S-au nascut gemenii la termen?

S-au nascut gemenii la termen? | Autor: Ioana5255

Link direct la acest mesaj

Buna,

sunt mamica de viitori gemeni si tot aud in stanga si in dreapta, mai si citesc ca gemenii au tendinte sa se nasca prematur, de multe ori necesita si incubator. La voi cum a fost?

Sabina 12+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei

http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Sarcina gemelara este o sarcina cu risc foarte mare de nastere prematura.
Plus ca uneori fetii se dezvolta mai greu pentru ca sunt 2 si atunci chiar daca se nasc la 38 de saptamani varsta lor de dezvoltare e mai mica .
In consecinta, eu sfatuiesc pe toate mamele cu gemeni sa fie foarte atente cu sarcina lor si sa evite cu orice pret nasterea prematura.
Chiar daca medicul nu spune clar eu va sfatuiesc sa stati cat mai mult in pat incepand cu saptamana 22-24 de sarcina.
Nu mers prin magazine, nu eforturi bruste, nu stat in picioare. Sa nasti prematur poate fi o tragedie. Si chiar daca toate merg bine pana la urma, prematuritatea lasa urme asupra dezvoltarii copiilor pe care le poti vedea chiar si la varste mai mari.
Multa sanatate si nastere la termen iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Ioana, eu am nascut la 38 de spatamani (as mai fi dus-o ca nu dadeau semne sa iasa, dar mi-au facut programare pt cezariana).

Au cantarit amandoi 3200 g, si 52 cm. Am avut o sarcina fara probleme, dar nici nu m-am aventurat la sporturi, ridicat greutatzi mai mari de 2 kg ... am preferat plimbarile usoare si putzin inot (de fapt balaceala :) ). Deci se poate, cred ca ai nevoie si de putzin noroc. Eu am si avut sansa sa ma menajez deoarce nu aveam alti copii acasa si nici job .

mult succes itzi doresc si sarcina usoara in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_mg spune:

Ioana eu am nascut la 35 de saptamani si baietii au avut 2.400 si 2.300 kg. In prima zi au stat in incubator, au primit oxigen.
Sunt insa si mamici de gemeni care au reusit sa tina sarcina pana la 38-40 de saptamani.
Eu iti recomand ca incepand cu saptamana 20, chiar daca te simti bine, sa elimini orice efort, sa nu ridici nimic, sa nu obosesti, sa nu mergi distante lungi pe jos, si vizite cat mai dese la ecograf ca sa vezi starea colului (sa te asiguri ca e inchis).
Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luludani spune:

sunscriu si eu la cele spuse mai sus, trebuie avut mare grija cu efortul mi ales in ultimul trimestru.
Eu pana pe la 34 de saptamani fluieram, mersesem la serviciu pana aproape de 30 de saptamani cand nu mai puteam sta pe scaun de burta, insa pe la 34 s a inceput sa mi se deschida colul uterin, si a trebuit sa stau internata in spital vreo saptamana cu perfuzii, si dupa am mai dus sarcina 3 saptamani cu repaus total la pat(nu ca as fi putut face altceva de burta)
Te poate ajuta cerclajul, mie mi-a propus docctorita insa am refuzat, nu regret insa se putea si mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Sabina,

eu toata sarcina aproape am stat in pat.
Adica de la 9 la 16 saptamani exclusiv. Apoi intre 16 si 26 m-am mai ridicat prin casa, dar numai sa mananc si sa merg la TV (mancam in picioare ca de asezat pe fund nu m-am asezat decat de 3-4 ori in toata sarcina cand stateam la coada la cabinetul medical la control), dup 26 sptamani am stat iar in pat.
Medicii nu au fost asa de drastici, mi-au spus doar sa evit efortul, dar eu simteam cand stateam mult in picioare dureri si contractii. Am avut si o placenta destul de jos inserata la inceput, apoi s-a ridicat.
Am dus astfel pana la 39 saptamani incheiati. Daca nu eram internata in ultima saptamana si nu faceam acolo efort (faceam ture de scari ca sa se porneasca nasterea) ajungeam sa duc si mai mult, dar mi-era teama sa nu pateasca copiii ceva, asa ca am continuat cu turele pe scari.

Eu zic sa iti asculti tu instinctul si organismul, care sigur iti dicteaza exact ceea ce trebuie sa faci, situatia ta fiind mai delicata si dificila pt ca o ai pe Alexandra care te tine in priza.
Mai sunt mamici pe forum cu sarcina gemelara dusa cu copil mic acasa... si tot au dus pana la termen, chiar 40 saptamani, chiar active, asa ca...

