Strumfi de iul-aug 2007 (157)
Raspunsuri - Pagina 11
musso17 spune:
vio,te pup,nu prea am chef de scris ca mi-a distrus fii-miu space bar-ul..si ma scoate din minti sa tot apas tare.
karligutza,sa-l stapanesti iubita si multe mancaruri gustoase sa faci cu el..e nemaipomenita reteta de tiramisu,am facut si eu dar mai sighinasa.
la subiectul zilei
...noi l-am conceput in pat,cu programare..am zis acu si acu a fost..in rest,nu ne lipseste imaginatia,dar na..![]()
io gatesc asa:pastai(am furat ideea de la cafera)cu usturoi,rosii si ficatei,mancare de conopida cu aripioare si..struguri.
karligutza spune:
va mai dau eu o reteta de papa bun ca mi-a ajuns la mana un carnetel unde mi-am scris-o dupa ce am facut eu odata tocana asta si a iesit fff.buna.
Tocana de ardei cu fasole verde (pastai + boabe)
1 borcan 800 gr. fasole verde (jumatate pastai, jumatate boabe) - ori proaspete si fierte, ori cumparate gata conservate
300 gr.ardei + gogosari copti tocati marunt
3 cepe
2 linguri de ulei
3 linguri de suc de rosii
sare si piper dupa gust
Se caleste putin ceapa taiata cubulete intr-o cratita de teflon intinsa. Se adauga apoi fasolea + ardeii si se lasa la inabusit 20-30 minute impreuna cu cca. 100 ml de apa. Cu 5 minute inainte de final se adauga si sucul de rosii. Sarea si piperul se pun la sfarsit.
Pofta buna!
karligutza
sunt mamica Adelutei 
karligutza spune:
musso, multumesc... si chiar ca e ne-mai-pomenita reteta! nu s-a mai vazut asa ceva
mai ales crema de nuci impreuna cu restul e chiar inventia mea!
intr-adevar, tortuletul pica greu luat asa per total, ca are multa smantana, branza mascarpone etc... dar daca papi 100 gr.din prajiturica nu e bai...
sa nu mancati tot tortul ca intr-adevar vi se apleaca! oricum la frigider, sta tortul si 3-4 zile; dar vedeti si voi cand il faceti mai chemati si musafiri nu fiti egoisti! 
cafera si eu ma bucur inca de firul ierbii sau de frunzele cazute, de soare si de cer senin, de formele norilor, de luna si stele...
si astept poze; sa ma bazai cumva cand esti gata! si multumesc frumos! 
karligutza
sunt mamica Adelutei 
X-ray spune:
salutare gospodine!mama ce mi-ati bagat mortu'n casa cu retele voastre
...
so apar si io cu ganduri bune si sincer la multi ani lui sara de valen,victor de anto,vladut al lui deni,ioshua al oanei si violeta oana mada, ioana iub si daca am omis scuzzzzeeee
...citesc de 2 zile sa recuperez si uiit![]()
vivela DD ajuta sa fie sanatos si tu sa o duci cu bine pana la capat ,din suflet iti doresc!felicitari!
multa sanatate celor bolnaviori si eli e cu muci de 2-3 saptamani deja e o stare de fapt asa naturala
...cand ii trec cand o iau iar...ii dau sinupret si oscilo si muuulte fructe si freshuri de fructe.
si mi-e dor de voi dar zau ca nu am mai fost de mult timp cu asa program infernal
...am invatat de mi s-au bulbucat ochii si sunt tare mandra de mine ca parca ma descurc in toate pe zi ce trece muuuult mai bine si cei din jur au increderea sportita
9la lucru).si imi place al naiba de mult ceea ce fac ,sunt ca un copil la lucru ,ma entuziasmez de orice si abia astept sa fac ceva nou.si cam atat de mine cu lipsa de modestie de rigoare
...
elisa noastra e dementiala zau,suntem terminati dupa ea...ca si catinca oanei si alti strumfi curiosi ne omoara cu intrebarile.dar are un stil aparte, retoric,ea intreaba si ea raspunde asa atotstiutoare
...si are iubit pe care merge zilnic "sa-l iubeasca putin",vecinul kevin of corse...si-l pupa si-l magaie si-mi spune ca-l iubeste muu(l)t de tot....si pe mine toata ziua ma mangaie si imi aranjeaza parul si ma pupa de la picioare la ochi si mor de dragul ei...
danei, lui karli si oaanei (citesc pm si-ti raspund cum imi permite timpul draga mea,scuze
) sa vina barza cat mai curand!noi suntem inca nehotarati....poate vine asa un curaj nebanuit si renuntam la "caciulite"
si uitam caferutzo
la noi poti sa treci la elisa podea plus vin rosu demidulce
...ordinea o alegi tu![]()
ma duc ca am de scris cursul de eco pt studenti....
la toate!
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
povestea noastra...
Antoanela23 spune:
Buna seara,
Sunt pe aici, cam disperata ca nu reusesc sa tin pasul si sa citesc mai mult din urma.
