca era un vant f puternic - balconu de la ap unde stam noi in chirie nu e inchis, deci inchipuiti-va) si mi-a inghetat si sufletu in mine. Vantul vad ca e la fel ca ieri, zboara rufele in toate partile, dar n-am ce sa le fac...
Nu eram pregatita pt iarna...pe bebe nici nu l-am mai scos din camera lui, ar trebui sa-l aduc in cealalta camera sa aerisesc cameruta lui, dar mi-e frica de curentul din casa (camera lui e singura unde nu-i curent). Of, abia astept sa ne mutam de aici.
Si bebe meu a devenit mult mai miorlait, in timpul zilei are perioade cand e vesel si relaxat numai dupa ce papa sau imediat ce se trezeste si e odihnit. Dar nu dureaza mult si iar incepe miorlaitul...a, si iar a inceput sa faca secretie galbena la ochisor
.
Sper sa nu dureze mult perioada asta agitata...de adormit rareori mai adoarme singurel, in rest ori leganat ori cu tzitzi in gura. CU mangaieri si cantece si vorbit nu merge...
Sper sa fie doar o perioada proasta si sa-si revina...
Si mie mi-e dor sa merg la servici, sa am si o alta activitate, ca daca nu scot bebe la plimbare nu ies nici eu, bineinteles, si uite asa stau inchisa in casa cu zilele. Pe vremea asta si vantul asta oribil nici nu ma gandesc sa-l scot pe bebe, sigur o sa raceasca...
Va doresc o zi usoara! 
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/
lu-ana spune:
Neata!
Si la noi este frig, noroc ca ne-a dat incalzire, si in plus in camera lui Bobo am mai pus un radiator.
Seara avem si noi o tura de plans si maraiala de obicei dupa baita. Adoarme in brate de obicei, dar dupa jumatate de ora e vesel si are chef de joaca si ii e foame. Dupa episodul asta adoarme la tzitzi. In timpul zilei in schimb adoarme singur in patutul lui.
Sper sa nu se schimbe!
Giovamama mea e experta in gomboti, dar ea de obicei ii face cu prune. Sunt si eu ardeleanca, de la Turda. In spital am avut norocul sa stau intr-un salon cu 2 paturi. Era salonul de langa sala de mese (cea cu frigiderul). Dr Hrubaru mi-a urmarit sarcina de la inceput si am avut noroc sa nasc tot cu el.
Va las ca s-a trezit piticul
tanimi spune:
Blanca, eu seara si noaptea nu o mai ridic sa ragaie, ca seara e adormita, iar noaptea nici macar nu deschide ochisorii cand papa.
Nina & Iarina
Giova spune:
...sunt zoombie. Edi s-a trezit la 12:30,si mi-a urlat toata noaptea, o ora am dormit cu el pe burta, o ora cand m-a schimbat clau, si 30 min. dim. Cand l-am auzit pe Marco cum plange, ca vrea sa-l duc eu la gradi...am sarit in trening si asa adormita si nespalata am plecat.
Nici el nu s-a odihnit cum trebuie, s-a trezit de 2x, asa urla bebe.
nu stiu ce are.... am zis ca de la prune, dim. avea 38 si am plecat la dr. de fam. S-a uitat in gat-rosu, angina-antibiotic. am fost si la ORL, caci l-a atins la urechi si edi a inceput sa urle...nu ca a zambit pana atunci.
la orl a zis ca timpanul e curat, nu are nimic in gat, si sa nu-i dau antibiotic
.
asa ca luam panadol, sab simplex...sa scapam de prunele alea.
acum vad ca si papa, toata noaptrea a refuzat sanul.
asta imi trebuia sa ies pe frigul asta cu el si sa-l p[ort prin spitale.
Azi dim. la 8:30 cand l-am dus pe marco, erau 4,5 grade, masina afara, asa ca pana s-a incalzit, am ajuns la gradi. puiul meu se plangea de frig...nici nu l-am imbracat gros.
revin mai tarziu, sper sa reusim sa dormim putin.
am dormit cu el o ora, el mai doarme la mine in brate
, eu sunt chiauna.
ma pun sa citesc ce ati scris si revin.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Giova spune:
Blanca mersi de ajutor.
de adormit, e jale mare si la noi. cand e obosit tare, urla nu alta, asa ca numai leganat in brate adorme si atunci accepta si suzi, care se sprijina in sanul meu sa nu o scape.
