*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (78)*
Raspunsuri - Pagina 8
Ramo2007 spune:
In cele mai multe zile, Sara se trezeste singurica la 6:30, iar cand nu o face o luam si o punem la noi in pat sa-i dau sa pape...papa in somn lapticul.Am incercat de cateva ori sa o las sa se trezeasca ea, dar isi dadea tot programul peste cap...papa fructe le 12, supa pe la 15-16...
anca_27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bertha Anca, Mananca bine Zibe, pe cuvant! Eu nu i-as da Almette, sa nu te superi ca zic asta. Baiatului ii faceam o crema din branza de vaci, putin unt, putin lapte, marar mult, putin piper, o bunatateeeee. |
Vai, cum sa ma supar, , mersi de ideeeeeeeee, cum de nu mi-a trecut prin cap sa-i frec eu niste branza cu altecele?
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
oceanborn spune:
Hai mai Ramo, tie ti-ar placea sa te trezeasca cineva si sa-ti puna cafeaua sub nas si tu sa mai ai chef sa dormi si nici sa nu trebuiasca sa mergi la serviciu.. na, nu stiu daca-i bine sau rau...dar eu nu l-as trezi pe al meu in nici un caz..poate as mai incerca sa-l adorm daca as avea pe cine.
mami de Thomas
BraveGirl spune:
Na ca s-a suparat zanica, ca am laudat-o si cu greu a mancat azi 150g. A papat putina supa de pui si putin pilaf, asa ca am scos borcanasul din dotare si a papat cam 50g, apoi i-am dat niste peste la cuptor. Pana la urma a mancat satisfacator, dar preferam sa aprecieze supa si pilaful.
E constipata si nu stiu cum sa o fac sa pape fructe. Dc papa putina para/pruna are scaun moale. Dar nu vrea si pace.
Lorellay, stai linistita cu albusul. Dc i-ai dat si nu s-a umplut de bubite, nu a avut scaune moi, cu mucus, atunci poti sta linistita.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
lauramiron spune:
Lorellay, eu i-am pus oul intreg in budinci de vreo 2 saptamani si e in regula. Urmeaza sa-i dau ou fiert intreg, dar mai astept putin.
In seara asta am facut bruschette la cuptor cu sos de rosii, mozzarella si busuioc Binenteles ca a bagat junioara cot la cot cu noi, n-am avut ce-i face. De fapt, inafara de sucul de rosii care avea sare, restul ingredientelor sunt ok.
Ma duc s-o schimb ca-mi pute toata casa deja
cameliam spune:
Nu stiu cum ziceti voi ca lasati cozonaceii singuri prin camere, Alexandra numai nazbatii ar face: tras de perdea, dat cu capu in calorifer, tras de sertare si cazut in fund ca vin prea usor afara... etc. Asa ca-s coada dupa ea toata ziua, n-am timp mai de nimic... nu ca ma plang.
Cu somnul, ramasesem datoare sa va povestesc. De sambata am zis asa: o pun la somn, daca se culca bine, daca nu iarasi bine, ne imbracam la loc si la joaca. Prin urmare, vineri a dormit doar o ora toata ziua, de la 11-12. Dupa aceea nu a mai vrut pur si simplu sa se culce. Sigur ca daca o luam si o leganam cred ca adormea in 3 minute, dar am zis nu. Sau in patut singura, sau in patul mare cu mine langa ea, dar leganata nu. Sambata seara ne gandeam ca pe la 7 jumate - 8 s-o culcam. N-am avut pe cine, la 21 inca era euforica de la oboseala, dar n-a picat. Intr-un final a picat... pe la 22. S-a trezit la 9 dimineata, in ideea in care ea de obicei se trezea in jur de 7-8.
Duminica la fel. A dormit tot un singur somn, dar de data asta dupa masa de pranz, o ora jumatate. Putin. Noaptea n-a recuperat, luni dimineata la 7 a dat strigarea.
Ieri, marti, a dormit totusi doua somnuri, o jumatate de ora la 11 (f putin, ea dormea o ora jumate la ora asta) si apoi am iesit cu ea la plimbare pe la 15 si a adormit in carucior. Am dus-o in casa dormind si a dormit inca o ora.
Azi, la fel, mi-a adormit in carucior, de data asta la plimbarea de dimineata, la 11, am adus-o in casa si a dormit neintoarsa 2 ore jumate. Avea de recuperat. Am zis ca la 17 o scot iarasi cu caruciorul si ne plimbam pana adoarme, dar credeti ca am mai avut pe cine adormi? La 19 era tot afara, mai treaza ca niciodata. Asa ca si azi tot un singur somn, doar ca mai lung.
