Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 52
luys spune:
Ramonapep,cand ai avut ultimul ciclu menstrual.
Te intreb deoarece am vaga impresie ca avem cam aceeasi perioada la burtici.
Si intr-un final,ce ai,fetita sau baietel?
Nu stiu daca am precizat vreodata,eu am gemeni,fetita si baiat.
TaniaS,si eu am o sarcina cu probleme,iar anul trecut am avut un avort spontan la 5 luni.Si eu la fel ca tine,am avut un baietel.In momentul de fata,traiesc intr-un stres total,la mine fiind probleme cu colul ( la sarcina anterioara mi sa deschis mult prea devreme,la 5 luni,si am pierdut bebele).
Si eu am contractii si iau 2 gynipral/zi , utrogestan 4/zi pe cale vaginala,nospa...cca 3/zi.
Sarcina usoara si la termen !
Deea_Deeutza spune:
Buna ziua, ma bucur ca am gasit un forum cu atat de multe mamici, viitoare mamici si aspirante la statutul de mamica.
Pot sa va spun despre mine ca sunt incepatoare in ale scrisului pe forumuri, am mai avut o mica tangenta, nu de mult, cand eram inca aspiranta, dar de ieri, de cand am facut primul test de sarcina, iar rezultatul este cu 2 liniute, confirmat si de testul de dimineata... ma simt o viitoare plina de viata si speranta, dar in acelasi timp destul de nestiutoare in ale sarcinii.
De exemplu acum nu stiu cand ar trebui sa merg la doctor, ca banuiesc ca asta ar fi urmatorul pas.
Ultimul CM a fost pe 3 sept, iar pe 4 oct mi-am facut test cu rezultat 2 liniute
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deea_Deeutza Buna ziua, ma bucur ca am gasit un forum cu atat de multe mamici, viitoare mamici si aspirante la statutul de mamica. Pot sa va spun despre mine ca sunt incepatoare in ale scrisului pe forumuri, am mai avut o mica tangenta, nu de mult, cand eram inca aspiranta, dar de ieri, de cand am facut primul test de sarcina, iar rezultatul este cu 2 liniute, confirmat si de testul de dimineata... ma simt o viitoare plina de viata si speranta, dar in acelasi timp destul de nestiutoare in ale sarcinii. De exemplu acum nu stiu cand ar trebui sa merg la doctor, ca banuiesc ca asta ar fi urmatorul pas. Ultimul CM a fost pe 3 sept, iar pe 4 oct mi-am facut test cu rezultat 2 liniute |
felicitari!!!
primul control ar fi bine sa-l faci knd in jurul datei de 15 octombrie,, k atunci este deja instalat si embrionul!!si eu am fost in sapt a 5-a si la eco abdominala nu se evd enimik, doar la cea tranvaginala!!!!samb pe 8 oct ai avea 5 sapt de sarcina!!!!
pan al vizita la dr ar trebuie sa ai putina grija de tine k bebeb mic sa se fixeze bine pe uter si sa stea cumintel 9 luni de zile acolo!!!( cf calcului dpn-ul=data probabila a nasterii este 9 iunie 2012)
incearca pe tot posibilul sa eviti sa racesti( avand in vedere k este sezonul), pt k nu poti lua mare lucru, evita baile fierbinti, eforturile mari( sa ridici greutati)!!!!
o parte din caracteristicile acestei sapt:
Bebelusul masoasa acum intre 1.5 si 2.5 mm. In saptamana a cincea de sarcina se dezvolta cap si o coada, creierul evolueaza si incep sa se formeze trei regiuni distincte ale acestuia. In zona capului se formeaza doua pliuri de tesut ce vor evolua in urechi, o deschizatura, viitoarea gura, precum si narile.
Testele de sarcina detecteaza in aceasta perioada prezenta hormonului HGC(gonadotropina carionica umana), hormon opreste aparitia menstruatiei si care este detectat in urina.
Pot fi sesizate dureri abdominale, crampe si senzatia de balonare, greturi matinale, atractia sau respingerea catre anumite alimente.
Simptome ale sarcinii
Simptomele de sarcina pot sa apara in aceasta saptamana, daca nu au aparut deja. Majoritatea femeilor au greturi (si nu doar dimineata), sani durerosi, stare de oboseala si urinari frecvente.
Toate aceste simptome sunt normale si cu toate ca devin deranjante, te poti consola cu ideea ca nu vor dura la nesfarsit. In plus, din exterior nu se observa niciuna din schimbarile dramatice ce au loc in corpul tau - exceptand probabil faptul ca refuzi paharul de vin la cina. Este o idee buna sa eviti alcoolul in timpul sarcinii.
Ar fi indicat sa continui programul de exercitii fizice, daca ai inceput sa uremzi unul inainte sa ramai insarcinata (daca nu, nu este cazul sa il incepi acum). Exercitiile te pot ajuta sa iti mentii tonusul muscular, puterea si gradul de efort, in plus te ajuta sa te descurci cu greutatea pe care trebuie sa o porti si sa te pregatesti pentru efortul fizic din travaliu.
Vei vedea de asemenea ca este mai usor sa revii la greutatea de dinainte de sarcina dupa ce nasti. Alege o activitate sigura, de intensitate medie care sa-ti placa (plimbarile si inotul sunt alegeri bune pentru femeile insarcinate).
Citeste mai multe despre gimnastica gravidei.
Sfaturi sigure pentru o sarcina sanatoasa
Primele 12 saptamani de sarcina sunt critice pentru dezvoltarea bebelusului tau, dar nu trebuie sa te ingrijorezi pentru orice lucru. Daca urmezi cateva sfaturi cheie acum, te poti asigura ca si bebelusul tau si tu veti fi sanatosi.
