Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
discordia spune:
draga murica, sa stii ca si eu tuseam la prima sarcina, fara sa fiu racita. Explicatii prea multe nu am primit, dar daca te ajuta cu ceva sa stii ca toate neplacerile astea trec...cand vei naste.Eu am facut si de foarte multe ori temperatura in sarcina, aveam numai 40 de grade, imi era frica sa nu pateasca copilul ceva. Sper sa nu mi se intample si acum la fel. Acum nu sunt racita in schimb am nasul infundat, poate tot o reactie la sarcina.
Va pup pe toate.
Apropo, fetelor este vreuna din voi avocat? As avea si eu niste intrebari legate de situatia cumnatei mele bolnave de cancer si de fetita ei.
mamica de fetita si
7s+
Alinutzaa spune:
Pfuai ce viteza ati prins la scris. Am citit o gramada din urma.
Ck bine ai venit. 
murica imi pare rau ca treci prin asa stari urate. Sper sa iti treaca repede, sa nu te chinuie prea mult.
Legat de homeopatie, tratamentul este individualizat, remediile se dau in functie de tipul de persoana. Ce a functionat la mine, poate ca nu o sa functioneze si la altcineva. Vizita la homeopat este esentiala.
In alta ordine de idei, in homeopatie exista doua curente - unicistii si pluralistii. Unicistii sunt cei care practica homeopatia clasica, asa cum a fost ea fondata de Hahnemann, unicism = remediu unic. Remediul se alege functie de totalitatea simptomelor pe care le are pacientul într-un anumit context, totalitate neînsemnând neaparat suma aritmetica a tuturor simptomelor ci a celor esentiale, definitorii pentru cazul de fata. Homeopatul, in functie de simptome cauta remediul unic, remediul similimum.
Pluralistii pe de alta parte sunt cei care recomanda mai multe remedii, simptomul si remediul, ceva de genul asta.
Eu de exemplu am fost la un medic unicist si am plecat de acolo cu un singur remediu, sepia, care la mine a functionat de minune
Gata, fug, ca s-a trezit piticul si striga mamaaaaaaaa, mamaaaaaaaa, pipiiiiiiii
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si
6+
Handmade by Alina
elu79 spune:
Buna ziua bulinelor,
sunt impresionata cat s-a putut scrie in doar doua zile
. Sunt si eu burtica de mai-iunie, tocmai am fost ieri la ecograf si am auzit inimioara, astazi avem oficial fix 7 saptamani. E primul bebe si suntem tare incantati!
Eu inca sunt OK, fara greturi sau ameteli, singurele aspecte mai deranjante sunt sanii care ma dor non-stop si oboseala (si inainte dormeam mult, acum as putea dormi si 14 ore pe zi... normal ca ma mai trezesc sa ma duc la baie din cand in cand... hihihi...). M-am lasat de fumat si nu am luat absolut nicio pastila (in afara de Acifol) de cand mi-am dat seama ca sunt gravida, dinainte sa imi zica medicul ceva. Sper doar sa rezist peste iarna la raceli si alea-alea - cred ca avem mare noroc ca terminam cu primul trimestru de sarcina, care am inteles ca e cel mai periculos, inainte de venirea iernii.
Si de-abia astept fluturasii din burtica.
Va tin pumnii sa treceti usor peste toate si pupici la burtici!
anamariam79 spune:
Am citit un studiu despre bataile inimii la fat si sexul acestuia, si se pare ca nu exista absolut nici o legatura. Pot varia in functie de N factori, inclusiv starea mamei pe moment. Si pe masura ce i se dezvolta sistemul nervos, numarul de batai se micsoreaza. Parca ce conteaza? Sanatosi sa fie, si la termen, si noi mamici fericite. 
Ana
8+
bebica mea mica si scumpica 
ticker 
Cinezee spune:
Asadar am fost la dr din pacate dr-ul meu este plecat la o conferinta in africa de sud pana pe 12 oct , asa ca m-a trimis la o alta colega [doctora Chirita cam aeriana din punctu meu de vedere am stat dupa ea peste o ora jumate ] , in continuare situatia mea nu e inca roz , s-ar vedea ceva acolo ca activitate ,sarcina e mai mica de 5 saptamani chiar si ptr a facea masuratori am pierdut putin sange astazi , si mi-a dat sa iau utrogestan de 3 ori pe zi
asa ca luni cand ajunge el iar merg la el
Mi-am facut si niste nervi desigur , era plin de babete acolo , am venit acasa cu o imensa durere de coloana si de burta ca babetele au ocupat toate scaunele si nu vor sa dea loc nici daca le spui ca ai probleme , cand am cerut loc s-a uitat una asa de urat , restu gravidelor cu sarcinile mari stateau in picioare , in pana mea nici la maternitate nu avem loc de expiratele astea
Dragele mele va multumesc tareeeee mult ptr sustinereeeeee 
va puuup pe toateeeee 

5 +un
la termen astept
murica spune:
ROXANIKA ai dreptate cu Pastele, din cauza durerii de stomac probabil am incurcat lunile 
Oare o sa treaca si gastrita odata cu greturile?
Murica 10+
gabriella_t spune:
Apropo de babe nenorocite am dat si eu peste ele saptamana trecuta cand m-am dus sa fac bhcg. Era plin de mumii pe toate scaunele , in afara de unul pe care isi pusesera carjele
, si in momentul in care am intrat in fata lor ca aveam prioritate fiind gravida au facut un scandal de mama mama.Uffff...oare chiar nu au ce face acasa....poate sunt rautacioasa....sau poate sunt hormonii de vina ...dar faptul ca au niste ani in spate nu inseamna ca trebuie sa le piara bun simtul.
