Vreau sa raman femeie!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Egalitatea, da imi doresc...pentru a nu deveni proprietatea cuiva...nu vad egalitatea ca pe o renuntare la sex ci ca pe o eliberare de a nu fi identificata DOAR pe baza sexului.

Sint mama (x2), sint sotie, sint in cimpul muncii...dar nu am pretentia sa le fac eu pe toate. Nu pot avea valoare doar prin prisma sexului meu ci prin suma realizarilor care sint importante pentru mine.

Fara suparare, dar daca un sot vine acasa si spala vase sau da cu aspiratorul in situatia in care ambii soti au servici, nu vad cum il faca papa-lapte...mult mai papa-lapte este barbatul care nu-i capabil sa-si puna mincarea in farfurie si asteapta de la mamica-sotie cind are 40 de ani.
Masuram cumva cu alte unitati de masura.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Egalitatea, da imi doresc...pentru a nu deveni proprietatea cuiva...nu vad egalitatea ca pe o renuntare la sex ci ca pe o eliberare de a nu fi identificata DOAR pe baza sexului.

Sint mama (x2), sint sotie, sint in cimpul muncii...dar nu am pretentia sa le fac eu pe toate. Nu pot avea valoare doar prin prisma sexului meu ci prin suma realizarilor care sint importante pentru mine.

Fara suparare, dar daca un sot vine acasa si spala vase sau da cu aspiratorul in situatia in care ambii soti au servici, nu vad cum il faca papa-lapte...mult mai papa-lapte este barbatul care nu-i capabil sa-si puna mincarea in farfurie si asteapta de la mamica-sotie cind are 40 de ani.
Masuram cumva cu alte unitati de masura.

Anamaria

Pai cam asta spun, un profesionist ramane profesionist, fie ca e barbat sau femeie. Astae la comun si e egalitate de desfasurare a drepturilor: a munci. Restul...e deja diferenta de natura.

In principiu aici e vorba de exagerari. Femeia profesionista nu se poate opri si vrea mai mult, ea considerand ca e inferioara barbatului CA SEX, nu ca profesie, ca de e aici confuzia. Cu toate ca e buna in ceea ce face, se simte asa cu un usor handicap ca poarta uter si nu testicole. Despre aceste femei e vorba...

Anamaria, nu e papa-lapte daca da cu aspiratorul. E papa lapte daca doar asta face si se regaseste in asta cel mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

exemplu de inegalitate:

sotul vrea sa studieze doctorat/cariera, societatea nu vede nimic rau ca sotia sa il urmeze. societatea spune "uite un barbat cum trebuie, ambitios, care se gandeste la viitor si cum sa isi ajute familia"

sotia vrea sa studieze doctorat/cariera, societatea in general remarca "ce, barbatul trebuie sa vina dupa femeie? " si "e femeie, ar trebui sa puna familia pe primul loc".

chiar daca si femeia si barbatul AU dreptul la alegere. dar modul in care fac alegerile pleaca in 90 % din cazuri de pe pozitii inegale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

In principiu aici e vorba de exagerari. Femeia profesionista nu se poate opri si vrea mai mult, ea considerand ca e inferioara barbatului CA SEX, nu ca profesie, ca de e aici confuzia. Cu toate ca e buna in ceea ce face, se simte asa cu un usor handicap ca poarta uter si nu testicole. Despre aceste femei e vorba...

Anamaria, nu e papa-lapte daca da cu aspiratorul. E papa lapte daca doar asta face si se regaseste in asta cel mai bine

Pai femeia profesionista poate e ambitioasa...o trasatura admirata in barbati dar privita la o femeie ca pe un defect. Eu cred ca asta se trage de la faptul ca o femeie care si-a dorit egalitatea a trebuit sa fie nu LA FEL de buna ci SI MAI buna decit un barbat.

Si daca un barbat se regaseste in aspirator nu vad de ce este o problema pentru un cuplu astfel aranjat.
Ideea de egalitatea este ne ne simtim fiecare bine in pielea noastra...indiferent ca sintem barbati sau femei.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

de ce? adica si o femeie casnica e tot o papa lapte? ca mai devreme spuneai ca nu e, ca e dreptul ei sa stea acasa daca doreste. adica ea e eroina daca alege o cale, barbatul e papa lapte?
este treaba cuplului respectiv cum isi aranjeaza viata si isi imparte responsabilitatile, cine suntem noi sa judecam? eu judec doar atunci cand unul sta acasa si nu face chiar nimic - ala e intretinut.

un copil are doi parinti. nu are o mama si-un lucrator in campul muncii fara responsabilitati.

nu, nu e drept sa ti se interzica accesul la un job pentru care esti super calificata pentru ca ai copii acasa. copiii nu-s responsabilitatea exclusiva a femeii. si e treaba personala a femeii cum intelege sa se imparta cu timpul si corvezile, NU a angajatorului. daca aplica pentru un job, inseamna ca e pregatita sa-l performeze ca atare. viata ei particulara nu e treaba nimanui.

da, aprob ca vehiculezi prejudecati, dovada ca emanciparea asta e doar pe hartie in multe cazuri. eu nu traiesc cum aleg ca sa dovedesc cuiva ceva. de ce trebuie sa fiu incorsetata in sabloane si sa ma judeci tu ca ma masculinizez, de pilda? "tu" la general vorbind, "eu" la general vorbind.

