Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Raspunsuri - Pagina 53

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Fetelor... mi-e somn de 2 zile de inebunesc! Am momente in cursul zilei cand mi se inchid ochii in timp ce lucrez, iar seara m-as pune la somn de la 20.30... de ieri am reinceput sa beau o cafea mica dimineata ca nu se mai poate :)

La doctor m-am reprogramat pentru azi, deoarece dna doctor nu a vrut sa ma astepte ieri 5 minute cat intarziam eu, desi am anuntat... asta e, am facut degeaba slalom prin bucurestiul asta aglomerat.

Sunt un pic bulversata, deoarece am vorbit cu o prietena, care si ea este insarcinata, dar in 20 sapt, si la un test i-ar fi iesit un risc crescut de sindrom down. Ea are rh negativ, ca si mine. Sper sa fie bine!

Sarcina la inceput... inceput de viata noua! Sa ne dea Dumnezeu sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luys spune:

Deea,nu e contraindicat sa bei cafea,decat daca iei gynipral.Atunci ti-o ia inima la galop,in rest...nu-i pb.La mine,de cand ma stiu,cafeaua este laxativul ideal,iar dr mi-a spus ca nu-i problema.
Stiu ca legat de Rh, se face o injectie.Nu sunt dr,nu stiu sigur,asa am auzit si eu.Dr tau ce a spus ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Da, daca ai rh negativ iar sotul pozitiv, se face un vaccin in ultimul trimestru parca de sarcina. Prietena ta probabil a facut triplu test sau o amniocenteza, care poate spune daca este un risc crescut de sindrom Down, care apare cu precadere la femei care duc o sarcina la o varsta de peste 30-35 de ani. Dar probabilitatea este f mica nu trebuie sa plecam cu idei de genul asta intr-o sarcina, trebuie sa fi optimist nu?
Referitor la cafea, depinde de starea ta de sanatate. De exemplu eu, de fiecare data cand am fost insarcinata am avut tentiunea un pic mai mare decat de obicei, respectiv 13 (care nu ar parea mare), iar la gravide o tensiune de 13 se considera deja risc, si combinat eventual cu o albumina, deja ti se pune diagnostic de risc de avort. Asa ca eu renunt total la cafea in timpul sarcinii, chiar daca intradevar in primul trimestru oboseala este mare si ai vrea sa dormi incontinuu:)...dar trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Asa este, prietena mea a facut un dublu test si aici ceva valori nu au fost in regula, apoi amniocenteza cu un test rapid, iar rezultatele au iesit bune. Ea are 28 de ani :), deci nu e varsta la ea...
Aseara am fost la doctor si sunt foarte dezamagita. Mi-a facut un control atat de rapid, eram ultima pacienta din program, a zis ca daa... e un pic moale... dar nu isi poate da seama daca e o sarcina sau nu! Eu sa mor de inima rea acolo! I-am zis de cele 2 teste si s-a schimbat treaba... zice: daaa, pai sunteti insarcinata atunci, dar sa va faceti o programare pentru transvaginala sa vedem daca este intra sau extra uterina... Am plecat injurand... loc liber aveau doar vinerea viitoare, iar eu nu rezist psihic sa astept pana atunci, asa ca mi-am facut programare la o alta clinica marti si totusi parca m-as duce azi sa-mi fac in alta parte cu plata.
Iar m-am trezit la 5 dimineata :( Dar prea mi-a provocat stres ideea ca trebuie sa astept atat sa vad daca este intra sau extra uterina.
Am uitat sa precizez ca aceasta clinica este acea la care sunt asigurata de la serviciu si am niste analize, teste si ecografii gratis.Medicii sunt praf si asta este recunoscuta de toata lumea din firma, dar asta e...
Vreo recomandare de medici buni? Ce parere aveti de sotii Predoi de la clinica Promed?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luys spune:

Asta cu doctorii,numai cineva din Buc poate sa-ti raspunda. Eu,de exemplu,sunt din Valcea,iar Ramona din Tulcea.Intr-un cuvant...habar nu avem de acesti doctori.De obicei,o gravida,se duce la un dr particular,un dr care profeseaza si intr-o maternitate.Asta in cazul in care vrei sa nasti cu acel dr,asta in cazul in care Doamne fereste ai probleme cu sarcina,iar dr are posibilitatea de-a te interna si de-a te supraveghea in maternitate.
SFATUL MEU : Schimba-ti doctorul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deea_Deeutza

Asa este, prietena mea a facut un dublu test si aici ceva valori nu au fost in regula, apoi amniocenteza cu un test rapid, iar rezultatele au iesit bune. Ea are 28 de ani :), deci nu e varsta la ea...
Aseara am fost la doctor si sunt foarte dezamagita. Mi-a facut un control atat de rapid, eram ultima pacienta din program, a zis ca daa... e un pic moale... dar nu isi poate da seama daca e o sarcina sau nu! Eu sa mor de inima rea acolo! I-am zis de cele 2 teste si s-a schimbat treaba... zice: daaa, pai sunteti insarcinata atunci, dar sa va faceti o programare pentru transvaginala sa vedem daca este intra sau extra uterina... Am plecat injurand... loc liber aveau doar vinerea viitoare, iar eu nu rezist psihic sa astept pana atunci, asa ca mi-am facut programare la o alta clinica marti si totusi parca m-as duce azi sa-mi fac in alta parte cu plata.
Iar m-am trezit la 5 dimineata :( Dar prea mi-a provocat stres ideea ca trebuie sa astept atat sa vad daca este intra sau extra uterina.
Am uitat sa precizez ca aceasta clinica este acea la care sunt asigurata de la serviciu si am niste analize, teste si ecografii gratis.Medicii sunt praf si asta este recunoscuta de toata lumea din firma, dar asta e...
Vreo recomandare de medici buni? Ce parere aveti de sotii Predoi de la clinica Promed?

ma alatur lu' luys si iti daua celasi sfat: schimba doctorul!!!!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzica85 spune:

Buna fetelor. Ma alatur si eu burticilor de pe acest forum cu mare emotie. Este prima data cand postez desi urmaresc acest forum de aproximativ un an. Am simtit acum nevoia sa scriu deoarece mi s-a indeplinit dorinta cea mai mare si anume sunt insarcinata in 6 saptamani. Am fost la control saptamana trecuta dar cum era si normal nu s-a vazut decat sacul embrionar. Dna doctor a spus sa este in regula si ca in 1-2 saptamani o sa se vada si embrionul. De abia astept sa il vad si mai ales sa-i ascult inimioara.
Simptomele pe care le am sunt cele obisnuite: greturi, oboseala, sani intariti, uneori dureri ca la ciclu(sper ca acestea sa fie normale).
Astept urmatorul control care nu stiu exact cand o sa fie. O sun astazi pe dna doctor sa imi dea rezultatul la secretie (am si o secretie mai urata care ma ingrijoreaza) si o sa ma programez la un nou control.
Va pup si sper ca bebeii nostri sa stea linistiti in burtica pana la termen.

Mergi la inceput

buna, ancutzica
Esti cu 3 ani mai mica decat mine:)
Felicitari pentru sarcina si pt ca a fost dorinta ta cea mai mare. Eu am deja in burtica al treilea bebe.
Am avut primele doua sarcini cu risc maternal, iar atunci dna doctor mi-a zis ca mici dureri pot fi normale, eventuale scurgeri se pot trata, ceea ce ar ingrijora-o ar fi si cea mai mica scurgere de sange rozalie si sa am grija cu tensiunea.
Oricum ai grija de tine, efort mai putin, si in rest Succes si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

:( am si eu o scurgete dar nu e roz ci maroniu cam la fel ca scurgearea care venea inainte de menstruatie a mai patit cineva asa ceva? la dr ajung de-abia saptamana viitoare si nu stiu pe cine altcineva sa mai intreb :(
am 26 d ani, prima sarcina, sunt deja in saptamana 5...am Rh pozitiv, sotul negativ ( din cate stie... trebuie sa-si faca analiza sa stim exact)
nu stiu ce sa va mai spun... desi sunt foarte fericita ca sunt insarcinata, in acelas timp sunt si foarte ingrijorata..
va doresc multa sanatate!!!

Mergi la inceput

buna "2liniute"
Eu am sa iti spun din experienta mea, pt ca nu sunt medic,dar te sfatuiesc daca iti doresti aceasta sarcina sa mergi imediat la medicul tau pt ca scurgerile astea de sange, roziu sau maroniu pot fi ingrijoratoare (cu toate ca se spune ca daca este maroniu nu ar fi periculos). Eu am patit asa la primele doua sarcini, si inainte cand am ajuns la avort spontan. Deci exista un risc de avort spontan si trebuie imediat luat un tratament pt mentinerea sarcinii. La vremea respectiva eu am facut injectii cu gravibinon care au fost fff bune dar din pacate nu se mai fabrica. Cand am avut avortul spontan mi s-a dat Duphaston, care nu m-a ajutat din pacate. Doctorita mea imi spunea la orice scurgere de sange , de urgenta la spital...
Iti urez succes, si nu astepta...

Mergi la inceput