Miky, Vivela, Karli, Danagh, Violetan, Loredana, Luna, Jadi, Oaana, Timi, va multumesc din suflet pentru urarile adresate lui Victor, baiatul lui mama de 4 ani si o zi
. (sper ca nu am sarit pe nimeni, daca da, scuze, e fara intentie).
Vivela, felicitari pentru bebe2, sarcina usoara.
Jadi, tin pumnii sa ai numai vesti bune de la neurolog, imi dau seama cat poti fi de stresata, eu sunt sigura ca va fi bine. La Multi Ani pentru Vladut, ca nu mai stiu daca ti-am spus cand trebuia. Multa sanatate si bucurii pentru voi toti.
Alina.a, ocupata ca o albinuta dar tot scrii mai des ca mine, bravo. Pupici lui Elisutza cea dulce si emancipata, auzi, sa-l iubeasca un pic
.
Danagh, milta sanatate sa te faci bine repede sa te pui pe treaba cu bb2.
Karli, Oaana , succes cu bebe next.
Karli, sa-ti traiasca mixerul si sa faci mii de bunatati cu el.
Fac si eu tiramisu, dupa reteta traditionala de pe net si nu mai stiu daca ai mentionat alcoolul care se pune in crema, principala atractie pentru unii, nu dau nume, asta in varianta pt adulti, nu pt copii, of course
.
Despre noi un pic: tinem pasul cu vremea, adica ambii copii sunt muciosi si tusesc, dar Doamne ajuta nu au febra. Am soacra in vizita, sa am cu cine lasa unul din copii daca e nevoie dar deocamdata s-a imbolnavit si ea ca a luat de la ei, azi am dus-o la dr si i-a dat antibiotic. Nu pot sa zic, ma mai ajuta cu piticii, dar nu da pe dinafara, insa oricum, apreciez.
Sonia face antrenamentul pt olita de doua saptamani si deja e ok, nu mai are accidente peste zi, sunt f multumita. Cu noaptea si somnul de dupa-amiaza mai astept un pic. De cand nu mai poarte pamperisi adora sa-si dea jos chilotii si sa alerge prin casa "in culu` gol" .
Victor a fost f incantat aseara de tortul cu Spiderman si de cadou, de fapt cand a vazut cadoul a uitat de tot si tort
.
Noi, parintii, suntem cam obosititi ca avem multiple treziri pe noapte x2, cam naspa, dar asta e.
Astept vacanta din noiembrie cand venim in Rom, sper sa ne odihnim un pic atunci.
Am uitat f multe lucruri pe care le aveam de spus asa ca va pup si va urez weekend extra-super-marfa,
Poze 2009
andreea c spune:
Hello mamici de strumfi!
M-am bucurat foarte mult sa citesc ca Vivela este insarcinata. Felicitari mamico, o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Eu nu prea reusesc sa tin pasul cu voi, dar mai intru din cand in cand si va citesc cu drag.
Imi face mare placere sa ma uit la poze ca vad cat au crescut strumfii nostri.
Daca vreti sa ne vedeti si pe noi, gasiti poze la semnatura.
Va
.
Andreea cu
Alexandra Maria (05.07.2009) si
Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
violetan spune:
Hei!
Andreea, ti-am vazut pozele; Doamne, ce scumpete de pui!!! Poza in care alexandra doarme cu manutele sub capsor
e bestiala, iar cea cu voi pupand la radu in fata tortului
e absolut dementiala! Sa va traiasca puii si voi la fel! 
Hai sa ma laud cu ce am gatit azi:
- supa de pui cu taitzei
- drob din pate de ficat si ciuperci
- Sufleu de conopida
- pui marinat cu ciuperci
- pulpa de porc cu cartofi la cuptor
Si n-am musafiri
Cred doar c-am turbat
E,e? Ce ziceti? ![]()
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
ddanagh spune:
Mooaaama, nu vii si pe la mine!!!!!
zi- ne si noua drobull cu pate, macar atat.
Bravo doamna.
Eu doar un gratar de aragaz cu salata.
Cafera fff buna musacaua dar, din pacate, Daria nu a prea mancat. Nu- i place piureul deloc, dar ma gandeam ca o pacalesc fiind mai ascuns. Dar am mancat- o noi.
Noi am venit acum de la circ, nu prea si- a meritat banii. A fost mai frumos Medrano, insa Daria, fiind mai mare, a savurat altfel, a batut din palme mereu. Cel mai mult i- a placut foca.
Weekend placut.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
violetan spune:
Ddanagh, vin ca ador sa gatesc. Sa nu ma pui sa calc, da' de gatit stau toata ziua in bucatarie si nu ma plictisesc.
Drobul se face super simplu si iese minunat;am primit reteta de la o colega: am pus 4 cutii de pate de ficat (de cate 200 gr), ceapa tocata marunt, verdeata, 2-3 oua, orez fiert, ciuperci. Se amesteca aceasta compozitie, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, la cuptor cu ea si.....yummyyyyy!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash