PRIETENE FARA TITLU (51)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
la toata lumea, dar eu fac destul de greu fata distractiei,mai ales cu Razvan! Greeeeu. El e taaare dificil. Cu ceilalti 2 ma descurc, dar Razvi imi mananca toti nervii pe care-i mai am dupa cativa ani de nopti nedormite. Ca sa ma ocup de el, l-am plasat pe Tavi in carutz si pe Ana cu un batic pe fata sa aiba grija de el sa-i vare suzeta in gura (batic, care mai mult nu era pe nas+ gura, pt ca Ana inca tuseste horror).
Sanatate la mamici si bebici bolnavi! Sa va faceti bine, toti.
Noapte buna!

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Of Brandusa tot asa-s copiii cu tusea? Si Razvi e iar cu plansul? Sper ca macar febra nu mai au. Lapte mai ai? Ca macar pana alaptezi e Tavi protejat cat de cat.

Am fugit sa ma balacesc un pic .Poate revin ca nu prea am somn

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Hello tuturor!

Vad ca e cam slaba miscarea pe-aici. Cu siguranta si din cauza copilasior care sunt prinsi de racelile specifice anotimpului sau/si colectivitatii.Eu sper sa reusiti sa treceti peste acestea cu bine, fara prea multe complicatii si cat mai repede.

Noi suntem bine, am reluat de luni gradinita cu mare bucurie, fara maraieli absolut deloc. Mai nou cand plecam de-acasa trebuie sa iau musai flori din gradina pt. d-na educatoare c-asa vrea copilul. Ce suparare mare a fost cand a fost cu taica-su intr-o zi in sapt. dinainte de a se imbolnavi .... ca Robert nu a luat flori pt. doamna.Seara cand a venit de la serviciu l-a certat si i-a spus ca data viitoare "sa fie mai atent".
Ieri ploua ca naiba si eu ziceam sa luam un trandafir... iar copilul a sarit repede cu gura pe mine "nu doar unul...mai multi". Saracele flori erau murate de la ploaie .

Am vazut ca vorbiti de activ. extra gradi. Noi deocamdata nu frecventam altceva... mai ales ca acum e si ziua mai scurta iar Nicolas simte oarecum lipsa timpului petrecut acasa printre jucarii. El e fascinat sa-si faca jocuri si povesti cu jucariile. Am observat ca mai nou il pasioneaza sa "inventeze" povesti.... pe care ni le spune.La gradi l-am inscris la engleza (2 ori pe sapt), sport(1 pe sapt), abilitati practice(1/sapt).E foarte incantat de ceea ce face si la engleza chiar a retinut cuvintele inca din prima sapt.
Desi e destul de complicat cu pronuntia...ca nici in romana nu pronunta totul ok... si chiar si eu am momente cand nu inteleg ce spuneuna peste alta...surprinzator vad ca se desurca destul de bine la engl. Ce sa va zic... ca la peste ii spune"pish" in loc de fish....dar asta e.

Cat despre costurile de la gradi noi avem asa:
- 8 lei pe zi mancarea
- 150 ron fondul clasei
- optionalele : 4lei engl si abilitatile, 3 lei sport=60ron/luna
- 5 lei/luna - pt serv umede, hartie igienica, serv hartie, sapun (aici au facut necesarul educatoarea si o mamica si am calculat cat ne revine fiecaruia de dat)

Vineri vine si la noi teatrul.... 6 lei.Sper sa fie incantat copilul.

MONICA- m-ai distrat cu faza aia cu "mama cu 3 copilasi" am ras cu lacrimi.Misto ca a functionat calendarul cuminteniei cu Diana mai ales ca asa ai scapat de "crize". Ma bucur si totodata ma incurajez cand vad ca iti este mai usor cu bebe Tudor si sper sa reusesc si eu sa-i transmit o stare de calm nazdravanului meu ca sa nu perturbam prea mult "linistea" familiei.

URSULINO- ai grija de tine... se pare ca scaderea imunitatii a fost "molima" generala in toamna aceasta. Sper sa gasesti un remediu si sa scapi rapid de problema sa nu faci complicatii si mai nasoale. Uff... nici nu vreau sa ma gandesc ce dureri groaznice ai avut de plangeai pe strada.M-ai distrat in schimb cu "cazutul in cap"... Iti tin pumnii sa colorezi in roz cele 2 liniute... cat mai repede.
Raisei pt mersul la gradi.

BRANDUSA - aproape ca n-am cuvinte .... ce sa-ti spun ca mi se ridica parul pe mine cand citesc prin ce treci... si cand te stiu cat de calma esti... cand zici ca te-au lasat nervii imi imaginez prin ce treci.Sper sa va refaceti cu totii cat mai rapid pt ca din pacate... primavara e f. departe. de la mine si multa rabdare si putere sa treci peste toate.

INGRID - asadar si voi sunteti in "carantina". Macar este mai bine Diana dupa antibioticul acela? Noi n-am avut decat o tuse f.f. urata...productiva si f. putin febra doar intr-o zi la inceput. Apoi am facut aerosoli 3 zile... cu Dexametazona si Gentamicina.... plus sirop de tuse productiva si Aerius seara. Totusi la gradi tusesc toti copii ma apuca pandaliile cand ii aud... Acum sper sa nu o luam de la capat.... nu stiu ce sa fac sa-l tin pe linia de plutire...

ASTERY - din ce zici... sa inteleg ca Razvan a inceput sa isi mainifeste afectiunea din ce in ce mai bine. Sanatate si frunzulitei DANEI.

Acum despre bebelush... am fost luni la control... este foaaaarte bine... si baban 930gr la 24 sapt.... cand citesc la dezv. sarcinii si vad ca la 24 sapt bebe are 550gr.... ma gandesc cu groaza cat de mare o sa-mi mai creasca burta....ca deja-s imensa. De cateva zile iarasi simt ca asta micu isi mareste "livingul" ca simt cum mi se intinde burta. In fine... important e ca s-a mai ridicat placenta si ca restul sunt ok toate.... Cica sa stau mai linistita ca e bebe cu capul jos.... pai in ultimele 2 sapt... am fost mai mult imobilizata la pat de la durerea de spate pe care am avut-o...acum cat de linistita sa stau?

Gata..piua ca m-am intins ca o placinta... sper sa nu va fi plictisit.

Va doresc toate cele bune, multa sanatate tuturor si rabdare mamicilor cu copilasii bolnaviori.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Am fost cu copilul la control ieri, mi-a indicat sa o mai tin acasa si sa-i dau ceva de muci, chiar m-a intrebat mirata: dar n-a primit ceva de nas?, de parca nu la ea am fost cu o saptamana inainte. Sunt satula.
O duc maine la gradinita, sa merg inainte la pediatra si sa obtin aprobarea, stiti voi, ca e apta sa o frecventeze, bla-bla. De ce zic asa, ca vin mamele cu antibioticul dupa ele si copii care se vede clar ca sunt bolnavi. De asta mi-e ciuda, Moni, tu cunosti legea, au dreptul sa stea in concediu de ingrijire a copilului platit, nu?
Ma rog...nu mai comentez.
Bee, te simt disperata, oare cum o fi suportat Anuta baticul peste gura? Ce simpatica e...o fi considerat ca e sora medicala. Sanatate si voua, sa treaca cat mai repede boala! E asa de tare bolnav Razvan sau e doar dificil la boala?
Daniela, merg si alea doua ore la gradinita, decat nimic, tot e ceva. A mea nu vrea, eu ajung la psiholog cu ea. Nu-mi vine sa schimb 50 de gradinite pana ii gasesc aia ideala. Cine dracu' are timp pentru asa ceva?
Despre FTK, eu nu inteleg ce mai doresti de la fata? O ora si jumatate e mult, eu deduc ca totusi e preocupata de sta cuminte atata timp. Bravo ei! Nu-i e ciuda pe Rares ca sta acasa si ea merge la gradinita?
Moni, ti-am vazut pozele, de fapt la toate, e adorabila micuta cum se joaca si vorbeste cu frate-su. O sa-l conduca clar, e o fire dominatoare, iar cel mic va avea o fire blanda, pariez. Si desenele cu voi, tu si maica-ta sunt ...
Are talent, ca si fetele lui DanaE, superb stiu sa deseneze.
Daca spui ca Mos Nicolae a auzit..poate bag si eu textul asta. Atunci listez si calendarul.
Denisa, trei cuvinte acolo scrie si tu. Am vazut pozele cu concertul si cu frunzele ingalbenite. Vreau si eu...mai tii minte ca si anul trecut te-am rugat sa pozezi toamna in paduricea aia, lacul si casa voastra...si frunzele alea cazute, mai ales ele...
Cum mai sunt copiii?
Lili, apucasi sa mai dai un semn de viata. Deci Nicolas e inamorat de educatoare. E de bine. Probabil ca se poarta super cu ei. Bine ca a scapat de boala si merge din nou. Povestile alea inventate, nu le scrii? Eu incepusem intr-o perioada, apoi le-am aruncat. In fiecare zi venea cu ceva nou, eram saturata.
Ma bucur ca te simti ok cu sarcina, bebele sa fie mare si sanatos, asta conteaza. Kg le dai tu jos, uita-te la Moni ce viteza a avut.
Ursu, la noi fondul gradinitei cu cel al grupei insumeaza 250 RON. Nu tin minte daca am mai scris. Iar de sapun lichid ca e mai igienic, fie...dar cat pot sa consume?
Sanatate maxima si tie, otita da dureri groaznice, sarea calda ajuta pe langa medicamente. Seara si dimineata. Ai mai facut si o complicatie cu amigdalita, of...bea mult suc de portocale si lamaie si cauta ceva siropuri pentru imunitate naturiste. Echinacea si din astea. Or fi functionand si ele..
Ma pun sa mananc tiramisu. Sotul face si prajituri. Si i-a iesit de nota 10. Mi-a spus sora-mea sa-l leg, ca poate mi-l fura. Haha.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

