Burtici fericite de septembrie-octombrie (219)
Raspunsuri - Pagina 17
lutoniana spune:
4mykids fii binevenita la noi.
Ingrosam randurile se pare. Sa ne spui mai multe despre tine ...despre experientele tale ..ca vad ca esti la al doilea copil. 
Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David
lutoniana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui raluk16
stau asa mai intr-o parte ca nu pot respira de bebeloi in partea stanga, e bagat sub coaste nervos si nici un program la teveu... 38+ Alex - cumparaturi bebe |
bebeloiul tau drag....abia astept sa te vad mamica....cred ca vei fi super dedicata si pasionata .....
Eu nici macar nu am teveu....sa vezi cum e sa stai la laptarie ...cu ochii pe pereti..meditand la viata, la filosofii....sau in cel mai bun caz ascult ceva muzica pe computer.....
Asta cand nu sorb copilul din priviri, nu-l puricesc prin cap, pe la urechi...pe la unghiute.....ai sa vezi tu...sunt cele mai faine momente......
O noapte placuta...eu ma retrag....
raluk16 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui lutoniana
bebeloiul tau drag....abia astept sa te vad mamica....cred ca vei fi super dedicata si pasionata ..... Eu nici macar nu am teveu....sa vezi cum e sa stai la laptarie ...cu ochii pe pereti..meditand la viata, la filosofii....sau in cel mai bun caz ascult ceva muzica pe computer..... Asta cand nu sorb copilul din priviri, nu-l puricesc prin cap, pe la urechi...pe la unghiute.....ai sa vezi tu...sunt cele mai faine momente...... O noapte placuta...eu ma retrag.... Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David |
Si eu plec la patic. Abia astept sa am si eu parte de toate astea!
Si sa stii ca eu sper sa pot sa ma abtin de la tv sau computer in timpul alaptarii, sa vad cat o sa ma plictisesc... ca am citit ca trebuie sa te concentrezi acolo, ca sa secreti hormonii potriviti pentru lactatie. Acuma intr-adevar cand e vorba de atatea episoade pe zi, fiecare de vreo juma de ora cel putin, cred ca trebuie gasit ceva sa faci in timpul ala...
Pupici si noapte buna si usoara!

38+
Alex - cumparaturi bebe
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Diana2007 Adimercedes, am gasit tare interesanta experienta ta cu protectiile de sani, mai ales ca eu ma gasesc de trei saptamani cu niste dureri groaznice de mameloane (inversate btw) dar refuz sa-mi pun protectiile alea. Pe scurt experienta mea e asa: Victor nu avea de ce sa suga, m-am pompat in maternitate inca de la inceput, i-am dat cum s-a putut (fara biberon la inceput), dupa o saptamana de incercari consiliera in alaptare mi-a dat aceste mameloane de silicon cu care el a supt pana la doua luni si jumatate cand deodata a renuntat la ele si a luat sanul direct. Dar si atunci am facut niste fisuri nasoale, au durat cam o saptamana, erau carne vie (ca deh el le formase mameloanele) s-au cicatrizat doar cu o crema cu cortizon pe care mi-a prescris-o medicul. Am alaptat pana la 14luni. Acum, Sonia a supt din prima clipa cand am pus-o la san, este mult mai puternica la supt decat Victor, am fost super bucuroasa ca a supt direct si a nu mai trebuie sa folosesc plasticul. Fisurile au aparut si ele la cateva zile, am luat direct crema cu cortizon pe care am folosit-o la Victor, am folosit-o 2 saptamani, cum am oprit-o s-au agravat din nou fisurile, plus niste usturimi groaznce care mi-au dat de gandit ca poate e ceva mai grav. Am fost din nou la consiliera in alaptare, ea merge pe doua diagnostice in afara de fisurile care inca nu s-au inchis, si anume o micoza care sa dea usturimea prelungita, sau vasospasmoza, o reactie a pielii la factorii externi (ma ustura si la apa si la aer si la rece,doar la cald se mai calmeaza). Pozitia la san a fost verificata si para verificata de toti care m-au vazut si e ok, mi s-a sugerat din nou mamelonul din plastic dar eu am retineri. Daca il pun si sa zicem ca se vindeca ranile, cand o sa-l scot nu o iau de la capat ? Si iarasi, stiu ca depinde de la copil la copil, am citit tot ce ai scris ca avantaje la folosirea protectiei, dar eu una am vazut diferenta in sensul ca atunci cand tragea prin plasticul ala obosea mai repede decat direct la san, nu manca suficient, adormea si intram intr-un cerc din asta vicios. Plus ca atunci cand plecam undeva era problema plasticului (cel pe care il aveam eu trebuia inmuiat in apa fierbinte inainte de utilizare ca sa se muleze pe san), nu zic ca l-am uitat acasa o data si era sa moara copilul de foame, mie imi explodau sanii de lapte iar el doar ma lingea ca fara plastic nu sugea atunci. Ce sa mai, pentru mine protectia aia a fost un cosmar, cand am scapat de ea am sarbatorit si i-am multumit lui Dumnezeu ca a facut o minune si ca suge si copilul meu cum trebuie. Ca sa nu zic ca-mi dadea asa senzatia ca aveam un handicap si ca-mi trebuie proteza ![]() Dar imi pare bine sa aud ca exista si experiente pozitive, citind ce ai scris mi-am dat seama ca la Sonia am plecat din start cu o preconceptie despre mamelonul de plastic. Intrebarea mea pentru tine este: atunci cand la o luna ai renuntat la protectie la Lisa, nu ai avut aceleasi probleme ca la inceput, adica fisuri, dureri, etc ? Noi continuam acum cu tratament, local cu creme antimicotice,antibiotice (tot crema) plus un set de vitamine pentru vasospasmoza. O data pe zi facem si tratament cu violet de gentiana, orice numai sa treaca durerile astea. Fata in schimb n-are nici o treaba, creste frumos si e linistita, asta imi da putere sa continui si sa sper ca si aventura asta a celei de-a doua alaptari se va incheia cu bine. Felicitari proaspetelor mamici si sanatate bebelusilor ! Noapte buna de la noi, Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009 "Life's a journey, not a destination" |
Diana, off, saraca de tine, cat te-ai chinuit. Ai dreptate cand zici ca fiecare copil e diferit si sunt convinsa ca la fiecare situatie se pot aplica tactici diferite si sa functioneze diferit. E bine, insa, sa fii informat si sa ai pregatite tehnici pe care sa le aplici.
Referitor la intrebarea ta, raspunsul e ba da, mi s-au iritat iar sanii, dar parca nu chiar asa de tare si cu rani. SI stii de ce? Pt ca Lisa deja crescuse, putea apuca sanul cum trebuie, stia si putea sa deschida gura mai mare, stia sa manance si avea putere sa traga mai viguros, pluc sa se mai tabacisera si sani mei si parca nu mai erau chiar asa sensibili
No, trimit, ca dorm pe mine si revin mai tarziu dupa ce recuperez, ca vad ca ati scris aproape o juma' de capitol cat n-am dormit eu :P

