Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(82)
Raspunsuri - Pagina 10
cativ13 spune:
Daaaaaa, daca spui nu mai pare asa de rau![]()
![]()
Eu sunt ca in povestea cu drobul de sare...DACA, DACA, DACA. daca
stau si ma gandesc, s-ar putea sa ma desumflu
doar din ovule si nu mai e cazul sa imi fac atatea griji inutile

Chiar imi fac griji pt nimicuri cand altii au probleme adevarate...sa-mi fie rusine![]()
![]()
mami de Silvia Ioana
cativ13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Cativ, sa zicem ca stiu prin ce treci ![]() cam asa ma simteam eu cand mia iesit rezultatul anapoda la Papanicolau ; m-au coplesit o mie de ganduri, incepand cu problema alaptatului si finalizand cu cea ''Dar daca e ...?'' Dumnezeu m-a ajutat si a fost totul ok ,dar stiu prin ce am trecut !!Asa ca nu te mai stresa degeaba, o sa fie bine ![]() o sa vezi !!Si a uitat sa zic ca ai o maimutica super elegantoasa !! Mami lui Alexandra (03.03.09) |
Viata l-a contrazis pe minunatul doctor, cel putin la prima parte...copil am, si chiar unul fain
mami de Silvia Ioana
novus spune:
| citat din mesajul lui Ela78 Am intrat ieri intre 2 task-uri si ce vad? O gramada de evenimente ![]() Am asistat, fara sa vreau, la luptele seculare. Sincer mi-ar fi parut tare rau sa se retraga vreuna din fete, pentru ca eu m-am atasat de toate Provista pentru ca e o draguta si are o vorba buna pentru oricine, Gigelica pentru ambitia ei de FIV din care a rezultat pitonasul super-mancacios , Kea pentru ca asa sunt eu, am o slabiciune pentru Germania si tot ce inseamna ea (vorbesc germana din a 7-a, am terminat facultatea de germana-franceza de mi-a iesit limba veche germana si literatura germ.a tuturor timpurilor pe ochi, am facut masteratul de germanistica, am fost in Germania de n ori si acum 6 ani era sa ma marit cu un neamt Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009) |
bine ai revenit !! te dadusem disparuta Tot nemtoaica (de Ardeal
!!Sotul chiar radea si zicea ca el o sa incadreze in tiparul barbatului din familiile noastre adica nu intelege ce vorbeste mama cu fiica
Mami lui
Alexandra (03.03.09)
aris26 spune:
gata mi-am adormit plodul.
nu stiu de ce dar eu cred ca in capul aylei nici nu exista varianta avortului ci doar teama :"Doooame...cum o sa fac fatza?"
acum normal ca nu o sa judece nimeni nici o alegere a alcuiva.
cativ - ce inflamatie adica? dar daca doctorul iti recomanda tratament neaparat eu una nu vad alta varianta decat sa intrerupi alaptatul. eu admir femeile care alapteaza dar sa iti pui viatza si sanatatea in pericol, mai ales dupa 6 luni....nu vad rostul. in zona aia chiar nu e de glumit, copilul tau are in primul rand nevoie de tine si de abia apoi de laptele tau. si pe bune eu nu sunt de acord cu ideea ta ca ii pui sanatatea in pericol daca nu il mai alaptezi. pai asta ar insemna ca jumatate din ghiocei sa fie vai de capul lor.
ilinca - o gramada de cadouri...hmmm..incep sa privesc cu alti ochi plecarea iminenta a sotului meu pe alt continent pentru o luna

