Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (cap 237)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Buna dimineata!

Bebe 2 se lasa asteptat,sper ca poate luna asta va veni.
Am demarat procesul intarcarii acum vreo 3 saptamani - i-am scos suptul de peste zi,iar acum suntem la final,a fost a doua noapte fara tzatzi.E dificil cand se trezeste in cursul noptii,dar o sa treaca si asta si sper in curand sa doarma legat pana dimineata.Azi noapte s-a trezit la 2 fix prima data,l-am plimbat cateva minute,l-am leganat un pic,am incercat sa-i dau apa si nu a vrut.A inceput sa urle si sa se incordeze.L-am lasat jos in picioare cateva secunde,apoi l-am luat iar in brate.L-am mai leganat un pic si mi-a cerut el apa.I-am dat, apoi l-am pus la el in patut si a inceput sa planga.La un moment dat am oftat si m-am ridicat sa-l iau;in momentul acela s-a oprit din plans si m-am culcat la loc.S-a trezit apoi la 6:20,i-am facut lapte din care a baut 150 ml,l-am pus in patut.S-a trezit si taica-su intre timp pentru servici care si-a luat hainele si s-a imbracat in sufragerie.Pe la 7 a adormit iar,sper sa doarma pana la 9.

Peste zi mananca asa:
-la 9-9:30 iaurt cu cereale fara lapte sau cereale cu lapte (cam 100 g)
-la 12:30-13 mancarica de pranz (variante:legume cu pui/vita,linte cu ou si orez/paste,brocoli cu varza de bruxel,unt si orez cu sau fara ou,spanac cu pui/vita/ficatel de pui,mazare cu orez cu sau fara carne,fasole verde cu orez cu sau fara carne,etc).Cam 250 g,uneori 300g daca ii place mult (de ex mancarica de brocoli).
-la 16:30-17 fructe (mar,mar cu mango,mar cu para,piersica,mar cu piersica,banana,mar cu avogado,kiwi cu mar,capsuni cu mar,etc)
-cand vine taica-su,pe la 17:30-18 mananca iar mancare gatita (fara carne) din mancarea facuta pentru noi.De la o vreme ii fac separat,cu condimente in cantitate minuscula si fara sare.Mananca cam 250 g.Face circ daca nu-i dau mancare gatita .
-inainte de culcare,pe la 20:30 lapte.Bea din cana cam 50 ml dupa aceea ii dau cu lingura.Cateodata bea 280 ml,dar de obicei cam 180 ml.Pana acum doua nopti papa si tzatzi dupa.

O data la cateva zile mai zice un cuvant nou (pocit),e obraznic,se suie pe scaune,scoate serterele,le intoarce invers si se cocoata pe ele,deschide frigiderul si incearca sa ia chestii din el.Ieri a descoperit ca poate sa deschida usa de la cuptor si dupa se suia pe ea si trantea capacul de la o cratita de pe aragaz.E bine ca nu sta singur in bucatarie,daca plec de acolo vine si el.

Scuzati placinta,dar am vrut sa fac un update la situatia noastra.

Pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Mai vroiam sa spun ceva despre spalatul pe dinti.Eu il spal fara pasta de dinti.Aici am gasit numai pasta de dinti pentru copii de la 2 ani in sus (cu fluor de 900 ppm).A adus prietena mea din Romania o pasta de dinti pentru bebici,nu mai stiu numele si de la ce varsta in sus (oricum sub 2 ani) si contine fluor de 900 ppm.Am citit ca fluorul poate fi de vina pentru aparitia petelor pe dinti.Am cautat pe google:fluorosis baby.

pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

bna de dimineata.
mi-a facut o cafea i ma asezam tacticos la calculator sa va zic despre extraordinara aventura d eieri. dar mi s-a taiat. trebuie intai si intai sa va trag un shlap la fundulet. fetelor... exagerati cu problemele de mancare. si cu analize si cu toata tevatura...

roli, andrei ar eperioade si perioade. pt el nu e importanta mancarea. fix deloc. o fi genul lui bruno. mananca pt supravietuit si nicidecum pt placere, cum o face de exemplu sacha. la aproape doi ani nuc red ca mai e cazul sa cantariti mancarea pt ca orishicum, in comparatie cu acum o jumatate de an mananca de doua ori mai putin in general, dar asimileaza mult mai bine. daca bea laptic, cat o fi el, si 50 de grame, e ok. daca mananca intre mese biscuiti, fructe, covrigi si alte chestii dintr-astea, nu maia re senzatie de foame. e normal firesc si logic.
iar cu biserica, sa-i fie de bine! copiii sunt ai Domnului, si nu conteaza ce zice lumea in biserica. doarcine n-a avut niciodata copil mic nus tie cum e sa tii in loc un miniaventurier. sunt convinsa ca Cineva Acolo Sus a zambit intelegator si l-a mangaiat pe suflet!

