Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Raspunsuri - Pagina 65

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iulia7 spune:

M-ai lasat fara cuvinte. Pe de o parte ma bucur ca poti scrie despre asta, pentru ca poate te ajuta. Pe de alta parte nu pot intelege de ce a trebuit sa treci prin atatea. Ai dreptate, sarcina este mare deja. Vor trece saptamanile si vei naste doi copii sanatosi si frumosi, o sa vezi. Eu am zis sa ne propunem sa trecem de 7 luni pe principiul ca cine tinteste sus va reusi sa ajunga mai departe decat cine se multumeste cu putin. La mine a functionat mereu.
Ca sa mai treaca timpul ma ocup cu shoppingul online. Imi face bine la moral si-n plus nu prea am de ales, daca tot nu voi putea merge in magazine sa aleg lucrusoare. In continuare nu ma pot abtine sa numar zilele. Probabil ca voi inceta sa fac asta in ziua in care voi naste.
La tine cand e urmatoarea ecografie si cand / ce analize mai faci? Mie medicul mi-a spus ca o sa-mi dea trimitere sa mai fac la 32 de saptamani un set de investigatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luys spune:

Multumesc Ramona,sa dea D-zeu ca nimeni sa nu treaca prin ce-am trecut eu,sarcina usoara si la termen tuturor burticutelor.

Iulia,la mine nu sa pus niciodata problema cand va fi urmatoarea ecografie.Dr, de cate ori am fost la control,mi-a stabilit o data dar...eu niciodata n-am respectat-o.De frica,stiind prin ce-am trecut,am fost saptamanal la control.Cum am simtit ca ma doare ceva,a doua zi am fost la dr.Ca de exemplu,sapt trecuta(miercuri) m-am externat.Dr mi-a spus atunci,ca ne vedem pe 10 noiembrie.Cum duminica am simtit o jena si nu stiam de unde vine,ori vezica urinara ori cerclaj,luni am fost iar la control.Adica,la 5 zile de la externare...
Am disperat pe toata lumea,inclusiv doctorul.
Aseara sotul meu mi-a spus ca,decat sa ma vada in halul asta de disperata,cum ma macin,cum ma lupt cu toate durerile de spate,oase,ligamente(din cauza statului prea mult in pat),mai bine se lipsea,nu mai vroia copii,doar sa ma stie pe mine pe picioare,activa cum eram odata !
In legatura cu analizele...nu mi-a spus dr nimic.
Cumparaturi pt bebei nu fac,am facut data trecuta o gramada si...
N-am puterea nici caruciorul sa-l schimb,sa-l vand pe cel care-l am si sa cumpar unul pt gemeni.Mi-e teama... !

Mergi la inceput

Luys, hai sa o luam usurel. Daca tot trebuie schimbat caruciorul, zi ce marca / model ai, pentru ca si asa sunt in cautari. Cu siguranta sunt si alte fete pe aici care cauta carucior pentru bebeii lor. Hai sa rezolvam chestia asta impreuna!
Pentru cumparaturi eu te inteleg ca nu esti pregatita. Oricum, se pot cumpara si dupa nastere fara probleme.
Stiu ca esti deprimata si nu stiu ce sa-ti mai spun ca sa te incurajez. Pe medic lasa-l, ca asta e meseria lui, sa te ajute. Despre durerile de spate, brate si picioare as putea scrie o carte. Sa-ti mai spun cum m-am trezit in dimineata asta? N-are rost. Din fericire nu sunt toate zilele la fel si uneori chiar nu ma dor asa multe cand ma trezesc dimineata. Oricum totul trece cand incepe bebelusul sa miste, pentru ca se trezeste odata cu mine si pana pe la pranz face o gimnastica...deh, macar unul din noi sa fie in forma.

