**Zmeurici de iulie-august 2009 (6)**
Raspunsuri - Pagina 9
tanimi spune:
Rallu, imi pare rau de patania ta, dar stii cum se spune - ce nu te doboara te intareste (faptul ca ai ales sa fii medic este o dovada).
Giova - Iarina 29.06.2009, 2,700 kg , 50 cm, apgar 10, cezariana la 39 s si 4z, cu mama Nina 26.01.78. (si cum as putea sa accesez si eu pozele de pe contul comun?)
Si acum sa ne laudam si noi
: Iarina doarme de mai multe ori ziua, dar somn de 30-50 de minute maxim, in rest cam vrea in brate, si la verticala, sa vada si ea lumea. E cuminte, dar avem totusi o perioada in care nu stim ce sa facem: intre 6-8 seara e tare maraita, plange, destul de tare, si nu reusim nicicum sa ii facem pe plac (chiar daca e in brate); se mai confrunta careva cu asa ceva?
Noaptea doarme bine , zic eu, se culca dupa baita pe la 20:30 - 21 ( nu reusesc sa o tin mai mult)si se trezeste in jur de 2 si apoi 5-6. La inceput nu dormea asa bine, dar mi-am luat cartea de care zicea Montana, cea a Dr. Harvey Karp - bebelusul meu e cel mai fericit, iar la noi infasatul a functionat de minune. La inceput nu era incantata, dar acum isi pune ea singura manutele sa fie infasata seara dupa ce papa.
tanimi spune:
Azi avem controlul la ortoped. Am fost acum 6 saptamani si ne-a cam speriat, ne-a spus ca suntem in grafic, dar la limita inferioara ( ce o fi insemnand asta) si sa ii pun 6 saptamani 2 scutecele si sa o purtam in marsupiu. Asteptam sa vedem ce ne zice azi. Intre timp au mai fost si alte cunostinte la acelasi medic (este cel mai bun din oras se zice) si le-a spus acelasi lucru. Acum nu mai stiu ce sa cred.
Si mi-a mai zis ca fetita e grasa si ar trebui sa ii scot masa de noapte, sa ii dau ceai, sau chiar apa. Dar se pare ca asta e poezia pe care o zice tuturor.
Nina si Iarina
Giova spune:
Neatza!
Edi atat a tusit de dim. incat a vomat
. Noroc ca era langa mine in pat si mi-am dat seama ca e ceva si l-am ridicat, caci a
la greu...jumate din laptele mancat cu ceva timp in urma.
Afara e soare si placut, cred ca si azi va fii o vreme super.
am vazut si pozele din contul comun:
Pooh sunt minunati copiii tai! Timeea ma incanta de fiecare data, e o dulce de fetitza...ce-as fii vrut si eu una.
Am mai vazut o zmeurica frumoasa de Vally si niste poze superbe facute de Alinax. super ca sta Sophia la pozat, cred ca dormea atunci...pe Edi nu-l prea pot pune cum vreau eu...imediat se smiorcaie. Invitatiile sunt superbe, foarte frumoase si moderne, te pricepi!
Motana esti un DEX in ale copilului
. multumim de info despre tot. Cam ai dreptate cu diversificarea...fructele sunt acceptate mai usor decat legumele...dar mai avem pana acolo.
Cu bibe mari si mici nu stiu ce sa-ti spun...am vazut ditamai sticlele de la Avent, Chicco are pana la 250 ml parca...in rest nu prea stiu. Noi le avem tot pe cele mici, cu pompa de la Avent. Daca nu prea avem nevoie de bibe, nu am cumparat altele mai mari.
Pogos ma bucur ca e cumintel si ok Tudorel.
Anemona mersi. sa aveti vreme buna si un bebe cuminte.
mQQm sper sa nu aveti reactii de la vaccin.
Tanimi am notata datele voastre. I-a facut eco pt. dislazie de solduri? probabil la asta s-a referit cu cele 2 scutece. e foarte frecventa la fetitze, doamne ajuta sa nu aiba nimic Iarina.
o zi frumoasa sa aveti, merg sa pun sarmalele la foc
.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
pooh spune:
Giova,MQQM,Motana
Motana,eu am cumparat recent biberon de la avent,de 260 ml,pt. ca cea mica de la pompa nu-i ajunge daca-i dau laptic din sticla....am vazut ca au si de 330 ml,deocamdata asta ne ajunge,papa cam 160-200 ml,asta depinde cat de fomist e.....bine,el primeste din biberon aprox. 1-2 ori pe saptamana....Deocamdata folosesc tetina cu cea mai mica gaura posibila,sa nu-i vina lapticul mai usor ca din tzitzi,cand voi ajunge la cereale,voi cumpara alta tetina,daca nu o sa-i dau cu lingurita......phiiiiii,imediat e pa capul nostru diversificarea
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
ivanoiuadela9 spune:
CRIXIA la ce te referi ? Eu dupa ultima zi de concediu am fost la primarie de unde am luat o adeverinta pe care am trimis-o la firma sa o completeze cu veniturile pe ultimile 12 luni. Abia dupa ce iti trimit aceasta adeverinta si decizia de suspendare a contractului de munca poti depune dosarul pt CIC ... eu insa mai astept dupa stagiul de cotizare .
lu-ana spune:
Neata!