6+
murica spune:
FETELE,
stie cineva daca putem inlocui vitaminele prenatale care imi dau dureri mari de stomac cu ceva homeopat? Oricum vreau sa o intreb si pe homeopata mea, dar doar prin telefon pentru ca aici astepti o luna o programare la un doctor.
Va urmaresc continuu discutiile
Murica 10+
Vivela spune:
fetelor, obisnuiti-va. nu va mai faceti iluzii, n-o sa fiti tratate cu preferinta doar pentru ca sunteti insarcinate.
eu aveam burta mare de tot, eram gravida in 8 luni si nu ma lasau barbatii sa stau jos in metrou sau autobuz, intorceau capul si se faceau ca se uita pe geam, sau isi gaseau sa citeasca sau pur si simplu isi puneau capul in palme, de obositi ce erau. asa ca stateam in inghesuiala, si de multe ori cele care ma lasau erau tot femeile.
in primele luni de sarcina insa n-am fost deloc menajata, ca nici nu se vedea burta.
dar ce sa zic, nici n-am avut probleme, am dus sarcina foarte usor, mi-a fost un pic greu in ultimele vreo 2 luni ca ma dureau picioarele rau.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+ ![]()
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
turturica spune:
bonjour si de la elvetica.
jassy, felicitari pentru ca incepi sa renunti la fumat. Si zici ca sucul de rodii seamana la gust cu mustul? Tre' sa caut si eu pe-aici rodii, ca habar n-am cum arata.
ck, bine-ai venit, eu te consider de-a noastra daca zici ca ai test pozitiv. Sarcina usoara si bebe sanatos iti doresc.
cinezee, ai vazut ce-a zis si ioana legat de mersul la doctor cind e sarcina asa de mica, e o gramada de motiv de stres. Mai ai rabdare citeva zile si incearca sa-ti faci o programare peste o saptamina, doua, pe-atunci ar trebui sa se vada mai bine.
veronicka, eu inca nu ma gindesc cum o sa fie cu 2 copii mici, eu am fost toata viata pe principiul "ignore it and maybe it will go away"
Adica nu ma refer la bebe, Doamne fereste, dar o sa vad cum o sa ma descurc la momentul respectiv cu 2 copii mici. Stresul nu ajuta la nimic oricum, asa ca io nu imi pun probleme nici cu sarcina, nu ma stresez ca n-am nici un fel de simptom, nu ma ingrijorez pentru ca nu merg la doctor decit peste alte 2 saptamini, oricum sint lucruri pe care eu nu le pot controla, asa ca iau lucrurile dupa cum vin.
veronicah (ce de veronice si gabriele mai sint pe aici
), sincer, nici eu n-am auzit pina acuma de sfatul cu mincatul o gramada in sarcina, si eu vin din ardeal. Cu mincatul mai gras sau mai dulce nu ma pronunt ca barbatu-meu e din sud si ne batem in mincaruri, mie nu-mi plac de-ale lui, lui nu-i plac de-ale mele, asa ca gatim elvetian ![]()
murica, sper ca te simti mai bine, tu aproape ai terminat primul trimestru, esti foarte avansata cu sarcina.
roxanik, eu nu m-ating de junk food, insa sint o pofticioasa cind e vorba de dulciuri si incerc sa reduc tentatia de prin casa. Dar v-am zis c-am deschis punga de caramele luata pt copiii vecinilor, da? M-am infipt serios in ea si nici la sport n-am ajuns, rusine sa-mi fie. Miine nu ma urc pe cintar.
vivela, imi placi cu replicile tale. Eu deocamdata n-am avut parte de comentarii de genul asta, insa ma distrez cind imi aduc aminte la sarcina cu Mara, le-am spus alor mei ca o sa fie fata si mama imi zice: "lasa, n-are nimic, sanatos sa fie". Cu alte cuvinte, m-am prins eu, ma consola pentru ca nu e cu putza 
Dar eu am invatat oricum sa ignor orice fel de sfaturi si comentarii, zic ca ei si fac ca mine. Ma rog, pe mine m-ajuta si distanta ![]()
ioana si cristina, io incep sa scot flacari pe nas cind povestiti de copii necolicosi si dormiciosi, azi noapte fie-mea a fost chinuita de dinti si, in consecinta, am dormit rau toti 3 (sau 4 daca il pun si pe bebe2 la socoteala).
Mai fetelor, va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, poate ca mi-e usor sa vorbesc pentru ca nu sint in situatia voastra, insa batrinele alea care merg la doctor nu merg de bine ce le e. Ginditi-va ca peste niste ani buni o sa ajungeti si voi in situatia lor si v-ar face placere ca cei tineri sa va respecte. In definitiv si la urma urmei sarcina nu e o boala si nu trebuie tratata ca o boala, e intr-adevar o stare mai deosebita, insa sa fim serioase, nu sintem nici noi reginele lumii acuma cind sintem insarcinate, trebuie sa oferim respect daca vrem sa primim respect. Parerea mea, sper sa nu va suparati 
Na bun, cam atit a retinut neuronul meu de gravida, ma duc sa dau la smotru pina nu se trezeste cupilul.
Mami de Mara (19.08.2008) si
5+