Mergi la inceput

Iulia,as vrea sa-ti dau mai multe detalii,dar nu pot.Tot ce tine de bebe (hainute,jucarii,carucior,etc) sunt mutate de anul trecut in casa parintilor mei.Nici macar eu,nu stiu cum mai arata.Dar,parca am banuit(aveam 4 luni),ca bebele va fi baiat,si-am ales un albastru inchis cu gri.Stiu doar ca atunci cand l-am cumparat,m-a incantat faptul ca se pliaza foarte fain,are loc in portbagaj,si cel mai important pt mine,ai ies rotile(nu murdareste interiorul masinii).Nu este un carut 3 in 1,si sincera sa fiu...nu prea sunt hotarata sa-l dau,parca ma leaga ceva de el.
Apropos,vorbeai de cumparaturi online.Ce patut preferi,ce carut,te-ai orientat la ceva care sa-ti placa?
Anul trecut am fost prin Dragon,am vazut lucruri frumoase pt copii,m-am indragostit si eu de un scaunel de masina dar...m-am gandit ca-i prea devreme sa-l cumpar,si...bine-am facut ca nu l-am luat.Cine stia ce urma sa se intample.Oricum,mi-a ramas gandul la el,mergea pana la varsta de 3-4 ani,avea tot ce-i trebuia,jucarii,masuta cu locas special pt castronel si biberon,aparatori pt cap,centura in 5 puncte,etc.Iar pretul era cat se poate de rezonabil,in jur de 150-200 ron.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luys

Iulia,as vrea sa-ti dau mai multe detalii,dar nu pot.Tot ce tine de bebe (hainute,jucarii,carucior,etc) sunt mutate de anul trecut in casa parintilor mei.Nici macar eu,nu stiu cum mai arata.Dar,parca am banuit(aveam 4 luni),ca bebele va fi baiat,si-am ales un albastru inchis cu gri.Stiu doar ca atunci cand l-am cumparat,m-a incantat faptul ca se pliaza foarte fain,are loc in portbagaj,si cel mai important pt mine,ai ies rotile(nu murdareste interiorul masinii).Nu este un carut 3 in 1,si sincera sa fiu...nu prea sunt hotarata sa-l dau,parca ma leaga ceva de el.
Apropos,vorbeai de cumparaturi online.Ce patut preferi,ce carut,te-ai orientat la ceva care sa-ti placa?
Anul trecut am fost prin Dragon,am vazut lucruri frumoase pt copii,m-am indragostit si eu de un scaunel de masina dar...m-am gandit ca-i prea devreme sa-l cumpar,si...bine-am facut ca nu l-am luat.Cine stia ce urma sa se intample.Oricum,mi-a ramas gandul la el,mergea pana la varsta de 3-4 ani,avea tot ce-i trebuia,jucarii,masuta cu locas special pt castronel si biberon,aparatori pt cap,centura in 5 puncte,etc.Iar pretul era cat se poate de rezonabil,in jur de 150-200 ron.

Sunt momente in viata, in care oricum ar sta corpul, sufletul e in genunchi !

Patutul l-am cumparat deja de pe net, este din lemn alb, clasic, cu tabliile pline. Am dat 200 de lei pe el, cu tot cu transport. Desi ne plac mai mult patuturile pliante pentru ca sunt mai vesele si s-ar potrivi mai mult cu ce avem noi in casa, am inteles ca nu sunt tocmai stabile cand bebe creste si incepe sa se ridice si sa topaie. O sa-i mai luam o cutie de depozitare pe care s-o punem dedesubt, pentru cearsafuri si alte accesorii de pat. Deocamdata nu avem saltea, nici protectii, nici asternuturi. Avem doar 2 cearsafuri albe cu elastic.
Caruciorul l-as vrea 3 in 1, pentru ca ne trebuie toate cele. Desi o sa nasc in toiul iernii, o sa mai iesim cu bebe pe ici-colo si am nevoie si de landou, si de scaun auto. Sunt un pic nelamurita cu scoica, pentru ca am inteles ca poate fi folosita doar pana la 1 an, dar de fapt in primele 4 luni copilul nu poate sta mai mult de 2 ore in ea pentru ca ii afecteaza coloana. Rezulta ca de fapt o folosesti un pic peste 6 luni, mai ales daca bebe se naste mai voinic. Avantajul este ca poate fi pusa pe cadrul caruciorului. Oricum, toate carucioarele bune sunt scumpe, iar ieftin si bun n-am gasit. Si de umblat de acum incolo nu prea mai am sanse. Poate doar sa mearga sotul meu la targul din decembrie si sa gaseasca ceva atunci. Oricum, decembrie... posibil sa fie un pic tarziu pentru noi.
De Dragon nu stiu si imi pare rau ca nu pot ajunge pentru ca sunt convinsa ca sunt destule lucruri dragute, similare cu cele din magazine, dar la preturi decente. Scaune auto la preturi decente poti gasi si pe site-urile din afara, Germania sau UK. Cu tot cu transport le iei mai ieftin decat din Romania. Nu stiu daca am voie sa dau nume, habar nu am care e politica forumului.
In rest am mai luat un prosop cu gluga si o paturica subtire de pe un magazin online. Hainute am apucat sa cumpar cate ceva cand inca ma mai miscam. Stam bine la capitolul body-uri, toate de culoare incerta pentru ca tati n-a vrut sa stim daca suntem fetita sau baietel .

