PRIETENE FARA TITLU (51)
Raspunsuri - Pagina 19
monica70 spune:
S-a intors Diana deja.Iar a adus juma' de foaie A4 desenata si pe fatza si pe verso in acelasi stil - o casuta,cu gard,iarba soare,nori etc. dar chiar se vede pe zi ce trece cum progreseaza,de la un desen la altul! http://www.dropshots.com/monica70#date/2009-10-21/15:29:34 Astea sunt desenate "neoficial" la gradi.
Iar Ghita mi-a zis ca oficial azi au colorat un cos cu flori si ca "Diana da clasa la multi" - e complet lipsit de modestie omu' Abia astept sa merg sa mai rasfoiesc sa vad ce au mai facut,mai ales ca mi-a zis ca deja a vazut ca au fiecare un caiet din ala special de activitati.
Acum o echipez ca vrea sa mearga in parcul copiilor.Nu-s prea incantata ca e cam frig,dar daca vrea ,n-au decat sa mearga,macar mai termin cu dulapurile
Uitam: i-am zis lui Ghita sa intre intr-o zi la Palatul copiilor sa se intereseze de cerc de desen/pictura daca ar primi-o la 4 ani si Diana a sarit in sus de bucurie cand a auzit.Numai de-ar lua-o, ca de placut sigur i-ar placea!
Am observat ca in desenele astea lipsesc florile - de obicei facea si flori.Si am intrebat-o de ce.Mi-a raspuns ca "DA' LA BOGDI ACASA NU-S FLORI,NUMA' IARBA" Bogdi e un nepot si are fata dreptate,e curtea plina numai cu iarba la unchiu-meu ...
Acum mi-a zis Ghita ca le-a cerut doamna ca saptamana viitoare sa aduca fiecare de-acasa legume pentru ca ... VOR PUNE MURATURI!!!
Ei, ce legume sa trimit? Castraveciori,varza,morcov,conopida,ardei/gogosar,gogonele ... mai ziceti ce ... ceapa merge?
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
teolinda spune:
MONI - e mortal Ghita... adica modest... pai cum sa nu se laude el cu "fata lu tata". Marfa ca Diana e talentata la desen si poate o primeste la cerc...dupa ce ii face o evaluare. Nicolas e pasionat sa scrie cifre si litere pe tablita magnetica. Pe hartie e cam greu. Cea mai tare faza a fost ca mi-a desenat o locomotiva cu vagon..dupa cele din Thomas. Foarte frumos i-a iesit.Sincer cu desenul nu prea il stimulez ...v-am zis ca eu sunt total antitalent asa ca mi-e groaza cand vine si imi da cate o tema de desen.
Mai am inca flori..destule pentru ca de-abia incep sa infloreasca tufanelele si crizantemele asa ca.... pana da zapada vom avea flori . Si educatoarea zicea ca imi defriseaza gradina... dar chiar am f. multe.
Ca tot e criza... maine-poimaine le fac buchete si le duc la piata.
Asa...ca sa ma laud cu copilul...doamna zicea ca e foastre atent la detalii si ca daca restul fac galagie el se concentreaza la activitati si face abstractie de cei din jur. Mereu participa la activitati.
Revin ca trebuie sa pun laptopul la incarcat!
LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
PASTE 2007
IARNA 2006
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
monica70 spune:
Am revenit si eu sa imi ... termin a doua cafea.Am mai aranjat prin dulapuri,am hranit strumful si am si bucatarit - l-am carat dupa mine in bouncer in bucaatarie si acum la loc in camera de zi.Poate fac si io ceva muschi la brate cu ocazia asta
LILI eu n-am prea mari sperante sa o ia la palatul copiilor la cercul de desen-pictura: in primul rand e cam mica si apoi cred ca e tare aglomerat acolo,ca e un "sport" usor si cred ca-s foarte multi doritori.Dar si Diana a fost o figura ... inainte de-a pleca a zis ca ea nu vrea sa mearga la pictura si m-a intrebat ca trebuie sa doarma acolo? Cred ca isi imagina ca e un fel de alta gradinita.I-am explicat ca acolo va merge doar odata pe saptamana si va sta cam cat tine un film de desene animate ... ca la cat au ei notiunea timpului ce sa ii zic? Si dupa ce i-am aratat niste picturi din albumul lui Van Gogh a inceput sa se smiorcaie ca ea nu stie asaaaa, ca ea stie numai case si mi-a aratat un desen de-al lui cu case Tot ii explicam ca o invata aia acolo bla bla ... Chiar ar fi fain sa o primeasca,macar ar invata ceva si s-ar simti bine acolo.
Na ca deja s-au intors,deja mi-am pierdut sirul la cat turuie I-am dat acum de lucru sa isi probeze caciulile si sepcile de anul trecut sa vada ce mai ii e bun si ce nu.Dar tot nu tace
Si cand trebuie nu vorbeste.Aseara o chemam sa ii tina companie lui Tudor,dar ea nuuu si mai si striga: "Tudor io sunt aicea,n-am chef sa vorbesc cu tine,o tund pe Giulia" (papusa)
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
teolinda spune:
Monica - usturoi poti sa-i dai si telina... sa puna muraturi! Ce misto!
Al meu are ca tema... Corpul meu ...sapt aceasta. Si am observat ca si obtionalele s-au sincronizat tot pe chestia asta adica la engleza si la abilitati i-au pus sa faca un omulet lipit din hartie glsata in forme geometrice ...in fine nu stiu cat de coerenta in explicatii am fost.
