Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Raspunsuri - Pagina 61

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

buna luys, cum mai esti, sper ca bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luys spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapep

buna luys, cum mai esti, sper ca bine

Buna Ramona.
Sunt bine,azi sper sa ma externez.Astept sa ma cheme dr. la vizita,sa vad in ce stare este cerclaj-ul,colul,ce am voie sa fac,si ce nu...
Tu ce faci,cum te simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulia7 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luys

Citat:
citat din mesajul lui Iulia7

Iau Gynipral, No Spa, Utrogestan, Femibion, Acid folic, Aspenter. Sper sa cedeze contractiile ca sa renunt la Gynipral treptat, pentru ca pe celelalte le voi lua pana nasc probabil. Pe asta cu pernele nu o stiam, e bine de retinut. Tu stai cu perne si pe spate? Intreb pentru ca eu am o problema cu statul pe spate, aproape instantaneu mi se intareste burta si atunci trebuie sa ma mut pe o parte.
Gata, incerc sa stau cuminte, nu fac mai mult decat mi-a zis medicul (adica sa mai ies din cand in cand, la plimbari scurte) si cat de curand renunt de tot. Cu masina mea mai merge sotul rareori; si noi avem 2 masini si automat una sta degeaba. Lasa ca vine bebe si ma plimb cu el... Mai nasc si iarna si nu o sa pot iesi din cauza frigului.

Si eu iau gynipral 2/zi una dim una seara,utrogestan 6/zi pe cale vaginala 2 dim,2 pranz,2 seara,no-spa cate 3/zi , maltofer (fier) 1/zi. Acidul folic stiu ca se ia inainte de-a ramane gravida,iar in timpul sarcinii doar in primele 3 luni.
Femibion si Aspenter,nu stiu pt ce sunt.
Nu,am perne doar sub fund,sa-mi ridice fundul ca sa nu apese bebeii pe cerclaj.Statul pe spate nu este indicat,nu se vascularizeaza bine placenta,iar greutatea copilului apasa pe organe,muschi,nervi,ect. Din cauza asta ai contractii.
Recomandat este sa stai pe partea stanga,dar...eu nu pot,tot partea dreapta o prefer.

Sunt momente in viata, in care oricum ar sta corpul, sufletul e in genunchi !

Eu am trombofilie si de aceea iau in continuare acidul folic, Aspenter si Femibion (complex de vitamine); mutatia pe care o am tocmai asta face: deficit de folati; voi lua vitamine si acid folic pana cand nasc. Plus Aspenter. Si ma rog sa fie suficient, sa nu fie nevoie sa trec pe anticoagulant injectabil. In functie de cum creste bebe (fac ecografii cam la 2 saptamani) doctorul stie ce este de facut in continuare pentru a tine sub control trombofilia.
Cu statul pe spate si eu stiu ca este contraindicat, insa de atata stat pe stanga cateodata imi vine sa ma urc pe pereti; amortesc, ma dor oasele. Evit sa stau pe spate, dar cand nu mai pot ma mai intorc cateva minute. Si contractiile am vazut ca mai nou le am si atunci cand stau pe stanga, so... ii dau inainte cu gynipral. Nu stiu cat timp se poate lua, mi-e teama ca nu isi mai face efectul; deocamdata am redus la 1 si jumatate pe zi, de la 2. No spa iau 2-3 pe zi, in functie de cum ma simt. Utrogestan am redus la 1 (eu am luat inca de la inceputul sarcinii cate 4 ovule de 200) si la urmatoarea vizita la medic voi vedea cat il mai iau. A, si Uscosin cate unul seara, dar nu mereu, in functie tot asa de cum ma simt, cate contractii am avut in ziua respectiva etc; pe mine m-a ajutat mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Eu sunt bine, mai am cate o contractie nedureroasa, mai iau no-spa si e bine deocamdata. Dar acum la 27 de sapt. ma simt obosita si inutila ca la 37 de sapt. :) si nu stiu cum o sa fie pana la final.
Succes cu externarea!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramonapep

Eu sunt bine, mai am cate o contractie nedureroasa, mai iau no-spa si e bine deocamdata. Dar acum la 27 de sapt. ma simt obosita si inutila ca la 37 de sapt. :) si nu stiu cum o sa fie pana la final.
Succes cu externarea!

A, avem acelasi numar de saptamani . Doamne, cum mai visez la 37 de saptamani.

Mergi la inceput

Iulia,te intreb pe tine deoarece si tu ai cerclaj ca si mine : dupa cerclaj,ai avut cumva dureri in zona "ovarelor" ,mai ales in partea stanga?
Eu am o durere in stanga,de parca m-ar apasa cineva in zona aia,si culmea...nu trece nici cu no-spa.
Ramona,te-ai confruntat cu asa ceva ?
Eu m-am externat azi,am revenit in patul meu,la maldarul de perne care ma asteptau,ma rog la D-zeu sa fie bine,sa pot duce sarcina macar pana la 33 de sapt,nu am pretentii de 37-40 sapt.

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui luys

Iulia,te intreb pe tine deoarece si tu ai cerclaj ca si mine : dupa cerclaj,ai avut cumva dureri in zona "ovarelor" ,mai ales in partea stanga?
Eu am o durere in stanga,de parca m-ar apasa cineva in zona aia,si culmea...nu trece nici cu no-spa.
Ramona,te-ai confruntat cu asa ceva ?
Eu m-am externat azi,am revenit in patul meu,la maldarul de perne care ma asteptau,ma rog la D-zeu sa fie bine,sa pot duce sarcina macar pana la 33 de sapt,nu am pretentii de 37-40 sapt.

[/quote

Luys, sper ca esti bine. Am incercat si eu varianta cu pernele, nu pot sa stau nici sa ma bati. Te admir, pe bune.
Dureri am din cand in cand exact asa cum le descrii tu: in zona ovarelor, in majoritatea cazurilor in partea stanga. Nu au aparut imediat dupa cerclaj, ci la cateva saptamani dupa. Sunt insa sporadice si m-am gandit ca poate au legatura mai degraba cu ligamentele sau cu alte lucruri care se 'intind' pe acolo. Eu nu imi fac griji din cauza acestor dureri, pentru ca tocmai am aflat care sunt adevaratele semnale de alarma. Vin acum de la spital, din fericire bebe e ok, colul e ok (cat poate sa fie, ma rog), firul e tot acolo, nu m-au internat. Ideea este ca ieri am fost sa imi recoltez o analiza de secretie, seara am avut niste dureri destul de puternice in zona pelvina (adica foarte jos si pe mijloc), ca niste cutite, un fel de presiune in burta si tot aveam contractii. Am luat 2 No Spa si pana la urma au mai cedat. Dimineata insa a aparut o sangerare usoara. Medicul mi-a spus ca este din cauza contractiilor (stii ca eu tot am, cu tot tratamentul) pur si simplu firul a fost fortat si a provocat sangerarea colului; pe langa asta este posibil sa fi influentat si recoltarea (de la speculum, etc.). Tratament: cresc doza de gynipral pentru o vreme si iau utrogestan in continuare pana la... sfantu' asteapta, adica prin saptamana 34. Plus odihna. Si chiar stau cuminte acum, nu mai ies la cumparaturi, pentru bebe probabil ca o sa comand totul online sau o sa mearga sotul meu la shopping pentru ca oricum a inceput sa se priceapa .
Concluzie: durerile pelvine ascutite si durerile de spate (n-am avut) sunt un semnal de alarma. Restul... presupun ca sunt normale si atata timp cat nu sunt foarte puternice sau persistente nu ar trebui sa constituie un semnal de alarma.

Mergi la inceput

Wooow,deja m-am speriat !
Mai am si eu intepaturi,dureri de spate,dar fara contractii.
Am ajuns la concluzia ca : doctorii astia nu sunt nebuni cand vor sa te tina cu lunile in spital,ma refer dupa cerclaj.
Eu nu credeam dar,sa stii ca injectiile cu litice care ti la fac la 8 ore,sunt foarte bune,nu dau deloc contractii,nu te doare nimic.
Eu le-as fi facut si acasa dar Blegomazinul nu ti-l prescrie nici un dr. ,nu-l poti cumpara din farmacie,nu ti-l face decat in spital.
In legatura cu pernele...nu vreau sa-ti spun cat de incomode sunt noaptea in somn...dar suport,n-am ce face.
In legatura cu,contractiile...mare grija la ce mananci,eu am patit-o de la o nenorocita de omleta,m-am balonat,m-am stricat la stomac,si dureri de burta ce-am avut...nu-ti pot explica in cuvinte.Atunci mi sa deschis mie colul cel mai rau,deoarece acele dureri de burta mi-au provocat si contractii.
Crede-ma,mi-e frica sa mai si mananc.
Cat am stat in maternitate,mi-a povestit asistenta doctorului meu,un caz care m-a lasat fara cuvinte.
O tipa a pierdut sarcina din cauza unor crenvusti.Stiu ca pare absurd dar...si ea a patit tot ca mine,a dat in diaree,contractii din cauza durerii de burta,si...avort spontan la 5 luni.
Mare grija la mezeluri,fasole,porumb,mazare,oua,etc.
In ziua de azi,nu mai stii ce sa mananci.
Fereasca D-zeu ce-ai patit,prin ce-ai trecut...pe mine cu siguranta ma lasa inima.Repaos total la pat,crede-ma,e cel mai indicat.
Te pup si ai grija de tine !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luys

