Fulgusori de nov-dec 2009 (128)
Raspunsuri - Pagina 16
Andrecluj spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionelamaria M-am intors de la cinemaTotul e bine... lichid, cordon, col olecuta scurtat dar ok, pozitie buna.... dar a crescut avansul... a depasit 2 sapt... si e posibil sa ma pasca o nastere indusa... dar inca nu garanteaza ca va fi cazul. Mi-a spus ca prefera sa provocam nasterea decat sa o lase la termen si sa fac cezariana... si sunt de acord |
31+
Chiara Ada
laurairina13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrecluj Laurairina se apropie momentul ah si tremuratul gradiolelor? Trece si asta cica si vin altele. |
da...cica asa e...mai ramane sa chem
sa se roage pt gladiolili meliLaura,
35+
Mara TeodoraAMR 5 saptamani !!
poze
RamonaCopot spune:
e abia 22..si eu mor de plictiseala! ![]()
eu parca ma gandesc acuma ca nu o sa fac fata ca mamica. Ce o sa ma fac eu cu lenea mea, cand nu am chef sa fac nimic, pai nu fac. Da atunci cand ai un suflet care depinde de tine...de unde iei putere sa faci toate alea??? si trezitul din 2 in 3 ore.... alaptatul...

. Incep sa ma simt ca o balena esuata
.
Ramona,
36+
DOMINIC ANDREI
ionelamaria spune:
Laurairina, cumintica foc... am ajuns acasa, v-am scris... si apoi am mers sa fac ceva de papa ca ma simteam prost ca am umblat toata ziua si mama face zacusca si alte alea pt iarna... si era rupta de obosita. Acu ma cam doare spatele si bebe e la ora de sprt... dar nu ma doare tare si sunt in drum spre pat
Andrecluj, multam fain!
Ramona C, iti da bebe energie, putere, pricepere ( sper si eu
)
32+ AMR 8 sap
Mihneaaniversarea nuntii
POZE
laurairina13 spune:
RamonaC, si eu la fel..dar raman inca optimista ca ma mai pot bucura de zilele astea de libertate deplinaaaaaaaaaaa, nu tu program alaptat, urlete, colici, pampersi, medicamente...

Nu vreau sa ma gandesc prea mult ca
....
Si cand imi doresc sa nasc mai repede sa imi tin bebitza in brate, ma uit in gradina vecinei-a se citi cumnata -care are un baiat atomic rauuuu ,da rau de tot
...si imi spun...'lauroaio, bucura-te acu ca pe urma...uiti ci ti asteptaaa
''
PROASPATA PROPRIETAREASAAA ![]()
Laura,
35+
Mara Teodora
AMR 5 saptamani !!
poze
RamonaCopot spune:
Mi-am dorit atat de mult un bebe al meu...dar acuma parca nu is pregatita. Mai are 3 sapt de stat la burtica si desi simt ca imi plezneste burta, ca nu il mai pot tine...nu sunt pregatita pt el. Am asa o oboseala cronica 

