Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(41)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Carla, bine ai venit printre noi! Sarcina usoara si la termen!
Si eu sunt singura cu cei doi gemeni, adica am ajutor de la sot undeva dupa 18 si in weekend. cam de 2-3 ori pe saptamana ma mai ajuta soacra, doar la scos copiii afara, ziua. Deci, se poate si fara ajutor. Iar Bogdana, e cel mai clar exemplu, se poate chiar si cu 3!
Pana cand ii vei tine in brate, nu te gandi prea mult, stiu ca e aproape imposibil, dar oricum nu te ajuta cu nimic daca te stresezi... gandeste-te doar la lucrurile frumoase care vor urma, caci vor fi multe, cu siguranta!, si, vazand si facand, le vei rezolva pe toate. Noi suntem aici pentru orice incurajari si sfaturi ai nevoie!

alexa_teo, si noua ne-au mai intarziat banii, se mai intampla, asta nu inseamna ca nu o sa intre si suplimentul, retroactiv.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
prima aniversare
beculete
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Multumesc si tie, Luminita, de incurajari...

Apropos de sarcina, ma gandesc in fiecare zi ca nu pot decat sa multumesc lui Dumnezeu pentru perioada de pana acum! Sper sa nu cobesc, dar eu de la momentul conceptiei n-am avut niciun simptom ingrijorator, nici cea mai mica scurgere sau sangerare, analizele de sange au iesit foarte bune (nici macar vitamine nu mi-au fost prescrise), nici la ecografiile de pana acum n-a fost vreun motiv de ingrijorare... Totusi, sunt o fire foarte anxioasa si tematoare.

Nu ma pot bucura nicio clipa pe deplin de sarcina, de teama ca "e prea multa fericire" si undeva se va rupe firul... M-am casatorit de foarte curand, am un sot minunat pe care il iubesc enorm, sarcina a venit asteptata cu drag si fara mari eforturi (desi luasem anticonceptionale de aproape 10 ani), apoi a urmat minunata veste a gemenilor... nu e prea multa fericire!? Citesc mult, ma documentez, din pacate se intampla atatea tragedii cu micutii din burtica, uneori chiar si cu o saptamana inaintea nasterii, sau dupa... Gandurile astea ma ingrozesc, simt ca daca s-ar intampla ceva, Doamne-fereste!, mi-as pierde mintile...

Ca sa revin la un registru pozitiv, sunt chiar o mamica de ras: intre prima si a doua ecografie am trait cu spaima ca poate sarcina nu e in evolutie (doua prietene ale mele, ramase insarcinate deodata cu mine, au patit asta acum, in primele saptamani de sarcina ). Apoi, dupa a doua ecografie, afland ca am o sarcina gemelara, m-am speriat ca poate nu se vor dezvolta armonios (din pacate, am o alta prietena cu gemeni, copiii au acum putin peste 1 an, iar un ultima luna de sarcina a avut probleme ingrozitoare cu ei, unul a regresat si celalalt a "supt" toata energia primului, iar cu cel "mic" are probleme grave )... Acum, de la a treia ecografie, dupa ce doctorita mi-a explicat ca bebelasii sunt bivitelini, deci vor fi norocosi sa se dezvolte independent si cu mult mai putine complicatii, ma preocupa rezultatele testelor de toxoplasmoza si celelalte din set. Inca nu le-am facut (urmeaza zilele acestea), insa noi avem pisica acasa, o iubim ca pe primul nostru copil, si ma tem de rezultatele ce ar putea aparea...

Cred ca-mi trebuie "doua palme" si o scuturatura zdravana!



Carla 10+ , dublu laureata!

Blog de bebe

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Salut

La noi ieri au venit banutii, evident tot prin posta, ca deh.... inertia e mare, si pana pricep unii si altii sa ii puna in cont mai dureaza Bine ca au venit toti. Si in sept ne-au intrat si trusoul Iuliei, ca ea nu figura la trusou, desi premiul de nastere l-am luat pt ambele fetite. Pt trusou am mers separat sa mai depun odata cererea, ca se ratacise de la o usa la alta.

