*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1 AN! LMA! (79)*
Raspunsuri - Pagina 15
elilov3 spune:
mav da asa e legea insa ionu nu are 1 an vechime si nu poate sustine examenul...oricum sunt eu de rezerva
...
oceanborn off urata treaba aftele astea si eu m-am luptat cu ele mult timp..intr-un final am reusit..sanatate lui thomas 

mamiselli inteleg suferinta pana mai ieri am fost si eu ca tine...am mai bagat paracetamol, si frectii...sanatate 

"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
anca_27 spune:
Oliv, ai aparut...
Ramo, citind postarea ta mi-am adus aminte de altele... o verisoara dulce a nascut la 2 luni dupa mine. Ea locuieste intr-un oras apropiat mamei mele, si dupa nasterea ei, tot timpul auzeam `Roxana in sus... Roxana in jos.... Dinutza asa face.... Dinutza asa drege...`. Roxana, nepotica, Dinutza, mama ei. Iti dai seama, pe langa ca relatia mea cu mama era cum era (era, pt ca acum e altfel, adica o privesc eu altfel, ea n-a schimbat nimic
), mai apareau si remarcile astea, disperam. Ne-am mai si intalnit, si nu-mi puteam stapani frustrarea, invidia.
Acu o luna, Dinutza a trebuit sa se intoarca la munca, isi pierdea altfel job-ul, si nu avea pe nimeni sa aiba grija de pitica, mama ei a murit acu 2 ani.
A chemat-o pe mama, mama m-a sunat pe mine sa-mi ceara sfatul... Desi nu-mi cadea bine sa stiu ca sta cu ea desi si eu aveam nevoie, am incurajat-o sa mearga - mama e in somaj, timp este.
Acu 2 sapt am ajuns din nou pe la ai mei. Roxana era acolo. Un pui mic, cu ochii mari, cautand-o pe mami... La amiaza a toropit-o somnul. Mama se plangea ca-i plange fte mult, ca nu mai stie ce sa-i faca. Am luat-o s-o adorm eu. Instinctul ma facea s-o pun la san.
Dar ea e pe lapte praf. Am leganat-o, i-am cantat, s-a lasat pe mine, m-a privit cu ochii mari si suparati ca mami a ei nu e s-o adoarma, apoi incet s-a lasat. Privirea aceea a schimbat tot.
Am uitat tot. Am iertat tot. Si-am inteles-o si pe Dinutza si dac-as fi mai aproape as ajuta-o si eu.
In spatele a toate e altceva, toti avem temeri, frustrari, si poate fara sa vrem le punem in carca copilutzilor nevinovatzi, in timp ce totul pleaca de la noi, din mintea noastra. Asa vad eu, din coltzul meu, lucrurile.
Revin... s-o adorm pe pitica.
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
babyzapi spune:
LA MULTI ANI STEFANUT! UN BEBE CARE A TRECUT CU BRIO PESTE O MARE INCERCARE, ACUM UN BAIETEL NAZDRAVAN SI FRUMOS. Sa ai parte de multe bucurii in viata si sa fii norocos in tot ce faci
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui
Raphael nazdravanel (23.10.2008)
RAPHAEL IUBITEL
Povestea nasterii
bertha spune:
Mav, la noi e mai grav, pt ca acea mufa a fost roasa de...Darius, care avea 4.5 ani.
Se juca la calc si "nu stiu cum m-am pomenit cu ea in gura".
Ramo, fara sa am intentia s-o apar pe cumnata ta, vreau sa-ti spun ca am constatat ca cei din sist sanitar sunt, de obicei, mai exagerati cu copiii decat restul lumii. Mama e asistenta si ne-a terorizat cu igiena, pe nepotu-meu, care a crescut mult pe langa ea, nu-l lasa nici sa stea pe covor, daramite sa mearga de-a busilea. Cand vine la noi, sta bietul Darius numai in baie, la spalat pe maini.
As putea scrie pagini intregi cu exemple.
Soacra mea e asist la pediatrie...peste tot vede numai pericole, virusi si microbi. Pt ca in mediul asta traiesc si zilnic vad NUMAI copii bolnavi. Si aud ca ala s-a imbolnavit la supermarket, ala la gradinita, ala a mancat ou Kinder etc. Si vor sa-i fereasca pe cei dragi exact de ce aud prin spital. Crede-ma ca am studiat indeaproape fenomenul, ma lupt cu el inca din copilarie.
Ce ai povestit imi convirma teroiile empirice.
Cat despre laptele de vaca, se recomanda tot mai mult sa fie introdus dupa 3 ani, nu m-am lamurit daca e vorba e marketing sau chiar e mai indicat pt copii. Oricum, multi medici recomanda mentinerea copiilor pe formula inca o perioada dupa varsta de un an. Asa ca nu ma mir deloc ca au decis sa ramana pe formula.![]()
Anca, esti o fata cu un suflet si un caracter aparte.
Olivia, am uitat sa-ti multumesc pt frumosul capitol aniversar.

