Grupa pregatitoare obligatorie?
Stiu ca era ceva propunere sa faca grupa pregatitoare obligatorie. Au facut-o sau nu?
Ca baietelul meu e la pregatitoare la o gradi particulara si nah, cu criza asta nu mai am bani sa-i platesc gradinita, dar nici la stat nu mai vreau sa-l dau. Ma gandeam sa-l tin acasa pana incepe scoala la anul, dar mi-a bagat mama cuiul lui pepelea cum ca ar fi pregatitoarea obligatorie.
Diana si
Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004
Raspunsuri
paisacodruta spune:
Buna,
Sa inteleg ca preferi sa il tii acasa de la 6 la 7 ani decat sa merga la o gradinita de stat pentru a face grupa pregatitoare?
Grupa pregatitoare e una dintre cele mai importante grupe ale gradinitei...cei care o frecventeaza se cunosc in clasa I ...
Si copilul ce zice?E maricel intelege multe daca zici ca ar trebui sa fie la pregatitoare....cum poti sa ii explici situatia?
"Nu avem bani " nu te mai duci la scoala...viata iti poate rezerva foarte multe surprize ..azi ai maine nu ai ...
Ce se intampla daca merge la o gradinita de stat?
Mie mi se pare absurd sa tii un copil acasa sa nu ii continui pregatirea doar ca nu sunt finante pentru a merge la particular...
Da noi oare unde am terminat scoala?Nu la stat?
Si apropo de obligativitate ...nimeni nu te obliga sa dai copilul la scoala ...poti sa-l tii acasa ...statul nu iti face nimic...pentru asta garantez eu, nu iti va bate la usa sa ti-l duca la scoala...
Diana_b spune:
Nu e cazul sa fii agresiva, ca nu cunosti situatia decat din cele cateva randuri.
Copilul merge de la 1 an si 8 luni la cresa de stat, apoi de la 2 ani si 8 luni a mers 2 ani la gradinita de stat si abia de anul trecut l-am dat la particulara, pt singurul motiv ca acolo se tinea gradi si in vacanta si eu nu aveam cu cine sa-l las. Dupa 2 saptamani de mers la particulara mi-a zis sa nu-l mai dau niciodata inapoi la gradi de stat.
Si n-as vrea sa-l mai dau la stat. Ca sa nu zic ca nici de asta de stat nu mai am bani. Omoara-ma, na!
BTW, se cunoaste deja cu copiii din 2 gradinite plus parcurile aferente si in continuare se va intalni prin parcuri cu colegii lui, eu zic ca n-o sa fie chiar un strain in clasa I.
Totusi, nu mi-ai raspuns la intrebare. Sau nu stii raspunsul si ai intrat numai sa-mi faci morala?
Diana si
Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004
Fomalhauti spune:
Diana si eu cred ca ar trebui sa-l dai la gradi de stat...
Treaba cu obligativitatea se tot discuta de o vreme. Si eu am auzit recent discutia si m-am mirat: eu credeam ca grupa pregatitoare este de ani de zile obligatorie. Oricum nu iti face nimeni nimic daca nu il dai...
Problema este insa a copilului. In primul rand, socializarea de la gradinita este foarte diferita de socializarea din parc. Dar inteleg ca oricum nu ar fi o problema, copilul tau este deja socializat. Dar eu cred ca e importanta grupa pregatitoare fiindca acolo copilul invata niste lucruri. Exista o programa, invata literele mici, ceva notiuni de matematica (celebrele multimi, daca nu s-a schimbat programa). Incep sa faca si liniutele care pe vremea mea sa faceau in clasa I. Ideea este ca, atunci cand intra in clasa I, invatatoarea se asteapta ca toti copiii sa fi trecut prin aceasta pregatire. De exemplu, la scris incep imediat (bine, aproape imediat) cu literele. Invatatoarea va lucra conform programei ei, pentru copiii care deja stiu anumite lucruri. Cred ca din cauza asta, copiii care nu fac anul pregatitor ar putea avea probleme. Este ca si cand ai da copilul direct in clasa a doua.
In legatura cu aspectul financiar, nu esti singura care nu ai bani. La gradinitele de stat, poate nu la toate, dar la cele mai multe nu este chiar asa o problema cu suma de bani care se da...La unele gradinite se dau bani si se cumpara rechizite pentru toti copiii, la altele duci tu rechizite. Nu este o suma foarte mare. Mai este fondul gradinitei, care chiar nu e obligatoriu, dar se foloseste totusi in interesul copiilor din gradinita. Oricum, poti amana plata sau da in rate. Si nu se compara cu pretul unei gradinite particulare...Ma refer aici la gradinitele cu program scurt. La cele cu program lung mai platesti mancarea - da' tot trebuie sa ii dai copilului sa manance...
