Vreau sa raman femeie!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

este ceva atat de rau sau tragic sa vrei sa cuceresti lumea, femeie fiind, sau dreptul si dorintele astea sunt rezervate genetic si legal doar barbatilor?? tocmai pentru ca suntem atat de diferite, trebuie sa avem dreptul sa alegem intre cratita si putere. dar cele care vor inapoi la cratita n-ar trebui sa militeze pentru intoarcerea la cratita a celorlalte, pe principiul capra vecinului.

nimic

Eu cred totusi ca puterea femeii este foarte mare, daca tot e sa vorbim de putere. Cred ca cele care trait inaintea naostra ar fi socate, mandre, sa vada cum a evoluat femeia pe scara sociala.

TOCMAI puterea de a alege( cratita, munca, stare civila, etc si etc) dovedeste puterea femeii si faptul ca nimeni nu o mai poate arunca in fundul curtii.

Femeia poate cucerii lumea, femeia a cucerit lumea din totdeauna.Azi o poate face pe scena fiind, pana acum era in culise:-) si tragea sforile.

Nu inteleg de ce unele dintre voi inteleg prin ´´a fi femeie´´ neaparat intoarcerea la sclavagism. Daca o femeie ALEGE sa stea acasa si sa-si creasca copiii, e mai putin femeie? E nedreptatita? ATATA tip cat a fost alegerea EI, e mai puternica ca niciodata!

Daca unei femei ii place sa i se faca curte, este ea oare mai putin emancipata decat cele care platesc furioase nota la restaurant pentru a nu ´´fi cumparate´´ de don juanul petitor?

Practic in asta sta puterea si emanciparea: in posibilitatea de a ALEGE. Noi o avem. Care e problema?Ar trebui sa intelegem asta si nu sa ne batem in sabii cu barbatii pentru o asa numita ´´egalitate´´.

Noi nu putem sa ne luam la tranta dreapta cu barbatii. Noi putem obtine ce vrem prin siretenie de exemplu, tipic feminina
Deci oricum luptam cu alte arme..unde e egalitatea despre care vorbim?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Practic in asta sta puterea si emanciparea: in posibilitatea de a ALEGE. Noi o avem. Care e problema?Ar trebui sa intelegem asta si nu sa ne batem in sabii cu barbatii pentru o asa numita ´´egalitate´´.

Noi nu putem sa ne luam la tranta dreapta cu barbatii. Noi putem obtine ce vrem prin siretenie de exemplu, tipic feminina

Eu cred ca siretenia este un mecanism de supravituire, nu un atuu feminin.

Si daca e egalitate, de ce exista lupta?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:

Eu cred ca siretenia este un mecanism de supravituire, nu un atuu feminin.

Si daca e egalitate, de ce exista lupta?

Anamaria

Tu crezi ca nu e egalitate? De ce?

Eu spun ca este, atata timp cat femeia poate alege ce face cu viata ei, cu trupul ei, cu dorintele ei.
Lupta exista tocmai din acest motiv: femeile nu au inteles unde sa se opresca si duc o ´´lupta´´ care le sacatuieste de puteri si de IDENTITATE. E ca si cum ai compara merele cu perele: marul si para sunt in acelasi vas, doar ca marul vrea sa fie para si invers. Ceea ce nu se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:

[/red][/b][/i][/center]

Eu spun ca este, atata timp cat femeia poate alege ce face cu viata ei, cu trupul ei, cu dorintele ei.
Lupta exista tocmai din acest motiv: femeile nu au inteles unde sa se opresca si duc o ´´lupta´´ care le sacatuieste de puteri si de IDENTITATE. E ca si cum ai compara merele cu perele: marul si para sunt in acelasi vas, doar ca marul vrea sa fie para si invers. Ceea ce nu se poate
[/quote]

totally de acord
cred ca unele femei daca ar fi un pic mai "emancipate" decat sunt, s-ar transforma in barbati:))
pana una alta eu imi doresc un barbat puternic, din toate punctele de vedere, un adevarat cap de familie
in matriarhat nu m-as fi descurcat f bine

cat despre "feminista", "nefeminista', etc astea-s etichete, cel mai bine e sa ne ferim de ele....

