**Zmeurici de iulie-august 2009 (7)**

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Alina si eu vreau salopeta de iarna pt. Edi. cred ca maine iesim, nu avem incotro, oferta putina si preturi mari...nu ca la voi.
Aici si in Ardeal nu se obisnuieste cu baita de dupa. la marco i-am facut mai mult de curiozitate, la Edi nu.
Noce deja bb2? esti o curajoasa.
Galuste cu prune, eu fac dupa o reteta usoara...cam 4 cartofi mari se fierb, dupa care se zdrobesc, se incorporeaza faina cat cuprinde, un ou, putina sare si o lingura ulei, sau smantana. prunele le tai in bucati si le pun cu scortisoara, dupa care iau cate-o bucata le pun in aluat, le fac rotunde si le pun in apa la fiert. cand se ridica la suprafata sunt gata. le rostogolesc prin pesmetul calit si gata. se servesc cu zahar.
Inutsa am notat datele. maine cu siguranta rectific lista. e si sarbatoare si nu fac in casa nimic.
Uliiasi si pe mine ma doare spatel de mor. si edi are 7500 gr....si numai in brate adoarme cand e obosit.

ma duc si eu la somn. sper sa nu se mai trezeasca bb pana dimineata.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Fetelor, voi ce faceti cu lapticul din congelator? ca tot adun nu mult, cam la 3 zile pun o portioara, dar ma gandesc cand il folosesc? De vreo 3 sapt. nu i-am mai dat bibe deloc insa noaptea numai din sanul drept ii pot da. Am incercat sa mai schimb caci stangul are productia mai mica, 70-80 ml max (dimineata la pompat) dar cred ca nii io nici bb nu e invatata cu stangul ca m-a apucat aiurea, ieri eram "in ghips" cu mamelonul stang

Si eu ma gandeam ca exact pe 11 oct. anul trecut am avut ultimul CM si pe 12 oct anu asta Daris a facut 3 lunite .

De adormit noi cu tzitzi, apuca, papa, se trezeste dupa 15 minute.. face showul asta de vreo 3-4 ori depinde, o mai ragai intre timp si abia apoi adoarme.

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Blanca si la noi problema mare cu somnul.
Nu vrea si pace sa se culce singurel.
Rare sunt momentele cand se culca linistit la el in patut.
In general cand e obosit incepe sa bazaie. Nu sa planga ci sa maraie cumva...ma rog, eu il cunosc si imi suna specific, diferit de alte maraituri.
Si maraie, si maraie, si maraie pana il iei in brate si il legeni putin, moment in care adoarme aproape imediat. Il vezi in cateva secunde cum incep sa i se inchida ochii desi pana la dormit bustean mai dureaza ceva.
Nu pot sa ma plang ca ma dor mainile sau ceva pt. ca eu nu legan propriu-zis.
Il iau doar in brate si ma asez cu el in fotoliu pentru alaptat. Ne dam huta impreuna si e foarte usor.
Totusi nu e ok.
Pierdem o groaza de timp in felul asta si ma gandesc cu frica la momentul cand vom fi plecati si nu o sa avem balansoarul la indemana.
Aaaa...in plus, mami e cea mai buna la adormit (adica bratele ei).
Adormim si la bunici sau tati dar mult mai greu si cu mult mai multa maraiala.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
GATAAAA !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

blanca, noi adormim frumusel, o pun in patut si o mangai pe sprancene de la stanga la dreapta si ii vorbesc in soapta sau ii cant, ii place la nebunie si adoarme imediat. O alta metoda e sa ii dau sanul, dupa ce a mancat, si il foloseste pe post de suzeta,mai mult smotoceala,dar functioneaza.
Motana, eu am lapte in congelator din august, zilele astea cand am timp trebuie sa il arunc, august si cred ca si septembrie si pun altul proaspat. Am data notata pe sticlute asa ca e usor.Aud ca e bun 3 luni dar parca nu am curaj sa ii dau dupa atata timp. oricum e bine sa ai , nu se stie niciodata.
Spuneti-mi si mie, bebeii vostrii au avut limbuta alba, incarcata? Maria-Catalina e asa de 2 saptamani si ii dau cu ceva cam ca glicerina noastra dar nu merge.Ii dau cu seringa si ea inghite tot. Am incercat sa o curat cu compresa dar trage limbuta si nu pot. Folosesc si eu o crema pt sani in caz ca e candida desi nu am simptome. Medicul de familie ne-a dat reteta prin telefon si ma gandesc maine sa ma duc cu fata peste el fara programare. La biroul de consultatii mi-au spus ca majoritatea bebeilor au limba curata.
Frumoase petreceri ati avut, frumoase familii, frumosi bebei.Reusite.
Noi facem botezul in primavara cred ca o sa aiba zmeurica 9 luni. Mi e asa un dor de o nunta sau un botez acasa...
AA ieri ne-am masurat si noi. 4980g si 57.5cm.
Bebe a adormit la 19:30, dar la 22:30, pt ca imi plesneau sanii i-am mai dat o portie asa dormind. Acum e miezul noptii si pare ca viseaza zane.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Io pe-aici, dar prinsa cu tot felul... curcani cu burta-n sus, adolescenta "cu buletin", planificari de petreceri si cumpraturi de cadouri...