madalina, doctorul zice ca e ok. ca valorile sunt bune, atunci de ce sati faci pb pe invers. de unde era slabutsa si sfrijita,a cum esti multumita d ecum arata, dar te intrebi de ce. ti s-a explicat ca asimileaza... de ce atatea probleme?

lala, io ma minunez. atatea analize la un bebe asa de mic... sacha a facut o singura data in viata lui analize de alergie cand s-a sufocat in primavara si atat. bruno nus tie ce e aia. si doctorul nuc rede de cuviinta ca trebuie dus la investigatii. (si am incredere in pediatra mea. pana acum nu mi-a zis nik aiurea, toate au avut o explicatie logica si stiintifica). tot de la ea stiu ca bruno nu va fi niciodata un mancau, si ca daca asimileaza din putinul pe care il mananca, e perfect. creste pe curba, asta e cel mai important.

bon, nu va cert, doar ca mi se pare ca uneori faceti prea mare caz din faramitele pe care le mananca sau nu micii vostri. hai, ca vor fi zile mai bune. nici noi nu manca in fiecare zi cu aceeasi pofta sau chef sau foame.

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe noah 13+
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

'Neata!

Hmmm vorbiti de mancare...pai noi avem zile cand nu mancam deloc si zile in care mananca de sparge...de obicei mananca asa:

7- supt
9-10 - un ou cu painica si rosii/1-2 felii de paine cu unt+dulceata / cascaval/ sunca pui/ 2 cremwurtsi (max 1 data /sapt)obligatoriu cu rosii...orice ar fi.
12 - un fruct
15 - 150 ml supa + 150 g felul 2
17 - 100 ml iaurt cu cereale de adulti sau fructe
20 - cina - mamaliga cu branza si smantana/ paste cu branza/ gris cu lapte/ orez in lapte/ cereale de bebe
21 - supt

...deci roade intr-una...alteori are 3 mese mari si late, alteori nu papa mai nimic...are cam 10,600 si vreo 87-88 cm, dupa mine arata bine. Singura mea problema e ca nu mananca lapte nici nu vrea si se pare ca nici bine nu-i face - face eczema pe fata si scaune moi => ca mosteneste si ea alergia Anei...

Sunt fericita ca mai nou (dupa ce au spart caninii) doarme toata noaptea adica de la 10 - 7, la ea in patut, iar dimineata la 7 vine tup tup la mine in pat si cere tzitzi

...in rest, Roli, ce descrii tu acolo e un scenariu cunoscut...mai adaug paruieli cu Ana , tzipat intr-una, incapatanari si crize pentru te miri ce nimicuri, un zambet cuceritor si multa veselie si cam asta e Stefanitza mea

Lala - voi ati parasit clubul gladiolelor sau tot acolo sunteti?

Gabriela - offf Doamne ce patanie nefericita...multa sanatate sotului tau si mai intra sa ne spui si noua cum e

Am vazut-o pe Adelutza grasunica si scumpica - mami pune-ne mai des pozici!

Darene - pai noua nu ne arati ce baiat are mama?

Ven - cum a fost la nunta?

Fetele din Constanta??????????ce mai ziceti?

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Darene, felicitari pt.intarcat. despre obraznicia bebeilor nostri..ce sa-ti zic, cam toti sunt la fel, si fac tot felul de minuni mai mari sau ai mici. poate dupa 7-8 ani se mai linistesc si ei

imi dai si mie, te rog, reteta de linte cu orez si ou. si sa-mi spui si de care linte ai luat(roz, verde)

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 16+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Grati, felicitari pt.a 18-a aniversare. cum a fost? parca ziceai ca vrei sa-l intarci pe DUDU sau te-ai razgandit?

fetelor, cred ca incepeti sa ma convingeti sa renunt la masina mica pt una putin mai mare. eram hotarata pt.un Ford Fiesta, dar cred ca pana la urma ne luam un Focus, sa fie mai incapator. acum sa vedem la ce bani gasim, pt ca nu tb sa depasim bugetul(si asa ne mai imprumuta mama cu bani :( )

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 16+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Mary ma bucur ca ati ramas pe Mondeo. Eu am din 98 si e super. Sincer am bagat mai multi bani in Megane (nu are inca 5 ani)decat in Ford. Acum sa ai in vedere ca daca masina e mai veche de 12 ani nu poti face Casco. La 5000E gasesti Mondeo din 2002/2003. Si sa fie puternica pt ca are 1,5t fata de Megane de exp care are 1,25t. Al meu are 130CP. Bafta!

fetelor am amanat seara speciala pt luna viitoare asa ca nu a fost nimic deosebit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Ce fac fetele dragutele?

Aoleu ce vreme urata, Sofia ia la rand toate baltile si tropaie in ele sau isi uda mainile, bleah…
Voi incaltati clopoteii cu cizme de cauciuc? Mie nu mi se par bune pt a sustine glezna, sunt prea largi si mi-e cam frica deocamdata...