Diana_b spune:
Ideea e ca el deja stie literele, multimi fac din grupa mare, stie sa scrie unele cuvinte. Si vorbesc cu parintii fostilor lui colegi care sunt acum in clasa I si ei fac liniute, punctulete... Ce faceam si noi in clasa I. De aia ma gandeam ca nu e mare lucru daca il tin acasa aproape 1 an, pentru ca din clasa I o sa reia o gramada de chestii.
Va dati seama ca imi pica f rau ca nu mai am bani sa-l dau la gradi, muncesc 20 de ore pe zi, dar ce iau pe mere dau pe pere (a se citi impozite si dari la stat). Sper sa-mi revin in cateva luni si sa mai apuce cateva luni din pregatitoare, dar daca nu, asta e.
Diana si
Mircea (2.01.2004)
Anuska spune:
Nu stiu cat de obligatorie este....
Stiu doar ca de la gradi se da o evaluare despre copil pe care trebuie sa o depui la inscrierea copilului la scoala.
Si mai stiu ca de anul acesta, copiii care intra in anul urmator la scoala, vor da un fel de test la gradi (cica asta e ultima gaselnita).
E adevarat ca la pregatitoare cam repeta ce a facut la grupa mare, dar sa stii ca-l ajuta pe copil, ii "obisnuieste" mana cu scrisul mult (parerea mea cu copil mai mare la scoala).
Asa ca incearca sa-l dai la stat, cerceteaza daca nu poti avea ceva facilitati cu veniturile minime in familie ceva....
Bafta!
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
A_Iulia spune:
Am inteles ca aveti experienta negativa cu o gradinita de stat, dar poate daca alegeti alta gradinita de stat ar putea fi mai bine?
In orice caz, poate reusesti sa faci rost de programa pentru grupa pregatitoare de la gradinita particulara la care este acum. Daca esti hotarata sa nu-l mai duci macar sa sa acoperi tu cu el materia.
Diana_b spune:
OOO, pai clar ma ocup de el. Si ii place si lui sa scrie, de vreme ce toate birourile, peretii si canapelele sunt scrise ![]()
Din cate citesc pe net, se pare ca proiectul de lege privind legea educatiei nationale a fost aprobat. In proiect era si pregatitoarea obligatorie, dar asta nu mai gasesc daca a fost aprobat sau nu.
Si stau si eu si cuget acum: ce fac cu pregatitoarea copiii care nu au reusit sa fie inscrisi in gradinite din motivul supraaglomerarii? Si daca eu vreau acum sa-l inscriu la stat, in conditiile in care sunt peste 30 de copii intr-o grupa, cine mi-l mai inscrie? De vreme ce am citit nu stiu pe unde ca peste 3500 de copii nu au mai gasit loc in gradinita.
Diana si
Mircea (2.01.2004)
happiness spune:
Fetita mea a facut 2 ani de pregatitoare,pentru ca asa a fost situatia,ea incepand foarte devreme gradinita.Nu am vrut sa o dau la 6 ani la scoala,asa incat a mai stat un an la gradinita.Nu regret nicio clipa alegerea facuta.Copilul nu doar ca se descurca excelent(nu a lipsit decat rar de la gradi si a avut educatoare minunate),dar oboseste greu si se concentreaza usor,stie sa lucreze independent si sa asculte ,se joaca frumos cu colegii,toate acestea fiind invatate din grupa pregatitoare.Indiferent cat m0am ocupat si eu de ea acasa,recunosc totusi meritul gradinitei,al doamnelor care au investit in ea si cred ca fara grupa pregatitoare lucrurile nu ar fi acum atat de roz.E adevarat ca la clasa I se reiau multe lucruri,dar totusi in alt ritm decat la gradinita,si vad pe fisele copiilor din clasa fetei mele diferenta intre cei care stiau sa tina stiloul in mana deja si cei care abia acum invata.Din cate stiu eu,gradinita devine obligatorie de la pregatitoare,iar copiii dau oricum evaluare intiala in primele zile,din cele facute in acel an.Este ,dupa parerea mea,baza perfecta pentru clasa I,dar desigur depinde de gradinita si de educatoare.
geniest spune:
Grupa mare pregatitoare NU este obligatorie. Inca.
Am intrebat la gradinita fiului meu (de stat) si asa mi s-a spus.
iu_lia spune:
Mergi si intreaba la scoala la care vrei sa inscrii copilul daca e obligatoriu sa frecventeze grupa pregatitoare.Vorbeste si cu invatatoarea daca iti trebuie acea fisa de la gradinita.