Alinutza, ma bucur ca v-ati distrat bine! Si ca Eric gaseste metode mai rezonabile de petrecut timpul!

unguras, pana la 6 luni e bun laptele la congelator stocat la temp propice si mai in spate.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Ma tot framant de cateva zile si in final am luat o decizie: ma intorc la serviciu in noiembrie. Oricum ar trebui sa ma duc din cand in cand, sa mai lucrez si de acasa, plus ca nu imi place deloc ce am gasit pe acolo. Pe de o parte sunt foarte trista, dar pe de alta parte cred ca in momentul asta e solutia cea mai buna.

Asa ca in perioada asta voi sta cat pot de mult cu Vladimir, plus ca mai am de rezolvat una-alta, asa ca am si mai putin timp de DC.

Multa sanatate la zmeurici si mamici!

Felicitari proaspetilor crestinati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Buna fetele!
Stiti cumva, ati auzit? Vine Mos Craciun? Ca la Cluj de ieri ninge ... ieri a fost lapovita, dar de asta noapte sunt fulgi in toata regula, iar azi dimineata ningea ca in povesti. Sunt putin bulversata ... zapada acum, cand saptamana trecuta eram in tricou

Felicitari proaspetilor crestini!

Uliiasi, scriam si eu de Iarina, ca are program de plans seara, intre 6:30 - 7:30, inainte de baie. Le-am cerut si fetelor sfatul; cred ca e vorba de ce zicea BUburuza, plansul sau angoasa de seara. Din cate am vazut destul de multi bebei se confrunta cu asa ceva. La noi, de 3 seri se pare ca am rezolvat misterul : fata e obosita, noi incercam sa o punem la nani iar ea nu vroia (asteapta baita cred). Oricum, de 3 zile, cand se apropie ora critica stam cu ea, vorbim, cu ea sau intre noi, orice, numai sa nu o culcam. La un moment dat, de oboseala adoarme singurica, fie in brate, fie in scoicutza, si doarme ~ 10 minute dupa care e fresh si bine dispusa. M-as bucura sa fie tot asa, adica sa nu mai planga ... Acum nu stiu in cazul vostru,care e "problema" si care ar fi rezolvarea, dar am auzit de copii care se calmau in momentele astea doar cu plimbatul cu masina.
Sotul meu, dupa ce ne-am dat seama care e problema, mi-a spus ca i se pare ca are atat de multa dreptate DR. Karp - ingrijirea unui bebelus este ca un dans, in care bebelusul conduce, sau da tonul. Ce te faci insa cand nu stii pasii??? Ii invatam noi, dar poate nu suntem foarte priceputi, poate la bb 2 ... Ce ziceti Giova, Cornelia si cele care sunteti la a 2-a sau chiar a 3-a experieta?

O zi frumoasa tuturor!

Nina & Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Ah , si ca sa ne laudam - Iarina adoarme seara dupa baitza de obicei la tzitzica - ii dau sa pape culcata, e aprinsa doar o veioza asa mai "oarba", dupa care o infaseaza sotul si o pune la locul ei. Daca nu e adormita, e oricum foarte "toropita" si in afara de pusul suzetei de cateva ori nu avem ce face! O cumintenie de fetita, ce mai

Nina & Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Neata,fetelor!!!!Am avut o napote de cosmar....Timea a vomitat de 2 ori....balazs are nasul infundat,tuseste,si se trezea din ora-n oraAcum stau l o cafeluta si incerc sa-mi revin.....Balazs adoarme la tzitzi,dupa care il pun in patut....noaptea cand se trezeste sa pape,ramane cu minePooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Si a mea adorme seara la tzitzi dar apoi o ridic sa ragaie..o bat usor pe spate si hopa ochii mari. Eu nu ii dau sa pape in pat ci pe o canapeluta apoi o pun in patut dar inainte ragait si deci trezit!!!!....apoi incepe dansul de adormire

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput