Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 72
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bia_Mi/Bia_Mi.jpg)
Bia_Mi spune:
Fetelor m-am uitat pe youtube la filmari cu prima baita,cu alaptarea, cu aspiratul nasucului si deja am emotii ...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Iulia7 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bia_Mi sunt alaturi de tine Iulia, ma rog sa fiti bine, Doamne ce greu iti e. Trebuie sa fi puternica, hai k nu mai ai mult si scapi. Ceaiuri de calmare nu poti sa bei? De la cate saptamani ai inceput sa ai probleme? |
Ei, eu am fost omul problema inca de pe la 5 saptamani de cand am avut amenintare si am inceput sa iau medicamente cu gramada. De la 20 de saptamani de cand am facut cerclajul a devenit treaba mai serioasa, cu stat in pat si urmarit contractiile. Ce ceaiuri am voie sa beau? Iti dai seama ca as bea si un $@#&* numai sa ma calmeze
![](punk.gif)
![](gravida.gif)
Bia_Mi spune:
Exista numeroase plante folositoare atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere. De asemenea, unele sunt sanatoase si pentru bebelusi. De ex. crema cu extract de galbenele pentru iritatia de scutec sau ceaiul de fenicul pentru colici.
In timpul sarcinii
- Coada calului – Este o sursa naturala de calciu.
- Ghimbir – Este permis pana la 1ml de tinctura/zi pentru ameliorarea greturilor matinale in sarcina. Se recomanda 2-3 picaturi o data.
- Maghiran – Amelioreaza insomniile si depresia.
- Menta – Se pun 2 ml de tinctura in apa fierbinte si se bea de 3 ori/zi pentru ameliorarea greturilor matinale, balonarii si arsurilor stomacale.
- Musetel – Se recomanda o cana de ceai dimineata pe stomacul gol pentru greturile matinale din sarcina. Seara la culcare alunga insomniile.
- Papaya – Consumata ca atare sau sub forma de ceai sau tablete reduce balonarea si arsurile stomacale.
- Patrunjelul – Are un continut bogat in vitamine si minerale. Atentie! Nu ai voie sa folosesti semintele. Sunt toxice si pot avea efecte grave asupra sarcinii.
- Psyllium – Ajuta la ameliorararea constipatiei in sarcina. Se gasesc sub forma de pliculete de pulbere care se dizolva in apa.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- Radacina de unicorn fals – Previne avortul
- Ruccola - Are un continut bogat in vitamine si minerale. Atentie! Nu ai voie sa folosesti semintele. Sunt toxice si pot avea efecte grave asupra sarcinii.
- Scoarta de stejar alb – Se foloseste sub forma de tablete pentru durerile determinate de hemoroizi.
- Telina - Are un continut bogat in vitamine si minerale. Atentie! Nu ai voie sa folosesti semintele. Sunt toxice si pot avea efecte grave asupra sarcinii.
- Urechea porcului - Se pun 2 ml de tinctura in apa fierbinte si se bea de 3 ori/zi pentru ameliorarea greturilor matinale.
In timpul travaliului
- Chimen – Sub forma de infuzie sau tinctura amelioreaza durerile din timpul travaliului.
- Frunze de zmeura – 1 cana de ceai/zi in ultimele 6-8 saptamani de sarcina si in timpul travaliului. Tonifica uterul si il pregatesc pentru nastere.
Dupa nastere
- Lucerna – Are continut bogat de fier, vitamina K si proteine si ajuta la oprirea hemoragiei.
- Maghiran – Are un efect pozitiv asupra depresiei.
- Ovaz – Se foloseste ca tratament al depresiei postpartum. 20 de picaturi de tinctura in 50 de ml de apa, de 3 ori pe zi.
- Papadie – Contine multe vitamine si minerale si previne defectele congenitale la bebelusi.
- Sanatatoare – Infuzia concentrata se adauga in apa pentru baia de sezut ajuta la vindecarea epiziotomiei dupa nasterea naturala.
- Varec - Contine multe vitamine si minerale si previne defectele congenitale la bebelusi.