Servus Carla, nu pot decat sa ma inscriu pe lista celor care iti spun sa nu te gandesti la atatea griji, acum e cazul sa te concentrezi pe altceva, pe sanatatea ta de "closca" si sa stai cat mai mult pe "outze" ca sa ramana la caldurica muulte saptamani, sa primeasca hrana sanatoasa si aer curat, sa le ajunga energii pozitive acolo inauntru.
Eu am trecut aproape inconstienta prin sarcina, din p de v al cresterii copilor. Mai mult eram preocupata de sarcina, sa mearga bine si mult, pericolele cu care ne amenintau sa ramana la nivel de teorie ... si de nastere, ca sa fie cu riscul minim pt ele.
Rareori ma apuca cate o depresie cu ce o sa die dupa.
Asta si pt ca soacra si sotul, de langa mine, si parintii mei, din departare m-au asigurat ca o sa ma ajute. Si asa au si facut.. si fac.
Recunosc ca am cui sa recunosc foarte muuuuulte din binele care mi se intampla. Poate nici sarcina nu o duceam daca nu ma substituia cineva unde trebuia ca sa pot cloci in tihna.

Majortatea mamicilor de pe forum isi cresc singuri gemeneii in 80% din timp, unele mai au si copii mai mari pe langa ei... asa ca...
Cunosc si doua mamici personal care isi cresc gemenii singure cuc. Una dintre ele chiar de la 9 luni.
Deci se poate cu brio.
Pe de alta parte, daca sunteti asa de apropiati cu ai tai poate se ofera sa vina sa te ajute din cand in cand. Exista concedii de odoihna, concedii medicale... timp isi face fiecare, numai sa vrea.

Legat de sotz, poate daca are ocazia sa fie cat mai implicat in sarcina si in nastere de pe acum si daca isi poate rapi cateva zile imediat dupa nastere ca sa stea cu voi (atre dreptul prin lege la 5 (+ 10) zile pt nastere de copii), o sa fie motivat sa faca pe matza'n patru sa fie cat mai prezent si in rest, sa nu isi asume responsabilitati in plus, sa nu munceasca decat cat este necesar, .... si restul sa astepte, ca munca nu fuge... si nu o face nimenea altul.

Sa ai sarcina usoara si frumoasa, cu doi bebei sanatosi si cu tati colaborativ!
(semnatura a ramas in urma )


................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

MINUNILE DE MAMARUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Carla, ...acum am vazut ca ai postat intre timp.
Mai vroiam sa iti spun ca e fffff important SA GANDESTI POZITIV SI SA CREZI IN GANDURILE ACELEA.
Am pierdut si eu o sarcina... pe care probabil nu o meritam, sau pt care nu eram pregatita in acel moment... sau pt ca clocoteam de temeri si ganduri negatve.
La scurt timp am mai primit o sarcina, Dumnezeu s-a indurat de noi. Cu toate ca riscurile au fost si mari ca la prima ... am dus cu bine, am nascut cu bine... si am CREZUT orbeste si fara pauza ca totul va fi bine. M-am rugat necontenit sa fim parintii potriviti pt mamarute si sa ne ridicam la nivelul la care trebuie pt aceasta imensa onoare de a ne bucura de gemeni.



................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

MINUNILE DE MAMARUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Wow...ce vesti bune ca ati inceput sa primiti indemnizatia dubla...Sper sa nu se razgandeasca guvernantii astia dupa alegeri.


anita Ce frumos pereche ...

jocurban Sarcina usoara si bb-i sanatosi! Pe masura ce vei inainta in odiseea celor 9 luni o sa te obisnuiesti cu gandul ca vei avea 2 copilasi si vei gasi solutii la greutatile care se intrevad sa apara. Dar tot timpul sa gandesti pozitiv, stresul tau il transimiti si bb-lor si nu cred ca vrei asta...

sperantza Deci scoatem galeria din pod . Nastere usoara si refacere rapida! O intalnire de vis cu bb-linele!

28+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_teo spune:

Buna seara.

Gata ne-au intrat banii...facem cinste.

Iuca mama draga zau ca n-am stiu ca esti din Galati pai si ce nu zicusi fata sa ne intalnim si noi ca mamicile cu piticii nostri??unde stai?