Renunta la fumat
Fumatul creste riscul de: pierdere a sarcinii, nastere prematura, decesul fatului si este raspunzator pentru multe alte probleme. Unele studii au aratat ca femeile insarcinate care au fumat mai mult de 20 de tigari pe zi sunt mai predispuse sa dea nastere unui copil cu buza de iepure sau palatul despicat. Nu este niciodata prea tarziu sa renunti la fumat sau sa reduci numarul tigarilor. Fiecare tigara pe care NU o fumezi ii da o sansa in plus copilului tau de a fi mai sanatos.
Esti o mamica fumatoare? Discuta si citeste pe forum Mamici, sunteti fumatoare?
Renunta la consumul de alcool
Femeile care consuma mai mult de doua pahare de alcool pe zi au un risc mai mare de a da nastere unui bebelus cu sindrom alcoolic fetal (FAS) decat cele care consuma mai putin. Chiar si un pahar de alcool o data pe zi creste riscul de a naste un copil subponderal si riscul de a avea un copil cu probleme de invatare, vorbit, atentie, limbaj si hiperactivitate.
Unii cercetatori au aratat ca pana si un singur pahar de alcool pe saptamana poate creste riscul copilului de a avea un comportament agresiv si delincvent mai tarziu in timpul vietii. Nimeni nu cunoaste cu exactitate cat de daunator poate fi alcoolul chiar si in cantitate foarte mica, asupra copilului, asa ca evitati sa consumati alcool de orice fel.
cred ca pt mom is suficiente aceste informatii , dar tinem lagatura!!
sarcina usoara si la termen!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
ramonapep spune:
Buna luys, ultima menstruatie a fost pe 15 aprilie, deci am aproape 25 saptamani, DPN este 21 ianuarie. Ce fericita trebuie sa fi sa ai gemeni si fetita si baiat. La mine sexul este inca in discutie :)) avand in vedere ca am doua fetite , am fi incantati sa avem si un baietel, dar si cu trei fetite cred ca as fi ff fericita:)
Deea_Deeutza, FELICITARI! Sa ai o sarcina frumoasa! Din cate stiu eu "diagnosticul" de sarcina in evolutie nu se pune inaite de saptamana a 5-a, pt ca nu este inca fixata sarcina, iar la acea varsta se poate vedea pe ecograf.Deci mare grija, ai grija de tine pana se fixeaza bine sarcina, cum zicea si kmy_black fara bai fierbinti, fara sa ridici greutati, fara efort, eventual fara medicamente.Succes si ne tii la curent. Am inteles ca este primul bebe, imi aduc aminte ca mare este entuziasmul....
Deea_Deeutza spune:
Va multumesc frumos pentru urari si pentru incurajari Este primul bebe, dar nu ma simt insarcinata inca, deoarece simptome nu am. Am avut niste dureri, dar nu puternice si am inteles ca sunt normale. Azi ma duc la medic, poate o sa-mi faca o eco intravaginala si o sa aflu si eu ceva...
Cat dureaza "fixatul" asta? Asta este motivul micilor dureri de burta?
ramonapep spune:
Fiecare sarcina este diferita, ideal este sa nu ai nici un fel de dureri, desi cred ca este devreme ca durerile sa fie din cauza sarcinii, dar nu sunt medic, vorbesc doar din experienta.
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deea_Deeutza Va multumesc frumos pentru urari si pentru incurajari Este primul bebe, dar nu ma simt insarcinata inca, deoarece simptome nu am. Am avut niste dureri, dar nu puternice si am inteles ca sunt normale. Azi ma duc la medic, poate o sa-mi faca o eco intravaginala si o sa aflu si eu ceva... Cat dureaza "fixatul" asta? Asta este motivul micilor dureri de burta? |
te asteptam cu vestile d ela dr!! eu , de exemplu , nu am avut di simptomele clasice de sarcina, greturi, pofte ciudate!!! depinde fiecare organism in parte!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
luys spune:
Ramonapep,ai sarcina putin mai maricica decat mine. La mine ultimul CM a fost pe 9 mai.E f frumos,dar si foarte greu.Nu stiu daca voi aveti dureri de oase pelviene,sau dureri in zona ovarelor(intepaturi),dar eu ma confrunt cu ele,iar cateodata no-spa nu-si face efectul.
ramonapep spune:
luys, ma gandesc ca uterul este mai marit in cazul tau avand gemeni, si cred ca este normal sa ai dureri in zona pelviana a oaselor (si eu mai am dar usoare si trec de la sine fara medicamente) mai ales daca de fel esti slabuta, acum ti se modifica constitutia la nivelul soldurilor. Intepaturi in zona ovarelor da mai am si eu dar la fel nu exagerate pt ca nu este nevoie sa iau no-spa. Eu mai degraba am intepaturi in zona cezarienelor, avand deja doua, uterul este cicatricial, si cand obosesc sau ma ridic mai repede din pat se mai intampla sa am dureri. Apoi am si cele doua fetite, cea mica are doar 1 an si jumate si le mai iau in brate pt ca nu ma pot abtine, sau sa o iau sau sa o urc in patut si mai am dureri. Pe mine sincer mai tare ma deranjeaza spatele, coloana si in zona feselor.
Tu daca ai DPN 12 feb.2012 si avand gemeni probabil o sa nasti un pic mai repejor cu vreo doua sapt. cel putin, plus ca ai si o fetita care o sa se grabeasca. Eu prima fetita am nascut-o la 38 sapt. iar a doua la 37 sapt.