Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 60
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/addya_21/addya_21.jpg)
addya_21 spune:
MULTUMESC FRUMOS!
SPER SA FIE TOTUL OK!!!!
INCEARCA SA BEI LAPTE,SAU IAURTLA MINE AM OBSERVAT K SI APA ISI FACE EFECTUL!!!!
AAAAAAA EVITATI CEAIURILE DE ORICE FEL!!!!DIN CATE AM INTELES PT SARCINA POT FACE MAI MULT RAU DECAT BINE!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Iulia7 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luys Iulia7,intrebarea asta mi-o pun si eu : pt ce sa mai stau ?! Hai c-am inteles sa stau 3-5 zile dupa operatia de cerclaj ca sa-mi faca antibiotic si sa vada daca organismul imi suporta firul,dar eu am 8 zile si nici un gand de externare. In momentul de fata fac doar litice (amestecatura de scobutil+blegomazin+no-spa) pt ca uterul sa nu-mi dea contractii,o injectie la 8 ore. Se poate face si acasa,mai ales ca eu am precizat clar ca : DACA ESTE NEVOIE SA LE FAC,AM ASISTENTA LA ORICE ORA ! Draga mea,dr meu este un tip foarte coleric,nu prea sta la discutii,si cand iti face vrun control nu da prea multe detalii,iar retetele si tot ce tine de sarcina,iti explica asistenta lui,care e o tipa exagerat de draguta si calma. Ai sa te intrebi de ce nu-l schimb...citeste mesajul anterior (ce-am patit anul trecut),si-ai sa intelegi de ce ,pe langa faptul ca e cel mai bun dr din oras. Nu-mi "permit" sa schimb dr,altul mai bun nu gasesc,iar alt spital in orasul meu...nu este. Sunt momente in viata, in care oricum ar sta corpul, sufletul e in genunchi ! |
f, prin ce ai trecut. Sper din suflet sa poti pleca acasa, insa daca medicul nu este de acord incearca totusi sa nu-ti mai faci ganduri negre. Adica... atata timp cat este o situatie pe care nu o poti schimba, macar sa incerci sa nu te mai lasi afectata de ea. Stiu ca e greu, stres, griji, nopti nedormite, stiu. Nu am trecut chiar prin ce ai trecut tu, insa eu oricum sunt mai panicata de felul meu si am 'avut grija' sa imi fac o mie de ganduri negre. Uite, acum de exemplu ma ingrozeste ideea ca firul se poate rupe fara ca eu sa simt ceva. Am intrebat medicul ce simt in cazul in care se intampla asta si mi-a spus ca nu prea simt nimic
![](plang.gif)
Inca o data, tin pumnii sa fiti bine toti trei. Eu zic ca daca au trecut atatea zile de la cerclaj si totul este bine, cu multa odihna la pat peste cateva luni vei avea de munca x2, mami
![](punk.gif)
aever spune:
Vaaaai, fetelor ce m-ati ingrozit cu ce ati patit voi si cu ce ziceti ca se poate intampla! Nici la dusmani nu-i de dorit asa ceva! Eu sper sa ne fie super bine la toate si curaj tuturor!
Luys, imi pare tare rau ca treci printr-o experienta atat de grea. Asa cum au spus si celelalte fete, capul sus si gandeste-te tot timpul ca dupa ce vei avea in brate copilasii vei considera ca s-a meritat tot efortul. Suna cam clisé dar cred ca e singurul gand care ar putea sa te ajute sa treci cu incredere prin momentele acestea grele. Tinem pumnii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonapep/ramonapep.jpg)
ramonapep spune:
addya, sa stii ca la mine nu merge nici cu apa nici cu lapte...ma calmeaza doar daca mananc ceva usor mentolat...dar si asta doar pt putin timp...asta e...este o problema minora in comparatie cu alte probleme care pot aparea...deci, sa nu ne plangem:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/addya_21/addya_21.jpg)
addya_21 spune:
AI DREPTATE!SA SPERARM SI SA NE RUGAM SA NU APARA ALTE PROBLEME MAI GRAVE!
SANATATE MULTA TUTUROR!
luys spune:
Iulia7,apropos de ruperea firului,si eu stau cu stresul asta ori de cate ori merg la wc,si contrar celor spuse de dr tau,eu azi dimineata am fost la vizita medicala,si i-am mai spus odata dr meu c-as vrea sa plec si eu acasa,daca tot ma simt bine.A urlat la mine ca-s inconstienta,ca atele se pot rupe de la o simpla durere,si mai rau decat atat...odata cu atele se poate rupe si colul.
Asa ca...n-ai cum sa nu simti daca se rup,totusi e o cusatura in carne.Trebuie sa doara...
Cate saptamani ai,cand ai facut cerclaj-ul,si cat te-a tinut internata in spital?
Ti-a spus riscurile la care esti supusa?
Iulia7 spune:
citat din mesajul lui luys Iulia7,apropos de ruperea firului,si eu stau cu stresul asta ori de cate ori merg la wc,si contrar celor spuse de dr tau,eu azi dimineata am fost la vizita medicala,si i-am mai spus odata dr meu c-as vrea sa plec si eu acasa,daca tot ma simt bine.A urlat la mine ca-s inconstienta,ca atele se pot rupe de la o simpla durere,si mai rau decat atat...odata cu atele se poate rupe si colul. Asa ca...n-ai cum sa nu simti daca se rup,totusi e o cusatura in carne.Trebuie sa doara... Cate saptamani ai,cand ai facut cerclaj-ul,si cat te-a tinut internata in spital? Ti-a spus riscurile la care esti supusa? Sunt momente in viata, in care oricum ar sta corpul, sufletul e in genunchi ! |
27 saptamani, cerclajul l-am facut la 20. Colul se deschisese la ambele capete si mai avea cca 1cm si ceva cand l-a cusut. Am facut cerclajul dimineata si seara am plecat acasa. Am continuat sa iau tratament, iar dupa 2 zile am revenit in spital pentru o perfuzie cu gynipral pentru ca avusesem destul de multe contractii (nedureroase). Am stat acasa, mai mult in pat, timp de aproape o luna, apoi 2 saptamani la serviciu pana cand s-au indesit contravtiile (tot nedureroase), si acum din nou acasa, definitiv pana nasc. Trebuie sa evit drumurile cu masina, plimbari mai rare si scurte (gen 'in jurul blocului'), sa stau cat mai mult culcata. Nu prea ma abtin si tot mai ies cate putin, am mai si condus de vreo 2-3 ori. Trebuie sa ma potolesc.
Si eu m-am gandit la fel, ca nu se poate sa nu simt nimic cand se rupe firul. Mi-a spus medicul ca firul nu are cum sa se desfaca (pentru ca sunt destul de multe noduri), ci pur si simplu rupe colul si asa se desface. DAR ca in absenta contractiilor nu are de ce sa se rupa. De aici si concluzia ca trebuie sa reduc cumva contractiile. Doar ca nu reusesc, tot am 5-6 in timpul zilei si Dumnezeu stie cate noaptea. Mai nou am inceput sa am dureri destul de puternice, de scurta durata, atunci cand stau in picioare. Colul trebuie sa fie, dupa localizare.
luys spune:
27 saptamani, cerclajul l-am facut la 20. Colul se deschisese la ambele capete si mai avea cca 1cm si ceva cand l-a cusut. Am facut cerclajul dimineata si seara am plecat acasa. Am continuat sa iau tratament, iar dupa 2 zile am revenit in spital pentru o perfuzie cu gynipral pentru ca avusesem destul de multe contractii (nedureroase). Am stat acasa, mai mult in pat, timp de aproape o luna, apoi 2 saptamani la serviciu pana cand s-au indesit contravtiile (tot nedureroase), si acum din nou acasa, definitiv pana nasc. Trebuie sa evit drumurile cu masina, plimbari mai rare si scurte (gen 'in jurul blocului'), sa stau cat mai mult culcata. Nu prea ma abtin si tot mai ies cate putin, am mai si condus de vreo 2-3 ori. Trebuie sa ma potolesc.
Si eu m-am gandit la fel, ca nu se poate sa nu simt nimic cand se rupe firul. Mi-a spus medicul ca firul nu are cum sa se desfaca (pentru ca sunt destul de multe noduri), ci pur si simplu rupe colul si asa se desface. DAR ca in absenta contractiilor nu are de ce sa se rupa. De aici si concluzia ca trebuie sa reduc cumva contractiile. Doar ca nu reusesc, tot am 5-6 in timpul zilei si Dumnezeu stie cate noaptea. Mai nou am inceput sa am dureri destul de puternice, de scurta durata, atunci cand stau in picioare. Colul trebuie sa fie, dupa localizare.
[/quote]
Hmmm,peste tot pe unde-am citit,scria ca, dupa cerclaj spitalizarea este intre 24-48 ore,timp in care se administreaza perfuzii cu gynipral.