INGRID- deci pana la urma o vei duce pe Diana la gradi cu tot cu mucii din dotare... asta e... las ca-si-ia cate un servetel si ii mai sufla ea cand si cand. Si la noi a zis educatoarea ca ea servetele la cutie sa le foloseasca copii pt suflarea nasului...ca asa e de-acum. N-as putea spune ca e inamorat de educatoare... dar ii place mult ca-i invata cantecele, le pune povesti..nu mi-a zis pana acum ca ar iubio desi el este obisnuit sa faca declaratii de dragoste...multor persoane....as putea spune ca prea iubeste multa lume. Nu-i scriu povestile...nici nu m-am gandit... oricum sunt scurte si el vb repede si stalcit...abia le pricep uneori dar ca exemplu toate incep astfel: "A fost odata... o masina bambenta=galbena si mergea foaaaarte, foarte repede" .... pana la urma se loveste cu o masina rosie . In fine....defapt e o compilatie de la desene din care face el o poveste. Sau inventeaza cantece :"As vrea sa se opreste ploaia, Ploaia se opreste.... As vrea sa iasa tzoalele=soarele...".... ma rooog aberatii....mi-e greu sa le retin pe toate pt ca il apuca in masina de regula....cand eu conduc iar el "creeaza"

Ziceai ca o sa o duci pe Diana la psiholog? Poate chiar nu ar fi rau... si poate pana la urma o si ajuta cu ceva.
Apropos de psiholog...sa va zic faza... Robert e alergic la pasari il apuca criza daca falfaie din aripi vreo pasare...prin apropierea lui. S-a dus acum 2 sapt. la psiholog si i-a zis ca se rezolva...prin expunere... asadar i-a recomandat sa faca terapie prin expunere...si sa inceapa cu gainile... Aoleu ce-am mai ras... pacat ca vine iarna ca asa ii luam vreo 2 gaini si un cocos si-l puneam sa le ingrijeasa poate faceam si rost de oua proaspete.
In fine.... i-am zis eu ca decat sa se duca la psiholog sa-i spuna ce sa faca cu pasarile... mai bine se ducea sa se trateze de stress pt ca acum un an dupa ce s-a tot cautat pe la inima, glanda...etc... pt ca simtea un nod in gat si ca se sufoca.... i-au zis ca e din cauza stresului , sa se odihneasca mai mult si ca sufera de atacuri de panica in subconstient. Data fiind situatia actuala de maxima criza... generala si in special imobiliara.... normal ca se simte iarasi rau.... mai bine se duce sa se trateze pe partea asta. Orium situatia e.... NEAGRA... si pt ca si-asa "biznisurile" nu mai merg.... azi ne-au anuntat chiriasii ca la sf. lunii pleaca din apartament. Asa ca in curand...cred ca o sa mergem toata fam. la psiholog... sper ca nu la balamuc.

Ingrid ziceai sa merg copii la gradi cu antibioticul dupa ei? La noi asta chiar nu am vazut... doar niste Septilin sau eu stiu ce picaturi de pofta de mancare si imunitate... lasate asistentelor la intrarea in gradi.

MONI - unde esti?

Uff... merg sa mai intind niste rufe... sunt cu moralul cam la pamant decat cu vestea de la chiriasi.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui teolinda
Apropos de psiholog...sa va zic faza... Robert e alergic la pasari il apuca criza daca falfaie din aripi vreo pasare...prin apropierea lui. S-a dus acum 2 sapt. la psiholog si i-a zis ca se rezolva...prin expunere... asadar i-a recomandat sa faca terapie prin expunere...si sa inceapa cu gainile... Aoleu ce-am mai ras... pacat ca vine iarna ca asa ii luam vreo 2 gaini si un cocos si-l puneam sa le ingrijeasa poate faceam si rost de oua proaspete.