Ramona,
36+
DOMINIC ANDREI
dankutza spune:
Scoala pentru mame - modulul 2 07.10.09
Nasterea are 4 perioade: dilatatia, expluzia fatului, expulzia placentei si consolidarea epistazei.
Uterul are musculatura neteda.
DIlatatia maxima este de 10 cm. Pana la 4 cm dureaza destul de mult, dar contractiile sunt mai rare si mai putin dureroase. Dupa ce ajungi la 4cm, nu mai este mult pana la expulzie.
Medicul nu vine de la inceputul travaliului, mai ales daca este noapte si daca nu este in spital.
Dupa 41 de sapatamani, se poate face, si este chiar recomandata, nasterea provocata.
In timpul nasterii, pot aparea senzatii de greturi, varsaturi. Nu ai voie sa mananci cand esti in travaliu. Daca nu mai poti si nu mai poti ai voie doar ceva usor (biscuiti, iaurt).
Clisma este recomnadata, dar nu obligatorie.
Epidurala
Dupa prima doza nu mai simti nimic, de altfel epidurala, scurteaza timpul pana la nastere.
In timpul nasterii, ai senzatie ca vrei la toaleta. MAi exact ca mai ai putin si faci caca. De altfel, e doar o senzatie. Bebe apasa pe acolo si de acolo si senzataia.
In timpul unei contractii se impinge de 3 ori. O contractie dureaza cam 30-40 de secunde, urmate de o pauza de 3-4 minute. Tragi aer in piept si impingi. Expiri si respiri din nou si imipingi. Cu cat imipingi mai bine, cu atat scapi mai repede. Moasele te invata cum sa respiri.
Durererile de contractii le simti prima data in zona ombilicala, apoi lateral, hipogastru, zona pubiana. De altfel, zona pubiana va fi dureroasa pe durata intregului travaliu. Vei simti o senzatie de apasare.
In timpul travaliului trebuie gandit la bebelus. Cu cat ne controlam respiratia mai bine si impingem cum trebuie, cu atat mai bine e pentru bebelus.
Relaxarea si respiratia sunt cheia nasterii naturale.
Neaparat trebuie gandit pozitiv.
Proba perineului- daca dr observa ca tesuturile ce alcatuiesc perineul, sunt foarte subtiri, chiar sidefii (Se albeste de la presiune), atunci se face epiziotomie. Daca nu se face taietura, in conditiile de mai sus, atunci, sigur te rupi.
85% din nasterii sunt cu expulzie craniana.
Primul lucru pe care il face dr este sa vada daca exista circulara de cordon.
Limetele cordului bebelusului sunt 120-160. Daca scad, inseamna ca bebe are o problema si se va grabi nasterea. Problema poate survenii din faptul ca mama sta intinsa pe spate prea mult timp si nu mai ajunge oxigen la bebe.
In orice moment se poate intampla ceva, care sa ne trimita la cezariana.
Dupa expulzie, urmeaza o pauza si apoi reincep contractiile pt eliminarea placentei.
Apoi, se verifica colul, vaginul daca nu s-au rupt.
Se coase perineul.
Imediat dupa nastere se pune bratara si la mama si la bebelus. Bratarile nu se pot desface, se taie dupa iesirea din spital.
Nu se arnjeaza capul copilului dupa nastere, ca sa nu fie oval. Capul isi va revenii la forma in mod natural.
Cezariana
Cauze:
- disproportia intre bazinul mame si greutatea copilului
- pozitie sau prezentatie anormala
- prezenta transversa
- placenta previa
prolapsul cordonului ombilical (daca iese cordonul inintea copilului)
- ruperea membranelor cu mult timp inainte (se poate astepta maxim 24 de la rupearea apei)
Dupa ruprea membranelor, nasterea se face in urmatoarele maxim 24 ore.
- se poate intampla sa ai dilatatie pana la 5cm si sa nu mai poti progresa. In concluzie, ajungi la cezaraiana.
Dilatatia se verifica numai prin tuseu. Daca se simte capul copilului, atunci sigur s-a rupt apa. Daca se simte punga amniotica, inseamna ca nu s-a rupt apa.
Prezenta candidozei nu este o indicatie de cezariana.
Se face toaletarea cu niste solutii dezinfectante pentru ca vaginul nu e steril din cauza florei.
Daca bebe depaseste 40 de sapatmani se naste cu manutele si talpicii "murati", asa zisele maini de spalatorese. Daca sta mai putin, atunci se naste cu vernixul pe el (ca niste mucozitati, care ii protejeaza pielea). Inaite sa faceau creme din vernix.
La sfarsitul a 38 de saptamani, se considera sarcina la termen.
Dupa cezariana, trebuie minim 2 ani de pauza, pt al doilea copil.
Tipuri de anestezii care se fac in Filantropia: rahieanestezie/ epidurala sau generala. Se discuta cu anestezistul.
Pt Filantropia trebuie cumparat doar cateterul si nu si solutia. O au ei deja in spital. Doar trebuie sa cotizezi.
Bebe are nevoie la spital doar de 5-6 pampersi pe zi, servetele umede si Bepanten. Doar atat! Nu este nevoie de lucrusoare. Ii imbraca cu scutecele lor care sunt fierte si sterilizate. Numai la externare, ai nevoie de haine pt bebe. Trebuie 5-6 pampersi pe zi pt ca la inceput, in primele zile are chiar si 5-6 scaune pe zi, pana se regleaza tranzitul intestinal.
Mai fetelor, despre astea s-a discutat la curs. Nu cred ca am uitat ceva. Daca am uitat, o s-o rog pe Romanitza sa aduca completari. Am scris, exact ce am pe foaie. Daca nu prea are coerenta in ceea ce am scris, este pt ca moasa era intrerupta cu diferite intrebari si mai sarea de la una la alta. Eu, am scris in "ordinea" discutiei si acum nu prea imi pot folosi creierul pt a pune lucrurile in ordine.
Sper ca ceea ce am scris aici sa va fie folos. Va pup si o sa va scriu si ce se mai discuta la urmatoarele doua module. Se pare ca ultimul va fi interesant pt ca va veni o asistenta de la puericulura si ne va invata "chestii". Adica, ar fi cam primul episod de dupa nastere, cum sa ne comportam cu bebe.
29+ moi si
Cezara Maria
Trimestrul III
krelia spune:
burtici scumpe,
ma retrag si eu la dormaret
....ne mai auzim noi!![]()
somnic pufos si NB!
krelia
35+ si printesu' mic, Rares-Mihai 
laurairina13 spune:
Dankutza, frumoasa prezentare! 
Fetili cu stari blues -Ancutza, Ramonika, RamonaC, ia lasati bre starile astea pt mai incolo...acu tre sa fim vesili si hliziti, da???
Nu avem mari probleme, decat pe alocuri insomnii, amorteli, stat la pat...etc...dar chiar nu sunt big problems...Ia mai cetiti voi si alte necazuri, alti oameni cu adevarate probleme si sa vedeti ce fericite va veti mai considera...
Spre exemplu, azi ma uitam la stiri, si mi-au dat lacrimile cand ma uitam la niste pensionari amarati de prin Bucuresti,pare-mi-se, care stateau la coada pentru 2 paini gratuite
Era o babuta care spunea ca are pensia de 190ron, si ca se bucura ca ia painea gratuit si o mananca cu ceai..
, ca atata isi permite..Va dati seama prin ce trec oamenii aia??
Si eu..eu care i-am luat fetii patut de 9 mil si bibe nu stiu de care fitzos fara bpa-uri, si mi-am luat chiloti de unica folosinta,si ma plang de lipsa banilor, si ma plang ca nu am si ca sunt vai de capu meu cu datorii, si ma plang desi sunt sanatoasa, si ma plang de diverse prostii, si 

Pai batranica aia avea bani o luna de cumparat paine cu banii care i-am dat eu pe biberon

Iar altii...altii nu au nici bani de o paine????dupa o viata de munca si de privari de tot felul..

PROASPATA PROPRIETAREASAAA ![]()
Laura,
35+
Mara Teodora
AMR 5 saptamani !!
poze
betty78 spune:
Noapte buna si de la mine mamicilor. Va doresc un weekend frumos
Betty78
35+
si
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario