Pepenasi de iulie- august 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

MOni, felicitari!!! Ti-a cerut examen copro???!! Ciudat, nu am mai auzit pana acum ..

Vicky, mie mi se pare bucataia romaneasca "prea grasa " pentru gustul meu: multa smantana, mult ulei, multe sosuri si rantasuri..Parerea mea, nu dati cu rosii!! EU nu pot manca atat de gras!.. nu imi plac rantasurile, sa nu aud de ciorba de burta , jumari si alte prajeli si, cred ca mai sunt cateva,dar nu mi-aduc eu aminte acum...

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 8+

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

boti
Nu stiu de ce ma apuca rasul tocmai pe mine care stiu ce inseamna ...
Dar asa de haios ai pove si asa mor cand mi-o imaginez pe Nancy cea asezata si tacticoasa - plina de nervi si pe ma-sa cea relaxata si plina de umor - transpirata si roshie ....
Hm, cred ca ma distreaza ca s-a impiedicat si capra vecinului

cristina si io trebuie sa fac decalotare, dar daca este asa cum spui si daca tin cont de propria experienta si de a lui boti ... imi bag picioarele nene! Il las asa si n-are decat sa si-o faca din proprie decizie cand o da de fete!!!

moni soacra abia se misca si oricum e interesata de junior doar ca sa aiba ce povesti cand vorbeste 20 de ore pe zi la telefon. Cat despre convietuire ... no comment!!!! Toata lumea a avut dreptate!!!! Ne-am gasit un oareshce echilibru fragil dupa niste show-uri monstru din care eu am concluzionat ca este muuuuuuuult prea dusa cu capul si periculoasa iar ea a concluzionat ca nu castiga nimic daca se pune la ambitie cu mine. Ce sa zic ... a fost asa de rau incat acum ma declar multumita de status.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Buna!!!
Noi suntem 3 raciti iar Clara cel mai rau, cu tuse productiva de nu poate dormi juma de ora legata, eu sunt zombi ca tot o pazesc noaptea..este pe antibiotic de ieri si parca nu vad nici o ameliorare, mi-e mila rau de eaNu are febra incearca sa-si pastreze veselia dar e rupta de oboseala, cum se aseaza la orizontala cum incepe tusea, offf mititica...

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Off dana, se pare ca a inceput sezonul ...
Eu abia acuma am vazut ... tare e greu sa ai bolnav cupil mic care nici nu mai e asa de mic sa bagi in el tot ce ai chef, dar nici asa mare ca sa priceapa cat de cat ca nu ti s-a pus pata sa-l omori cu tot felul de chestii. Parca e cum e mai naspa ...
Pup si tin pumnii sa scapati repede!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

VICKY multumesc!

CRISTINA, eu parca "scaun" am descifrat din scrisul f. "citet" al d-rului de pe biletul de trimitere, dar nu bag mana in foc, sa vad maine ce descifreaza doctorita de familie. Deci nici tu n-ai auzit, f. bine, nici nu fac, ca n-am facut nici la prima sarcina.

ILEANNA tare rau imi pare ca asa nasoala s-a dovedit convietuirea cu soacra... Macar daca mergi la servici mai scapi jumate zi sau chiar mai mult de ea.

DANA saracuta de Clara, dar si de tine ca precis esti terminata de nesomn, multa sanatate va doresc si sa-si faca repede efectul antibioticele!

LE: Mda, sunt foarte priceputa la descifratul scrisului medicilor. M-am tot chiorat pe trimiterea aia sa vad daca intr-adevar scrie "scaun", ca prea ma enerva ca mi-a dat sa fac analiza de scaun in sarcina si cred ca totusi e vorba de sedimente, ca scrie "sumar urina + sedim." Deci m-am linistit, BOTI nu mai trebuie sa-mi explici cum sa iau proba de scaun

Monica, mami de Luca si 6+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!

Noi suntem binisor, doar mucoase...deja m-am saturat de atatia muci!