Mergi la inceput

Ufff,in legatura cu patutul eu am o mare problema.Nu mi-au placut niciodata patuturile din lemn,poate si din cauza ca mi se par antice,ca erau folosite si pe vremea parintilor nostri,nu stiu...cert e ca nu le sufar,si din cauza asta am avut mari discutii pe tema lui.Socrul meu lucreaza la o fabrica unde fac patuturi din lemn doar pt export,si sa oferit sa ne faca el cadou un patut.In viziunea lui si-a sotului meu,e mult mai practic,dupa varsta de 2-3 ani merge transformat in pat normal,are sertare laterale,noptiera,baldachin,etc.Le dau dreptate,dar...pe langa faptul ca este exagerat de scump(in jur de 2000-3000 ron),mie nu-mi place,prefer unul practic cu masuta de infasat,unul care merge pliat si are roti pt a putea fi miscat prin casa.
Si uite cum,ca sa impac si capra si varza,nu l-am mai cumparat deloc.
Deci,am tot ce-mi trebuie,saci de haine,prosoape cu gluga peste 10 buc,saci de dormit...toate culorile,body-urile predomina,gecute de blana(anul trecut tot in iarna trebuia sa nasc),carut,carusel pt patut,paturi,plapumioare,pana si olite am cumparat,numai patut NU.
De cand am ramas acum gravida,n-am mai apucat sa iau mare lucru,cativa saci de dormit pt carucior,si cateva hainute.Cand ma pregateam sa fac cumparaturile pt maternitate(hainute,paturici,caciulite,manusi,tampoane pt sani,etc) hop cerclaj-ul care ca si la tine,m-a tintuit la pat.Nu duc lipsa de hainute,dar nimeni nu-mi garanteaza c-am sa le primesc inapoi,dupa ce ies din maternitate.Am vazut eu cum merg treburile si cu pampersii care-i duci,e hotie pe fata.Asa ca...paza buna...
Tu stai in Buc. dar n-ai fost niciodata in Dragonul Rosu?
Eu merg in fiecare an pt cumparaturi de orice fel.Incepand de la instalatii de brad,pana la incaltaminte si imbracaminte.Anul asta m-a sarit randul,poate daca trec de cele 32-33 de sapt ma risc sa merg sa-mi iau patut pt bebei.
Si apropos de carut,si pe un carut clasic merge pusa scoica,iar un landou nu costa mai mult de 150 ron.Mi se par exagerate preturile la un carut 3 in 1,iar daca-l cumperi pe bucati iesi mult mai ieftin.
Hai ca iar am ocupat spatiul,m-am intins cu pledoaria.N-ai cumva o adresa de messenger?Comunicam si mai repede,si nu mai plictisim nici alte fete.