Edit: Babyzapi, ce e cu tine? Lipesti cam mult.
Ce mai face prietenul nostru drag?
Fetele cu 2 neastamparati, mai, ai vostri au inceput sa se certe? Ai mei da, nu rau, deocamdata sunt simpatici, da mi-e frica de viitor.
Evident, Ioana cam genereaza conflictele, vrea sa se joace mereu cu ce are el in mana, sa-i ia cartile, culorile, cd-urile...ii ravaseste parcarea, ii ia masinutele, una intr-o mana si una intr-o mana si le cara in sufragerie, se intoarce, mai ia 2 si le duce in dormitorul nostru si tot asa.
Am incercat sa inchidem usile, sa nu mai intre peste tot, dar, daca i se pune pata ca vrea intr-o camera, plange la usa resp. Cre'ca peste un an se si bat, nabadaiosii mamei.
Bertha, mami de frumuseti rare -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
cameliam spune:
La multi ani, Stefanut! Sa cresti mare, sanatos, sa fii iubit si fericit in sanul familiei tale! Felicitari parintilor, si in special mamicii pentru felul in care au trecut cu bine peste incercarile din acest an!
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
anca_27 spune:
Laura, ati fost la medic, ce spune?
Eli, suflete bune!
Si chiar disparu moshuletzu?
Mamiseli, cum mai esti?
Mav, eu dovleac tot piure sau cubuletze amestecat cu altele i-am dat, ma pregatesc insa de ceva vreme
, sa-i fac umplut la cuptor si cu carnitza si alte legume. Doar scobit de samburi si puse toate gramada, si-apoi amestecate. Undeva, daca neuronul meu obosit si-ar mai aminti unde, vazusem ideea, si pt fratele mai mare era infipt un bat cu ceva pe el, sa semene a barcutza. Poate chiar pe-aici s-a vehiculat si eu sunt planta.
Acu vad ca e vb de dovleac placinta
, da` las ideea, poate foloseste cuiva.
Mai ziceti ce mai gatiti, eu am furat azi (sau ieri?) de la Oti, mar copt cu cereale, fte grea reteta si sofisticata
, dar o uitasem total. Oti, cum trecu prima zi? Elisa? Ati inceput cu Nan?
Wow, Aleinad, de unde le-ai scos
, deci noi , anul asta ne imbracam in piele, la 3 ani.
Mi-am adus aminte de bancul cu tipa imbracata in piele si toace... `Batman....`, zambesc de una singura, dar zau ca nu-mi mai aduc aminte replica, stiu doar ca era haios.
Ocean, am citit si eu Povestea, oare o sa fie vreo poveste a nasterii la care sa nu ma treaca emotiile, fiorii?
Eu, azi, m-am speriat de mine, iar m-a ajuns oboseala. Au venit si rusii in nr mare, cum vin ei de obicei, de las urme ca melcu`
, si-am inceput sa fac chestii repetitive, frecam masa in disperare, o indopam pe z de n-avea aer, ea nu mai dovedea sa deschida gura - bine ca nu s-a innecat, am deschis usa la lift si-am ramas asa, cu ea deschisa, gandindu-ma, pana a venit un vecin, sa mearga si el cu liftul si m-a `deconectat`, casa, bucataria cereau putin smotru, urmau sa apara fetele la meditatii, ma chinuiam sa trimit un doc pt soatza pe mail, a dat eroare si word-ul, si yahoo-ul, in acelasi timp, tel suna sa trimit odata doc, z s-a intins la imprimanta, proaspat schimbata, spalata, alergata prin pat sa pot s-o imbrac, trage si ea un kklean de iese si la ea prin pantaloni - doar mami sa aiba pete? - si-n timp ce-o prind din aer sa nu lovesc masa cu capul ei, si-o rog sa ma lase doar putin, de parca am pe cine... izbucnesc in plans. Z se uita la mine, si-mi dau seama ca nu intelege, ma opresc si revad toate astea... si e de-abia ora 12. Si eu sunt rupta. Da, si cu-o ora inainte, z vine dupa mine in baie, se prinde de pantaloni in timp ce eu ma spal pe fata, si se scapa, cu fata direct in gresie.
Semne nimic, doar plansul in accese de dupa.
Dupa-masa 2 vizite, la noi, se anunta si a 3-a, rasuflu usurata ca nu mai vin azi, ma spal pe cap intre cele 2, vreau sa-mi pun tratamentul, se rupe dracia aia de plastic, imi curge toata in cap, pe fata.
Vreau sa dorm, macar o juma de ora, suna telefoanele, z riposteaza, daddy o danseaza, ea vocifereaza... si renunt. Ma duc si-o iau, ii dau jucarii, se calmeaza, daddy la tigara pe balcon. Liniste. Suna interfonul. Fugi si pune de-o cafea...
What a day, si cate mai vin... ![]()
Linistita, dupa doua amandine buuuuuune, scris de romane pe-aici sa ma descarc si eu cuiva, va pup si noapte linistita!

(soatza a dat atacul pe la camara si-l aud rontzaind in camera - eu sunt in bucatarie - ma duc sa vad ce-a mai ramas...)
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
cameliam spune:
anca... mai, am obosit doar citind ce zi ai avut tu! noapte buna iti doresc, sa te odihnesti sa incepi ziua de maine fresh.
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_27 What a day, si cate mai vin... |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
BraveGirl spune:
Stefanut!!!
Iti doresc tot binele din lume!
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
ginye55 spune:
Multumim pt urari fetelor! 

ginye mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
Andy08 spune:
Salutare!
Avem primii cozonacei care au implinit 1 anisor!!!!
Cristina Ecaterina de Vrajitoarea 
Remus de Anes 
Eduard Stefan de Ginye55 
Damian de Leeloo5979 
Sa creasca mari si sanatosi, sa fie cuminti si sa le aduca parintiilor multe bucurii in continuare!!
Ma duc sa citesc din urma...
Andy, mami de
Andrei