Moni nici mie nu mi-a cerut analiza de scaun la prima sarcina, si oricum, daca depisteaza ceva, nu poti face tratament ca sunt toxice. Este doar ceva ce se poate da dupa luna a 4-a. Felicitari pt. inimioara!

Dana multa sanatate voua si puiutului! Offf, toamna asta...mi-e dor de vara!

Ile naspa ca nu ati avut liniste, e bine ca ati ajuns pana la urma la un grad de tolerare reciproca.

Mancarea la romani mie nu-mi plac si nu pot manca tocanitele! In rest, ador ciorba de burta, si ocazional raciturile, jumerile (alea de ratza is bestiale!) si nu refuz nici o slanina buna, afumata, cu ceapa (la astea mai putin, si mai rar, ca nu prea suporta stomacul)!

Fug sa-mi fac un dus si sa ma bag la somn, ca azi noapte am adormit pe la 3, Miruna a tot plans si nu a reusit sa adoarma (deja intru la banuieli, ca e a doua noapte cu trezire la 1 si nu am facut nimic diferit!). In schimb s-a trezit ma devreme ca de obicei, adica la 7.30.

O noapte buna si linistita va doresc!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

irda sanatate! cu confuzia m-ai distrat pt ca eu tot timpul am simtit ca alexandra trebuia sa ma cheme si culmea si mama mi-a spus ca asta era numele pe care vroiau sa mi-l puna initial

vicky sotul meu ma duce la sfarsitul lui octombrie la paris ca deh, is proaspat intrata in anul 6 (io si domnul goe) si ne intrebam daca sa luam si bebeu cu noi. pe langa ca am agita-o nu o iau si pe motiv de papica. noi am stat o perioada in amsterdam si nu aveai frate ce sa alegi intr-un restaurant care sa nu aiba culori de astea ne-mancaresti gen roz, portocaliu, verde prazuliu...mie imi place bucataria romanaeasca foarte mult pt ca are gust, are culori imbietoare, are aroma, are de toate hai ca bucataria franceza nu prea are legaturi cu cea olandeza si chiar daca mai gasesti ceva de haleala care sa poti da si la bebelus tot a noastra e mai buna

moni poti sa tapetezi fundu' lu' veceu' cu hartie igienica si monsieur se opreste la fix

dana sanatate la pitic!

alexandra a adormit cu papucii in brate i-am luat papucei de casa cu ham-ham si ii plac asa de mult ca mi-i aduce dimineata sa o incalt
eu am reusit azi si m-am inscris in an dupa ce toata saptamana am stat pe la niste cozi de nu va puteti imagina pt ca nu mi se gaseau notele la 2 examene. ca astazi, dupa O SAPTAMANA!!! sa mi se gaseasca notele in catalog (D'OH ) si nu in calculator unde le cautau ei parte proasta e ca grupa mea s-a completat, seria mea s-a completat, si eu am nimerit intr-o serie total necunoscuta. maine aflu ce si cum. ma bucur ca dupa 6 ani de facultate fac si eu ceva ce imi place si pt care m-am inscris la facultate - obstetrica- gineco asa ca nu mai conteaza ca nu sunt cu colegii vechi. facim altii noi. si am niste emotii de zici ca e prima zi de scoala

am ajuns si la echo si uterul se curata ok. 6 luni stam pe tusa cica. videm, videm. cand m-au chiuretat mi-au zis 3 luni. acu am scapat de chiuretaj si imi zic 6...mdea...e cum vrea Cel de Sus

pupu!

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

fetili dati-va cu parerea nitel - masina mea de spalat are o pasarica de ceva vreme. indiferent de balsam, detergent, program, etc, imi scoate haine cu ceva miros de statut. adica miros ele a proaspat pana se usuca. cum se usuca zici ca s-au uscat de plouate nu de curate. oare trebuie schimbata? ma gandeam sa ii bag un ciclu de spalare la 90 de grade goala sa o mai sterilizez nitel. oare ar functiona?