Sarcina usoara si lunga!

................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

MINUNILE DE MAMARUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta76 spune:

Ioana, si eu am fost speriata de idea de a naste prematur si eram pregatita sa stau in pat daca e cazul, dar din fericire nu a fost nevoie, pana acum nu am facut nimic deosebit fata de o sarcina normala, ba chiar inca lucrez, am o firma de contabilitate si o duc in continuare in conditiile in care singura mea angajata a nascut sambata!
Bineinteles am evitat efortul fizic inca de la inceput, dar nu exagerat, mi-am facut singura treburile casei, am mers la cumparaturi, am calatorit, dar totul cu moderatie. Chiar si acum merg zilnic dupa baiat la scoala cu autobuzul, cu masina nu pot pt ca nu mai incap la volan. Sper sa mai treaca si saptamana asta si la 38 de saptamani as fi foarte multumita daca as naste, deja merg la 4-5 zile la medic pt a monitoriza situatia, deocamdata bebeblinele se simt bine.
Bineinteles ca pot sa apara si probleme si mie medicul imi spunea mereu sa am grija pt ca e o sarcina cu risc si pot sa apara multe probleme.
Iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara!

37+ Alexandra Carmen & Georgiana Maria si Sergiu 28.04.2002

comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_teo spune:

Buna.
Eu am nascut la 38 de saptamani si fetitele au avut 2500/2300 stau la etajul 5 si urcam scarile si le coboram destul de des,mergeam la cumparaturi asta pana la inceputul celui de-al treilea trimestru caci apoi am facut mai multe vizite la spital,pt am face un tratament de mentinere a sarcinii...totul a fost ok la nastere n-au stat deloc la incubator si dupa o saptaana(in care am zacut eu,caci ele erau gata de plecat acasa si la 3 zile) am ajuns acasa...
multa sanatate si sarcina usoara cu bebeii sanatosi si cat mai mari!


In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Felicitari mamicilor care au nascut gemeni la termen!
Dar, faptul ca la voi s-a putut nu inseamna ca puteti indemna mamicile sa faca ce simt.
Cunosc personal o mamica de gemeni, care a facut si ea ce a simtit, s-a dus la serviciu (birou) si a nascut prematur la 32 de saptamani.
Din pacate, s-a intors doar cu unul acasa. Sper din tot sufletul ca e sanatos acum.

E foarte usor sa spui ca totul e bine cand nu treci printr-o nastere prematura. Sigur ca poti naste la termen cand ai gemeni dar trebuie sa faci tot ce se poate ca sa se intample asta.
Iar asta inseamna in primul rand repaus la pat si evitarea eforturilor bruste. Credeti-ma, mai bine previi decat sa te lupti cu consecintele....

Sarcina usoara si nastere la termen tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Sabina, mi-ai luat-o ianinte cu intrebarea ta...
Si eu am aceleasi ganduri ca si tine, incerc mereu sa gandesc pozitiv si sa imi imaginez ca voi duce sarcina cat mai aproape de termen, astfel incat copiii sa se nasca sanatosi si feriti de pericole... insa si pe mine doctorii m-au avertizat ca ultimul trimestru poate fi mult mai delicat in cazul sarcinii gemelare, deci sa fiu pregatita pentru orice (adica sa am pregatite lucrurile acasa si geanta pentru spital inca de la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, indiferent cum ma simt).

Plus de asta, eu ma gandesc foarte mult la tipul de nastere cel mai indicat... stiu ca majoritatea mamelor au nascut prin cezariana, dar sunt si exceptii (nu putine), care au nascut natural... eu personal voiam sa optez pentru cezariana inca inainte sa stiu ca am gemeni, iar acum cu atat mai mult. Totusi, doctorita la care am fost m-a sfatuit foarte serios sa nu fiu asa fixata pe ideea asta, pentru ca sunt sanse sa am o nastere naturala normala, chiar mai usoara (???) decat a mamicilor cu un singur copil... este, oare, adevarat?



Carla 10+ , dublu laureata!

Blog de bebe

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Multumesc in primul rand tuturor mamicilor care mi-au raspuns.
Carla eu voi naste prin cezariana, intrucat prima nastere a fost prin cezariana. Speram, ca va fi bine pana la capat. Voi incerca sa stau cat mai potolita, am norocul ca avem birourile acasa si ca am cat de cat ajutoare peste zi la Alexandra.

Sabina 13+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei

http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20

Mergi la inceput