Clarabine ai venit si s aai o sarcina cat mai la termen si usoara cu bebici sanatosi si cumintei..nu-ti face griji ca si eu sunt singura cu mandrele din a doau sapatamana de viata si incet incet am invatat sa ma descurc singura...
interesant blogul


In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

Bogdana inca mai dai de baut eu trebuie sa merg la posta maine dupa bani(inca nu stiu cat) dar cum ploua, si nu pot decat insotita sa merg ... astept vremea buna
carla capul sus si optimista! si eu sunt una cu doua pustoaice... primul an e mai greu! Sunt multe de spus, dar se poate!

noi suntem bine! In Tm vremea e groaznica, azi n-am iesit decat pe terasa



PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari



DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Buna seara dragi mamici si burtici!

Nu am disparut de tot, numai ca am avut 3 saptamani f grele.

Luminita, cu intarziere, va dorim si noi sa cresteti mari si sanatosi! M-am uitat la poze, sunt superbe! Frumosi protagonisti!

Salutam viitoarele mamici de gemeni si pe cele vechi, bineinteles!

In urma cu trei saptamani am fost la Praid. Nu s-a dovedit a fi o alegere inteleapta. Piticii mei au cules in salina niste virusi puturosi (scuze pt limbaj) si raceala a tinut 2 saptamani. In primele zile Tamas a avut febra mare (pana acum nu a avut niciodata febra) si ii curgea nasul f tare. Plus am mai patit si cu Nasivin-ul, se pare ca lui nu-i fac bine picaturile nazale mai tari. Abi a "prins" o forma mai blanda, fara febra. Inca mai au nasucul infundat, dar suntem mult mai bine.

Am fost la un control cu hemangiomul lui Abi la Tg. Mures la un specialist si ni s-a zis sa mai asteptam 2-3 ani,fara tratamente sau interventii, sa vedem cum evolueaza. Ne-am bucurat ca in sfarsit am primit si vesti bune, ca la Brasov doctorul ne tot batea la cap cu injectiile cu citostatice.

La capitolul vorbit stam f bine. Amandoi au inceput sa spuna cateva cuvinte clar, au inceput sa numere pe degetele, arata toate partile corpului, stiu cateva fructe si legume etc.

Amandoi merg singuri, Abi a inceput de 1 saptamana, Tamas mai demult.
Tamas deja alearga. Se bucura de libertatea de miscare (evitam caruciorul la plimbare cand avem ocazia).

Ziua nu prea dorm, nu stiu ce truc sa mai aplic sa mai doarma. Din acest motiv seara, dupa 6 nu mai pot sa comunic cu ei. Sunt obositi si maraiti.

Noi am primit banutii si retroactic, azi au intrat in cont. Eu inca ma mai judec cu statul pt alocatiile de anul trecut. Am castigat procesul aici in oras, dar cei de la protectia muncii au facut recurs la Brasov.

Eu ma descurc tot mai greu singura. Sunt f obosita si se mai adauga si faptul ca nu am mai iesit din casa singura de luni bune. Viata sociala s-a redus la 0. Dar o sa fie mai bine, sunt sigura. Anul viitor vrem sa construim o casuta, la marginea orasului si din acest motiv muncim din greu sa mai strangem ceva banuti.

Gata, m-am lungit cat o placinta.

Seara frumoasa va doresc!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

andrea, multumim mult de urari!
felicitari pentru progresele micutilor, wow, cate stiu deja sa faca!!!
sanatate multa, aveti grija de voi si mai odihneste-te si tu cumva... multi.

carla, nu te mai stresa, TREBUIE sa fie bine. e normal sa-ti faci griji, dar e bine sa fie mai mici in intensitate decat gandurile bune!

larisel, nu este indemnizatie dubla, ci un supliment de 600ron in cazul mamicilor de gemeni, si respectiv 1200ron in cazul mamicilor de tripleti, supliment lunar, care se adauga la cei 85% cat reprezinta indemnizatia. se da si retroactiv, de cand s-a votat legea, din 10 iunie, daca nu ma insel, pana in luna in curs.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
prima aniversare
beculete
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Alexa Teo noi stam in M17. Mi-ar placea sa ne intalnim.
3in1 ce fel e hemangiomul lui Abi? Si Bianca are unul sub forma de capsunica un pic mai jos de sub-brat. A aparut cam la o saptamana de la nastere si pana acum nu s-a marit. E cam cat o unghie (de-a noastra)
Poti sa-mi spui si mie unde si la cine ati fost la Tg Mures?

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

Mergi la inceput