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mai3, ma bucur tare mult ca ai scapat fara chiuretaj. CAnd am pierdut sarcina, tot asa am "scapat" si eu. Fazele astea cu cat sa astepti sunt suuper relative, si depind de statistici . Cica la carte scrie 6 luni (zice vara-mea medic in ro), dar apoi unii zic o luna, altzii 3 (am avut amandoua raspunsurile de la 2 doctori diferitzi aici in fr), depinde cat de conservatori sunt. Eu am ramas gravida cu Maya dupa primul ciclu .
Si bai, tu zici ca olandezii au bucatarie :))).
La Paris chiar poti sa mananci bine, e plin de bistrouri sic prin centru. Si clar, fara bb. O sa respiratzi si voi, poate mai punetzi de un bb :).

Dana, multa sanatate!

Da si mie imi place ciorba de burta, chiar si o slana din cand in cand, dar eu vorbeam de finetze, adevarata gastronomie, si mi se pare ca nu are finetze. Si intr-adevar, mi se pare ca se gateste gras in gen. Eu si fratele meu am facut amandoi hepatita cand eram mici + tata avea probleme cu ridichii, deci la noi in casa s-a gatit intotdeauna mai de regim, dar la soacra-mea de ex pana si fripturile colcaie in general de grasime, brrr.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Vicky draga, te mananca pielea.
Sa iti zic ce cred eu. Ia gandeste-te tu, ce are taranul roman in ograda si gradina? Apai porc si porumb. De unde rezulta jumari si mamaliga. Ca doar nu rezulta pizza.
Buuunn... vaca mai are. Deci rezulta lapte, branza, cash.
Uite italianu', inventiv, sau francezu... mozzarella, etc. Stii istoria cascavalului nu? ca e de la caccia cavallo ca purtau fermierii italieni cascavalul pe cavallo... Romanul s-a limitat la cash, telemea si urda. Atata. Ma rog, si branza "zburata". Acuma, ca mozzarella e un cash italienesc, e drept.
In plus, romanul a fost cam sarac intotdeauna. Uite-te tu la cum arata fermele alea vechi din Franta, de piatra, si compara cu chirpicile de la noi. Si ignor anii de comunism in care s-au luat pamanturi si paduri, etc...
Asa ca a inventat ... mancarea de ceapa. Avea n-avea ulei, intotdeauna era buna o slana topita sau untura pe post de untdelemn.
A mai inventat carnea conservata. Stii, carnea porcului taiat in decembrie, pusa la afumat si scufundata intr-o baie de untura... Si pentru ca totul se foloseste si nimic nu se arunca, iar porcul e gras, deh, carnatii si restul au grasime din pliiiiin!
Tot ca organizare, ca idee, romanul inca ara cu plugul de lemn si da cu sapa. Si asa era si acum 300 de ani Apai cand nu te comporti eficient (sa nu zic "gandesti"...) si dai la sapa si la coasa, ce te astepti, sa fie inventiv la cratita? Nu... majoritatea aveau de crescut 10 copii si de muls vaca, prashit gradina, cules poama, etc.... toate in acelasi timp
Pe principiu "merge si asa" romanul crapa ceapa si musca din slana, si daca are si un botz de mamaliga rece, e fericit. Incepe cu tuica la micul dejun si incheie cu tuica de seara, deh, sa doarma bine.
Acuma, sincer, mai e vreo natie atata de preocupata de cazanul de tuica si de productia de alcool? Prin alcool nu inteleg vin, ca na, mai e si italianul pasionat de vin, francezul si spaniolul asemenea...
Dar ma intreb si eu, de ce nu e mamaliga "la ea acasa" in State nene, ca doar noi de acolo luaram porumbul...
Una peste alta, nu vad de unde putea sa apara asa multa inventivitate. Avem si noi ceva mancarici, sigur, multe din ele contestate, ca micii ar fi de fapt turcesti, ca una, ca alta.... Totodata, cica pizza ar fi de pe la noi, zic unii... Eu stiu?
Acuma, sa fim seriosi. Romanul nu e asa gospodar cum le place multora sa se laude. Asa ca de ce ar fi bucatar, daca totul "merge si asa" ?

Mergi la inceput