Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (123)
Raspunsuri - Pagina 11
RamonaCopot spune:
Eu is prezenta, da acuma vb pe mess cu nepoata de 13 ani...despre sex si baieti. Grea misiune am eu...ca ai ei nu prea o fac si are si ea nevoie de sfaturi. Sper sa nu dau gres.
Ramona,
36+
DOMINIC ANDREI
Ancutza_Bro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui shtephy Flavours startul la shopping e mai greu,apoi vei fi greu de oprit Katy foarte frumos tortul cu thomas.Cred ca nu mai putea de bucurie micutul. Ancutza,Lylyana,Lumi,RamoC ce faceti?Pi undi umblati? _ Ramona,mami de Stefitza (20.11.2006) si 31+ ![]() |
Shtephy
prezenta, dar rupta de oboseala...azi am fost harnicuta si acum ma odihnesc...va urez noapte buna fetelor, ne "auzim" maine dimineata 
ps: sunt cu gandul la Simina si la Maya

Anca
35+ 
POZE
AMR 5 SAPTAMANI !!!
Lumi_Richard spune:
Shtephy
,eu am fost ocupata cu Richard,s-a trezit si avea nevoie de atentie
....l-am linistit si acum mai baga putin somn...
Am vorbit si de Simina,e si el nerabdator sa afle vesti.
Oare ce face curajoasa noastra????
Lumi
34+ cu
Alexa Annabelle Denise
douradoudou spune:
buburuza mea nabila este bine ..tot in spital..are 1.370 kg..la nastere a avut 1390 si timp de cateva zile dupa nastere a pierdut in greutate dar perioada aia a trecut si acum ia in greutate in fiecare zi..cateodata putine grame dar tot e bine ...in legatura cu nasterea ..la mine a fost scurta ..m-a luat complet prin surprndere..seara am fost la masa la o matusa...am stat pana tarziu...diminearta simteam contractii dureroase...nu eram sigura ce sunt asa ca am stat fara sa zic nimic...peste 1 ora au devenit mai dureroase si chiar daca ma miscam nu se duceau..plus ca am vazut ceva gen sange roz deschis..am plecat imediat la doctor..contractiile erau la vreo 7 minute ..cand am ajuns la doc imi face control si cica dilatatie 4 cm..a inceput nasterea..am fugit la eco in cealalta camera..buburuza tot cu capul sus era...deci se punea in discutie cezariana..m-au internat imediat...mi-au facut repede injectia pt maturarea plamanilor si mi-au zis sa stau numai pe spate fara sa ma misc nici macar intr0o parte...mi-au pus centura aia pe burta care monitorizeaza bataile cordului fetal si una care masoara intensitatea si frecventa contractiilor...al meu a fugit sa-mi aduca niste haine de acsa si ce mai trebuie...am ramas cu mama lui..la fiecare contractie transpiram imgrozitor si imi venea sa musc din perna( da..intr-adevar doare bine de tot dar nu e cazul sa tipi sau altceva..e oarecum suportabil)..mi-au dat nu stiu ce pastila sa incerce sa amane nasterea..dar mission failed...dupa 1 ora cat am stat in patul ala a venit doctorul..control..dilatatie maxima..m-au pus intr-un scun din ala cu roti si m-au introdus in camera de alaturi ( nu am mai avut timp sa ajung in sala de nasteri..m-au dus intr-o camera pe care folosesc la urgente)...m-au pus pe o masa (era roz
)...mi-au pus branula...si ii intreb eu: dar cand fac operatia? si ei cica" pai nici o operatie ca nasti acum."...mi-au rupt "apa" ( e calda)...si dupa aceea unul m-a apasat pe burta iar celalat a apucat bbelina de picoare si o tragea afara...m-a mai apast inca o data f f tare pe burta ( am vrut sa-i dau un picior in gura pt ca nu mai puteam sa respir dar am tras o tipatura ) si a iesit bebelina...a durat totul maxim 5 minute...intense...am vazut-o decat 1 secunda si a fugit cu ea...era mica ca o jucarie si avea o culoare roz-mov...dar avea ochii deschisi si s-a uitat direct la mine..nu o sa uit niciodata...unul din doctori a fugit cu ea iar eu am ramas cu celalalt pt placenta ( eu am avut 2 doctor: tatal si fiul)...a scos si placenta ( nu doare ..doar am simtit vreo 2 contractii f usoare)...nu stiu cum e sa nasti un copil de peste 2.500kg dar pot spune ca si pe mine m-a durut destul dar nu e o durere insuporabila( eu am tipat pt ca m-a apasat prea tare pe burta si mi-a lasat si urme de unghii..dar nu avea ce face pt ca treb ua sa o scoata repede ...am nascut la 31 de spatamani si orice secunda este importanta )..buburuza mea a respirat singura de la inceput...am mai stat cam 0 ora in camera aia...mi-au pus o perfuzie ca sa nu sangerez prea mult..mi s-a facut frig la un moment dat si tremuram...m-au mutat in camera mea ( tot cu