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
lutoniana spune:
Neata...e cineva acasa ? ![]()
Fac si cafele calde pentru fetele cu lipsa la somn ![]()

lutoniana spune:
Dormiti ...care va sa zica.....![]()
lutoniana spune:
Imi pare rau atunci...vroiam sa povestim, sa ne distram..sa bem cafele si sa mancam prajituri...dar asta e...daca nu vrea nimeni prezenta mea ....merg sa ma culc ...cat imi da voie David.
O sa va rugati de mine sa mai fiu asa disponibila ![]()
![]()
Fragutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mary_07 Va ziceam zilele trecute ca am trecut si pe supliment ca nu se mai satura haplea.Ei bine,de 2 zile incoace,de fiecare data cand suge de la mine vomita fff mult,dupa fiecare masa. Cand ii dau lapte praf,n-are nicio treaba..ragaie f bine,nu vomita niciun strop. Seara si la amiaz ii dau lapte praf si in rest de la mine Stiu ca pare deplasata intrebarea mea,dar o avea laptele meu ceva? Si pana acum mai vomita,dar nu asa mult si des...Plus ca in primele cateva minute vine mult apoi pauza ![]() ![]() In alimentatie n-am schimbat nimic...nush ce za zic,de la ce e asa ![]() My family Poze cu noi ![]() _ Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)si Razvan (21 august 2009) |
Mary, nu are nimic laptele tau! Natalia are un mic reflux si vomita mai mereu si-am tot mers la pediatru. El mi-a explicat ca laptele praf e mai consistent si de aceea nu-l varsa. Mi-a mai zis sa-i ridic un pic patutul astfel incat sa fie cu capsorul mai sus decat stomacelul.
Baby
de Natalia (03.09.09)
uve_got_mail spune:
Neata,
ne-am intors si noi ieri acasa...si cred ca bebita mea are deja colici...e normal asa devreme? Are gaze destul de multe si a plans toata noaptea. Sunt rupta de somn si ea la fel. I-am luat azi noapte Bonnisan si Baby drink, sa vedem daca au efect. A facut un mega kk colarat spre negru, lapte ii dau, deocamdata e colostru...dar este. Am atatea intrebari...fiindca nu a dormit acum imi adoarme la san si nu pot sa o ajut sa isi elimine gazele pt ca doarme...
Heeeellllp!
39+ , mami de
sanatoasa, norocoasa, frumoasa si desteapta Sarah Maria
lutoniana spune:
bine ai venit acasa uve
poti sa incerci sa o trezesti daca nu papa suficient sau daca trebuie sa dea gazele afara. Daca nu functioneaza trasul de nas, de urechi...gadiltaul in talpa ...etc ramane metoda garantata
: jos chilotii.
Eu am mai deprins o smecherie ca si David adoarme rau de tot pe finalul mesei.....asa ca pe la mijloc il demufez, scoatem aerul cu mare arta de mai avem putin si spargem geamurile .....si apoi continuam masa cu voiosie.
La final daca adoarme ....doarme dar cu jumate din cantitatea de aer ![]()
![]()
...daca mai pot...mai scoatem ceva daca nu...nu.
Sper sa te fi ajutat 

Si pana acum mai vomita,dar nu asa mult si des...
Alexandru (2 noiembrie 2007)
Razvan (21 august 2009)