Sofia e putin racita de vreo saptamana, cu mucisori, iar in primele 2 zile si putina febra, dar nimic serios. Am facut fata cu crema Pulmex Baby inainte de somn, aparat Salin in camera ei, si mult aspirat de nas la orice ora din zi sau noapte Cu ocazia asta Sofia a invatat sa curete cu Batista Bebelususlui nasul ei si binenteles al papusilor, la sfarsit se aplauda si face bucuroasa pa-pa cand ducem batista la baie ...

A inceput si ea cu refuzurile, de obicei la imbracat, mai ales dimineata: ori sta la bustul gol, ori nu accepta treningul sau sosetele... Nu am gasit nici o metoda magica de a o convinge sa se imbrace atunci cand nu vrea.

Iar dimineata mananca cam putin, de la o vreme daca ii dau paine unsa cu ceva (almette / unt de arahide / gem etc) fie linge, fie scobeste cu degetelul de pe felie, dar fara a manca painea... Iar cu laptele sta tare prost, a inceput si seara sa bea tare putin, dupa ce ca dimineata nu mai bea de ceva vreme...

Aveam si eu de zis cate ceva unor zuzici:

Nemary, felicitari pentru printesa nr 2, stiu ca tu iti doreai inca o fetita, deci e minunat! Am vazut si pozutele cu Daria cu rochita rosie, ce bine ii sta!

Alina023, l-ati mai dus pe Luca la Copiii spun lucruri traznite? Ai mai pus poze cu Ana, ca mi-e dor s-o vad?

Laura_Ioana, am vazut si eu pozele voastre de la mare, ce ochisori frumosi are Theuta, si ce mare pare, cred ca e inaltuta, nu? Sofia e o piticuta de vreo 83 cm cred, desi multa lume e de parere ca e inalta...

Ven, ai scapat pana la urma de infectie urinara?

Lala_D, am pus pozute noi! Nu stiu daca ti-am spus ca imi place mult bilantul lui Andrei de la 1 an si 9 luni, e un baietel grozav!

Lala_20, ce bine ca ai plecat de-acasa, aia de fapt nu e casa nici pt tine nici pt Bianca! In ce zona stai in Bucuresti, poate reusim sa ne intalnim intr-o zi mai frumoasa? Sper sa depasesti repede aceasta perioada mai tulbure si Binecuta sa uite de traumele prin care a trecut!

Aurel_Cris, Sofia are toti dintii si ii lipsesc ultimele 4 maselute. Cand a fost racita sapt trecuta si i-am dat Nurofen seara, si ea a dormit mai bine, fara sa se mai trezeasca cate 3 ore odata. Deci e clar ca le deranjeaza ceva pe micutele noastre in somn daca plang si se trezesc... De obicei trebuie sa ma plimb cu ea in brate, agatata de gatul meu ca o maimutica, fac asa ture cu ea prin camera minute intregi, de mi se rupe spatele nu alta. Dar am observat ca asa o ia somnul mai repede... Uf, abia astept sa avem din nou nopti linistite si previzibile, cum aveam pana sa apara primii dintisori!

Ema, ce frumosi sunt fratiorii, si ce bebe linistit si "impacat cu situatia" pare Sasha! Bineinteles ca preferatele mele sunt cele cu amandoi fratiorii :-)

Alinaatudor, ce ochisori frumosi are Stefy, sunt mosteniti de la tine! S-a facut o domnisoara micuta, ultima oara cand am vazut-o era inca un bebelus!

Miri, observ ca atunci cand esti graviduta esti foarte prolifica in ceea ce priveste scrisul :-) Am inteles ca Sacha face galagie la el in camera, dar eram curioasa daca tot asa ca maimutica mea, adica in toiul noptii? Eu nu pot sa o las sa urle, nu am nervii necesari, ma duc la ea si o iau in brate pt e clar ca are nevoie de mamica ei :-) Dar a mea e o mamoasa notorie!

Gata, va pup si va mai citesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Stancutza acum am vazut pozele
Eu sunt iremediabil indragostita de pitica ta

Nati cum sa parasim gladiolele mai ? Se poate ?!
Are 11 kg

Miri ai mei amandoi au avut cate o operatie cu anestezie generala anul acesta. Asta a presupus analize complete de sange la amandoi.
In mod normal altfel as merge pe un set anual.
Mie imi place sa previn si nu sa vindec

Mary focus e ok, nu vei avea probleme.

Grati cu intarziere : la multi ani fericiti!

Darene are un program ok de masa , nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Ciao fetelor,

Acum am putin timp si am zis sa va salut.

Stancutza, Sofia este o bijuterie; este atat de delicata si fina .

Miri, subscriu la ce-a spus LalaD: mai bine tone de analize - recunosc, sunt paranoica - decat sa regret mai tarziu.

Nati, pt vizionare - nu pun multe poze, pt ca nu vreau sa stresez.

Intrebare: ati dat copiilor sirop PROSPAN? Mi-a zis o colega ca e 'foarte bun" - mai vedem noi - si ca i-ar scoate mucii din gat (scuzati scarbosenia).

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela

Mergi la inceput