Grupa pregatitoare obligatorie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Grupa pregatitoare este "obligatorie" de mai multi ani. La sfarsitul ultimului an de gradi copilul va primi evaluarea cu care va fi inscris la scoala. Cel mai bine intereseaza-te la scoala unde vei inscrie copilul daca va fi nevoie de acest act.
In 2004 cand am inscis copilul la scoala am avut nevoie de aceasta caracterizare de la gradi ca a absolvit grupa pregatitoare, altfel nu ne primea la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Grupa pregatitoare ar putea fi obligatorie doar in cazul in care statul ar asigura locuri pentru toti copiii. Cum nu se intampla asta - nu poate fi considerata obligatorie.

La scoala, la inscriere, se cere fisa psiho-pedagogica a copilului - de la gradinita. Inscrierea la scoala se feace prin februarie, iar multe gradinite nu dau aceasta fisa pana la sfarsitul anului, asa ca scolile stiu ca uneori nu poate fi adusa la inscriere. Inscrii frumos copilul, spui ca fisa nu vor sa ti-o dea decat la vara, iar in toamna "uiti" sa o duci. Scoala e obligatorie, asa ca nu vor da copilul afara ca n-a fost jumate de an la gradi. Pot sa-ti respinga copilul la stiu eu ce scoala, daca spui inainte ca nu merge la gradinita, dar dupa acceptare pe lista- nu mai conteaza.

Acum, daca vrei sa discutam despre oportunitatea socializarii si a educatiei (ma refer in special la educarea rabdarii si a intelegerii cerintelor) parerea mea e ca trebuie sa mearga "undeva". Varianta cea mai ieftina e o gradinita de stat cu program redus - costurile fiind doar cateva rechizite. Daca copilul are inclinatii artistice, tot cu costuri reduse poti sa-l duci la Palatul Copiilor, sau la un sport (baietii mei fac karate - 80 lei/luna). Ceva ar trebui sa faca. Scoala nu inseamna doar betisoare ci si adaptarea usoara la un grup impus, adaptarea la o anumita disiplina, un program fix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Pai el are saracutu program fix de la 1 an si 8 luni.
Tocmai de aia ziceam ca n-o fi foc daca nu mai face pregatitoarea, ca de socializat a socializat, la grupa mare a cam facut ce se face la pregatitoare (anul trecut au fost prea putini copii pt a face pregatitoare separata, asa ca i-au bagat la grupa mare pe toti), stie sa numere, sa scrie cifrele, literele, imi citeste tot alfabetul, scrie cuvinte. Intradevar, va trebui sa-l invat sa scrie intre 2 linii, ca e ceva mai greu decat pe canapea unde n-are linii

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004

Mergi la inceput

Eu nu caut explicatii de ce e bine sa nu faca pregatitoarea, stiu ca e f bine sa o faca, sincer, nici nu ma gandeam ca n-ar face-o, dar asta e, e o situatie nasoala pe care trebuie sa o depasim.

www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Sincer si sa faca 3 ani de pregatitoare tot l-as duce.La 6 ani ce sa faca acasa?? Sa stea la calc, ca batranii la tv si mai nasol sa se apuce sa faca curatenie de plictiseala??Nici vb.Locul lui este intre copii si orice ar sti sigur mai are ceva de invatat.Ca sa nu punem la socoteala ca are un program , nu o lalaie toata ziua .Ce greu se va adapta dupa un an de relaxare in care nu trebuie sa se scoale dimineata si sa nu faca nimic.Acum tu hotaresti
Din experienta vb.

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc pentru raspunsuri. De fapt, singura mea intrebare era daca pregatitoarea e obligatorie sau nu. Nu daca e bine sau nu sa-l duc la pregatitoare. O sa intreb si la scoala, desi daca inscrierea se face in ianuarie-februarie, n-au ce sa-mi ceara atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana_b

Nu e cazul sa fii agresiva, ca nu cunosti situatia decat din cele cateva randuri.
Copilul merge de la 1 an si 8 luni la cresa de stat, apoi de la 2 ani si 8 luni a mers 2 ani la gradinita de stat si abia de anul trecut l-am dat la particulara, pt singurul motiv ca acolo se tinea gradi si in vacanta si eu nu aveam cu cine sa-l las. Dupa 2 saptamani de mers la particulara mi-a zis sa nu-l mai dau niciodata inapoi la gradi de stat.
Si n-as vrea sa-l mai dau la stat. Ca sa nu zic ca nici de asta de stat nu mai am bani. Omoara-ma, na!

BTW, se cunoaste deja cu copiii din 2 gradinite plus parcurile aferente si in continuare se va intalni prin parcuri cu colegii lui, eu zic ca n-o sa fie chiar un strain in clasa I.

Totusi, nu mi-ai raspuns la intrebare. Sau nu stii raspunsul si ai intrat numai sa-mi faci morala?

Buna,
Nu am intrat sa iti fac morala..dar din randurile tale reiese clar ca nu mai sunt bani de particulara prefer sa il tin acasa si vei face cum vei putea sa il dai doar daca statul te obliga...
Raspunsul ti l-am dat "statul nu te obliga sa iti duci copilul la scoala"..."nu e obligatorie pregatitoarea inca, si nu cred ca va fi multi ani de aici.
Dar, de ce sa alegem sa dam copilul la grupa pregatitoare doar daca e obligatorie..asta nu am inteles...nu esti singura care intreaba lucrul asta ...
De judecat nu judec pe nimeni fiecare isi stie problemele decizia e a ta in final.
Noi suntem la o gradinita de stat cu program normal si toate rechzitele cerute ne-a costat 50 ron pe tot anul.
Numai bine.

Mergi la inceput