Nicolas are de ceva vreme o mare dambla.... sa imi spuna mie ce intrebari sa-i pun eu lui.De exemplu:
" Mami eu desenez un papuc. Tu ziceai ce papuc?"
"Mami imi dai ceva bun? Tu ziceai...Ce anume, ce anume?" si tot asa... ma exaspereaza. Ai vostri procedeaza la fel?
Merg sa pregatesc pijamalele ca vad ca al meu s-a oferit sa mearga la dus cu taica-su ... si nu vreau sa-l ratez .
PASTE 2007
IARNA 2006
monica70 spune:
LILI pana nu uit,poze tot n-ai pus Uite ne puteai arata si locomotiva aia desenata! Pai vezi ca paote are talent el,daca tu zici ca n-ai! El stie bine toate literele si cifrele nu? Diana mea nu le-a invatat,de fapt stie doar cifrele,dar literele nu (exceptie D,A,O si inca vreo doua),in schimb a invatat singura si din proprie initiativa sa isi scrie numele pe desene.Dar daca i-am zis sa scrie cifrele n-a vrut.Nu insist,ce vrea aia invata,ce nu vrea le invata ea de musai cand o fi vremea.Sau poate pana la urma va avea chef mai devreme,cine stie ce pasiune o mai apuca.
Zici ca e cuminte si pasionat de activitati la gradi Nicolas! Eu zic ca nici n-are cum fi altfel,doar asa e si acasa.Si tu te-ai ocupat mult de el ,acum se vede rezultatul!
Hei si filmeaza-i la dus sa ii ai ca amintire !!!
teolinda spune:
Eheheee... auzi ce grija are...daca doarme la desen.
Pai si-al meu zice...o sa merg la scoala , mai tarziu. Dar acolo o sa dorm? Cand o sa vii sa ma iei de la scoala?Nah ce griji are el...
Monico dar nici tu n-ai avut ce face sa-i arati pictori celebri...sa complexezi copila.
Apropos de complexat... ca poate va era dor de vreo intamplare cu socra-miu. Vine el sapt trecuta pe-aici. Eu pun copilul sa ii spuna lu tasu-mare o poezie ...sa vaza ce nepot dastept are... zice copilul poezia ...socra-miu se uita la TV si vorbea peste copil... dupa care copilul zice... Teo stai sa-ti zic si cu engleza si incepe... la caine se spune dog, la pisica... si insira vreo 10 cuvinte . La sfarsit cum credeti ca-l incurajeaza tasu-mare pe copil? Nu-ti trebuie mai Nico tie engleza ca tu trebuie sa inveti altele. Bai nene imi venea sa-i iau beregata. L-am spus si lui Robert cat de dobitoc e. Pai pe el il doare in fund de nepot in schimb imi face capul tambal dandu-mi exemplu niste vecini de-ai lui care au 2 copii de scoala... si pentru care eu il banuiesc ca presteaza servicii de bona.... iar pe mine ma vorbeste pe la colturi ca "ce-mi mai trebuie si-al doilea copil".
Mda.... iau o pauza sa-mi revin ca m-am aprins acum
Eh acum...intelegeti voi ca de la starea de sunt cam nevricoasa.
PASTE 2007
IARNA 2006
monica70 spune:
LILI hai ca asta e buna ,ce m-am distrat cu "Tu ziceai" De unde o fi scos-o? De la desene,de la gradi?
Iar am uitat Nicolas e inscris la grupa mica sau mijlocie?
Si ... usturoiul se pune la murat? N-am mai vazut!
O sa ii pun o bucata din fiecare,e ok asa? Si ce-or face cu muraturile puse,le servesc la iarna ?
teolinda spune:
Cifrele le stie ..si se chinuie sa e scrie... 2 arata ca un Z defapt. Pe 3 il face E.... de cele mai multe ori.Nu-l stresez toate la timpul lor. Mai nou numara pana la 30 si ma pune sa-i scriu cifrele de la 1-30. Litere...mai putin scrie N,A,O... dar cunoaste mai multe... in fine e de-ajuns.
Eu sunt incantata ca e copilul atent la gradinita... sper sa ramana asa... si la scoala ...ca deh baietii sunt mai naravasi si-ar fi bine sa prinda din clasa. Astazi chiar imi zicea educatoarea ca se inghionteste cu fetele... probabil ca ii e dor de-o surioara... cu baietii nu se prea joaca. Am uitat daca baietii sunt razboinici...ca d-aia s-ar putea sa ii evite. Cand l-am intrebat pe el cu cine s-a jucat mi-a zis ca s-a jucat cu baietii nu cu fetele... probabil ca l-o fi pus doamna. O sa ma lamuresc eu maine.
PASTE 2007
IARNA 2006
teolinda spune:
Nicolas e grupa mijlocie dar la sedinta a zis educatoarea ca 28 sunt de mijlocie si 10 de mica... prin aia 10 intra si-al meu conform varstei...chiar i-am zis doamnei si ea s-a mirat atunci... ca a zis ca nu pare de grupa mica nici fizic nici ca activitati...dar la vocabular stiu eu ca e de gr. mica... la varsta lor se vede diferenta cand vorbesc
PASTE 2007
IARNA 2006
teolinda spune:
Monica parca te vad ca-ti aduce Diana muraturile acasa
PASTE 2007
IARNA 2006