Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 18
flory_blanca spune:
cum intru sa imi activez pm ca aseara am tot cautat si nu am reusit?
raportez prima depresie oficiala. ieri m-am pus "putin" in pat de amiza si m-am trezit seara tarziu cu o arsura parca in zona ovarelor si fara durere de sani. in momentul ala m-am panicat si m-a pufnit un plans de nu mai stiam ce sa fac. acum de dimineata au revenit durerile de sani asa ca sunt mai bine cu moralul. parca asa de incet trece timpul cand iti doresti ceva.
weekend placut la toate fetele si cat mai linistit va doresc. pt mine urmeaza un weekend de leneveala alaturi de sot si ceva plimbari sa mai iau si eu niste aer ca ma ramolesc de tot.
4+
flory_blanca spune:
na cred ca am reusit in dimineata asta cu pm. cred ca am reusit sa activez. daca se vede sau nu va rog ziceti-mi sa stiu daca am facut bine ca sunt tare curioasa de cartea lui ale. ![]()
4+
gabriela_s spune:
Neata!!!
Ce mai faceti?![]()
Imi pare rau cand citesc despre sarcini pierdute
Cinezee data viitoare sigur va fi cu noroc!
Eu stau pe ghimpi pana luni,cand sper sa imi vad si eu brotacelul acolo
Fetita mea inca nu stie,nu am vrut sa ii zic inca,pana nu sunt sigura ca e ok,dar a devenit mult mai atenta cu mine,mai tandra,vrea sa ma tina in brate,unde sunt eu vine si ea,ma mangaie.Probabil ca simte ea ceva![]()
De cateva luni imi tot zice ca vrea un fratior,inca nu stie ce o asteapta defapt dar o sa vada ea.
alesicoofelicitari pentru eco!!!O sa fie tot mai emotionant,noi la prima ecografie ne-am inmuiat rapid,ne uitam ca prostii la poza pe care o primisesm ,ne-am facut poze cu ea
Eram de rasul rasului.
Sunt multe momente frumoase intr-o sarcina,pe langa dureri de spate,arsuri la stomac,greturi,edeme si alte neplaceri
Dar cel mai frumos mi s-a parut cand am nascut si tati al nostru era atat de atent cu noi doua,el deobicei e mai "retinut" in a arata ce simte,era extrem de atent ,ma alinta non-stop (de la el abia scot ceva,e mai degraba genul care face,nu spune prea multe)
Chiar m-a ajutat foarte mult in zilele alea de la inceput,si marog,in continuare e un tatic care se implica ,n-am ce zice!Noi am facut totul impreuna inca de la inceput si in contiunare ne impartim rolurile.
Trimiteti-mi si mie va rog parolele,am si eu cateva carti frumoase si utile.
Ioana de ce te-au costat atat de mult analizele???Ce analize ai facut???
La analizele la care ti-au iesit anticorpi nu trebuie sa repeti si acum,parca asa tin minte.
Eu trebuia sa fac niste teste la o clinica de alergologie si sa primesc un regim personalizat dar am lasat-o balta pentru ca ma costa enorm si acum ma intereseaza sa imi fac analizele pentru sarcina.Cat priveste alergia mea,m-am obisnuit si cu regimul de tip "fara,fara,fara":fara sare,fara E-uri,conservanti,coloranti,fara delikat,cafele,ciocolata,mezeluri.Mananc legume,fructe,carne la gratar,mancare gatita acasa si intr-un fel e mai bine,e mai sanatos.Chiar nu imi doresc sa dau o caruta de bani ca sa aflu daca pot manca in continuare ciocolata sau alte porcarii,mai bine asa!
Referitor la metode de protectie dupa,eu ma gandeam la sterilet,dar imi iau ceva de afara,nu chinezariile de tinichea de se gasesc pe la noi.Cu toate astea,am prietene care s-au pus sterilet de cuprul,ala de nu costa nici 10 lei si nu ai nici pe dracu'.
Despre legarea trompelor nu stiu ce sa zic,ca noi ne gandim si la al treilea,cine stie,pe la 30 de ani.Marog,mai mult sotul meu isi doreste,eu ma cam abtin.Nici pe al doilea nu prea eram sigura ca il vreau,dar iata-ma ca o facui
Am citit undeva despre un procedeu nou,neinvaziv,de astupare a tromelor.In timpul unei consultatii obisnuite,medicul introduce niste cilindri minusculi de cupru pe trompe (cu o sonda,ceva de genul asta),in aproximativ 2-3 luni corpul dezvolta tesut in jurul lor ca reactie si trompele se astupa.Avantajul este ca nu necesita operatie.Acum,riscurile tin de indemanarea medicului
si de felul in care poate reactiona corpul.