Eu am facut operatia la 9 dimineata,iar pana a doua zi m-au tinut la terapie intensiva pe perfuzii cu gynipral si multe perne sub fund.Asa dorm de cand mi-au spus ca am colul deschis(de la 16 sapt),asa m-au pus sa dorm si aici in spital,ca sarcina sa nu apese pe col si sa-mi rupa atele.
E foarte incomod sa stai cu fundul in sus,dar...
Eu am uitat de masina,mi-a expirat si rovinieta,peste o luna imi expira si asigurarea.N-am de gand s-o mai fac pana nu nasc,barbatul meu are masina lui,ce rost are sa arunc niste bani pe geam?!Am cheltuit destul cu plicurile prin spital,tratamentul,mai am de platit si spitalizarea.
Pot sa spun ca esti o norocoasa,sau ca mergi la risc (asta depinde de ce ti-a recomandat dr tau).
Mie de cand mi-a spus ca,colul are tente sa se deschida,ieseam din casa doar odata la 2 sapt,iar restul timpului in pat cu perne sub fund. Acum...nu mai am voie sa ies deloc,cica : STATUL IN PICIOARE,PLIMBATUL,CRESTEREA BEBELUSULUI,APASA COLUL SI PLESNESC ATELE.
SFATUL MEU : Ai mai putin decat mine de asteptat ziua cand vine bebe.Eu spun sa nu te mai risti,poti da in complicatii mult mai serioase.Lasa plimbarile pt atunci cad vine bebe si vrea la aer in carucior.Pune 2-3 perne sub fund,ia 2-3 no-spa si stai cumintica in pat.Nu mai ai mult,ai 3 sapt in fata mea.
Iei vrun tratament ?
Iulia7 spune:
Iau Gynipral, No Spa, Utrogestan, Femibion, Acid folic, Aspenter. Sper sa cedeze contractiile ca sa renunt la Gynipral treptat, pentru ca pe celelalte le voi lua pana nasc probabil. Pe asta cu pernele nu o stiam, e bine de retinut. Tu stai cu perne si pe spate? Intreb pentru ca eu am o problema cu statul pe spate, aproape instantaneu mi se intareste burta si atunci trebuie sa ma mut pe o parte.
Gata, incerc sa stau cuminte, nu fac mai mult decat mi-a zis medicul (adica sa mai ies din cand in cand, la plimbari scurte) si cat de curand renunt de tot. Cu masina mea mai merge sotul rareori; si noi avem 2 masini si automat una sta degeaba. Lasa ca vine bebe si ma plimb cu el... Mai nasc si iarna si nu o sa pot iesi din cauza frigului.
luys spune:
citat din mesajul lui Iulia7 Iau Gynipral, No Spa, Utrogestan, Femibion, Acid folic, Aspenter. Sper sa cedeze contractiile ca sa renunt la Gynipral treptat, pentru ca pe celelalte le voi lua pana nasc probabil. Pe asta cu pernele nu o stiam, e bine de retinut. Tu stai cu perne si pe spate? Intreb pentru ca eu am o problema cu statul pe spate, aproape instantaneu mi se intareste burta si atunci trebuie sa ma mut pe o parte. Gata, incerc sa stau cuminte, nu fac mai mult decat mi-a zis medicul (adica sa mai ies din cand in cand, la plimbari scurte) si cat de curand renunt de tot. Cu masina mea mai merge sotul rareori; si noi avem 2 masini si automat una sta degeaba. Lasa ca vine bebe si ma plimb cu el... Mai nasc si iarna si nu o sa pot iesi din cauza frigului. |
Si eu iau gynipral 2/zi una dim una seara,utrogestan 6/zi pe cale vaginala 2 dim,2 pranz,2 seara,no-spa cate 3/zi , maltofer (fier) 1/zi. Acidul folic stiu ca se ia inainte de-a ramane gravida,iar in timpul sarcinii doar in primele 3 luni.
Femibion si Aspenter,nu stiu pt ce sunt.
Nu,am perne doar sub fund,sa-mi ridice fundul ca sa nu apese bebeii pe cerclaj.Statul pe spate nu este indicat,nu se vascularizeaza bine placenta,iar greutatea copilului apasa pe organe,muschi,nervi,ect. Din cauza asta ai contractii.
Recomandat este sa stai pe partea stanga,dar...eu nu pot,tot partea dreapta o prefer.