Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 71
Bia_Mi spune:
aaaaaaaaa lasa ca am luat si eu intr-o noapte 2 pastile dicarbocalm, k am zis ca mor de arsuri. Si eu as opta tot pentru cezariana, dar mi-e foarte frica. Ce analize ai facut tu pe timpul sarcinii? Eu am facut in primele 3-4 luni analizele de sange toate, clamydia, virusul herpetic, profilul torch, APTT, dublu test, iar ca ecografii ultima a fost 4D. De vreo luna nu am mai facut nimic, dar nici dr nu mi-a dat. Astept acum sa ma duc la control sa vad ce zice.
ramonapep spune:
De ce iti este frica?...cred ca mi frica mi-ar fi de nasterea naturala, pt mine cele doua cezariane au fost varianta perfecta. Din punctul meu de vedere o nastere normala este mult mai traumatizanta pt mama si pt bebe decat o cezariana facuta la termen nu mai devreme. Dar este optiunea fiecareia.
Analize am facut la prima sarcina tot ce se putea face:))), la a doua sarcina am lasat-o mai moale, iar acum am facut analizele obligatorii din primul trimestru, si urmeaza sa le fac pe cele din ultimul trimestru. Pe langa asta am facut controale si ecografe periodice. Cam atat.
Bia_Mi spune:
Eu am auzit ca cea mai grea dupa cezariana este refacerea. Ca ai niste dureri ingrozitoare, ca nu te poti ridica din pat cateva zile, ce sa mai k e groaznic. Si de asta mi-e cam frica, ma gandesc ce o sa simt dupa ce se duce efectul anesteziei
Iulia7 spune:
Da, suntem bine si noi. Tot cu sangerare din cand in cand, dar mi-a spus medicul ca pot s-o tin asa inca aproape 2 luni si sa ajung la termen. Ma rog, cat mai aproape de el cel putin.
Pentru arsuri - dicarbocalm. Laptele nu ajuta, ba dimpotriva, sporeste aciditatea.
Bia, ma gandesc ca dupa ce trece efectul anesteziei se baga analgezice. Asta cat timp esti la terapie. Dupa aceea nu stiu, usor cu siguranta nu este.
In privinta analizelor, eu cred ca am facut in primul trimestru tot ce se putea face. In trim 2 am facut doar ecografii si analizele de rutina de dinainte de cerclaj. Acum am trimitere sa fac iar analize de sange si eco la 32 de saptamani. Nu stiu exact despre ce e vorba, nu am vazut trimiterea, dar va scriu cand am detalii.
30s
Iulia7 spune:
Ramona, cezarienele le-ai facut cu anestezie locala sau generala? Am inteles ca 'se poarta' anestezia locala.
Stiu ca va fi greu si ca o sa doara, ca e grea recuperarea si am tot primit sfaturi sa nasc natural. Nu cred totusi ca sunt suficient de curajoasa si mi-e teama sa nu ma inec ca tiganul la mal, dupa ce am stat ca pe oua atatea luni, nu tu miscare, conditie fizica zero (pentru ca am inteles ca e chiar recomandat sa faci miscare in sarcina, ca ajuta nasterea).
30s
ramonapep spune:
buna bia_mi si iulia, va raspund amandorura in legatura cu cezarienele...bineinteles din experienta mea.
La noi in oras nu se face decat cu anestezie totala, desi am auzit ca in multe orase se practica locala sau epidurala, sau cum se numeste:)
Nu stai in sala decat aprox. 45 de min, bebele il scot f repede adica in jur de 15, 20 min (din cate am inteles de la medicul meu). Apoi esti dusa in sala de reanimare pt a te trezi. Apoi in salon. Nu va faceti atatea probleme in legatura cu durerile, veti vedea cat de naturale vi se vor parea, si bineinteles ca se administreaza anelgezice atat cat ai nevoie, deci nu te lasa sa suferi:).
De ridicat din pat va puteti ridica imediat a doua zi, ceea ce este si recomandat. Intradevar asta este probabil momentul mai dificil, dar dureaza cateva minute. Trebuie sa fie cineva langa voi sa va puteti sprijini, veti avea putine ameteli si o senzatie de greata (doar o senzatie), din cauza anesteziei si a statului in pat. Dar imediat ce reusesti sa faci cativa pasi, deja poti spune ca incepi sa te recuperezi.