Am avut o noapte linistita. Abia am reusit sa il culc pe Bogdan pe la ora 12, dar drept recompensa nu s-a trezit decat pe la 6 azidimineata.
Giova datele noastre: Bogdan nascut in 29.06.09 la 39 sapt si 2 zile, cm 56, 3160g scor APGAR 10,cezariana, maternitatea Bega, Timisoara. Data mea de nastere:31.10.1981
Pe noi nu ne-a trimis dr sa facem eco pt. dislazie de solduri. La ce varsta se face?
O zi cat mai linistita
Lu-ana si bebe strumf Bogdan
inutsa spune:
Salutare si de la noi!
Noi , ca de obicei, plimbarete, de data asta am fost la mine acasa.
Da'ce ati mai scrisssss, am o multime de recuperat.
Azi merg la facultate si e prima data cand o las pe Bia cu tati. Le las si laptiuc pt ea, acu sa vad cum o sa se descurce amandoi
.
tanimi si fetita mea la fel face: ziua doarme iepureste, 30 min, rar de tot cate de 2 ore legate, iar seara are vreo ora de bocete pe care nu le pot calma de nici o culoare, nici cu brate, nici cu vorbit, nici cu nimica.
De ceva vreme i-am gasit un mic "leac" pt asta: o las in funduletul gol [ii place tare], facem bicicleta [la fel, tare-i mai place], vorbesc cu ea, si incet-incet se calmeaza. Cand se face seara si observ ca incepe sa "scartaie", semn ca acus incepe boceala, o iau cu vorba, rad cu ea, ca sa nu inceapa a plange si functioneaza.
Si eu o mai tineam la verticala, pana mi-a zis dr ca ar fi bine sa nu o mai tin asa, doar cat ragaie, caci altfel, o sa aiba probleme cu spatele mai tarziu. Mi-a dat cateva exemple, de mi s-a facut parul maciuca si m-au convins sa nu o tin in picioare pana pe la 6 luni [asa mi-a recomandat]. Cica bebeii se burica, vor sa se ridice, dar pt binele lor e bine sa evitam. Pe burtica o las, ridica capsorul, in picioare o ridic doar cat sa ragaie. Si f bun mai e masajul pt bebei. Cum termin masterul, cum merg acasa sa-i fac un curs de 10 zile de masaj.
Acu sa citesc din urma ce ati mai scris
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca-Maria
bebelusha din burtica
nunta
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
flosideea spune:
buna dimineata si de la noi...am intrat sa vad ce faceti si cand deschid forumul,observ ca am de recuperat la citit.eu ma tot gandesc la clipa cand vor aparea dintisorii.stiu ca pe la noi se gasesc doar geluri care au efect 1-2 min,ceea ce nu mi se pare suficient.cand nepotelei mele ii ieseau dintisorii,sora mea ii dadea cu un gel care numai in State se gaseste,extraordinar de bun-a facut o criza de durere cu mine de fata,a dat`o si toata ziua n`a mai plans-si imi vine sa urlu ca la noi nu se gaseste.acel gel se numeste ORAJEL si ma tot chinui sa gasesc o solutie sa`l achizitionez.la fel am patit si cu supozitoarele cu chimen care numai in Germania se gasesc,insa nici pt acelea n`am gasit nicaieri sa le pot comanda.off,oare noi cand vom avea niste produse mai bune...brr,stiu ca e off-topic,dar de cand doarme Denis tot asta fac....search,search si iar search.
eu nici macar acea scrisorica n`am primit`o pt indemnizatie,nici alocatia pt Denis.dar cand vin banutii,vin retro-activ in ambele cazuri?nu ma mai mira nimic la primaria asta daca nici macar acea cartela pt parcare care trebuia sa fie gata intr`o luna nu e si imediat sunt 2,iar ei ma fac sa merg saptamanal pana la ei,cu carut si copil si mai fac si cam 1 ora-1 ora jumate pe jos cu carutul pana la ei.
ma bag sa citesc din urma si revin...pup...
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)
Rallu spune:
Flosideea, offf, mama ei de parcare in Brasov.
Nu ma intelege gresit, iubesc la nebunie orasul in care locuiesti si il vizitez cel putin o data pe an.
Am amintiri de neuitat pt. acolo mi-am facut o parte din luna de miere.
Insa...m-ati omorat cu parcarile si cu dispozitivele alea in care trebuie sa bagi bani ca sa platesti parcarea.
Nu primesc decat fise pe care de multe ori nu le ai asa ca amintirea mea din parcarile Brasovului e cam asa: eu langa masina, pazind-o sa nu vina cineva sa o ridice ca nu platisem taxa si n-aveam bilet in geam iar sotul plimbandu-se pe la toate buticurile din zona poate-poate gaseste pe cineva sa ne schimbe hartiutele ca sa avem ce sa bagam in aparat.
Beleaua mare era ca toata lumea cauta fise si era penurie in zona cu parcarile 

In final am gasit o parcare cu plata la vreo 500 m de Biserica Neagra, unde plateai frumos la plecare (fie bancnota, fie moneda, numa bani sa fie) si stateai linistit sa savurezi o limonada fara sa mai cauti de nebun fise.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Sufletelul meu
GATAAAA !!!!