N-as zice ca i-am scos eu un somn, cumva si l-a cam scos singura in sensul ca daca nu o "fortez" eu sa adoarma prin leganat, ea nu se culca. Da semne de oboseala, dar apoi ii trec, are un punct maxim pe care daca il trece rezista inca mult si bine. Eu as fi foarte fericita sa doarma si 3 somnuri pe zi, dar sa se culce frumos, neleganata. Chiar nu vreau sa-i scot din somn, pentru ca asa cum zicea cineva in timpul asta bebeii cresc, somnul e sanatos. Dar conditia mea e sa se culce singura in patut/langa mine in patul mare/ in carucior. Daca vrea sa doarma, sa doarma, eu o las, sunt chiar fericita. Dar se pare ca nu prea mai vrea. Si ce ma uimeste e faptul ca nici nu prea a recuperat din somnul restant, ma asteptam ca daca nu doarme ziua, sa doarma mai mult noaptea, dar nu, tot la ora 7 se trezeste si inainte de 9 seara nu prea am pe cine culca.
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
lauramiron spune:
Camelia, parca-i povestit de fii-mea La fel si la noi, eu n-am vrut sa-i scot un somn, insa refuz s-o mai adorm in brate. Asa ca o las sa se joace pana cand vad semne clare de somn si atunci o pun in patut, si ieri si azi a adormit cam in jumatate de ora, dupa ce s-a invartit si s-a scancit la maxim. Adoarme cam la 12 si doarme 1.5-2 ore, dupa care nici vorba de somn pana seara cand pica lata pe la 20.45-21 si adoarme la lapte. Dimineata are trezirea la 7-7.30, azi s-a trezit la 8.
Eu o las singura prin camere si crede-ma ca si noi avem de toate prin casa, mai ales in camerele lor unde sunt zeci de jucarii de toate felurile si formele. Azi ma uitam la picoarele ei ca sunt pline de vanatai, vorbesc serios. Cade, se scanceste, se ridica singura de cele mai multe ori, sau ma duc si o ridic si o pup sa-i treaca Ieri si-a tras o zgarietura pe obraz de toata frumusetea, habar n-am cu ce, ca n-am auzit-o plangand, probabil cu vreo jucarie. Ii place sa mearga in dormitorul nostru si sa traga de draperii si sa se ascunda dupa ele, binenteles ca da cu capul de geam de fiecare data, ca-si pierde echilibrul cand trage de ele. Se arunca pe perne in pat si da cu capul de capatul patului, si o atentionez ca face buf si se uita la mine si rade si iar se arunca Acuma seara era singura prin living si am auzit-o plangand, am gasit-o langa masuta, probabil ca s-a lovit de colt Si lista poate continua mult si bine
Asta e, musai sa inceapa sa constientizeze singura eventualele pericole, eu nu stau dupa fundul ei tot timpul, n-am cum, ca mai am una. Si inafara de portitele la scari, nu baricadez absolut nimik, nici sertare, nici colturi, nimik. Am o prietena buna psiholog si nu m-a lasat, copilul trebuie ajutat sa se descurce singur, nu sa gandesti/faci tu in locul lui. Deci, de fiecare data cand da de cotul mesei, explica-i sa se fereasca, pupa sa treaca si cand e pe aproape spune-i eventual de cateva ori la inceput "ai grija la colt".
Eu asa am facut la praguri cu Catica, i-am tot repetat cand era pe aproape sa aiba grija sa treaca pragul si se descurca bine de tot. A tras cateva trante, binenteles, si va mai trage, insa e ok.
Doamne cat m-am intins Se vede ca-mi dorm gagicile amandoua Rebeca tot cu febra, insa n-a mai saltat de 39
lauramiron spune:
Dar ce se intampla aici cu linistea asta?? Unde ati disparut toate?
Babyzapi, am uitat sa-ti urez bine v-ati intors acasa Imi pare rau pentru puiul mic bolnavior Sper ca e mai bine deja
Gynie, ma bucur pentru voi ca totul a decurs bine si ca Stef se vindeca frumos Mai e putin si papa si el bucatele, abia astept sa ne spui cum va reactiona la bucatele
Eli, Mirtha, Andy??!!
Flowers, Julia16, cum au inceput Julia/Maria scoala?? Impresii?
Darling, Miky_ea, Stewie, nu v-am vazut de ceva vreme pe aici...
Nu mai zic de cele scuzate din lipsa de timp: Dandusa, Mav, Spiridusul
Si mai sunt multe fete care obisnuiau sa mai scrie cate ceva.
Edit: vedeti daca-mi dorm copiii si n-am ocupatie?! M-apuc de certat lumea
Amalia spune:
Ginye ma bucur din suflet ca e bine operatia! Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va tina departe de probleme de acum incolo!
poze
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
cherieactiv spune:
ceau gagici...nu prea mai intru vad ca...nici macar sa citesc...is cam disperata de viata...acum ca a venit toamna(sau iarna?) stau si io cu asta mic mai mult prin casa seara asa ca poate ne imprietenim iar ,ha?
noapte buna,sanatate la piticii bolnavuti!si pusi lui stefanut!