Eu, privind in urma, nu as recurge la nasterea naturala. Durerile sunt inzecit mai mari, travaliul poate fi f lung, traumatizant si pt voi si pt bebelusi, pot aparea complicatii oricand, nu mai vb de ruperile care apar in majoritatea cazurilor. Si am inteles ca momentul coaserii dupa ce ai nascut este mai dureros ca nasterea in sine.
Eu vedeam fetele care nasteau natural, ca si ele se recuperau la fel, nu puteau merge la toaleta, etc...
Dar intotdeauna a existat o polemica intre nasterea naturala si cezariana...pana la urma este alegerea fiecareia si nici o varianta nu este de condamnat.
Eu, la prima nastere am spus ca voi naste natural, s-a declansat travaliul, niste dureri ingrozitoare, am stat in spital o noapte cu tensiune 8 ca nu puteam sta pe picioarele mele, a doua zi mi s-a spus ca membranele nu se rup pt ca sunt f groase si as mai fi stat inca o zi in travaliu, nici un calmant nu avea efect...atunci m-am hotarat sa fac cezariana pt ca m-am gandit si la bebe ca nu era bine sa stea atat de mult pana iese, si deabia m-am tarat pana in sala de operatie, si de acolo totul a fost ok.
La a doua cezariana, m-am recuperat chiar mai usor decat la prima, bebele il poti tine in brate fara probleme, cand m-am externat si am ajuns acasa mi-am intrat f serios in atributii de mama a doi copii mici fara nici o problema. Noi stam singuri, fara parinti si nu m-a ajutat nimeni nici cu baia , nici cu alte probleme.
V-am plictisit destul:) daca mai aveti vreo intrebare va raspund cu placere.
P.S. Nu vreau sa va influentez deciziile, eu doar vb din experienta mea.
Bia_Mi spune:
Mersi Ramona, sa stii k eu 70% optez pentru cezariana. Eu sunt si o fire mai sensibila la dureri, deabia deabia stau sa imi ia sange, deci iti dai seama. Ma mai gandesc si la varianta nasterii naturale,dar mi-e frica sa nu ma chinui prea mult, sa nu ma rup k iti dai seama ce simt apoi. Cred ca cel mai bine fac cezariana, iar durerile de dupa anestezie sau analgezice nici nu o sa le mai simt doar intarindu-ma cu gandul la fetita mea, k e sanatoasa si ca o s-o pot tine in brate.
Bia_Mi spune:
iulia o sa fie bine, nu te mai speria,fi optimista si nu mai stresa bebelusul, dak a zis dr k e bine,pai asa sa fie. Cu Luys ai mai vb?
Iulia7 spune:
Ramona, multumim mult pentru info. Mie una chiar imi sunt de folos pentru ca inca de la inceput am zis cezariana si multa lume mi-a sarit in cap. Ce-i drept ma sperie mai tare o nastere naturala, pentru ca am in minte experienta mamei care a avut mari probleme cand m-a nascut si din cauza ca nu i-au facut cezariana am avut si eu de suferit. Doar un miracol a facut sa fim bine amandoua pana la urma. Stiu ca o nastere naturala poate fi traumatizanta si pentru bebe si sincer dupa asa o sarcina cu probleme cred ca asta este ultimul lucru care as vrea sa se intample.
Bia, multumesc de incurajari. Am avut in dimineata asta cred ca vreo 20 de contractii, m-am trezit din cauza lor cu dureri de spate. Nu stiu cat mai tine firul meu, mai ales ca tot am sangerari. Ce sa zic, continui tratamentul si ma rog.
Cu Luys n-am mai vorbit de cateva zile bune, nu am vesti.
30s
Bia_Mi spune:
sunt alaturi de tine Iulia, ma rog sa fiti bine, Doamne ce greu iti e. Trebuie sa fi puternica, hai k nu mai ai mult si scapi. Ceaiuri de calmare nu poti sa bei? De la cate saptamani ai inceput sa ai probleme?