Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 62
![](images/user_woman.png)
luys spune:
Sincera sa fiu,habar nu am.La inceputul sarcinii pusesem destul de mult,pantalonii de gravida care-i cumparasem,nu-mi mai intrau sus la pulpe.De vreo 3 sapt vad c-am slabit la picioare,pantalonii imi intra lejer.Am pus doar pe burta,sarcina cred ca atarna greu,in rest folosesc bluzele de anul trecut,decat pantaloni de gravida mi-am cumparat.
Spune-mi cu durerile acelea,cat de puternice au fost,ai simtit ca te doare ceva inauntru,sau chiar sub burtica?
Te intreb deoarece eu mai am asemenea intepaturi la oasele pelviene,dar trec repede,si nu sunt insotite de contractii.
Am observat ca am contractii cand merg prin casa,atunci mi se intarese burtica,dar nu sunt dureroase.Tie ti se intampla,sau doar mie ca stau foarte mult in pat,si cand ma ridic la o scurta plimbare riposteaza uterul?!
Aaa,era sa uit...eu pt calmarea durerilor beau ceai de tei cu lamaine,indulcit cu miere.Baut cald,face minuni,linisteste.
Este permis in sarcina !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonapep/ramonapep.jpg)
ramonapep spune:
buna seara , acum am citit ce ati mai scris, durerile de spate, jos pe mijloc ma omoara si pe mine, apoi mai am si mici intepaturi in zona ovarelor, plus dureri ale oaselor pelviene. Dar eu le-am considerat in limite normale. Acum, am o raceala de care nu scap si o tuse enervanta care ma tine treaza si noaptea de vreo 4 zile, iar tusea asta simt ca parca imi forteaza cumva, si ma mai ia durerea de burta...
Sper sa fie totul ok. Si voua va doresc la fel. Eu ma simt atat de obosita, gafai daca plec pe undeva, fac febra musculara la picioare, etc. Ma simt ca in ultimele zile de sarcina, si mai am destul pana atunci..
luys spune:
Ramona,ceai de tei cu miere si lamaie,baut fierbinte.Iar ori de cate ori iti vine sa tusesti,abtine-te si ia o gura de ceai.
Am patit si eu o chestie asemanatoare,doar ca pe mine ma gadila foarte tare in gat.Ca sa-mi treaca senzatia de tuse,am luat gurite mici de apa,pana m-am trezit c-am baut cca 1 litru.Deh,eram la maternitate,de unde ceai fierbinte cu miere?
Durerile din zona ovarelor,sunt dureri de ligamente rotunde(asa se numesc) si sunt normale.
Durerile de spate...nu prea ma confrunt cu ele,azi cred ca m-a durut un rinchi,c-am avut o durere in partea dreapta spate...vai mama!
ramonapep spune:
luys, stiu de la medicul meu ca rinichi ar trebui sa fie urmariti f atent in sarcina, de ce nu stiu exact.
Mierea (stiu de la sotul meu care are stupi si se ocupa si cu asa ceva) ca nu este bine sa o dizolvi in lichide fierbinti pt ca poate deveni chiar toxica. Daca se pune in ceai e de preferat sa fie f putin caldut sau la temp camerei.
Iulia7 spune:
Durerea a fost ascutita si jos, sub burta. Nu de nesuportat, dar continua, nu cum sunt celelalte dureri care tin cateva secunde si inceteaza. Contractiile si la mine apar cand ma ridic in picioare sau cand imi schimb pozitia, eventual cand ma misc mai brusc. Ziua nu mai am aproape deloc, dar cum vine seara cum apar. Iar noaptea e jale, mi-e frica sa ma intorc de pe o parte pe alta pentru ca imediat mi se intareste burta cu totul, apasa si pe vezica si e groaznic .
Nici nu stiu ce sa mai fac, stau aproape non stop in pat, sangerarea inca nu s-a oprit. Nu e abundenta, dar nici nu se opreste. Nu ma mai doare nimic in afara de spate, dar m-am obisnuit. Mi-e teama acum ca ma gandeam daca de la sangerarea asta nu e posibil sa apara vreo infectie. Mai pun si Utrogestan si e o combinatie... de vis. Doctorita nu mi-a zis nimic, doar sa iau Gynipral jumatate de pastila din 4 in 4 ore si cand vad ca dispar sangerarile si contractiile sa le reduc. Dar cand va fi asta? Iar sunt cu moralul jos. Nici nu vrea sa-i mai zic sotului sau altcuiva, pentru ca nu vreau sa-si mai faca nimeni griji. Doar aici scriu si imi cer scuze ca ma plang prea mult. Luys, nu te mai speria din orice, tu o sa fii bine, nu te mai gandi ca tot ce mi se intampla mie ti se va intampla tie, ca nu va fi asa.
luys spune:
Doamne Iulia prin ce treci...si stiu ca nu e bine.
Dupa parerea mea,dr tau trebuia sa te interneze,sa te aiba sub supraveghere,sa-ti faca litice pt calmarea contractiilor,durerilor,si relaxarea muschilor uterini.
Mie dr mi-a spus ca la cea mai mica durere,sa ma prezint la spital.
Si eu am probleme cu vezica,merg la wc f des si fac foarte putin,dar la mine alta-i cauza.Avand 2 bebeii,unul dintre ei sta exact cu ,capul in vezica mea.Dr mi-a spus ca nu-i problema,o sa se ridice.Deci...cunosc destul de bine aceasta senzatie de presiune pe vezica.Eu spun totusi sa nu stai asa,atele pot fisura colul si poti da in alte probleme mult mai complicate.Eu dupa cerclaj am facut antibiotic,tocmai pt a nu ma infecta.
Nu stiu cat de buna e dr ta dar...trebuie sa-ti iei masuri de precautie,trebuie sa faci un antibiotic,tratament,ceva.
Eu iti doresc din tot sufletul sa fii tare,sa dea D-zeu sa treci peste asta,crede-ma ca intr-un an jumate am trecut prin atatea,stiu ce simti,cunosc teama,cunosc durerea,si sunt alaturi de tine atat cat pot.Si eu sunt in aceeasi situatie,ma rog in fiecare zi pt ziua de maine !
ramonapep spune:
iulia si luys, vad ca voi suferiti mult pt ca sa duceti sarcinile la termen, dar uite va mai descarcati aici una la alta si mai trece timpul...sper sa vina ziua sa va bucurati de bebelusii vostri cat mai repede si toate astea o sa fie doar amintiri.
Dar asa este, mai bine stai in spital mai in siguranta decat sa fie tarziu si sa regreti. Si pana la urma nu strica nici o a doua opinie de doctor in cazuri din astea.
luys spune:
Ramona,multumesc frumos.
Ufff,numai cine este in situatia noastra,stie cat de greu trec zilele.
Hildegard spune:
Buna,
Sunt si eu gravida pentru a doua oara.
De 1 an jumate asteptam sa raman gravida si uite acum s-a intamplat. Dupa calculele mele sunt in a 4 saptamana si inca n-am fost la medic. Astept sa mai creasca pentru eko. Ma simt bine...si am emotii. Mi-am facut 2 teste de sarcina care au iesit pozitive.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kmy_black/kmy_black.jpg)
kmy_black spune:
iulia si luys!!!!!
toata admiratia pt taria voastra!!!! o mama intr-adevar face totul pt copii ei!!!
sarcina usoara fetelor!!!!o sa vedeti k in mom in kre o sa aveti puii in brate, toata aceasta perioada o sa fie doar o amintire din ce in ce mai marunta!!!!
kmy, de
IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!