Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 50
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramonapep/ramonapep.jpg)
ramonapep spune:
Tratament nu iau, doar vitamine si no-spa la nevoie. Contractiile sunt niste dureri ascutite intadevar, dar stilul asta de pulsatii nu am mai experimentat, nu stiu ma gandeam sa nu risc o deschidere a colului...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
luys spune:
Aoleoo,nu ma speria.Eu abia am iesit din spital,am o deschidere a colului sub 1 cm,e micuta ca sa mi se faca serclaj.
Sper ca acele pulsatii sa nu insemne o deschidere a colului,ca eu sunt in situatia asta.
ramonapep spune:
NUUU, nu te speria, pt ca eu doar ma gandeam ce ar putea fi, pt ca in celelalte doua sarcini nu am simtit asa ceva. Apoi vad ca eu de vreo doua zile ma simt cam rau, ma doare capul incontinuu, ma simt ametita si obosita. apoi au aparut si pulsatiile astea ciudate ale uterului. Speram ca este doar din cauza ca uterul se mareste, iar eu am inca doua cezariene la activ si cel mai tare ma tem de o ruptura de uter. Dar astea sunt doar presupuneri, cum facem noi ca ne speriem din orice :)
Iulia7 spune:
Buna, fetelor! Subscriu, si eu simt acele pulsatii. Se intampla atunci cand stau in picioare, sunt egale ca intensitate si se succed la intervale de timp egale (cateva secunde), fara dureri. Sunt insarcinata in 23s6z si am cerclaj de la 20 de saptamani. Marti merg la doctor si intreb ce sunt, revin cu raspuns pe forum. PS: eu sunt de-a dreptul speriata de bombe de orice lucru nou pe care il observ, pentru ca am ramas f greu insarcinata, este primul copil, am avut amenintare de avort la 5 saptamani, apoi povestea cu cerclajul, am si o trombofilie, la eco saptamana aceasta am aflat ca bebe e cu 5 zile mai mic... Of, sper din suflet sa fie bine pana la capat, pentru ca parca toate problemele s-au adunat la mine. Scuze ca imi plang de mila, gata, m-am oprit!
ramonapep spune:
Nu iti plangi de mila, doar te mai descarci impartasind din probleme. Stai linistita ca si eu ziceam ca toate s-au adunat la mine inainte sa nasc prima fetita. Dar pana la urma totul este bine.
Daca medicul tau iti da un raspuns spune-ne si noua:) Si eu simt aceste pulsatii cand sunt obosita sau cand merg mai mult , sau stau in picioare mai mult.Astazi nu s-a intamplat, poate e ceva normal pana la urma.
luys spune:
Uff,uite intr-un final ca am gasit si eu o fata cu cerclaj...
Iulia7,te rog din suflet,da-mi si mie mai multe detalii.
Si eu am amenintare de avort,in urma pierderii de anul trecut,iar acum am colul deschis sub 1 cm,iar dr meu spune ca inca nu-i cazul sa-mi faca cerclaj.Stau in stres,am 1 saptamana de cand nu am iesit din casa,am rupt patul in doua,ma dor oasele de mor,din cauza repaosului,si daca-ti vine sa crezi...mi-e frica sa merg si la wc.
Acum sa te bombardez cu cateva intrebari : de cati cm a fost deschiderea colului la tine,de ti-a facut cerclaj? A durut,cat a durat,si cat ai stat in spital? Si nu in ultimul rand,spune-mi ce faci zilnic,daca faci miscare sau nu? Nu de alta dar...mie mi-e frica sa stau si in fund la calculator.
Luni as vrea sa merg la dr,tare teama imi este sa nu mi se fi deschis colul mai mult.
Multumesc pt eventualele raspunsuri,si-ti doresc sarcina usoara !
Iulia7 spune:
Asa, s-o luam pe rand. Nu stiu de cat era deschiderea colului pentru ca eu cerclajul l-as fi facut oricum (am colul f scurt pentru ca am facut o conizatie cu ani in urma); cert este ca trebuia sa il fac profilactic (adica preventiv, inainte sa se deschida si sa se scurteze mai mult, sau cum spun doctorii 'la rece'), insa pana la urma l-am facut 'la cald'. In decurs de 2 zile s-a scurtat de la 3cm la 1cm si ceva si s-au deschis ambele orificii. Nu o sa aflu niciodata de ce, pentru ca efort oricum nu am facut si am incercat sa ma menajez, stiind ca am probleme. Interventia a durat 15 min, am facut-o cu anestezie generala pe vena, nu am simtit nimic, m-am trezit imediat ce s-a terminat, iar dupa am mai stat cca 1 ora la terapie intensiva ca sa mi se termine o perfuzie. Dupa aceea m-au mutat pe salon, unde am stat pana seara cu o alta perfuzie (mialgin si inca ceva). M-am ridicat doar de vreo 2 ori ca sa merg la toaleta si atat. Seara am plecat acasa, a doua zi am revenit la control si pentru scoaterea unei comprese care ramasese acolo, inauntru. Intr-un cuvant nu m-a durut absolut nimic; in urmatoarele cateva zile am avut ceva mai multe contractii (nedureroase) decat de obicei, am luat NoSpa, Gynipral la recomandarea medicului si asta a fost. Am stat foarte mult in pat in prima saptamana dupa cerclaj. Medicul mi-a recomandat sa nu fac nici un fel de efort, nu ridicat greutati, nu treaba in casa, nu urcat scari, nu condus, nu mers cu masina in general. Am mai iesit totusi pe la cumparaturi cu masina cu sotul, cu scaunul culcat si cu perne (pentru amortizarea socului la gropi). Am incercat sa nu stau mai mult de 30 min in picioare si in fund pe scaun n-am stat deloc, pentru ca simteam ca apasa ceva. Acum am aproape o luna de repaos si medicul meu a zis sa incerc sa merg la serviciu, sa vad cum ma simt. Dupa atata stat in pat sincer mi-a fost foarte greu sa stau ore in sir pe scaun la birou; merg saptamana viitoare din nou la doctor sa vad daca s-a mai intamplat ceva cu colul si aflu daca voi continua sa merg la serviciu sau nu.
Sfaturi: stai cat mai mult in pat, pentru ca ar trebui sa ajute. Stiu ca e plictisitor, dar gaseste-ti ceva de facut, citeste, orice. Eu sunt 100% sigura ca merita sacrificiul. Incearca sa nu te ridici brusc, nu face efort de nici un fel, iar cu mersul la toaleta stiu ca nu e bine sa fii constipata. Te inteleg perfect ca iti este frica, am trecut si trec in continuare prin asta. Ideea este sa fim tari, sa facem ce ne spun doctorii si sa ne gandim ca va fi bine. Trebuie sa fie.
Scuze ca am scris atata, nu stiu daca am raspuns la toate intrebarile. Mai intreaba-ma daca vrei sa afli ceva, sunt aici.
Iulia7 spune:
A, inca ceva! Mie repet, nu mi-a spus doctorul de cat a fost deschiderea si adevarul este ca nici nu cred ca as fi vrut sa stiu. Mi-a fost suficient sa-mi spuna ca in momentul in care mi-a facut cerclajul lungimea era cu putin peste 1 cm si m-am ingrozit. Ideea este ca inainte de asta eu am tot avut contractii nedureroase, insa nu am stiut ce sunt, cum afecteaza colul etc. Deh, prima sarcina, nu imi caut scuze, dar chiar nu am stiut ca pot determina deschiderea colului. Daca ai contractii cand stai in pat, incearca sa iti schimbi pozitia. La mine functioneaza si cedeaza. Incearca sa stai mai mult pe o parte, de preferat pe stanga am citit ca e bine, hidrateaza-te (cica ajuta) si. Si eu am luat Nospa (3-4 pastile pe zi, la nevoie), dar nu stiu acum ce ti-a spus medicul tau. Teoretic ajuta si poti lua fara teama, dar e bine totusi sa-ti spuna medicul. E f important sa reduci contractiile, eu asta n-am stiut si probabil de aceea am si ajuns la cerclaj. Acum de ce apar contractiile, nu ma intreba.
luys spune:
Ufff,parca m-ai mai linistit...
Contractiile nedureroase, sunt normale intr-o sarcina.Eu iau 2 pastile de gynipral/zi,una dimineata cealalta seara,iar no-spa la nevoie,maxim 3/zi.Mai am Utrogestan 4/zi pe cale vaginala,2 dimineata,2 seara,astea ajuta la mentinerea sarcinii.
Eu de-o saptamana n-am iesit deloc din casa,iau aer cu "portia" de pe balcon,sunt un om terminat.De atata stat in pat ma dor oasele,mai ales cele pelviene.Daca ma ridic si fac putina miscare prin casa,parca toata durerea dispare.Am avut saptamana asta,o mare problema cu arsurile pe gat.Orice-as fi mancat,aveam niste arsuri....nu le "stingeam" decat cu cate o gura de apa.
Zilele astea am sa merg si eu la dr ca mi-e tare teama de,deschiderea colului,si-am sa pun si problema pulsatiilor,pe care si eu le am ,si de multe ori sunt enervante,parca-as avea ceva in vagin care misca,parca-ar fi ca niste bule de aer care se umfla dar nu mai ies.Am sa revin cu explicatiile dr.
Nu-ti face probleme ca scrii prea mult,din experientele tale,tragem mai multe concluzii.Asa ca...stai linistita !
O zi buna,si sarcina usoara si la termen !
asb77 spune:
Buna fetelor.
Am scris pana acum la subiectul FIV, insa dupa 4 fiv nereusite, cu ajutorul lui D-zeu in burtica mea se afla o minune de aprox 4 sapt. Ne rugam lui D-zeu sa o creasca mare si sa o tina acolo pana la 9 luni
Acum ca "m-am prezentat" am si eu o nelamurire: nu e cam mic progesteronul de 19,51 ng/ml (62,12 nmol/l).? Valorile de ref ale laboratorului sunt in primul trim de sarcina 12,26 - 81,80 ng/ml. Am primit tratam de sustinere dufaston 2x1/zi. In plus Magne B6, acid folic si pt problemele de trombofilie (Mutatia homozigota MTHFR A1298C) trombo ASS 2x1/zi.