Motana eu am inceput sa-l dau, cel din iulie, l-am dat la o fata saraca, le da la bebelusele ei. e nasol, il car in lada frigorifica din Tm-Alba, dar spatiu nu mai prea am...si eu colectez la 3 zile 500ml, golesc un san in fiecare dim.
Cornelia imi pare rau ca trebuie sa pleci, oricum il lasi pe Vladimir pe maini bune.
Pooh vad ca si tu ai dormit bine azi noapte
. insanatosire grabnica puilor.
Alina misto geaca, eu caut intreg. am o geaca super misto de la premaman, cumparata lui Marco. e ideala pt. vremea asta...cu blanita moale insauntru.
Uliiasi si noi am dat aseara drumul la centrala, inainte de baita lui bb.
bebe miorlait si noi avem
.
Lu-ana pai ala o fi fost sal. dr.H, misto, ai fost si cu cezariana, e si normal. de cate ori mergeam la baie...cu siguranta te-am vazut prin salon. ma cam uitam, ca nu stiam unde sunt rezervele de lux.
si eu tot cu prune le fac, mai fac asa fierti papanasi cu branza dulce, dar compozitia aluatului e diferita.
edi doarme la mine in brate, cum il pun jos, urla....azi noapte la 3
de oboseala si de cat ma dureau mainile.
mie mi-a intarziat cm o sapt. am facut test azi dim. si e negativ, doamne multumesc. nu stiu ce s-a intamplat...e o dereglare, poate nu mai vine cat alaptez...naiba stie.
o zi frumoasa sa aveti, in ciuda vremii de afara.
_
Gio
de
siacob spune:
Giova ce noapte agiatat ati avut! Sanatate multa lui Edi, sa se faca bine rpd 
Eu ieri am facut ciorba de fasole, cred ca am jumatate de an de cand nu am mai facut, nu cred ca i-a placut lui Beatrice foarte tare pt ca azi noapte s-a tot agitat.
Saptamana asta nu am iesit deloc pe-afara...de azi dimineata ma tot uit pe geam si desi nu mai ploua si e soare parca tot nu imi vine sa o scot afara.
Eu am cumparat ceva hainute groase, am si un port bebe gros dar nu am nimic de incaltat. Voi ce cumparati de incaltat de iarna pentru bebelusi?
noce spune:
Eu ii dau sa pape inainte de masaj vreo 10 min, apoi intre masaj si baita, pana pregateste tati baia, apoi dupa baita vreo 5 min cat e in prosop, pana se obisnuieste cu temperatura camerei si in final, cand e imbracat dupa baita ne intindem amandoi in patul mare, bebe la tzitzi si mami cu telecomanda sau cartea. Adoarme destul de rapid, maxim juma de ora si nu-i mai scot aerul. Il mutam in cosulet abia dupa o ora-doua, cand ne culcam si noi. Apoi, se trezeste sa pape la 5 si la 8 si la fel nu-i scot aerul.
Mami lui
Filip, 1 august 2009
Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca
theea spune:

Noi suntem bine crestem,papam si dormim.Avem si noi probleme iar cu ochisori lipiciosi iar cei de aici ne-au zis sa ii masez coltul interior al ochiului caci au canalul lacrimogen infundat si la noi functioneaza din cand in cand.
Cu somnicul noi suntem cumintele si adoarme la ea in patut doar cand e prea obosita sau o doare burtica adoarme la titica.
Fetelor voi de unde v-ati luat umidificator pt camera si care sunt mai bune????
la toate zmeurelele
cezara
Giova spune:
ce faceti cu lumanarile de la botez?
eu o am si pe cea a lui Marco, e ingalbenita toata...dar le mai tin in casa? nu cred ca e bine sa le arunc...
_
Gio
de