25 martie 2009
Kea spune:
Ela
Eu stiu ce zici, si eu le-am retinut de la inceput pe pisigri si mababei, datorita locatiei, Suceava si Iasiul sunt orasele vacantelor copilariei mele. Mi-e atat de dor de ele!!! Si ma intreb daca voi mai ajunge oare vreodata pe acolo!
Cati, hai sa raspund si eu desi nu mai alaptez, dar fiecare vede problema in mod subiectiv, asa ca de ce nu si eu? Daca problema in cauza se dovedeste destul de serioasa (sper ca nu) si nu suporta amanari cu lunile, eu as intrerupe alaptarea. Sanatatea ta e la fel de importanta ca si a copilului. Si nu ai de ales intre sanatatea ta si a lui, eu zic ca pui gresit problema.
5 luni
novus spune:
Olishka,
si la noi morcovul la inceput a fost cahhh !! acum s-a mai imbunat
!!
Noi astazi am ratat pranzul sau cina cum o fi adica a doua masa de altceva din zi deoarece am fost la plimbare, apoi la shopping si pe cand am ajuns acasa era 18.30 si Alexandra s-a culcat ![]()
![]()
Apropos de diversificarea asta
cand trebuie musai introduse carnita, galbenus, etc ?? adica lapticul, cerealele,legumele nu mai asigura necesarul de proteine,fibre si ce-o mai fi trebuind pt cresterea armonioasa a bebelusului ??
Si cu carnita cum se procedeaza?? si mai ales cata carnita trebuie la o masa?? galbenus am priceput ca la inceput 1/4 apoi 1/2
Mami lui
Alexandra (03.03.09)
aris26 spune:
novus - ce grijulie esti tu cu gramatica pe forum...pai inseamna ca eu ar trebui sa editez fiecare mesaj postat
am asa un talent sa ma grabesc si sa-mi prind degetele intre butoane. bine, adevarul e ca de 6 luni tot ce fac fac pe fuga.
hahahaha si la noi a intrat lumea in panica(mama si sora-mea) ca o sa-si bata piticul joc de ele ca nu o sa priceapa greaca
eu le-am zis sa puna mana sa invete o data cu copilul. de la copii inveti cel mai repede o limba. poti sa-i propui sotului
25 martie 2009
cativ13 spune:

cred ca o sa fac si eu precum cumnata mea care a alaptat pana cand a facut fetita 2 ani, amagindu-se ca e sensibila si are nevoie de laptele ei. de fapt, ea nu vroia sa vada ca a crescut copilul si intarcarea insemna pt ea ruperea de copil. a oprit alaptarea intr-un fianl, copilul nu i-a prea simtit lipsa dar ea...a avut o depresie