Daca stiti franceza puteti citi aici http://martinwinckler.com/,este blogul unui medic (si scriitor ) francez,are informatii foarte interesante,la zi.
Ma duc sa vad ce face copilul al' mare ca suntem singure acasa...
Gabriela
de dovlecel zglobiu- Adriana Maria (11.01.2007)
Blog de mama si nu numai
zuzulici spune:
Sabina eu am folosit cu succes metoda calendarului si pentru a ma proteja si pentru a avea al doilea bebe. Pentru protectie am stat fara grija in primele 9 zile, apoi urmatoarele 12 cu prezervativ sau ejaculare afara, iar urmatoarele 9 iar liber. Pentru bebe mi-am calculat ovulatia la 15 zile, am marcat in a 15 si a 18 zi si a rezultat bebe 2 din burtica. Asta se aplica pentru cele care au o mentruatie regulata la 29-32 de zile. E cea mai veche si mai utila metoda.
Eu mi-am dorit si la prima sarcina gemeni, insa a iesit doar o nazdravanica mica de fetita care face cat doi uneori. Acum tot mai sper, poate poate. Chiar sunt putin geloasa pe tine Sabina
, dar imi trece repede.
La capitolul depresii cred ca stau in frunte cu vise ciudate si noptii albe cauzate de piticul meu atomic care se trezeste, vrea apa si apoi pe perna, pe picioare si asta de vreo 2 ori pe noapte. Daca cumva o pun in alta pozitie zbiara ca din gura de sarpe. Cam asa e la noi decand am intarcat-o, adica de o saptamana.
Referitor la carti pentru mamicile noi cea mai utila carte este Mama si copilul de Capraru .Aceasta si alte cateva le puteti lua intrand pe mailul acesta : carti_pentru_mamici@yahoo.com cu parola miresici. Cine are parola de la mailul comun le poate adauga acolo.
gabriela_s spune:
Pentru fetele care sunt la prima sarcina,am gasit pozele mele de la ecografii si filmuletele de atunci:
http://family.webshots.com/album/550335772uNRuXS
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">http://www.dropshots.com/gabriela_s28
Eu deja am cazut in oala cu nostalgie
Gabriela
de dovlecel zglobiu- Adriana Maria (11.01.2007)
Blog de mama si nu numai
Ioana5255 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabriela_s Neata!!! Ce mai faceti? Imi pare rau cand citesc despre sarcini pierdute ![]() Cinezee data viitoare sigur va fi cu noroc! Eu stau pe ghimpi pana luni,cand sper sa imi vad si eu brotacelul acolo ![]() Fetita mea inca nu stie,nu am vrut sa ii zic inca,pana nu sunt sigura ca e ok,dar a devenit mult mai atenta cu mine,mai tandra,vrea sa ma tina in brate,unde sunt eu vine si ea,ma mangaie.Probabil ca simte ea ceva De cateva luni imi tot zice ca vrea un fratior,inca nu stie ce o asteapta defapt dar o sa vada ea. alesicoofelicitari pentru eco!!!O sa fie tot mai emotionant,noi la prima ecografie ne-am inmuiat rapid,ne uitam ca prostii la poza pe care o primisesm ,ne-am facut poze cu ea Sunt multe momente frumoase intr-o sarcina,pe langa dureri de spate,arsuri la stomac,greturi,edeme si alte neplaceri ![]() Chiar m-a ajutat foarte mult in zilele alea de la inceput,si marog,in continuare e un tatic care se implica ,n-am ce zice!Noi am facut totul impreuna inca de la inceput si in contiunare ne impartim rolurile. Trimiteti-mi si mie va rog parolele,am si eu cateva carti frumoase si utile. Ioana de ce te-au costat atat de mult analizele???Ce analize ai facut??? La analizele la care ti-au iesit anticorpi nu trebuie sa repeti si acum,parca asa tin minte. ![]() Eu trebuia sa fac niste teste la o clinica de alergologie si sa primesc un regim personalizat dar am lasat-o balta pentru ca ma costa enorm si acum ma intereseaza sa imi fac analizele pentru sarcina.Cat priveste alergia mea,m-am obisnuit si cu regimul de tip "fara,fara,fara":fara sare,fara E-uri,conservanti,coloranti,fara delikat,cafele,ciocolata,mezeluri.Mananc legume,fructe,carne la gratar,mancare gatita acasa si intr-un fel e mai bine,e mai sanatos.Chiar nu imi doresc sa dau o caruta de bani ca sa aflu daca pot manca in continuare ciocolata sau