Mergi la inceput

Am fost in Dragon o data sau de doua ori, dar niciodata nu am avut rabdare sa gasesc ce imi trebuia. Acum cu bebe chiar as fi vrut sa merg, dar nu se mai poate. E foarte mult de mers pe jos si nici dupa 7 luni nu cred ca risc.
Oricum, esti muuult mai pregatita decat mine. N-am saci de dormit, paturica am doar una si aia de vara pentru carucior, nu jucarii, nu carusel, nu costum gros gros (din acela tip combinezon), cadita, termometre aaaaaaaa . Nu ma bazez deloc pe ce voi primi, pentru ca prefer sa aleg eu sau sotul meu ce ne place. Si oricum nu voi vrea sa primesc prea multi vizitatori in primele saptamani.
Sa stii ca si mie mi se par groaznice patuturile de lemn; inca nu mi-a iesit din cap ca gratiile alea arata oribil, e ca si cand ai tine copilul in inchisoare. Am facut un compromis si n-am luat din acela cu sertare, transformabil. Macar asa simplu pare mai dragut. Si i se scoate o laterala cand creste bebe. Cand treci de 7 luni si mai capeti incredere, poate facem schimb de poze cu lucrusoare, pentru inspiratie.
Hai ca ne scriem pe messenger. E mai eficient asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

ma bag si eu in discutia voastra cu patutul!! vb din experientz ape kre am avut-o cu tripletele si din a mea de acasa!!! inati de toate marturisesc ca eu acasa am unul din cel de lemn cu gratii( care ce-i drept dau senzatia gratiilor, dar eu una sunt f multuimita, l-am asezat langa patul nostru si asha sunt doar la o intindere de mana de puiul meu, il pot vedea in orice mom cum sta, daca respira bine , daca este invelit( a contat f mult pe tine in primele luni de viata sa-l vad cum am deschis ochii, fara sa ma ridic din pat, sa fiu stresata daca respira) , l-am acoperit( invelit rroata imprejur cu gestii din alea special( cum vine cuvantul in limba roman, in materie de lucruri de copii am ink f bine conservate in minte denumirile din italiana )!!!
la inceput asha am avut si la fetele din italia, apoi knd au crescut( si asha am sa procedez si cu am meu) am scos o parte( din lungime) a " gratiilor" in asha fel incat sa se urce si sa coboare singure din pat, evitand astfel si tentatia de a se balansa si a cadea in cap( in cel mai rau caz)!
in casa de vacanta de la tara ,aveam in schimb paturi din alea kre se strang!( pe rotile, usoare, colorate)mie una nu mi-au placut deloc, aveam senzatia( avand in vedere ca aveau peste 9 luni partea superioara de dormit cea pt noi nascuti) era scoasa) ca fetitele dorm pe jos!! distanta fata de parchet era doar de o palma!pe langa asta knd se apucam cu manutele si se jucau reuseau chiar sa se balanseza daca nu erau sprijinite in perete!!
bafta la ales ce este mai frumoa, practic si sigur pe bebe-ii vostri!!
sarcina usoara in continuare fetelor!!!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Referitor la patuturi, eu am avut noroc ca eram in spital cand a plecat sotul la constanta sa ia un patut "surpriza".Si am avut norocul sa fie ff bun si chiar frumos. Este in totalitate pe cadru metalic, de marimea unuia din lemn, poate chiar mai marisor, cadrul este imbracat in plasica si imbracat ff frumos in huse care au in interior buretei, cu volanase f dragute, se deschide intr-o parte, intr-o laterala se poate extinde si se ataseaza o masuta pt schimbat, are si un cosulet detasabil case se leagana usor pt primele 2, 3 luni, are baldachin care se poate scoate. Totul imbracat frumos in volanase roz. Husele sunt unele pe fermoar, altele legate frumos, deci se pot scoate si spala, apoi platforma de dormit este din lemn, pe care pui f bine salteluta. In acest patut a dormit fetita cea mare pana la 2,5 anisori cand s-a nascut cea mica. Acum inca doarme in el cea mica pana cand voi naste in ian. Iar apoi va trece la al treilea bebe si este intr-o stare perfecta. Am avut noroc de el a fost si este perfect.Este si destul de inalt, nu au cazut niciodata desi au topait destul cand s-au putut ridica.

Mergi la inceput

Ramona,cred ca stiu despre ce patut vorbesti,l-am vazut pe internet.E foarte frumos,si eu mi-as dori unul din acela dar...sotului meu nu i-a placut.

Iulia,adresa mea de mess este luys_s
Nu cunosc politica site-ului,sper ca n-am facut vreo tampenie.
Kmy,multumim,sa-ti traiasca baietelul.

Mergi la inceput