**Zmeurici de iulie-august 2009 (6)**
Raspunsuri - Pagina 11
buburuza1979 spune:
Alina elefantul pe panza de paianjen e piesa de rezistenta si la noi 
e bun cantecul ca il poti duce la nesfarsit numarand elefantii ![]()
fetele si noi se confruntam cu maraiala/urlat seara... am citit ca se numeste "plansul de seara" si ca multi bebei trec prin perioada asta... se datoreaza oboselii in urma suprastimularii si au dificultati de a se calma si adormi si de aia plang asa...
la noi se lasa cu crize mari de nervi in caz ca incerc sa il tin altfel decat in brate pe umar si plimbat prin casa. numai asa tace ... si ne plimbam asa mult si bine, eu cu
pe afara ca sa imi simta pielea. cand vad ca incepe sa oboseasca rau si sa nu mai aiba putere sa urle incet incet il aduc la orizontala pe mana mea si ii bag tzatza in gura ... si asa isi ia masa, eu in picioare plimbandu-l prin casa ... daca ma asez simte si o luam de la capat
..
intr-un final imi adoarme si e dus in lumea viselor pt 5-6 ore...
dar in ora sau orele de criza (ca uneori avem parte si de 3 ore de urlat
) nu e chip de nimic...nici tzitzi, nici suzi, nici nani... decat plimbare si rabdare sa treaca ![]()
si foarte important ... tb sa va pastrati calmul ca e ca o sugativa de emotii si daca va enervati nu aveti nici o sansa ca el sa se linisteasca...
eu am reusit, dar il am pe sot care cedeaza psihic la crizele astea, desi nu e el cel care il plimba (ca el nu are
la indemana... si desi bebe e la mine in brate il simte pe sot care e nervos in aceeasi camera cu noi si pana nu il dau eu afara sa ne lase cu nervii lui
bebe nu mi se calmeaza. asa ca e testata faza 
gogoasha
"From this day forward,
you shall not walk alone.
My heart will be your shelter,
and my arms will be your home."
buburuza1979 spune:
"Intelegerea si linistirea plansului de seara
Incepand cu patru sau cinci saptamani, toti bebelusii plang putin seara, inainte de caderea noptii. Aceasta se intampla dupa a patra sau a cincea masa. Durata acesor accese de plans este variabila - cateva zeci de minute pana la doua sau trei ore! - iar intensitatea este adesea mare: adevarate tipete de furie pe care nimic nu le calmeaza, in afara de, uneori, bratele parintilor.
Crize de lacrimi lipsite adesea de cauze aparente care sunt de fapt normale... si necesare: ele servesc drept debuseu al excitatiei de peste zi. Copilul se "descarca" prin acest mijloc de tensiunea acumulata peste zi, deoarece ii lipsesc cuvintele pentru a exprima intensitatea descoperirilor pe care i le-a adus ziua respectiva. Sistemul sau de avertizare este literalmente ca un motor "ambalat"... iar bebelusul nu mai stie cum sa-l opreasca. Solutia? Sa-i cream cat mai mult calm posibil.
Putem, de exemplu sa-l instalam pe burta pe un antebtrat si sa-l plimbam in acest fel intr-o incapere intunecata si calma... vobindu-i incetisor. Sau sa-l linistim prin mangaieri tandre...
Putem in sfarsit culca bebelusul incrucisandu-i mainile pe piept : aceasta presiune usoara, insotita de cuvinte de imbarbatare, se dovedeste a fi adesea eficace...
Orice ar fi, nu trebuie niciodata sa abandonam bebelusul la necaz... nici sa facem apel la sedative. "
gogoasha
"From this day forward,
you shall not walk alone.
My heart will be your shelter,
and my arms will be your home."
uliiasi spune:
Buburuza, ce chestii interesante zici tu acolo...
Si noi avem parte de plansul de seara, bineinteles. In general bebe meu plange cand e prea obosit si nu poate adormi. Si atunci ori il adorm la tzitzi daca e ora de masa, ori daca nu, il tin cu fata in jos pe antebrat si ma plimb cu el sau il legan. Se zbate el ce se zbate, dupa care renunta si adoarme. Dar intr-adevar seara are cea mai mare intensitate "nemultumirea" lui.