alte porcarii,mai bine asa! Referitor la metode de protectie dupa,eu ma gandeam la sterilet,dar imi iau ceva de afara,nu chinezariile de tinichea de se gasesc pe la noi.Cu toate astea,am prietene care s-au pus sterilet de cuprul,ala de nu costa nici 10 lei si nu ai nici pe dracu'. Despre legarea trompelor nu stiu ce sa zic,ca noi ne gandim si la al treilea,cine stie,pe la 30 de ani.Marog,mai mult sotul meu isi doreste,eu ma cam abtin.Nici pe al doilea nu prea eram sigura ca il vreau,dar iata-ma ca o facui ![]() Am citit undeva despre un procedeu nou,neinvaziv,de astupare a tromelor.In timpul unei consultatii obisnuite,medicul introduce niste cilindri minusculi de cupru pe trompe (cu o sonda,ceva de genul asta),in aproximativ 2-3 luni corpul dezvolta tesut in jurul lor ca reactie si trompele se astupa.Avantajul este ca nu necesita operatie.Acum,riscurile tin de indemanarea medicului Daca stiti franceza puteti citi aici http://martinwinckler.com/,este blogul unui medic (si scriitor ) francez,are informatii foarte interesante,la zi. Ma duc sa vad ce face copilul al' mare ca suntem singure acasa... ![]() Gabriela de dovlecel zglobiu- Adriana Maria (11.01.2007) Blog de mama si nu numai |
am facut toata gama, coagulare, astea de calciu, magneziu etc, urocultura, toti anticorpii, hemoleucograma, RH, creatinina, sifilis, HIV, hepatita vreo 2 tipuri parca, e o lista mare mare mi-e lene sa o scriu. Am scris asa din amintiri. Daca tineti neapart promit solemn ca o transcriu diseara.
Sabina 12+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei
http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20
aleesicoo spune:
hello fetele
noi acum am facut ochisori si m-am trezit cu fata cam umflata(mananc si multa sare)
Cinezze imi pare rau din tot sufletul, insa nu iti pierde speranta, va venii bebe din nou! Mult curaj!
Gabriella_s imediat iti tr Pm cu parola, si multumesc pt felicitari, abia astept sa vina ziua de marti
mogaldeata lu'mama

moni_or spune:
SABINA, eu inca n-am cercetat problema cu legatul trompelor, ca e cam devreme, dar daca si acolo pot fi probleme nu stiu ce-o sa fac, eu pe metoda calendarului parca nu m-as baza ca o sa am 2 cezariene si pt. a 3-a stiu ca tre' sa semnezi pe proprie raspundere. Pe cele la care ti-a iesit igg pozitiv in prima sarcina nu trebuie sa le repeti. Nici eu nu sunt de acord sa fac in sarcina vaccinul contra gripei porcine. Eu in general nu sunt impotriva vaccinelor, pana sa raman gravida cu primul copil ma vaccinam antigripal in fiecare an si chiar a avut efect. Insa nu sunt de acord sa-mi fac vaccinuri noi, care abia au fost testate, cum e vaccinul pt. gripa porcina si cu atat mai putin in sarcina. Si tot din acelasi motiv nu sunt de acord cu vaccinul ala impotriva cancerului uterin pe care vor sa il faca la fetite si care e atat de controversat. Pana nu trec macar vreo 5 ani de la introducere si se fac testari ca lumea eu n-am incredere.
Monica, mami de
Luca si
7+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
gabriella_t spune:
Cinezee imi pare tare rau pt tine...asa cum iti pot spune ca stiu cum te simti, si eu am pierdut un bebe acum cateva luni, la fel pot sa iti spun ca nu trebuie sa te lasi Dumnezeu iti va fi alaturi si peste cateva luni sigur ne vei da vestea cea mare.Timpul le vindeca pe tote , trebuie sa ai incredere ca dupa toate greutatile vin bucurii.Iti doresc multa sanatate, putere sa mergi mai departe si multa bafta.

pu mic-7
flory_blanca spune:
Neata burtici! Sa aveti o zi superba.
eu m-am trezit asa de bine dispusa si plina de energie dupa ziua de ieri. In sfarsit am reusit sa trec peste oboseala si leneveala si am tras o distractie aseara de am uiatat de griji si m-am relaxat complet. Mi-au mai trecut si gandurile negre.
Va pup.
Trimiteti-mi si mie parola si userul ca sa pot descarca cartea de la ale ca am reusit sa activez pm.
5+