pepene a sintetizat perfect care e problema. trebuie sa traim toti inregimentati in sabloane, cine scapa pe-alocuri nu mai e "femeie adevarata" sau e "papa lapte, nu barbat".

nu suntem toti docenti si geniali, iar discutia ar trebui pastrata la nivelul lui average joe si plain jane - pentru ca acolo, la nivelul ala, nedreptatea este strigatoare la cer!

recunosc ca ma deranjeaza abundenta de epitete la adresa celor care nu-s ca noi, gandesc altfel, isi aleg un stil de viata diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Apropo de subiect , am vazut un episod din CSI Miami Nu radeti , ca ajung undeva cu ideea
Erau 2 soti, cu o fata care mergea la college, plini de bani. Ea peste 45 , el vreo 50 si ceva.
In fine , tipa era o "kougar" sau cum se scrie , ii placeau baietii tineri si avea aventuri cu acestia. Mor 3 baieti , se fac investigatii , bla bla bla.
Deznodamantul? Sotul ii omorase. Ce credeti ca-i spune?
Ca ea il face de rusine facand sex cu toti astia tineri , replica ei logic este ca si el face acelasi lucru cu fete tinere de peste 20 de ani , la care el ii raspunde batandu-se in piept
"yes , but i'm a man!" .
No , poftim cultura!
Asta e pe aceeasi scara cu barbatii care fac chirurgie mai bine. Abia astept sa vina un infumurat de-asta la mine sa-mi spuna asa ceva , ca-l intreb daca tine bisturiul pe penis sau in scrot cand face inciziile , de trebuie sa fii barbat ca sa profesezi.

P.S: barbatii care m-au asigurat ca o femeie poate sa faca orice in medicina spun ca ceilalti sunt frustrati, incompetenti si prosti.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

de ce? adica si o femeie casnica e tot o papa lapte? ca mai devreme spuneai ca nu e, ca e dreptul ei sa stea acasa daca doreste. adica ea e eroina daca alege o cale, barbatul e papa lapte?
este treaba cuplului respectiv cum isi aranjeaza viata si isi imparte responsabilitatile, cine suntem noi sa judecam? eu judec doar atunci cand unul sta acasa si nu face chiar nimic - ala e intretinut.

Nu ai inteles. Daca un barbat sta acasa si asta face, treaba casnica, este dp meu de vedere un papa-lapte. Mai ales cand femeia trebuie sa il intretina pe el. Mai ales!
Da, e dreptul femeii sa aleaga, precum si cel al barbatului. DAR, daca barbatul alege sa fie casnic, eu zic, deci din propriul meu punct de vedere, acest barbat e un papa-lapte.Pentru ca, iar din punctul meu de vedere, un barbat trebuie sa fie barbat nu menajera.

Acum astept o revolutie masculina care sa ceara egalitate in ale treburilor casnice cu femeia

Spune tu, Anamaria, nu sunt femeile privilegiate? Ele pot alege, in schimb barbatii sunt vazuti, si cred ca nu doar de catre mine, niste...papa lapte daca aleg calea de a sta acasa si de a astepta bani de la nevasta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pepene

exemplu de inegalitate:

sotul vrea sa studieze doctorat/cariera, societatea nu vede nimic rau ca sotia sa il urmeze. societatea spune "uite un barbat cum trebuie, ambitios, care se gandeste la viitor si cum sa isi ajute familia"

sotia vrea sa studieze doctorat/cariera, societatea in general remarca "ce, barbatul trebuie sa vina dupa femeie? " si "e femeie, ar trebui sa puna familia pe primul loc".

chiar daca si femeia si barbatul AU dreptul la alegere. dar modul in care fac alegerile pleaca in 90 % din cazuri de pe pozitii inegale.

Gura lumii....cui ii pasa? Femeia respectiva are DREPTUL de a face doctoratul? Il are.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Nu ai inteles. Daca un barbat sta acasa si asta face, treaba casnica, este dp meu de vedere un papa-lapte. Mai ales cand femeia trebuie sa il intretina pe el. Mai ales!
Da, e dreptul femeii sa aleaga, precum si cel al barbatului. DAR, daca barbatul alege sa fie casnic, eu zic, deci din propriul meu punct de vedere, acest barbat e un papa-lapte.Pentru ca, iar din punctul meu de vedere, un barbat trebuie sa fie barbat nu menajera.

ba exact asta am inteles. ca din punctul tau de vedere, a fi barbat este ce ne-a educat societatea ca inseamna sa fii barbat. nu vezi dincolo de contextul cultural si de moravuri marea nedreptate care le-o faci barbatilor, in cazul asta.

nu, barbatul ala nu e un papa lapte. e un barbat care alege ce-i place si i se potriveste ca stil de viata, de comun acord cu sotia lui - singurii in masura si in drept sa-si judece situatia.

cand zici menajera (alt epitet?? oare nu putem fara etichete defaimatoare in discutia asta?), inseamna ca tot din punctul tau de vedere femeia care sta acasa e menajera.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui pepene

exemplu de inegalitate:

Gura lumii....cui ii pasa? Femeia respectiva are DREPTUL de a face doctoratul? Il are.

pai tie ti-ar pasa. ca ai sari imediat sa zici ca barbatul ei e un papa lapte ca sta acasa si are grija de gospodarie si copii in timp ce ea isi face doctoratul.

Mergi la inceput