Si io p-aci, bantuiam pe la alte subiecte,da' ma concentrez si scriu si aici mintenas

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

LILI nu te mai necaji aiurea cu banii si criza,in final o fi bine,ai sa vezi! Stau altii muult mai prost decat voi din pacate.Si-a multi,mult prea multi. Gandeste-te la asta ("Cand sunteti nefericiti,ganditi-va la cei mai nefericiti ca voi; reteta nu da gres")

Io-s cam zombilita de cap,azinoapte am terminat baia aproape pe la 1,dupa care am revenit pe net si am mai citit pana mi s-a uscat parul de s-a facut 2 Pe la 6 m-a trezit Tudor,i-am dat papa si cum facea galagie (scremut plus chirait ca e tot cu degetele in ochi,nas si gura mai nou ) l-am plasat cu taica-su in camera de zi.La 8 iar m-am sculat sa o echipez pe Diana,la 9 i-am dat a doua tura de papa lui Tudor si de pe la 9,30 pana la 12 am dormit ca valiza-n gara.Asa ca abia am terminat prima cafea la ora asta.

Revin sa va mai raspund si sa va mai zic una alta.

Mergi la inceput

Mda ,cand sa scriu a sunat Fan Courier-ul ca au sosit jocurile si puzzle comandate,le-am si ascuns la frate-meu in debara,doar puzzle de 100 cu Alba ca zapada l-am lasat in zona sa i-l dau zilele urmatoare. Ma tot agit sa ma programez la tuns,vopsit,cosmetica si nu raspunde nimeni nici la fix nici la mobile,ce ma enerveaza! Nu-i departe,o sa trag o tura pe-acolo,dar cu vremea asta nu prea scot nasul,azi bate vantul cam nasol inca desi nu ploua.Dar de maine se pare ca se mai incalzeste asa ca bag iar iesiri sper.Ieri am facut iar permutari si selectari prin dulapurile cu haine si inca mai am.Am profitat ca n-a fost Diana acasa,dar azi va fi,ca mami are ceva treaba.Si Dianei vreau sa ii taie iar bretonul ca e vesnic cu parul in ochi.Iar eu e musai sa ma vopsesc ca am o gramada de fire albe deja.Am cumparat o vopsea ciocolata de la Garnier si acum vazui ca de fapt nu-i vopsea permanenta ci din cea care iese dupa 28 de samponari Noa ca mai bine asa,oricum nu ma spal foarte des pe cap,doar odata pe saptamana (doar vara ma spal mai des) si in plus scrie ca acopera firele albe.

Mergi la inceput

LILI e mortal Nicolas cu florile Mai ai vreuna in gradina? Si ce te faci cu el la iarna,ce ii mai duce? Suna bine din ce zici despre gradinita si ma bucur ca ii place asa de mult.Vad ca la noi e mai ieftina mancarea decat in Bucuresti (7 in loc de 8 pe zi) dar sunt mai scumpe engleza si sportul ( 8lei fiecare de doua ori pe saptamana). Si Diana inventeaza demult povesti,dar tot asa fara nicio noima de obicei
Ma bucur si ca e ok bebe si maare
Na ca s-a trezit Tudor acum,merg sa ii dau papa si revin.

Mergi la inceput

INGRID ce sa ii mai dai mai "ceva de nas" ? Pai daca merge la gradi,vreo doua luni cam tot asa o fi.Si la Diana asa erau anul trecut,care cu muci,care cu tuse ... Diana era genul cu niscaiva muci.Dar la noi nu ii primeste daca-s sub antibiotic, asa ne-au zis anul trecut.Ziceai de legi si concedii medicale pentru copii.Da ai dreptul sa ti le iei,teoretic.Dar practic isi permit sa faca asta numai cele care lucreaza la stat,sau in posturi mai nesemnificative,in general muncitoarele.Altfel poti spune cam adio serviciului.La privat esti bun si bine vazut doar cand esti sanatos tu si copiii din dotare Sau sa ai cu cine sa ii lasi in caz de ... Stiu ce zic,ca eu nu mi-am permis sa imi iau defel asa ceva.Tin minte ca la prima raceala serioasa a Dianei in ianuarie 2007 cand avea febra 39+ ce nu scadea deloc n-am putut ramane acasa,ca tocmai eram nou angajata de-o saptamana.Noroc ca in afara de febra nu avea nimic ...

Mergi la inceput