Bia_Mi spune:
Fetelor vreau sa va mai intreb ceva : voi ce alimentatie aveti? Mancati dulciuri, prajeli, fastfood? Beti sucuri acidulate? Tutun, cafea?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonapep/ramonapep.jpg)
ramonapep spune:
Iulia stai linistita, ca sarcina este destul de avansata...iar cu ce zice lumea, este vb de tine nu de ei, nu face ceva doar ca sa astupi gura lumii, faci cum este mai bine pt voi.
Bia_mi, eu mananc tot ce stiu ca nu imi face rau, de ex. cafea evit pt ca am tensiunea 13 in sarcina si mi-a spus doctorita ca este cam mare, de fumat nu fumez oricum, dulciuri mananc fara probleme, evit ceaiul de plante din cauza contractiilor, fast food nu prea mananc defel, sincer eu mananc ca si inainte de sarcina. Imi plac mult fructele si legumele, si acum beau mult lapte si iaurt pt calciu...cam asta ar fi...cred ca fiecare stie ce ii face bine si ce nu...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonapep/ramonapep.jpg)
ramonapep spune:
Cu prima baita, aspiratul nasucului, si orice tine de bebe, vei vedea cat de natural vine totul, ca si cum ai facut mereu asta. Totul este sa nu te panichezi...sa nu crezi ca este din portelan, la mine la primul copil au venit gasca sa o spele..bunici, strabunici, toate stiau cel mai bine, etc....am rezistat eroic sa tac din gura dar a doua zi i-am zis sotului daca mai prind pe cineva fac scandal:))) si m-am ocupat numai eu. Asta este una din probleme, bunicii, care cu intentii bune vor vrea sa ajute, dar crede-ma ca mai bine te vei descurca singura, toti vor da sfaturi, toti vor sti cel mai bine, dar tu ii vei cunoaste si obiceiurile, si vei sti cum sa procedezi
![](images/user_woman.png)
Iulia7 spune:
Si eu mananc aproape la fel ca inainte. Evit insa alimentele neprocesate si spal fff insistent legumele si fructele, pentru ca nu am anticorpi anti-toxoplasma. De la fast food nu mancam nici inainte, desi e drept ca in lunile astea 'am scapat' de 2 ori la KFC si m-am simtit vinovata dupa. De cand stau acasa nu mai am problema cu mancatul in oras, asa ca am rezolvat-o. De la dulciuri nu cred ca m-ar putea opri nimeni. Am incercat insa sa mananc mai degraba chestii facute in casa (prajituri, clatite, dulceturi). Nu fumez, nu beau cafea, desi am tensiunea maxim 10 cu 5. A, si fructe! Struguri, pere, mere, suc de portocale cu lamai facut in casa (nu sufar sa mananc portocale ca atare), kiwi, orice, de preferat un pic acrisoare. Lapte beam si inainte, asa ca mi-am pastrat obiceiul de a manca zilnic cu cereale. Cred ca este destul de complet 'meniul' si am o banuiala ca de aceea nici nu mi-a fost pofta de nimic pana acum. Cei din jur se tot feresc sa pomeneasca diverse mancaruri de teama sa nu am pofte, dar sincer chiar nu stiu ce sunt alea.
Ramona, te aprob 100% la povestea cu baita si rudele. Eu sunt la primul bebe, dar sunt destul de increzatoare ca voi sti ce ii trebuie si ce sa ii fac. E drept ca am mai citit despre alaptare, ca nah, sunt lucruri pe care nu aveam de unde sa le stiu. Sanatoase sa fim si noi si bebeii, ca restul vor veni de la sine. A avut grija Dumnezeu sa ne 'doteze' cu instincte. 30s
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirina5/Mirina5.jpg)
Mirina5 spune:
buna, eu am renuntat de multe...nu mai beau cafea deloc (desi am tensiunea 8:4), am citit ca nici cacaua nu este recomandata, deoarece contine cofeina...nu mai beau nici sucuri...doar apa plata....
de mancat, mananc orice...aproape orice...in special fructe, legume si lactate...
imi iau cu regularitate vitaminele (prenatale si followise), iar acum doctorita mi-a recomandat duphaston, pt mentinerea sarcinii, desi nu au fost probleme pana acum...
nu mai am voie sa fac baie...doar dusuri caldute si scurte (sfatul medicului).
mult succes viitoarelor mamici si o sarcina cat mai usoara ;)