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lady, eu cred ca am explicat clar acelasi lucru - posibilitatea de a alege sa ramai la cratita. din punctul meu de vedere, situatia asta este un semi-sclavagism, caci femeia poate mai mult de-atat. si daca alegi sa ramai la cratita, poti s-o faci elegant, nu tunand si fulgerand contra "masculinizatelor" fara oja si rimel care aleg altceva in viata. cine spune ca femeia care poate mai mult e un mutant care refuza sa i se deschida usa, care nu se imbraca feminin, nu miroase floricele si arata ca un extraterestru?

si mie imi plac rochiile, port roz, am manichiura si pedichiura impecabile mereu, dar prefer sa platesc jumi-juma cel putin de la a treia intalnire in sus, daca nu chiar de la prima - cel putin propun, si inca de buna credinta - pentru ca nu ma simt o handicapata careia trebuie sa ii dai de mancare pe gratis.

faptul ca imi recunosc talentele si imi accept potentialul nu ma face barbat - avem aceste lucruri in comun, atat. asa cum barbatii ar trebui sa aiba in comun cu noi grija rezonabila pentru igiena, cum arata, cum se poarta, cum se imbraca. asta tine de decenta, nu de feminitate exclusiv. impartirea atributelor, ca in articolul citat de tine, in "pentru femei/barbati" este arbitrara si tine de contextul cultural in care am crescut. daca am fi crescut cu barbati in jur imbracati in roz si camasi in buline, autoarea citata ar fi gandit la fel, si anume in clisee. asta este punctul meu de vedere.

ce se intampla acum, de cand cu emanciparea, este ruperea de clisee. personal, refuz sa le incurajez. iar articolul asta le readuce pe tapet ca valori universale, eu asta contest. nu-s valori universale, sunt aceleasi chingi frumos colorate care ne-au fost servite mii de ani ca valoare absoluta.

Mergi la inceput

Citat:

bineinteles ca nu e egalitate. nici macar in tarile unde legea asigura cadrul de egalitate. inca ne zbatem in prejudecati si resistenta agresiva din partea barbatilor. numeri pe degete femeile care au cucerit lumea, in sensul strict al cuvantului, ma refer la pozitii de putere si la bani. nici nu stiu daca exista vreo femeie bilionara altfel decat prin mostenire. exista vreuna?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

bineinteles ca nu e egalitate. nici macar in tarile unde legea asigura cadrul de egalitate. inca ne zbatem in prejudecati si resistenta agresiva din partea barbatilor. numeri pe degete femeile care au cucerit lumea, in sensul strict al cuvantului, ma refer la pozitii de putere si la bani. nici nu stiu daca exista vreo femeie bilionara altfel decat prin mostenire. exista vreuna?

nimic

Conchita, prejudecatile exista in toate aspectele vietii, nu cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze mitocanii care vad in femeie un obiect decorativ, adica de ce sa ne pierdem energia incercand sa-i convingem de ceva? Treaba lor, exista barbati destepti pe lume asta si noi catre aia tragem,nu?(ma rog, care nu are inca)

Eu, asa cum spune si Noe, nu as accepta langa mine un papa-lapte. Pentru ca un barbat sa ma intereseze trebuie sa fie masculinitate la superlativ
N-as vrea unul caruia sa-i port eu de grija, sa-l dadacesc, sa muncesc si sa castig pentru amandoi..o my..ce e asta? Sau unul care sa stea zilnic sa spele vasele, sa dea cu aspiratorul... ma rog..astea sunt gusturile mele.

Tu?

Mergi la inceput

Citat:
Conchita, prejudecatile exista in toate aspectele vietii, nu cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze mitocanii care vad in femeie un obiect decorativ, adica de ce sa ne pierdem energia incercand sa-i convingem de ceva? Treaba lor, exista barbati destepti pe lume asta si noi catre aia tragem,nu?(ma rog, care nu are inca)

io vorbesc despre barbati destepti, sau presupus destepti, care tin painea si cutitul si decid ca pentru acelasi job o femeie e platita mai putin decat un barbat; care angajeaza un barbat, nu o femeie care are copii acasa, indiferent daca e mai calificata decat barbatul. si lista ar putea continua.

pe de alta parte, vad ca si noi vehiculam cu prejudecati: un barbat nu e barbat daca nu e destept si nu are dreptul la tratament egal?

Citat:
Eu, asa cum spune si Noe, nu as accepta langa mine un papa-lapte. Pentru ca un barbat sa ma intereseze trebuie sa fie masculinitate la superlativ
N-as vrea unul caruia sa-i port eu de grija, sa-l dadacesc, sa muncesc si sa castig pentru amandoi..o my..ce e asta? Sau unul care sa stea zilnic sa spele vasele, sa dea cu aspiratorul... ma rog..astea sunt gusturile mele.

Tu?

eu? cred ca banuiesti raspunsul: evit dublul standard! de ce e ok pentru un barbat sa intretina o femeie care vrea sa stea acasa, eventual cu copilul, dar nu e ok pentru un barbat sa aiba acces la optiunea asta? egalitatea nu vine pe sens unic. si barbatilor trebuie sa li se mai ajusteze din drepturi, pentru ca si ei sunt automat incadrati in niste clisee, in dispret total fata de aspiratiile personale. adica o femeie e ok sa stea in CIC 2 ani sau sa fie intretinuta pana la majoratul copiiilor. daca un barbat vrea sa fie tata, nu e ok, e papa lapte. mai, cum vine asta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pai daca vorbim de gusturi, asta e total alta mincare de peste. Nu mai tine de feminism, tine de optiune personala.

Mie, de exemplu, nu-mi place sa dau cu aspiratorul sau sa spal vase...si daca sotul meu face asta, nu-l vad mai putin "barbat" ci dimpotriva, simt si mai acut faptul ca el ma completeaza si ca facem o echipa perfecta.
Pina la urma ne impotmolim in prejudecati/imagini...ce inseamna sa fii "feminina" si ce inseamna sa fi "barbat"?

Eu ma impiedic de aceasta egalitate pe hirtie...lucrez intr-un domeniu traditional barbatesc si am destule obstacole pentru faptul ca port fuste. In majoritatea companiilor mari, in managementul superior (CEO, CFO, etc) numeri pe degete femeile.

Egalitatea inseamna sa ai posibilitatea REALA de a alege...societatea mai are mult pina cind sa se educe in acest sens.

Anamaria

Mergi la inceput

Pai tocmai asta e! Exemplul tau cu angajatorul...de ce crezi tu oare ca o companie prefera barbatii in locul femeilor cu copiii acasa? Pentru ca copiii sunt o responsabilitate uriasa, care NU lasa femeia sa fie dedicata 100% companiei asa cum vor marii investitori. Trist? Da, dar ce sa facem daca femeia e MAMA? Ce sa facem daca natura ne-a creat sa nastem si sa purtam de grija copiilor, in detrimentul job-ului de 14 ore intr-o companie care, spre exemplu VINDE ceva acelor mame cu copiii acasa.

Da, dupa parerea mea un barbat nu ebarbat daca e un papa-lapte. Cum ziceam, fiecare cu prejudecatile lui

Nu imi plac barbatii care stau acasa cu sugarii in loc sa munceasca, mai ales intr-o societate in care barbatul e ´´preferat´´ca si cal de cursa lunga
Vezi ce paradox? Adica femeilor le e greu sa razbeasca in campul muncii(zic unii) si cu toate astea EXISTA barbati care prefera caldurica de sub plapuma lasandu-si femeia sa se bata vitejeste cu prejudecatile altor masculi. Pai treaba e asta?

Asa spuneam, egalitate au dorit-o femeile. Corect? Ca ele erau cele fara drepturi. OK, acum avem egalitatea in drepturi cu barbatii. Acum tu spui ca defapt sunt superioare acestora si ca barbatii saracii(aia pe care ii consider eu papa-lapte) ar vrea egalitate de gospodin cu femeia fosta gospodina?

Sigur ca egalitatea vine pe sens unic. Vine in intampinarea celui care o cere. femeile au cerut-o , au luptat si au obtinut-o. Dar de aici si pana la a ne contopi unii cu altii(barbati si femei) este cale lunga! Efectiv sunt lucruri de la natura lasate pe care un barbat NU le poate face asa ca o femeie, si o femeie nu le poate face asa ca un barbat.
Pentru ca, repet, se renunta la indentitatea sexului. Ceea ce, fizic si psihic si anatomic este IMPOSIBIL.

PS. Marturisesc ca eu sunt in campul muncii,e alegerea mea, ma bucur de ea dar refuz sa imi folosesc toata energia pentru a demonstra nu stiu cui ca eu le pot face pe toate.

PPS. mai am o prejudecata, recent descoperita Nu imi plac femeile care uita sa fie femei. Arata robotic, masculinizate, nu-s nici alba nici neagra.

PPPS Urasc sa inchei contracte cu femei, in general. Tot timpul apar probleme(orgolii). Barbatii sunt mult, mult mai intelegatori:-))Sunt sigura ca asta ar spune si alte femei despre mine.

Mergi la inceput