mami de Silvia Ioana
Ayla21 spune:
Anca, multumesc! Frumoasa cuvintele tale, si profunde, mai ales profunde, ca de alfel orice mesaj.
Cand i-am spus la Alex, a zambit smechereste si a zis "stiam.mi-a spus Alma". M-am enervat pt ca eu vorbele astea ale lui le iau ca delir. Cand am citit ce ai scris tu mi s-a ridicat parul pe mine. Maine il intre "ce anume stia?". Partea frumoasa a fost ca, atunci cand i-am spus ca mi-e frica, a zis "de ce? sunt cu tine.promit". Stiu ca asta il va impulsiona, si stiu ca de acum trebuie sa faca progrese. Pt ca medicul a zis ca dupa prima tura de stimulare va face progrese, si s-au vazut deja. Azi chiar a stat singur, sustinut in picioare. Adica ajutat de un aparat care ridica si sustine pana la nivelul vertical, de unde se slabeste sustinerea pana unde este pregatit pacientul sa isi mentina singur echilibrul. Deci nu independent, dar cand au slabit sustinerea si-a mentinut singur echilibrul.
Doamne, cum va puteti gandi ca as putea renunta la bebe? L-am vazut azi la ecograf. Am plans 8 luni de zile dupa puiul meu, de care unii ar fi zis ca este doar un avorton, dar pt mine a fost copilul meu. Nu as putea face niciodata avort. Nu se pune problema nici financiar, si daca s-ar pune tot nu as renunta la viata lui pt binele meu. Nu se pune nici problema ca a venit acum, cand Alex e bolnav si pt mine va fi inca o grija in plus (bucuria inca nu o vad). Pt ca dupa sarcina cu fetitele, atat de grea, de complicata si cu probleme, nici daca Alex ar fi acum, sanatos, si ar fi totul ok, nu as fi reactionat altfel. Pt ca eu spuneam ca nu vreau inca un copil. Normal ca voi pastra sarcina, chiar daca acum sunt doar la etapa de soc. Dar probabil ca pe perioada sarcinii voi merge la psiholog, pt ca simt ca voi face o crunta depresie de teama sarcinii, a fricii de nastere prematura, si a tot ce a insemnat pt mine probleme de sarcina. Vreau copii, vreau acest copil, e copilul meu, facut cu barbatul pe care il ador, dar mi-e atat de frica, mai mult decat frica, sunt socata si ingrozita de teama ca nu voi reusi. Nu ma simt ins tare sa mai am un copil, dar nu ma gandesc sa il avortez. Ma bucur ca este sarcina unica. La prima sarcina cand deja se vedea ca este sarcina gemelara, dr a propus embrioreducere, pt ca a zis de la inceput ca eu fiind micuta si fiind prima sarcina, voi naste prematur. Dupa nastere mi-a zis ca la a doua sarcina este posibil sa am gemeni, si ca embrioreducerea va ajuta pe cel ramas sa scape de prematuritate. Ma bucur ca este unul singur.
Acum povestea, mai ales dupa ce a povestit Anca.
Incerc sa-mi amintesc UM si daca retin bine dupa ce povesteam eu ca mergeam la masaj inainte de a pleca la mare, a fost undeva in jurul datei de 30. In luna septembrie, in zorii zilei de 30, am visat ca eram insarcinata cu un baiatel, si urma sa nasc. Alex era cu mine, tinea mana pe burta, simteam contractiile atat de real, si mana lui pe burta mea, deja ma trezisem si inca simteam atingerea lui. Am pastrat in minte doar prezenta lui alaturi de mine, si faptul ca era bine. Desi fetele carora le-am scris au zis ca, fiind exact de ziua Almei, e un semn. Si am ras. Apoi de cand sunt la Szeged mor de pofta sa mananc salam, dupa care mi-e rau si vomit. Am pus pe seama stresului, pt ca fac asa de obicei. Pe 24 august am avut ciclu normal, chiar prea mult, si am luat vit K si calciferol, iar dupa ce a facut Alex avc am avut a doua sangerare. In septembrie nu am mai avut deloc ciclu. O vreme m-au durut putin sanii, apoi si-au revenit, dar cu atatea pe cap numai lor nu le-am dat importanta, mai ales ca renuntasem la alaptat. De vreo 2 zile mi-e greata rau, iar azi dimineata in gluma cu Bogdana am zis sa iau un test. Convinsa ca nu am cu cine sa fiu insarcinata, iau testul dimineata in drum spre spital si in pauza de perfuzie il fac in baie la salon. Pozitiv! Simt ca lesin, ma sprijin de chiuveta, mi-e atat de rau, nu pot sa vorbesc, nu pot sa respir, si ies pe hol afara din salon sa nu-mi vada Alex reactia. Ma asez pe bancheta, plangand si abia respirand, ma vede o asistenta se sperie si ma intreaba ce am. Am mai facut eu crize de-astea cu spasmul hohotului de plans cand era Alex la renimare de mi-au facut injectie sa-mi revin. Sper la un "fals pozitiv", ma decid la un test de sange, si pe drum o sun pe Bogdana sa calculeze totusi cum am ramas insarcinata de vreme ce sotul meu de o luna si ceva e in spital. Dupa penultima mentruatie conicide data estimata a conceptiei cu concediul la mare, si varsta sarcinii de 11 saptamani. La laborator imi ia sange dar deja fiind tarziu abia dimineata primesc rezultatul. Deja nu mai eram in stare sa stau nici in picioare si nu inteleg de ce gandesc asa, de ce ma agit asa. Si ma fulgera o idee. Pai daca ar fi 11 saptamani inseamna ca se vede la eco, asa ca merg in spital la ginecologie, mai sa lesin pe hol pana intru, si-l vad: 22 mm, aprox 10 sapt plus/minus 5 zile.
Dar acum eu ce ma fac?
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
cativ13 spune:
citat din mesajul lui novusSi cu carnita cum se procedeaza?? si mai ales cata carnita trebuie la o masa?? galbenus am priceput ca la inceput 1/4 apoi 1/2Mami lui Alexandra (03.03.09) |

Mami lui
fericita de