Strumfi de iul-aug 2007 (157)
Raspunsuri - Pagina 10
karligutza spune:
Vio am sa ma explic putin ca sa fii convinsa ca nu am facut nici o ironie, chiar am avut odata un coleg care cand ma suna se prezenta cu numele meu! si cerea cu persoana lui.... si pe moment te deruteaza inversarea asta.. si cand am zis stilul asta de glume cam la genul asta de glume m-am referit.
karligutza
sunt mamica Adelutei
greierash spune:
Weekend placut si cu vreme frumoasa. Spor la gatit, si la alte lucruri...fiecare la ce se gandeste....
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
violetan spune:
"am avut odata un coleg care cand ma suna se prezenta cu numele meu! si cerea cu persoana lui"
Tare!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
mychydutza spune:
...apropos de asta, suna odata barbatamiu la una, care statea cu maicasa si intreaba: alo, sunteti dumneavoastra sau mama dumneavoastra??????? fostii lui colegi de birou se distreaza si acu pe seama lui.......cand ne intalnim!
si cu asta basta! ma duc acasa sa fac musacaua lu cafera!!!! dana n-a venit cu impresii, asa ca merg pe burta inainte!
*decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!*
mychydutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui greierash Weekend placut si cu vreme frumoasa. Spor la gatit, si la alte lucruri...fiecare la ce se gandeste.... |
eu ma duc sa bag aspiratoru....ca pe andrei l-a luat soacra la ea ca dadea vecinu de jos la bormasina! cred ca pana termina ala de renovat rahatu ala de apartament imi ies peri albi!
*decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!*
karligutza spune:
Michy, luna, multumesc multumesc! sa stiti ca am nevoie de urarile astea ca am mai stricat eu un robot de bucatarie la soacra-mea... nu am fixat bine capacul si s-a rupt unul din cutite.... ca a inceput mixarea aiurea si a trosnit pe loc! si sotul ma avertiza sa am grija cum il folosesc sa nu il stric prea repede!
Luna mama draga tiramisu il fac cam asa:
Ingrediente:
400 gr. piscoturi
500 ml. apa
5-6 lingurite ness
2 linguri cacao
Crema tiramisu:
400 gr.smantana grasime 12%
250 gr.branza mascarpone
1 plic de praf tiramisu crema de la Dr.Oetker
8 pliculete de zahar vanilat Dr.Oetker
Crema de nuci
125 gr.zahar
125 gr.nuca macinata
125 gr.lapte fierbinte
coaja de la 1 lamaie
Mod de preparare
Se executa intai cremele.
Crema tiramisu se face imediat la mixer punand pe rand smantana, zaharul vanilat, branza mascarpone si praful tiramisu de la dr.oetker.
Crema de nuci pe scurt: se topeste zaharul, se adauga nucile, laptele fierbinte si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
La crema de nuci e nevoie de putina rabdare si indemanare; se face foarte repede dar trebuie atentie! in detaliu crema se face in felul urmator: se pune zaharul intr-o cratita (NU din teflon!) perfect uscata la topit, amestecand in continuu cu o lingura din lemn; cand zaharul s-a lichefiat si a capatat si culoarea caramelului se adauga nuca amestescand in continuu pana se omogenizeaza (se va intari destul de repede caramelul pe nuca, asa ca trebuie sa va miscati FOARTE REPEDE!) si imediat se toarna laptele fierbinte (e bine sa il aveti in paralel pe foc ca sa se infierbante pe aragaz cat timp amestecati in cratita pentru topirea zaharului). Atentie ca laptele fierbinte se va umfla brusc, va fiebe cu "bulbuci" asa ca aveti grija sa nu va ardeti; sa fie coada lunga la lingura. Se ia de pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza toata compozitia. La sfarsit se adauga coaja de lamaie. Se da la racit. CREMA ESTE FOARTE BUNA! are un gust deosebit si se potriveste si la prajiturile cu foi (doar ca pe foi crema se pune fierbinte).
Asamblarea tortului tiramisu... asamblati in forma de tort (daca doriti sa il asezati pe un platou ulterior) sau intr-o forma de vas yena adanca cam de 10 cm...
piscoturile se inmoaie pe cate una din fete (nu pe ambele ca se prea insiropeaza) pe rand, cate unul, pe masura ce le asezati lipite unul langa altul in tava, in siropul facut din apa si ness... se creeaza astfel primul strat; se pune apoi crema de nuci, pe urma iar piscoturi, dupa care se pune crema tiramisu (jumatate din cantitatea rezultata); se mai aseaza un strat de piscoturi peste care se pune si restul de crema tiramisu.... apoi se presara din abundenta cu cacao (cernuta direct pe tort printr-o sita mica)... si se da la rece cateva ore bune! (7-8 ore sau peste noaptea)
daca il faceti in forma de tort, dupa ce sta la rece se scoate pe platou, dar se sare etapa cu presaratul de cacao direct pe crema tiramisu; veti presara cacao peste stratul de frisca in care imbracati tortul si pe laterale.... (frisca o faceti separat in-afara ingredientelor de mai sus).
Eu il fac de obicei pentru consumul curent, asa ca nu ma stresez cu forma de tort.... si il fac intr-un vas yena rotund sau dreptughiular.
POFTA BUNA!!!
Am scris mult, dar se face foarte repede... 15-20 minute maxim. Succes!
karligutza
sunt mamica Adelutei
violetan spune:
Karli, si io ti-am urat sa stapanesti sanatoasa mixeru', da' mie nu mi-ai multumit. De ce, oh, de ce? Cu ce ti-am gresit?
Sunt cu ochii pa tine, karli!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash
cafera spune:
Wawwwwwwww, ce frumos ati scris cat eu m-am plimbat.
Abia astept sa vad daca va place musacaua
Karli, pozez, pozez, cum sa nu, numai sa gasesc instrumentul de descarcat poze. In functie de cum gasesc minunea pe care Ilinca a ascuns-o cu buna stiinta, dar a uitat unde , iti trimit pozele in seara asta sau maine. E bine asa? Suna bine tortul, dar nu am putere sa citesc retela pana la capat. Dar daca zici ca e bun il fac si eu maine.
Mai, eu nu m-am plimbat cu atata drag cu fetele pe strazile orasului cum m-am plimbat in toamna asta. Nu stiu ce am, dar mi se pare asa de frumos ca-mi venea sa plang pe strada Cred ca m-a marcheaza faptul ca unii oameni nu se mai pot bucura de lucruri de genul asta...simple, obisnuite... Ce sa zic...
karligutza spune:
haidi bre ca nu te-am retinut... zau... multumesc si tie; multumesc la toate...
karligutza
sunt mamica Adelutei