sacunul cu roti dar puteam sa merg si singura doar ac eram un pic ametita)_...in legatura cu " fluviul amazon " de saage..nu este chiar asa..si am intrebat-o si pe mam si mi-a zis la fel...intr-adevar sangerezi destul cam o ora dar oricum stai intinsa si nu curge pe tine( la mine mi-au pus o chesie patrata sub mine(absoarbe f bine)si au venit de vreo 3 ori sa ma controleze si m-au apasat un pic pe burta si atunci simteam ca mai iese sange..dupa aceea este cam ca o menstruatie mai abundenta dar nu curge si nu ai nevoie de 100 de chiloti( am folosit absorbante pt "dupa nastere" sunt gen always din alea mari dar un pic mai lungi si nu stiu din ce facute dar parca nu par asa cu plastic ..cred ca au invelis de bumbac)..la 1 ora dupa nastere mi s-a facut foame..am mancat si am baut 1 l de suc de mere (fresh)..a fost multa lume in vizita ..nu mai puteam de somn..am adormit la un moment dat..inca mai simteam din cand in cand niste contractii f usoare..seara bantuiam pe acolo..fara probleme ..nici durere de;oc nu mai aveam..a doaua zi la 2 pm am plecat acasa...buburza mi-am vazut-o a 2a zi pt ca mi-au zis sa nu merg cu masina prea departe ..decat un drum scurt pana acasa..si asta a fost nasterea buburuzei Nabila..sper ca nu v-am plictisit...daca vreti sa mai stiti ceva :just ask me..ah si dimineata inainte de externare am inceput sa am putina febra ( mi-a zis doc ca e de la apte)...mi-a zis sa-mi iau pompa si sa ma mulg la fiecare 2 sau 3 ore...la inceput era f putin..a doua zi mai mult...si in urmatoaele din ce in ce mai mult..acum am cam 300-400 ml pe zi( ma mulg si-i duc la spital buburuzei)
Alexa, mami de
Nabila (17.09.2009)
dana n. spune:
Si eu sunt cu gandul la Simina.
Merg la somn acum. Maine dimineata avem programare la medic. Voi incerca sa intru inainte de plecare, poate primim vesti.
Noapte buna dragele mele.
------------------------
35+
David
Albume foto
shtephy spune:
Ramo e o misiune grea intr-adevar,dar bine ca te are pe tine apropiata si ar fi bine sa te asculte decat sa faca asa cum e moda acum si cum procedeaza unele fete.
Ancutza somnic dulce.
Lidia si tie somn usor si vise placute.
Lumi deci R e implicat bine in odisee
.Tu tot tarziu mergi la nani?
Vorbisem si eu putin cu Simi mai devreme prin sms si incerca sa se culce cu un mp3 player in urechi.Se asteapta la ceza dar numai dimineata va afla cu siguranta.Nu avea contractii deloc,asa ca Maya trebuie sa reziste pana dimineata,de fapt pana cand isi va face efectul cea de-a doua injectie.
_
Ramona,mami de
Stefitza (20.11.2006) si
31+ 
laurairina13 spune:
Alexa 
, ce exact ai descris toata nastereaaa, si cu cate detalii, brrr.. m-au luat emotiile ce sa mai
..Eu credeam ca chiar se uita tot dupa, dupa cum zic majoritatea mamicilor..
Parca mi-ai mai dat putin curaj in ce priveste nasterea naturala![]()
Ai reusit sa o iei in brate, sau nu te lasa? O tin la incubator? Cum papa lapticul?cu bibe, cu lingurita/ prin gavaj? deh..sunt si eu tare curioasa
Sa dea Domnul ca Nabila sa ia cat mai repede in greutate si sa o poti acasuca! La 2.5kg o externeaza?? sau cat tre sa faca..?
Cand mai ai timp sa intri sa ne zici cum va merge!
PROASPATA PROPRIETAREASAAA ![]()
Laura,
35+
Mara Teodora
AMR 5 saptamani !!
poze
lylyana.ion spune:
Shtephy, raspund la apel. Am avut o tentativa esuata de a dormi mai devreme...e-o fi fost in capul meu...
Alexa, mult laptic sa se faca bebelina mare si sa o luati acasa
Lili
34 cu
Alexandru
laurairina13 spune:
Multam Stephy!
Iata alte vesti bune de la Simina, inseamna ca apuca sigur sa ii faca si a doua injectie pt maturarea plamanilor!
RamonaC, bafta la dat sfaturi nepoatei, si incearca sa ii temperezi curiozitatea de a trece la fapte
. Asa ma amarasc cand vad ca generatia asta de adolescenti fac
doar din curiozitate si din dorinta de a nu fi ultimii care au incercat.. de la varste asa fragede. Nici nu constientizeaza la cate pericole se expun, ce riscuri..,isi pierd inocenta de aiurea
Off cand ma gandesc ca o sa am fetita, ma apuca grijile de pe acum..
Haidi ca am luat-o pe aratura deja, ma duc sa ma bag in pat,poate dorm..
, cu gandul la Simina si la bebelina ei, sa apuce sa mai stea in burtica la caldurica cat se mai poate !
Noapte buna, fetele!
PROASPATA PROPRIETAREASAAA ![]()
Laura,
35+
Mara Teodora
AMR 5 saptamani !!
poze