Si eu tot cu panza de paianjen cel mai des, hihi...apoi cu vulpe tu mi-ai furat gasca...si cu pupaza din tei...si ratustele mele inoata pe lac...am cautat adinc in memorie sa-mi aduc aminte...
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/
eumada spune:
La mine functioneaza "ce petrecere frumoasa e acolo langa lac.."etc..la elefanti se oftica mai rau...nu-i lac elefantii in schimb e un cantecel al marinei voica sau margareta paslaru.."patru randunici/doua mari si doua mici/au zburat pe-aici.."rade de se prapadeste...mie nu-mi vine a rade ca la trei noaptea eu cant patru randunici...oricum e o scumpa..plange detul derar acum..e cuminte...doar ca o mai doare burtica din cand in cand.....
Intreba cineva daca mai ia alocatia daca are 85%..normal ca se ia.
madalina
de minunica EVA MARIA.
eumada spune:
am adaugat cateva poze noi la semnatura.
toate mamicile care leagana si cara pe umar buburuzele mci...
si buburuzele..bineinteles

madalina
de minunica EVA MARIA.
uliiasi spune:
Eumada, cand dau click pe semnatura ta imi zice "Hopa... nu e nimic de v#259;zut aici. Fie nu ave#355;i acces la aceste fotografii, fie acestea nu exist#259; la aceast#259; adres#259; Web. Contacta#355;i direct proprietarul pentru a primi permisiunea de acces."
Oare nu le-ai facut publice sau de ce apare asa?
pooh spune:
Nici eu nu vad pozele,Eumada.....Uliasii,cum sunteti?Ati scapat de conjunctivita?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
blanca000 spune:
Fetele,
Evei i-au aparut multe bubite mici si de culoarea pielii in jurul guritei si pe gat chiar spre urechiusa...or fi de la lapte? Ea cand mananca se umple toata de lapte in jurul gurii, mai curge spre gat...o mai sterg si cu servetele umede si cu uscate ca si baleste la greu..or fi si astea de vina.
Mai are vre-un zmeurel asa ceva?
Si inca ceva...isi baga tot timpul pumnul in gura, eu il trag..bag suzezta..ea o scuipa si baga pumnul
..fac asa tot timpul..dar nu pot chiar non-stop..ce o avea domle' pumnu' asta?
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
uliiasi spune:
Se pare ca pumnul e la putere...si al meu daca ar putea si-ar baga mana pana la cot in gura....Cine stie, poate ii linisteste...La noi se intampla sa-si bage pumnul in gura si imediat ce a mancat...deci nu e de foame. Pate e primul pas spre descoperirea manutelor...![]()
Blanca, poate o fi de la servetelele umede...ca si alea contin ceva substante, ca de la servetelele uscate nu cred sa fie. Incearca sa o clatesti cu apa si sapunel de-al ei si eviti servetele umede.
Pooh, nu ne-a trecut conjunctivita...Sa zicem ca e mai bine, ca nu mai e substanta aia galbena asa multa, dar tot se strange la coltul ochiului cate putin si trebuie sa-l sterg f des cu compresa sterila si ser fiziologic. Si bineinteles picaturile de antibiotic din 3 in 3 ore...desi nu stiu ce branza mai fac alea. Ii mai dau pana sambata si o sa incerc si sa-i pun laptic in ochi, deja am auzit mai multe cazuri in care a avut succes...
Deja e rosu tot pe la ochi de cat l-am sters. Compresa aia sterila e aspra si s-a iritat saracul...
. Voi cum mai sunteti? V-a trecut conjunctivita?
uliiasi spune:
A, fetele. Mi-am facut comanda de pe site-ul ala cu cadouri de set din ala pentru amprentele copilului. Are 3 rame, aia din mijloc e pt poza bebeului, si cele din lateral sunt pentru amprenta piciorusului, respectiv a manutei copilului. Si sunt 2 rulouri cu plastilina in care se va pune amprenta. Nu am pus inca amprentele, astept sa vina sotul sa ma ajute, cred ca o sa fac cand doarme bebe, sa nu dea prea mult din extremitati. Si asa o sa avem amintire manuta si piciorusul lui de cand avea 3 luni...