Wooow,deja m-am speriat !
Mai am si eu intepaturi,dureri de spate,dar fara contractii.
Am ajuns la concluzia ca : doctorii astia nu sunt nebuni cand vor sa te tina cu lunile in spital,ma refer dupa cerclaj.
Eu nu credeam dar,sa stii ca injectiile cu litice care ti la fac la 8 ore,sunt foarte bune,nu dau deloc contractii,nu te doare nimic.
Eu le-as fi facut si acasa dar Blegomazinul nu ti-l prescrie nici un dr. ,nu-l poti cumpara din farmacie,nu ti-l face decat in spital.
In legatura cu pernele...nu vreau sa-ti spun cat de incomode sunt noaptea in somn...dar suport,n-am ce face.
In legatura cu,contractiile...mare grija la ce mananci,eu am patit-o de la o nenorocita de omleta,m-am balonat,m-am stricat la stomac,si dureri de burta ce-am avut...nu-ti pot explica in cuvinte.Atunci mi sa deschis mie colul cel mai rau,deoarece acele dureri de burta mi-au provocat si contractii.
Crede-ma,mi-e frica sa mai si mananc.
Cat am stat in maternitate,mi-a povestit asistenta doctorului meu,un caz care m-a lasat fara cuvinte.
O tipa a pierdut sarcina din cauza unor crenvusti.Stiu ca pare absurd dar...si ea a patit tot ca mine,a dat in diaree,contractii din cauza durerii de burta,si...avort spontan la 5 luni.
Mare grija la mezeluri,fasole,porumb,mazare,oua,etc.
In ziua de azi,nu mai stii ce sa mananci.
Fereasca D-zeu ce-ai patit,prin ce-ai trecut...pe mine cu siguranta ma lasa inima.Repaos total la pat,crede-ma,e cel mai indicat.
Te pup si ai grija de tine !

Nu ti-am povestit ca sa te sperii, n-am vrut asta. Vroiam doar sa stii, ca sa ai grija de tine.
Sincer, nici eu nu stiu de unde am avut atata sange rece: am asteptat calma sa se faca 8:30 (ora la care stiam ca doctorul ajunge la spital), am sunat-o, mi-a zis sa-mi fac bagajul si sa vin, mi-am pus cateva lucruri intr-un rucsac, m-am urcat in masina si m-am dus. Fara sa sun pe nimeni, ca sa nu panichez lumea. Dar am avut tot timpul o liniste asa, pentru ca bebe lovea foarte tare inca de cand ma trezisem (ca in fiecare dimineata de altfel) si stiam ca in caz de ceva rau nu mai este asa vioi. In fine, bine ca e bine. Acum stau in pat si ma dor toate cele (cap, spate, brate), zici ca sunt batuta, sper sa nu fie raceala.
Am notat pontul cu alimentatia, merci. Eu am mare grija la ce mananc, dar este bine de stiut ca pot aparea probleme. Acum ca am trecut prin chestia asta, iar n-am pofta de mancare, iar ma macina grijile. Chiar, tu cate kg ai luat pana acum? Stiu ca la gemeni se ia un pic mai mult in greutate. Eu sunt la +5,5, toate puse pe burta. Inca imi vin hainele de dinainte, doar pantaloni mi-am luat 'cu burta'. Bebe are cam 1,200g, conform eco de azi.

Mergi la inceput

A, si multumesc mult pentru suport, luys. Hugs!

Mergi la inceput